Μολις παρελαβα.... Panasonic GH3!

Μετα τα τελευταια δειγματα, δεν εχω πια καμια αμφιβολια για τη ποιοτητα του 35-100…
Ξεπερναει καθε μου προσδοκια, ακομη και τερμα ανοιχτος , στα 100mm kai στα ακρα!

Οριστε ενα δειγμα (με κινουμενο θεμα) , στα 100mm, ISO 320 (RAW , χωρις επεξεργασια)
Καλυπτει 100% τις δικες μου αναγκες.

Screen+Shot+2013-02-28+at+11.44.06+μ.μ..jpg

100% crop / κεντρο

Screen+Shot+2013-02-28+at+11.40.48+μ.μ..jpg

100% crop/ ακρα

Screen+Shot+2013-02-28+at+11.40.19+μ.μ..jpg

Last edited:
Όντως, ο φακός δείχνει εξαιρετικός και πως τα αξίζει τα χρήματά του. Αρχίζω να μαζεύω, αν είναι να τα χώσω προτιμώ αυτόν παρά τον 12-35

Ναι συμφωνω και εγω μαζι σου, φαινεται πιο 'λογικη' επιλογη για οποιον εχει και σταθερους φακους.

O 12-35 ειναι εξισου οξυς, απλα εχει 1-2 θεματακια , κυριως στο βιντεο και οχι στη φωτογραφια (οχι σημαντικα παντως για μενα και για τους περισσοτερους)

Ισως κι εγω να προτιμησω (για οικονομικους λογους κυριως) τον Panasonic 14-45, αλλα ακομη το σκεφτομαι…..

Ισως κι εγω να προτιμησω (για οικονομικους λογους κυριως) τον Panasonic 14-45, αλλα ακομη το σκεφτομαι…..

Επειδή έχω διαβάσει πολλά θετικά σχόλια για τον 14-45, ο συγκεκριμένος φακός θα αποτελούσε σημαντική αναβάθμιση από τον m.zuiko 14-42 II R ;
Θέλω να πω θα υπάρξουν ορατές διαφορές η δεν αξίζει τον κόπο;

Οχι, δε νομιζω… ισως λιγο πιο οξυς, αλλα δε νομιζω οτι αξιζει το κοπο η αλλαγη.
Δεν ξερω σε τι μηχανη τον θελεις, αν εχεις σωμα Πανασονικ , χωρις σταθεροποιηση , τοτε αξιζει, αλλιως αν εχεις olympus, ψιλοπραγματα.

Το ολο θεμα ειναι το σταθερο και μεγαλο διαφραγμα f/2.8 του 12-35 και οχι τοσο η οξυτητα (για μενα).
Με το φακο αυτο 12-35 , δεν χρειαζομαι τον oly 12mm kai ton 17mm .

αν και παλιο σχετικα βιντεο (με pre-production camera) , ειναι αρκετα ενδιαφερον
Νικον D800 vs GH3 για hybrid shooting (photo & video ) ….

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ο πολυαναμενομενος SLR MACIG 25mm 0.95 ερχεται !

Και τεσταρεται απο τον Seb Farges, πρωτεργατη στους φωτεινους manual φακους , ειδικα σε m4/3 συστημα.
Φαινεται καλυτερος απεναντι στο θρυλικο πια Nokton 25mm 0.95 και φτηνοτερος (799$)!

Last edited:
Ακομη δε βγηκε, και η Panasonic ανακοινωσε το πρωτο firmware update!
Αυτο, περα απο αυτα που διορθωνει - προσθετει, εχει ιδιαιτερη σημασια, γιατι ετσι θα μπορεσει ν αναλαβει δραση ο Ρωσος …:music-smiley-005:

http://panasonic.jp/support/global/cs/info/dsc/update_gh3.html

Panasonic announces the new firmware update program for the digital interchangeable lens system camera DMC-GH3, the interchangeable lens H-FS45150, H-PS14042 and H-PS45175 of LUMIX G Micro System. The firmware will be released to enhance the performance and usability in its control.

