Μολις παρελαβα.... Panasonic GH3!

Παρατηρώ ότι πατώντας το rec, για να ξεκινήσει να γράφει η κάμερα, αλλάζει λίγο η απεικόνιση των χρωμάτων στην οθόνη.
Το ίδιο γίνεται κοιτώντας και από το viewfinder.
Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος κάτοχος ή συμβαίνει μόνο στη δικιά μου.
Επίσης η οθονούλα είναι λίγο μαύρο χάλι (για να λέμε και τα στραβά)...

Αλλαζει λιγο οπως και στην GH2η οθονη.
Πριν πατησεις rec,η οθονη δειχνει μια καλη προσωμειωση των παραμετρων, αλλα μετα δειχνει την ακριβη απεικονηση.
Συμβαινει στις περισσοτερες μηχανες.

Οθονουλα, λες το EVF ?
Αν ναι, τοτε το προβλημα ειναι στο πλαστικο (!) φακο μπροστα απο την οθονη, που ειναι μετριας κατασκευης και αν δεν εχεις κεντραρει τα ματια σου στο EVF δειχνει λιγο smearing στα ακρα. Ειναι ισως το μεγαλυτερο μειονεκτημα της μηχανης , μετα την απουσια του focus peaking.

Εκτός από αυτό που λες, εννοώ την κανονική οθόνη.
Ο,τι θέλει δείχνει, τα χρώματα είναι χάλια.

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Panasonic GH3!

Αλλαζει λιγο οπως και στην GH2η οθονη.
Πριν πατησεις rec,η οθονη δειχνει μια καλη προσωμειωση των παραμετρων, αλλα μετα δειχνει την ακριβη απεικονηση.

Χαχα! Καλό. Κάθεσαι και τη ρυθμίζεις με βάση αυτό που βλέπεις και αφού πατήσεις το rec σου βγάζει την ακριβή απεικόνιση.
Δεν μπορούσε να είναι ανάποδα; Πιο λογικό είναι.
Τέλος πάντων μικρό το κακό, όλα αυτά διορθώνονται μετά.

Άλλη κουλαμάρα...
Εντάξει, δεν έχει focus peaking (ελπίζω ακόμα...).
Το ζουμαρισμένο παραθυράκι, στο manual focus, γιατί μου το εξαφανίζεις όταν γράφω ρε πανασόνικ;
Ελπίζω, τουλάχιστον αυτό, να μας το δώσουν με κανένα firmware...

την οθονη μπορεις να τη ρυθμισεις χρωματικα… και δε δειχνει οτι θελει.
Ειναι αρκετα κοντα στο τελικο αποτελεσμα, ισως εχεις πειραξει κατι.

Focus peaking ελπιζω να βαλουν, αλλα δεν το νομιζω πια.

Να ρωτήσω κάτι. Αν κάποιον τον ενδιαφέρει μόνο πλάνα βίντεο και συγκεκριμένα αθλήματα και έντονη κίνηση, η GH3 μαζί με τον panasonic 25mm f/1.4 είναι καλός συνδυασμός για ερασιτεχνικές ταινίες μικρού μήκους;

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι διαφορά έχουν τα μεγαλύτερα bitrate σε σκηνή με κίνηση; Αν θεωρήσω ότι έχω σκηνή δράσης που θέλω να κάνω super slow-motion στο post (με χρήση slowmovideo ή twixtor για interpolation - προσθήκη frames ανάμεσα ώστε να προσομοιώσει την κινηματογράφηση με π.χ. 1000 fps), και τραβώ με 50fps με shutter speed 1/640 (ώστε κάθε frame να είναι παγωμένο), τότε η μηχανή μου δίνει 28Mbps.
Αν όμως τραβήξει σε 25fps με αντίστοιχο shutter speed...τότε μπορεί να μου δώσει 50/72 Mbps.

