Μολις παρελαβα... sony A55 !

85mm ειναι πολλα.......και μαλιστα επι 1,5..........πρεπει να απομακρυνεσαι πολυ απο το θεμα,ειδικα αν θες να τραβηξεις πορτρετο.
Μεσα στις σκεψεις μου ειναι και ο sony 50mm 1,8 που ειναι πολυ οικονομικος και ετσι να χαμηλωσει λιγο το μπατζετ γιατι θα παρω μαζι και το ταμρον 70-300.......και αν δεν ειμαι και ευχαριστημενος δεν θα κλαιω και τα λεφτα μου με τον 1,8........απλα καπου διαβασα οτι εχει αθλια ποιοτητα κατασκευης.
Σε αποδοση τοσο μεγαλη διαφορα θα εχουν ο sony 50mm/1,8 με το sigma 50mm/1,4?..........

85mm ειναι πολλα.......και μαλιστα επι 1,5..........πρεπει να απομακρυνεσαι πολυ απο το θεμα,ειδικα αν θες να τραβηξεις πορτρετο.
Μεσα στις σκεψεις μου ειναι και ο sony 50mm 1,8 που ειναι πολυ οικονομικος και ετσι να χαμηλωσει λιγο το μπατζετ γιατι θα παρω μαζι και το ταμρον 70-300.......και αν δεν ειμαι και ευχαριστημενος δεν θα κλαιω και τα λεφτα μου με τον 1,8........απλα καπου διαβασα οτι εχει αθλια ποιοτητα κατασκευης.
Σε αποδοση τοσο μεγαλη διαφορα θα εχουν ο sony 50mm/1,8 με το sigma 50mm/1,4?..........

όλοι οι 50άρηδες 1,7/1,8 έχουν άθλια ποιότητα κατασκευής (CANON, NIKON, SONY, PENTAX). Ταυτόχρονα όμως είχαν και καλύτερη οπτική απόδοση συνολικά και ειδικά σε διαφράγματα 2,8-8,0 πολύ απλά διότι δεν ήταν απαραίτητο να στρεσαριστεί η σχεδίαση για να έχουμε καλή απόδοση στα ανοιχτά διαφράγματα. Λογικά , κι αν δεν σου χρειάζεται το 1,4, θα κάνεις το ίδιο καλά τη δουλειά σου με τον SONY 1,8 ή τον προηγούμενο MINOLTA 1,8 που είναι ο ίδιος ακριβώς φακός. Η ποιότητα κατασκευής είναι ένα ζητούμενο.... δηλ. θα το καταλάβεις σίγουρα αν σου πέσει ο φακός στο τσιμέντο από κάποιο ύψος. Επίσης δεν θα έχεις παρασολέιγ αλλά και πάλι συνήθως οι 50 άρηδες 1,8 δεν το χρειάζονται αφού τα μπροστινά στοιχεία είναι αρκετά βαθιά μέσα στο σώμα του φακού.

Η οπτική διαφορά SONY 1,8 σε σχέση με τον SIGMA 1,4 λογικά θα είναι μεγάλη στα πολύ ανοιχτά διαφράγματα (1,8-2,5) αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί και στην πράξη. Φυσικά αν δουλεύεις αποκλειστικά jpg, ακόμη κι αν τραβάς με τον SIGMA, ένας άλλος με την ίδια μηχανή και τον 50 1.8 της CANON/NIKON/SONY που θα τραβήξει cr2,nef,pef και μετά θα επεξεργαστεί προσεκτικά τα αρχεία του στο Lightroom, CaptureOne, Bibble Pro και στη συνέχεια στο Photoshop θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα και μάλιστα μεγάλη.

Εχω οπως ειπα τον 50αρη sony 1.8 ...πολυ καλος φακος ,ακομη και ανοιχτος.
Σκιαστρο δε χρειαζεται, μιας και τα στοιχεια του ειναι πολυ βαθια στο σωμα.
Ποιοτητα κατασκευης μετρια προς κακη , αλλα τι πειραζει?