Firmware update service is scheduled in late March of 2013.

DMC-GH3

1) Connecting to PC via Wi-Fi by inputting the computer name (the NetBIOS name for Apple Mac computers) is enabled.

2) “1920 x 1080, 60p, 28Mbps” mode is added in the video recording option of [MP4] .

3) Speed of AF, consecutive shooting performance of AFC is enhanced in use with H-PS14042 and H-PS45175.
And more.
H-FS45150 , H-PS14042 ,H-PS45175
Speed of AF, consecutive shooting performance of AFC is enhanced in use with DMC-GH3.

Last edited:
Ποιον να παρω βρε ?
Τον SLR MAgic 25mm 0.95 εννοεις ?

Ακομη δεν εχει βγει επισημα… demo κομματι ειχε στα χερια του και τον δοκιμασε.

Το "ερχεται" ηταν τροπος του λεγειν…. μακαρι να ειχα τα λεφτα να τον παραγγειλω !

Δεν ξερω για focus peaking… δε νομιζω.
Αν το ειχαν ετοιμο, θα το διαφημιζαν πολυ. Ειναι το πρωτο που ζηταμε ολοι!

Ο Vitaliy , για να χακεψει την gh3, πρεπει πρωτον να εχει μια gh3 στα χερια του (τα donation συνεχιζονται…) και δευτερον ενα firmware για να δουλεψει.
Αυτο λοιπον θα ειναι το πρωτο firmware που θα πιασει στα χερια του και θα δουμε τι θα κανει.

ελπιζω να εχει και αρκετα donation μεχρι τοτε κι να εχει ηδη παρει μια gh3!

Last edited:
Aπο το τεστ του http://admiringlight.com/blog/review-panasonic-lumix-dmc-gh3/

"Performance
The GH3 is a quick and responsive camera in most every way. Startup is quick, shutter delay is minimal, the camera isn’t impeded in any way when it’s writing to a card, and can shoot 6 frames per second in RAW, up to 18 RAW images in a burst. If you are willing to shoot JPEG, you can use the electronic shutter and capture 20 frames per second for up to four seconds.
Autofocus performance is outstanding in single shot mode. You can select a focus point anywhere on the screen, in any position, with large or super small focus points, and the camera will lock on to your subject nearly instantly with a fast focusing lens. It is alarmingly fast and critically accurate autofocus, and, in my opinion, is the best single-shot autofocus available in ANY camera on the market today.

Φυσικα για το Continues AF ισχυει οτι για ολες τις μηχανες που εστιαζουν με CDAF ... θελουν δουλεια ακομη!

O 35-100 συνεχιζει να μ εντυπωσιαζει!

Ελαβα ενα δειγμα απο χρηστη GH3 + Lumix 35-100 + Zeiss ZF 50mm f/1.4
Η συγκριση δειχνει οτι ο 35-100 ειναι εξισου (και λιγο περισσοτερο) sharp με τον prime Zeiss και μαλιστα στα f/2.8 !!!

Αυτο και μονο δειχνει το ποσο καλος ειναι αυτος ο φακος...

Lumix 35-100 @2.8

GH3_Lumix.jpg

Zeiss 50mm @ 2.8

GH3_Zeiss.jpg

εντυπωσιακη ειναι και η ικανοτητα της gh3 να εστιαζει σε πολυ δυσκολες φωτιστικες συνθηκες, με πολυ λιγο φως, ακομη και στα 100mm !
Εδω , στο σαλονι, χωρις κανενα φως αναμενο, μονο με το φως της τηλεορασης , που βρισκεται στο αλλο ακρο του δωματιου.

Το φωτομετρο του iphone 5 εδειξε 0.11 EV se 100 ISO!

IMG_0348.jpg

sta 35mm @ 2.8 , ISO 6400 , 1/60

P1020856.jpg

sta 100mm @2.8, ISO 6400 , 1/60

P1020855.jpg