Με βάση τη θεωρία όμως είναι καλύτερα περισσότερα fps από περισσότερα bitrate.
Άρα για αυτό που θέλω το επιπλέον bitrate της GH3 δεν μου προσφέρει κάτι. σωστά;
χάνω κάτι;

Απλά προσπαθώ να δω αν η GH3 μπορεί να μου δώσει κάτι παραπάνω σε αυτό που θέλω (HD, 50fps, γρήγορο shutter speed).
Αυτή τη στιγμή όσον αφορά λήψεις σε φως ημέρας ακόμα και η FZ200 μου δίνει πολύ καλά αποτελέσματα. Απλά με λίγο φως είναι αδύνατον να τραβήξω πλάνα (έχω και μια Nikon στα 24/25/30 fps και έναν φακό f/1.8 για σκοτεινά αλλά μόνο για στατικές λήψεις - για slow-motion τα λίγα fps είναι απαγορευτικά).

Υ.Γ. γιατί ρε Panasonic βάζεις ακόμα περιορισμό στην Ευρώπη τα 50fps αντί τα 60? Αφού ζούμε στην εποχή του Vimeo και του Youtube! Όχι του DVD! @#$@#!$%$@#%^#@#... γγγκκκρρρρ...

έχεις δίκιο. δεν το πρόσεξα. κοιτούσα το .mp4 και το AVCHD.

αλλά το θεωρητικό ερώτημα μου παραμένει.
πέρα από την ευκρίνεια στη συνολική εικόνα, τα 50 Mbps θα μου προσφέρουν κάτι περισσότερο σε σκηνές κίνησης;
Διότι θεωρητικά γνωρίζω ότι επηρεάζουν το shutter speed και τα fps.
Το bitrate?

οσο περισσοτερο bitrate εχεις , τοσο το καλυτερο… ειδικα σε κινηση.
Σε στατικα πλανα, η διαφορα ειναι πιο μικρη και θα τη δεις κυριως σε διαβαθμισεις χρωματων και φωτεινοτητας (σε ουρανο πχ ).

Εχει δοκιμάσει κανείς τους Summilux 25mm f1.4 και Zuiko 45mm f1.8 στη συγκεκριμένη μηχανή;
Από θέμα ταχύτητας στο auto focus ποιος είναι καλύτερος;
Γενικά, αν παραβλέψουμε ότι ο ένας είναι 45(90)άρης και ο άλλος 25(50)άρης, ποιον θα προτείνατε;

και οι 2 ειναι γρηγοροι, αλλα οχι τοσο οσο οι νεοι φακοι της pany (12-35 και 35-100).

Τι ακριβως θελεις να τραβας ?

Ο pany ειναι λιγο καλυτερος οπτικα και ποιο φωτεινος, αλλα κοστιζει τα διπλασια.

O oly 45mm ειναι κελεπουρι στα λεφτα του, και ιδανικος για πορτραιτα.

Εχει δοκιμάσει κανείς τους Summilux 25mm f1.4 και Zuiko 45mm f1.8 στη συγκεκριμένη μηχανή;
Από θέμα ταχύτητας στο auto focus ποιος είναι καλύτερος;
Γενικά, αν παραβλέψουμε ότι ο ένας είναι 45(90)άρης και ο άλλος 25(50)άρης, ποιον θα προτείνατε;

Ανεξαρτήτως μηχανης ο 25αρης ειναι 25-30% πιο γρηγορος απο τον 45αρη ειδικα σε χαμηλό φωτισμό - εκει ο 45αρης δεν βλέπει παντα.

Θέλω έναν πιο φωτεινό φακό και είμαι μεταξύ των 2 παραπάνω.
Απλά επειδή μου φαινεται πως κάπου είχα διαβάσει, ίσως κι εδώ, ότι o Panaleica είναι κάπως αργός στο φόκους, ήθελα να το επιβεβαιώσω.

Ανεξαρτήτως μηχανης ο 25αρης ειναι 25-30% πιο γρηγορος απο τον 45αρη ειδικα σε χαμηλό φωτισμό - εκει ο 45αρης δεν βλέπει παντα.

Ευχαριστώ, λάθος άποψη είχα...

Last edited: