Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

επίσης να ρωτήσω ποια η διαφορα να βγάζω φωτογραφίες με 4:3 και 16:9? που εξυπηρετεί?

Οπως ειπε και ο amaplaeos με το 4:3 αξιοποιείς ολο τον αισθητηρα. Προσωπικα τραβαγα σε 16:9 γιατι μαρεσει, αλλα καλυτερα σε 4:3 και στη συνεχεια αν θες το κρατας ή κανεις ότι αλλο θες (πχ εγω κραταω αρκετες σε 16:9).

Μη λες τετοια και το βαριεμαι το raw...

Βαλε καμια φωτο αν σου ειναι ευκολο να δουμε!

Αν και ειχε βαλει ο Γιάννης ο Σπύρου παλιοτερα ενα παραδειγμα για το ποση λεπτομερια μπορουν να κρυβουν τα raw αν τα ψαξεις, θα βαλω και εγω 2 παραδειγματα γιατι πραγματι ειναι εντυπωσιακο..

Αρχικη φωτο απο το jpeg της μηχανης

P6082365.jpg

Μετα απο επεξεργασια του raw στο lightroom

P6082365 (2).jpg

Αρχικη φωτο απο το jpeg της μηχανης

P6082366.jpg

Μετα απο επεξεργασια του raw στο lightroom

P6082366 (2).jpg

ωραίες φωτογραφίες φιλε. Άρα LF + Raw είναι η λύση για ιαυτό και PASM μπορείς άνετα RAW μονο

Ευχαριστω πολυ φιλε.. Δυστυχως ξεχασα να τσεκαρω την μηχανη για το raw που ρωτησες.. Παντως οπως και να 'χει, μπορεις να ριξεις την ποιοτητα του jpeg αν δεν θες να σου φαει mb απο την μνημη.. Ειναι και αυτο μια λυση αν δεν εχει σκετο raw.

Ευχαριστω πολυ φιλε.. Δυστυχως ξεχασα να τσεκαρω την μηχανη για το raw που ρωτησες.. Παντως οπως και να 'χει, μπορεις να ριξεις την ποιοτητα του jpeg αν δεν θες να σου φαει mb απο την μνημη.. Ειναι και αυτο μια λυση αν δεν εχει σκετο raw.

ωραία αυτό θα κάνω - αλλα και LF + RAW νταξή δεν τρέχει τίποτα

Οντως κατι βγαινει, αλλα οι παραμορφοσεις ειναι αισθητες.. Βεβαια τα jpeg εδω στο φορουμ ειναι μικροτερης αναλυσεις απο αυτα της μηχανης, οποτε μπορει απο το κανονικο jpeg να μπορει να βγει κατι καλυτερο. Παντως στο lightroom το καταλαβαινεις πως στα jpeg υπαρχει οριο στην επεξεργασια (αν δεν θες να φανουν παραμορφωσεις), κατι που με τα raw δεν ισχυει. Αυτο βλεπω εγω..

Μπράβο ρε ampaleos, οντως η διαφορά των raws είναι αισθητή. Θα μπω στη όλη διαδικασία σιγα σιγα!

Πάντως ο apollwn έρχεται να επιβεβαιώσει ότι μια επεξεργασία, έστω και μικρή, είναι όντως απαραίτητη σχεδόν πάντα. Οπως έχω παρατηρησει, οι επεξεργασμενες φωτογραφίες είναι σα να βγαίνουν από 2 φορες καλύτερη μηχανη. Και δε μιλαω μόνο για την xz2 προφανως.

παιδιά δείτε λίγο την φωτογραφία αυτή, κάτι περίεργο συμβαίνει πολύ συχνά στις φωτογραφίες μου. Βγάζει ένα mwb χρώμα πίσω γιατί?

Attachments

• P6100290-2.jpg
    P6100290-2.jpg
    72.3 KB · Views: 129
  • P6100126-2.jpg
    P6100126-2.jpg
    103.6 KB · Views: 122
Last edited:
Αυτο το φαινόμενο σε ενα βαθμο ειναι φυσιολογικό. Σιγουρα πρεπει να τοχεις δει και στον ηλιο.

Τωρα ας μας πει κανενας πιο ειδικος σε τι βαθμο ειναι φυσιολογικο...

Αυτο το φαινόμενο σε ενα βαθμο ειναι φυσιολογικό. Σιγουρα πρεπει να τοχεις δει και στον ηλιο.

Τωρα ας μας πει κανενας πιο ειδικος σε τι βαθμο ειναι φυσιολογικο...

κόντρα στον ήλιο εδώ

Attachments

• P6100105-2.jpg
    P6100105-2.jpg
    207.8 KB · Views: 110
Εμενα μουχει τυχει να δω μοβ κοντρα στον ηλιο καποιες φορες γιαυτο σε ρωτησα. Γενικοτερα δεν εχω δει, γιαυτο λεω, αν στο εμφανιζει πολυ συχνα μηπως εχει κανα θεματακι ο φακος. Γιαυτο εχουμε την εγγυηση. Μπορει ναναι και φυσιολογικο ομως.

το κάνει και εδώ, αριστερά πάνω, λέτε να έχει θέμα η κάμερα? την πάω πίσω ?

Attachments

• P6100219-2.jpg
    P6100219-2.jpg
    76.3 KB · Views: 95
Εμενα μουχει τυχει να δω μοβ κοντρα στον ηλιο καποιες φορες γιαυτο σε ρωτησα. Γενικοτερα δεν εχω δει, γιαυτο λεω, αν στο εμφανιζει πολυ συχνα μηπως εχει κανα θεματακι ο φακος. Γιαυτο εχουμε την εγγυηση. Μπορει ναναι και φυσιολογικο ομως.

την έχω 2-3 μέρες, να την πάω στο κατάστημα ? που την πάω άμεσα?

έχω βγάλει 1000-15000 φωτογραφίες, δεν το κάνει σε όλες,τώρα το πρόσεξα και εγώ λόγο του post

Αν εχει DOA την πας στο καταστημα και παιρνεις αλλη επιτοπου. Αλλα κατσε να μας πει και κανας αλλος, μπορει να μην εχει θεμα, μη σε παρω στο λαιμο μου....

Η αληθεια ειναι οτι κατι δε μαρεσει παντως..