Εχοντας αρκετες μερες την GH2 στη κατοχη μου, μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Φωτογραφια
Η ποιοτητα στις φωτο ειναι πολυ καλη, βοηθανε και οι φακοι της Pany που ειναι πολυ sharp , αν και με αρκετα "θεματα" που ομως διορθωνονται αυτοματα .
Σιγουρα προκειται για μια απο τις καλυτερες εκπροσωπους στο m4/3 συστημα.
Η συμπεριφορα στα υψηλα iso ειναι εντυπωσιακη και πλησιαζει την αποδοση της nex , πραγμα εντυπωσιακο αν αναλογιστουμε τη διαφορα αισθητηρα.
Eιδικα αν εκθετεις προς τα δεξια, ο θορυβος ειναι λιγοτερος και διορθωνεται πιο ευκολα.
Σε δυναμικη περιοχη , υπολειπεται φυσικα κατα 1 στοπ περιπου απο τη nex , αλλα με λιγη προσοχη δεν εχεις προβλημα.
Εγω , εκθετωντας προς τα δεξια, ειμαι λιγο επειρεπης στο καψιμο των highlights , αλλα δε με ενοχλει τοσο μιας τραβαω φυσικα παντα RAW.
Yπαρχει διαφορα και στο bokeh με την nex , λογω μεγεθους αισθητηρα και παλι, αλλα οχι μεγαλη.
Στα συν της καμερας ειναι οτι εχεις παντα μαζι σου το φλας και το viewfinder.
δεν χρειαζεσαι να κουβαλας λοιπον 2 επιπλεον πραγματα που μπορει να σου χρειαστουν.
Ειναι πολυ γρηγορη στις διαφορες λειτουργιες και κυριως στην εστιαση!
Δεν εχω ξαναδει τοσο γρηγορο focus σε mirrorles καμερα, κοντραρει ακομη και τη nex με το νεο ανταπτορα!!!
Eστιαζει ακομη και σε λιγο φως ... και μαλιστα γρηγορα (με τους καταλληλους φακους φυσικα).
Δεν την εχω δοκιμασει πολυ σε κινουμενα θεματα, οταν μπορεσω θα το κανω ....
Δεν εχω να της προσαψω κατι αρνητικο λοιπον , οσον αφορα τη φωτογραφια... θα ικανοποιησει και το πιο απαιτητικο χρηστη.
Το μονο "θεμα" που υπαρχει (και δεν αφορα τη GH2) ειναι η ελλειψη ενος καλου, φωτεινου ζοομ ... η panasonic ομως ετοιμαζεται να φερει 2 τετοιους (αλλα με τι τιμη ?).
Θ ανακοινωσει σε λιγους μηνες εναν 12-35 (24-70 δηλ) κι εναν 35-100 (70-200) πιθνανον f/2.8 !!!
Μ αυτους τους φακους , δε νομιζω οτι εχει να ζηλεψει κατι απο οποιαδηποτε slr ...
Υπαρχουν επισης και οι πολλοι καλοι prime , οπως ο 20mm f/1.7 που εχω, πραγμαντικο διαμαντι .
Οξυτατος, μικρος κι ελαφρυς , οτι πρεπει για την GH2.
Το μονο του θεμα, ειναι οτι ειναι παλιας σχεδιασης και γι αυτο λιγο αργος στην εστιαση (κυριως στο βιντεο).
Υπαρχουν επισης οι εξαιρετικοι olympus 12mm f/2(πολυ ακριβος ), Panasonic 25mm f/1.4 kai 45mm f/1.8 που ακομη ομως δεν εχουν ερθει Ελλαδα (και δεν ξερω αν θα ερθουν).