ειναι πιο αργος απο αυτον που εχεις τωρα και χωρις σταθεροποιηση.
Ειναι φυσικα πιο φωτεινος ... διαλεγεις και παιρνεις.
ειναι πιο αργος απο αυτον που εχεις τωρα και χωρις σταθεροποιηση.
συγγνώμη αν είμαι εκτός θέματος, αλλά σε σχέση με όσα ειπώθηκαν νωρίτερα για τους 45/1.8 και 25/1.4 ήθελα να πω και την προσωπική μου γνώμη για τους δικούς μου φακούς. βρίσκω λοιπόν ότι ο 45άρης είναι αισθητά πιο οξύς στα ανοιχτά διαφράγματα, ενώ ο 25άρης "ισοφαρίζει" από τo f4 και πάνω. Επίσης ο 25άρης έιναι πολύ πιο θορυβώδης κατά την εστίαση
Για την οξυτητα του 25αρη δεν υπαρχει συζητηση σε ολα τα τεστ που εχουν βγει ειναι στην κορυφη απο το f=1.8 και πάνω, ισως η κόπια σου να εχει θέμα, τωρα στο θεμα του θορύβου στην εστιαση ο φακός παρουσιαζει σε εναλλαγες φωτός το λεγόμενο rattlesnake θορυβο απο τις λεπιδες κυριως σε σώματα Olympus για την προσαρμογή της LCD στην φωτεινοτητα της σκηνής, ανάλογα το σωμα μπορείς να τον εξαφανίσεις (όχι πάντα) π.χ. στην Ε-Μ1 βαζεις το Flicker rate = Auto ή σε αλλα σωματα κλειδωνεις την εκθεση με το AE-L ή ανοιγοκλεινεις το ΟΝ-OFF.
μάλλον γιατι αυτο που γράφει <<As I've mentioned there was a little softening in the extreme corners of the frame of my test sample even with the aperture closed-down, so it's not as uniformly sharp as, say, the Olympus 45mm f1.8>> στο ανάποδο το εχω δει σε τρεις κοπιες του 45mm/1.8 που περασαν απο τα χερια μου δηλ. αυτό ακριβώς που γράφει εδώ: <<On my test sample there was some softening in the extreme corners, particularly on one side suggesting a little decentering >> , για την πραγματική απόδοση του 25αρη δες και τα αλλα review οπως του lenstip, στά άκρα ανοιχτός παντως ο 20αρης/1.7 είναι λίγο πιο οξυς .thanks, πολύ χρήσιμο το tip σου, γιατί ειδικά ο 25άρης μου παίρνει τ'αυτιά όταν ρυθμίζει το διάφραγμα![]()
εκτός αν φταίει η δικιά μου κόπια (και η δικιά του).
Βλέπω δηλαδή ότι στο f1.8 δεν πλησιάζει τον 45άρη σε οξύτητα
είναι ότι σου κάτσει δηλαδή. τουλάχιστον μου έκατσε καλός 45άρης (και μαύρος μάλιστα)![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.