Μολις παρελαβα... sony A55 !

Κι ενα τεστ για το autofocus της a55 με τους 2 φακους , Sony 18-55 f/3.5-5.6 kai Tamron 28-75 f2.8 .
Oπως θα δειτε, ο κιτ φακος ειναι πιο γρηγορος στο βιντεο, ενω ο tamron δειχνει τα δοντια του κυριως στη φωτογραφια, που ειναι ταχυτατος.
http://www.youtube.com/watch?v=wp3UKnLww8I&hd=1

Last edited:
Τελικα , ειπα να δωσω μια δευτερη ευκαιρια στην Α55, γιατι ειδικα απο θεμα ταχυτητας μ εχει ενθουσιασει.
Εκανα μια βολτα στο κεντρο, και δοκιμασα τον sigma 18-250 OS HSM , εχοντας υποψην οτι με το stabiliser κλειστο στην Α55 , κερδιζω λιγο παρπανω χρονο σε βιντεο χωρις να εχω φοβο υπερθερμανσης.
Αρχικα ήθελα τον sigma 17-70 f/2.8-4 OS HSM ή τον 18-50 f2.8 OS HSM , αλλα δεν τους βρηκα , και τους περιμενω για δοκιμη ελπιζω μεχρι το τελος του μηνα.

Ο sigma 18-250 σε σχεση με τον tamron, ειναι πιο βαρυς και ογκωδης, λιγοτερο φωτεινος φυσικα, αλλα εχει σταθεροποιηση, ειναι αθορυβος (σημαντικο για το βιντεο) και πολυ γρηγορος σε εστιαση λογω HSM (στο βιντεο παλι , γιατι στη φωτογραφια δεν εχει διαφορα σε ταχυτητα) .
Λεπτομερειες , αφου τον δοκιμασω πρωτα.

Αναφερομουν στο αποτελεσμα, οχι μονο στη μηχανη.

Κατα σειρα προτεραιοτητας οφειλεται στον εικονοληπτη, στο φακο, στη μπεμπα και μετα στη μηχανη. Παντως εμενα αμα μου δωσεις τα ιδια, τετοιο δεν τραβαω.

Eνα δειγμα απο την Α55 σε 10fps mode...

attachment.php

Attachments

• screen-capture.jpg
    screen-capture.jpg
    82.5 KB · Views: 199
Εχει θορυβο σε λιγο φως, φυσικο ειναι αφου ειναι ηλεκτρονικο και λαμβανει μονο το 1/3 φωτος που πιανει ο φακος ...

Τα pixels δεν φαινονται , αλλα μπορει να δεις το λεγομενο rainbow effects... λιγο δυσκολο να στο εξηγησω, πρεπει να το δεις απο κοντα.
Αν εχεις ιδεα απο προβολεις και ειδικα dlp , ειναι το ιδιο προβλημα, αλλα δεν το "πιανουν" ολοι.

Επισης δεν ειναι το ιδιο ¨θορυβωδεις" αν εχει ενα φακο με μεγιστο διαφραγμα 1,8 (εχω τον 50αρη) και εναν με f/5 (οπως ο κιτ στα 50mm).
Στο πρωτο, ειναι πολυ λιγο ορατος ο θορυβος στα σκοτεινα στο EVF , ενω με τον δευτερο , πιο εντονος.