Εχω οπως ειπα τον 50αρη sony 1.8 ...πολυ καλος φακος ,ακομη και ανοιχτος.
Σκιαστρο δε χρειαζεται, μιας και τα στοιχεια του ειναι πολυ βαθια στο σωμα.
Ποιοτητα κατασκευης μετρια προς κακη , αλλα τι πειραζει?

Εισαι ευχαριστημενος ή το μετανιωσες?.........Αισθανεσαι οτι με ενα 1,4 θα μπορουσες να κανεις πολυ περισσοτερα? και με ενδιαφερει η αποδοση του sony 1,8 απο διαφραγμα 2,8 και πανω σε συγκριση με ον sigma 17-70 που ειναι απο 2,8 και αυτος και τυχαινει να τον εχω οπως και συ........

Καθολου δε το μετανοιωσα, ειδικα στα λεφτα του.
Αν μπορουσα θα πηγαινα και στον 1.4 , μονο για το λιγο παραπανω φως στα σκοτεινα πλανα, οχι για ποιοτητα εικονας.

Σε 2,8 ειναι λιγο πιο sharp απο τον sigma , λογικο αφου ειναι και prime.

εμ... η Canon και η Nikon κοιμουνται.
Ουτε μια mirrorles δεν εχουν ακομη, και στις video dslr εχουν μεινει πισω.
Ουτε 50p 1080, ουτε autofocus... ελπιζω τωρα ν αντιδρασουν γρηγορα.

Με μια sony nex 7 kai μια A77 , θα ειμαι κομπλε !

Τελικα εδω και 1 εβδομαδα αγορασα τον sony 50mm/1,8 μαζι με τον tamron 70-300 Di USD για την a55.......Ευχαριστω για αλλη μια φορα τους γνωστους θαμωνες του φορουμ στην κατηγορια της φωτογραφιας που για αλλη μια φορα παραθεσαν τις αποψεις τους και με βοηθησαν στην επιλογη μου!......:SFGSFGSF:

Οσο αναφορα τωρα τις εντυπωσεις μου για τους 2 φακους,τον tamron δεν προλαβα να παιξω μαζι του......Ο sony αναλογικα για την τιμη του ειναι κελεπουρι!.........δεν με βλεπω να βγαινει απο το σωμα πανω για πολυ καιρο......ενταξει λιγο γυμναστικη κανεις βεβαια με τα μπρος πισω που κανεις χαχαχαχαχαχα..........

Οι ''σειρηνες'' βεβαια τωρα βαρανε για την α77 αλλα φετος το χειμωνα εχει προγραμματιστει αλλαγη TV,οποτε θα μεινω απο σωμα οπως εχει.......αμα βρεθει καμια ευκαιρια στο ebay για κανενα ευρυγωνιο βεβαια δεν θα πω οχι!......

Κελεπουρι ειναι και ο Σονυ 35mm f1.8 ... φτηνος και καλος !

και μετα θα θες ταξιδιωτικη τσαντα με τοσους φακους για να τους βαζεις μεσα ολους!......χαχαχαχαχαχ
Ηδη πρεπει να αλλαξω τσαντακι για τον εξοπλισμο για φορεμενος ο 70-300 πανω στο σωμα δεν χωραει στο τσαντακι........βεβαια μπορω να το εχω παντα στη θηκη και να το βαζω οποτε τον χρειαζομαι δεν θα τον χρησιμοποιεις σε καθημερινη βαση,αλλα ευκαιρια ψαχνω να αλλαξω τσαντακι!..... :P

Καλησπέρα σας. Έχω στην κατοχή μου τον Carl Zeiss 16-35 F2.8, τον G 35 F1.4 και τον Sony 28-75 F2.8
Λόγω απρόοπτου συμβάντος πρέπει να τους αποχωριστώ. Είναι και οι 3 οι κορυφαίοι φακοί της συλλογής μου. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει pm...