Μολις παρελαβα , Panasonic GH2 !!!

Re: Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα , Panasonic GH2 !!!

Γεια σας, είμαι ο Αργύρης. Είμαι ένα βήμα πριν απο την αγορά της GH2. Το μόνο πράγμα που με προβληματίζει είναι τα κάπως πρασινωπά και ξεθωριασμένα χρώματα σε χαμηλό φωτισμό και σε φωτογραφίες με πορτρέτα που παρατήρησα στο dpreview και σε άλλα sites. Ποια είναι η γνώμη σας; Με το firmware update διορθώθηκαν τα χρώματα;

Δεν ξέρω αν πατήσες το λινκ αλλά δεν ειναι ακριβώς έτσι..
Βγαίνει 999$+8% ΦΠΑ νομίζω (με έναν κωδικο που δίνει) το κιτ με τον 14-140 και με την προοπτική ότι πουλάς τον φακό 500$ ,βγαίνει η μηχανή 499$+ΦΠΑ..

υπάρχει κάποια σχετικά φθηνή υλοποίηση που θα πρότεινες για macro λήψεις με την gh2? κάτι σαν αυτό ίσως? http://vimeo.com/19750325
(τρομερό thread)

Last edited:
Ειδικα οσον αφορα το moire-aliasing , που ειδικα στις canon βγαζει ματια (στη sony λιγοτερο) , ειναι απλα σε αλλη κλαση.
Η Gh2 εχει εναν επεξεργαστη μονο για να κανει το downscale me line binning και οχι line skipping που κανουν ολες οι υπολοιπες.
Δεν πεταει δηλ. γραμμες (απο τα 16 Mpixels) αλλα με ειδικο αλγοριθμο (οπως photoshop πχ) τις μειωνει σε αναλυση HD.

Αυτο κανει μονο η νεα canon C300 που εχει το νεο επεξεργαστη digic 5 και κοστιζει 20.000 ευρω !

10.000 θα κανει η Canon C300 επεσαν οι τιμες :D

Ενα ακομη μειονεκτημα, ειναι η ελλειψη 1080 50p , εχει ομως 720 50p που ειναι αρκετα καλο (πολυ καλυτερο απο το αντιστοιχο των Canon 720 που ειναι για κλαματα).
Ακομη και το 720 50p , μεγεθυμενο σε 1080 ειναι αρκετα καλο και μπορεις να το χρησιμοποιησεις , ειδικα για slow motion.

Σιγα τα ωα ρε συ.....ποσα slow motion θα κανεις ?

Τελος, το σημαντικοτερο μειονεκτημα για μενα, ειναι η ελλειψη σταθεροποιητη στο σωμα, πραγμα που κανει δυσκολη τη χρησιμοποιηση των πολυ καλων Olympus m4/3 φακων , ειδικα στα μεγαλα εστιακα μηκη.
ΜΑλιστα η olympus θ ανακοινωσει κι αυτη καποιον καλο και φωτεινο ζοομ φακο, πιθανον κατι σαν τον περιφημο 14-54mm ή τον 12-60mm ... αλλα χωρις σταθεροποιητη.
Για φωτο ειναι οτι πρεπει, αλλα οχι και για το βιντεο....

Μαθαινεις να δουλευεις χωρις σταθεροποιηση δεν ειναι προβλημα .....

Τι ειναι ομως αυτο που μου λειπει ?
Ειναι κυριως η ελλειψη focus peaking , για να μπορω να βαλω οποιο φακο manual θελω και να μη χρειαζομαι εξωτερικα βοηθηματα (monitor, viewfinder κλπ) για να εστιασω ευκολα.
Οταν τραβας βιντεο, δεν εχεις δυστυχως καποιο βοηθημα, κι ετσι ειναι λιγο στη τυχη το αποτελεσμα...
Αρα, μονο AF fakoi εχουν νοημα στη GH2 (δε μιλαω φυσικα για επαγγελματικη δουλεια) .

Συγνωμη ρε συ.....εχει καμια αλλη DSLR focus peaking ? Eκτος απο πολυ πολυ ακριβοτερες καμερες δεν ξερω να εχει καμια .....γιατι να εχει αυτη ?

Εμεις λαλακες ειμαστε που πηραμε μονιτορ με focus peaking ? :smash:

Οχι, απλα οπως ολοι οι επαγγελματιες, σας αρεσει να τα χωνετε για κατι που το εχουν ακομη και οι πιο απλες καμερες πια .

Ειστε πολυ αργοι στις εξελιξεις και πολυ δυστροποι !
Ασε, δουλευω καθημερινα με πολλους "επαγγελματιες" και το τι παπαριες ακουω, δε λεγεται ...

Αγυριστα κεφαλια....

E ενταξει η αληθεια ειναι οτι focus peaking στο οθονακι δεν κανεις και πολυ ευκολα. Ακομα και στα 5.6 ιντσων που εχω εγω ή εχω δει και παλι δεν ειναι θεικα ευκολο. Εξαρταται απο το focus peaking που κανει καθε μονιτορ.

Να δούμε πότε θα βγούν οι ταμπλέτες με hdmi in. 10'-11' με ips απείρως καλύτερα..

H GH2 τα βαζει με τα θηρια , Canon C300 , Sony FS100 - nex 5n, Pany AF100 , Canon 7D... και μαντεψτε .

Οσον αφορα την αναλυση-ευκρινεια , τις διαλυει κυριολεκτικα !!!

Με το τελυεταιo Driftwood hack , ξεπερναει καμερες κατα πολυ ακριβοτερες...

http://vimeo.com/34279033

http://philipbloom.net/2011/12/28/christmas-shootout/

Εντυπωσιακό, το λιγότερο! Ο.κ. δεν με πολυενδιαφέρει το βίντεο, αλλά δείχνει την βασική ποιότητα hardware που η μαμά εταιρία δεν...

AiaF_BHCAAAtLaX.jpg

Καλή χρονιά! Τι έγινε? Δεν βλέπω ενημέρωση κι ανησυχώ...μάλλον θα είναι λόγω εορτών...ελπίζω να μην την πούλησες την μηχανή...περιμένω καμιά ανταπόκριση ακόμα...είμαι στο να την αγοράσω ή να μην την αγοράσω...μαδάω μαργαρίτες...να την πάρω ή όχι...ειδικά για ταξίδι είναι φανταστική λόγω μεγέθους και video autofocus (έλεγα να ασχοληθώ με την 5D, αλλά το aliasing με χαλάει πολύ, όπως και το manual focus στο video θα με δυσκολέψει πολύ...απλώς επειδή την ήθελα(την 5D) σε κάποιο ταξίδι, μάλλον δεν την επιλέγω γιατί εκτός από το να την μάθω θέλω να περάσω και καλά...οπότε να μην χάνω τον χρόνο μου προσπαθώντας να εστιάσω όλη μέρα και με το άγχος αν εστίασα ή όχι μέχρι να το δω στον φορητό μετά)...το μόνο που με προβληματίζει είναι με το θέμα φακών και το μικρό sensor για μελλοντική χρήση σε κάποια video που θέλω να κάνω με παιχνίδια με χαμηλό φωτισμό κλπ. Αν και όπως φαίνεται είναι μια all around μηχανή...δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα καλά σε κάθε τομέα...εγώ βέβαια μπερδεύω τα της ευχαρίστησης με τα επαγγελματικά...είναι και η περίοδος μεταβατική στις dslr...
Άσχετο με τα παραπάνω, αλλά να ρωτήσω και τη γνώμη σου για το ενσωματωμένο φλας...έχω διαβάσει σε ξένα φόρουμς άλλοι να λένε ότι είναι κάτω του μετρίου και άλλοι καλό για φυσιολογική everyday use...

Last edited: