Μολις παρελαβα... Sony SLT A65 !

Mια φωτο απο το μπαλκονι της δουλειας μου... η λεπτομερεια ειναι καλυτερη απο οποιαδηποτε αλλη μηχανη ειχα μεχρι τωρα!

Φερνει στα ορια καθε φακο και η δυναμικη περιοχη πολυ μεγαλη ...

Δυστυχως και παλι , τα χρωματα δεν ειναι οπως τα βλεπω πριν τ ανεβασω στο site, δε ξερω γιατι (ειναι πολυ εντονα και κοκκινα εδω).

attachment.php

Attachments

• DSC00465.jpg
    DSC00465.jpg
    97.6 KB · Views: 191
To stabilizer της Α65, ειναι αρκετα καλο, οχι φυσικα 4 στοπ οπως ισχυριζεται η Σονυ, αλλα περιπου 2-3 στοπ.
Καθολου ασχημα... ενα δειγμα, στα 210mm (350mm σε 35μμ ), f/4 , 1/30 ταχυτητα.

Χωρις tsabilizer
attachment.php

Mε stabilizer
attachment.php

Attachments

• DSC00480.jpg
    DSC00480.jpg
    24.3 KB · Views: 177
  • DSC00481.jpg
    DSC00481.jpg
    22 KB · Views: 175
Κι ενα βιντεο, με την Α65 και τον Sigma 17-70mm OS HSM .
Στο βιντεο, στην αρχη ειναι χωρις κανενα syabilizer, μετα με το stabilizer του φακου και τελος με το stbilizer του σωματος.
Ειναι αρκετα καλο το internal stabilizer, ειναι νεας γενιας κι εκμεταλλευεται τη τεραστια αναλυση του αισθητηρα.
Στην ουσια κανει ενα μεγαλο crop , οπως και το νεο iphone !

Δειτε το σε HD.

http://www.youtube.com/watch?v=OkJ0j0Nno4U

Ναι μετατρέπονται.
Βλέποντας και τις δύο δε βλέπω χρωματική διαφορά.
Άρα τα χρώματα είναι ίδια και στις δύο περιπτώσεις. Παρόλο που έχουν μετατραπεί από διαφορετικές βιβλιοθήκες.
Το png είχε μικρότερη ανάλυση υποθέτω για να πιάσεις τα όρια, και αυτό φάνετε ως διαφορά. Αλλά χρωματικά δε βρήκε διάφορα τουλάχιστο σε αυτά τα δυο.

Αρα , κατι συμβαινει στη μετατροπη... εγω τις εικονες αυτες στο ιδιο μονιτορ, τις βλεπω με πολυ διαφορετικα χρωματα (σε σχεση με τις original εννοω)

Γιάννη να τολμήσω να προτείνω κάτι;

Είσαι σίγουρος (με δοκιμή δηλαδή) ότι τα χρώματα στον imac 27 είναι σωστά σε όλο το φάσμα; Το λέω διότι έχουν ακουστεί πολλά ότι τα 27άρια δεν "ερχονται" στα καλά τους.

Προσωπική άποψη έχω με ένα 21 που μετά από σεταρίσματα με spider 3.0 ήρθε, αλλά ένα 27άρη δεν μπορεί να έλθει στο ίδιο επίπεδο. Βάζοντας μια κάρτα μπροστά και ένα φωτιστικό με λάμπα 5000 Κ (μετρημένη) είδαμε ότι το σωστό ήταν και στις δυο περιπτώσεις το 21 κι όχι το 27. Μερικούς μήνες μετά βάλαμε δίπλα κι ένα ΕΙΖΟ 2231 (αν θυμάμαι καλά) το οποίο χωρίς το καπέλο του ήταν στο χρωματικό επίπεδο του 21 (αλλά πολύ καλύτερο σε τελική απόδοση).

