Μολις παρελαβα... Sony SLT A65 !

καλα εννοειται οτι μιλαγαμε για μανουαλ ρυθμισεις με auto focus!.......
Απλα ετσι ουσιαστικα σου αχρηστευει ολους τους φωτεινους φακους που εχεις στη κατοχη σου για νυχτερινα πλανα!.......

Ενταξει , μη τα παραλεμε.. δεν τους αχρηστευει κιολας!
Πως κανουν δουλεια τοσοι αλλοι με εντελως manual καταστασεις ?
Ισα-ισα , που με την Α65-77 εχεις focus peaking kai focus confirmation (ακομη και σε manual ρυθμισεις και focus), που δεν εχεις με καμια αλλη dslr.

Oi Sony ειναι σιγουρα ενα βημα μπροστα...

σε εμένα που μου αρέσουν τα διπλάσια καρέ (για αργή κίνηση), έχω την εξής απορίας... η GH2 στα 720P 50 καρέ και με το hack δεν πλησιάζει την ανάλυση των 1080p της σονυ?

Περιπου... ειναι ανταγωνιστικη, αλλα οπως και να το κανεις, αλλο το 720 (1280 χ 720) kai allo to 1080 (1920 χ 1080) .
Το hack δινει αλλο αερα στα 1080 , στα 720 δεν ανεβαινει τοσο υψηλα bitrate(λογω 50p που ειναι πολυ πιο απαιτητικα).

H a65 δεν υπερθερμαινεται ευκολα.

Τουλαχιστον εγω δεν τη καταφερα!

Εχουν κανει μια εξυπνη κινηση, στο βιντεο εχουν ηλεκτρονικο και οχι μηχανικο σταθεροποιητη, και μαλιστα αποδιδει πολυ καλα!
Εχω βαλει και λινκ πριν ....

http://www.youtube.com/watch?v=OkJ0j0Nno4U

Σημερα ξαναπαιξα με τη παλια μου Α65 και εφαρμοσα το τρικ που βρηκα για autofocus με manual διαφραγμα.
Εδω με τον sony 35mm f/ 1.8 , με τερμα ανοιχτο διαφραγμα.
Κανενα προβλημα δεν ειδα, και δε μπορω να καταλαβω γιατι η sony δεν το εκμεταλλευεται!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τελικα ειναι τοσο μετρια η αποδοση της σε υψηλα iso οσο λεει το dpreview?.........
με μια συγκριση μαλιστα που την εβαλα διπλα διπλα με την α55 στο dpreview στο θεμα iso η α55 ειχε καλυτερη βαθμολογια......
Οπως επισης και στο jpg ειναι εκει τοσο μετρια?αν και αυτο δεν με ενδιαφερει και πολυ γιατι πιο πολυ τραβαω σε raw....

Καθολου μετρια δεν ειναι, ειδικα αν εκθετεις σωστα. Εχει μια ταση να υποεκθετει λιγο, εγω ανεβαζω ενα στοπ περιπου, παντα με raw φυσικα. Στα ιδια επιπεδα με την Α55 ειναι, και ο θορυβος ειναι πιο λεπτοκοκκος.
Δες τα δειγματα που εχω βαλει πριν.

Εσυ θα ξαναπαρεις την α65 τελικα?......δεν καταλαβα καλα.....
αμα βρω να πουλησω την α55 θα την παρω και γω!.....
σε μαγαζι δεν την δεινω γιατι την περνουν για ''ενα κομματι ψωμι''........

Αφου τη δοκιμασα για λιγο, (δυστυχως δεν εχω πολυ χρονο αυτη τη περιοδο) , τελικα θα τη κρατησω ! (αναγκαστηκα βεβαια να δωσω πισω τον ανταπτορα της nex LEA2 ...)
Το τρικ που ανεφερα παραπανω για autofocus και ανοιχτο διαφραγμα δουλευει, μονο σε firmware 1.03 που ευτυχως ειχε η δικια μου.

Νομιζω οτι αυτη τη στιγμη, αν με ρωταγε καποιος ν αποχωρηστω ολες τις μεχανες , εκτος απο μια, μαλλον θα διαλεγα την Α65.

Ειναι η πιο ολολκηρωμενη προταση,μεχρι 1000 ευρω τουλαχιστον.
Εχει ταχυτατο AF ακομη και στο βιντεο, πολυ πιο γρηγορο απο καθε DSLR και mirrorless (αν και οχι εντελως αθορυβο).
Φυσικα αν θελουμε ηχο της προκοπης , ετσι κι αλλιως θελουμε καποιο εξωτερικο μικροφωνο.

Η εικονα της ειναι καταπληκτικη, με απιστευτη λεπτομερεια, πολυ μεγαλη δυναμικη περιοχη και πολυ καλο θορυβο (αμ εκθετεις σωστα).

Εχει επισης 1080 50p , που μονο η sony nex εχουν.

Εχεις πολλες επιλογες για φακους (σε αντιθεση με τις mirroless), και το κυριοτερο , ολοι μας οι φακοι γινονται σταθεροποιημενοι λογω του ενσωματωμενου σταθεροποιητη.

Τα προβληματα υπερθερμανσης της Α33-Α55 εχουν λυθει σε μεγαλο βαθμο, μιας και η μηχανη επιλεγει ηλεκτρονικη σταθεροποιση καιοχι μηχανιμη , στο βιντεο παντα, με αριστα αποτελεσματα.

Φυσικα, δεν ειναι η μηχανη που θα κουβαλας καθε μερα μαζι σου, αν και δεν ειναι πολυ μεγαλη και βαρια.

Σιγουρα γι αυτο το λογο θα κρατησω και μια mirrorless με καποιους prime φωτεινους.

Σ αυτο συμφωνουν και πολλοι "επαγγελματιες"... http://www.eoshd.com/content/6616/shootout-in-the-snow-sony-a65-vs-panasonic-gh2-vs-canon-600d

Last edited:
με το firmware 1.03 υπαρχουν μεσα το ''picture effect'' και ολα οσα προστηθονταν στην α55 με το firmware που ειχε βγει για αυτη?.....
τα επομενα firmware απο το 1.03 τι προσθετουν?για να δουμε αν αξιζει να κανεις το update η οχι.........

Καλημερα, διαβασα αναλυτικα ολα τα post, και εβγαλα το συμπερασμα οτι πραγματικα ειναι μια καλη μηχανη η Α65. Ειμαι κατοχος της Α450 με φακους της Tamron. Εχω και τον 70-200 2,8f. Ευκαιρια ειναι καποιος φιλος μου αγοραζει την Α450 και σκεφτομουνα να κανω μια αναβαθμιση. Διαβασα σε διαφορα forum αλλα εχω μπερδευτει. Οποτε ηθελα να ρωτησω : αξιζει να κανω αναβαθμιση απο την Α450 σε Α65? Με τους φακους θα εχω προβλημα? Ευχαριστω.

Ειναι μια πολυ καλη αναβαθμιση... Και με τους φακους δε θα χεις προβλημα.
Μονο αν εχεις sigma φακους, καλο ειναι να τους δοκιμασεις πρωτα, εχουν καποια θεματα μερικοι...

Ωραια μαλλον θα την κανω την αγορα. Να ρωτησω αν το φλας της sony το HVL-F43AM εχει καποιο προβλημα με τη Α65?