Το 27άρι δυσκολεύεται χαρακτηριστικά να αποδώσει επιδερμίδα, σα να του λείπουν διαβαθμίσεις, κάτι τέτοιο. Φυσικά δεν μιλούμε για αποτέλεσμα για τα μπάζα, αλλά για αποτελέσματα συγκρίσιμα με μόνιτορς με IPS/PVA και καλά κυκλώματα.

Λέω μήπως;

Βλαση, τις παραπανω φωτο τις ανεβασα απο τη δουλεια μου , που εχω το HP ZR30w μονιτορ....δεν εχω imac .

Επισης, αυτο που λεω ειναι, οτι η ιδια φωτο , αλλιως φαινεται στο ιδιο μονιτορ, πριν την ανεβασω και αφου την ανεβασω στο σιτε.

Για να καταλαβεις, δες μια φωτο του desktop του PC μου στη δουλεια...
Αριστερα η φωτο οπως φαινεται στο site μας, kai δεξια η ιδια φωτο στο windows viewer ...

Η αριστερη ειναι "τουμπανο" στο χρωμα και με πιο πολυ κοκκινο ...

attachment.php

Attachments

• DSC00465.jpg
    DSC00465.jpg
    54.6 KB · Views: 139
Οι παραπάνω δύο υποθέτω ότι φαίνονται με ίδια χρώματα σε όλους. Ανεξάρτητα από calibration. Με ένα τυπικό Monitor HP βλέπω τώρα ακαλιμπράριστο, αλλά εάν δεν έχουν διαφορά αιδώ, λογικά ούτε και αλλού, το απόγευμα θα δω και δε μια οθόνη με DE <4

Στο δεύτερο η διαφορά είναι στη ανάλυση όχι στα χρώματα.

Ξεχνα για λιγο το calibration... δεν εχει σχεση μ αυτο που λεω εγω.

Οι 2 παραπανω φωτο φαινονται εντελως διαφορετικες χρωματικα (σε οποιοδηποτε μονιτορ).

Η μια ειναι απο το site Μας, και η αλλη απο το flickr (ακριβως ιδιες φωτο φυσικα - ιδιο αρχειο ανεβασα και στα 2 site).

Αυτο που βλεπω εγω στο photoshop-lightroom klp ειναι αυτη του flickr ...του δικου μας site ειναι χρωματικα διαφορετικη.

Αυτή του flickr θα πρέπει να τη συγκρίνεις με αυτή που έχεις στο post 42 http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056251513&postcount=42

Υπάρχει μια μικρή διαφορά στον αλγόριθμο resize με τα κλασικά προβλήματα στις άκρες και στις εναλλαγές Luminosity αλλα όχι στα χρώματα.

Τωρα δοκιμασα σε αλλο ενα μονιτορ, παλι HP αλλα με αλλο λειτουργικο win xp... και φαινονται ιδιες, τι γινεται ρε πουτη μου ?

Μηπως υπαρχει καποιο προφιλ που βαζουν τα win 7 - mac osx στις photo (jpg) ?

Σε αντιπαράθεση με αυτή του ποστ 42?
Με την Png το πρόβλημα είναι μικρότερη ανάλυση του Png.
Οι άλλες δύο έχουν περάσει από διαφορετικό resizer
Να προτείνω να ανοίξετε τις δύο εικόνες σε διαφορετικό Tab. Μονό τις εικόνες. Και εναλλαγή μεταξύ των δυο tabs.

Λοιπον εκανα το εξης... ανοιξα τη σελιδα μας στο Chrome browser (PC) και χρωματικα ειναι ιδιες !!!!
Mεχρι στιγμης δουλευα μονο με firefox...

Υπαρχει διαφορα στην ευκρινεια , αλλα αυτο ειναι φυσικο , επειδη η φωτο στο flickr ειναι ασυμπιεστη.

Xρωματικα ομως ειναι σωστες , και οι 2 ιδιες δηλ.... αλλα λιγο διαφορετικες απο την original

Για δοκιμαστε και με αλλο browser.

Last edited: