Ευχαριστώ για τα σχόλια

αν και προτιμώ να ακούσω τα αρνητικά μήπως και βελτιωθούμε
Οπότε περιμένω και άλλα!
@racer
Έπεσε πολύ δουλειά στο lyp sync ειδικά σε κάποιες σκηνές γιατί λόγω χρόνου και κακής προετοιμασίας
οι «ηθοποιοί» δεν άκουγαν τη μουσική και έλεγαν ότι να ναι… όποτε να ναι…
To video προβλήθηκε την ημέρα της παρουσίασης των στολών των ομάδων για το καρναβάλι του Ρεθύμνου,
υποτίθεται ότι βιντεοσκοπήθηκε και μάλλον προβλήθηκε σε κάποιο από τα κρητικά κανάλια…
Το ζητούμενο ήταν να βγάζει μια αισιοδοξία, να φανεί λίγο και ο τόπος μας που ακούγεται για πολλά και διάφορα…,
να κάνουμε την πλάκα μας… και να μάθουμε και την κάμερα που την έχουμε στα χέρια μας 1-2 μήνες μόνο…
Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την Sony A65, αν και δεν έχω μεγάλη εμπειρία με DSLRs…
Σαν φωτογραφική με καλύπτει πλήρως αν εξαιρέσουμε λίγο το θόρυβο στα σκοτεινά πλάνα από 800 iso και πάνω και το μέτριο flash…
Ταχύτητα στο menu κτλπ που έχει ακουστεί εμένα δε με ενοχλεί, η οθόνη είναι super (αν και θα θελα να διπλώνει όπως της Α77)
και το ηλεκτρονικό σκόπευτρο μια χαρά!
Σε χρήση σε video (manual) η σύγκριση με τις κοινές βιντεοκάμερες που είχα, όσον αφορά το αποτέλεσμα και το filing
(bokeh, δυναμική περιοχή) είναι η μέρα με τη νύχτα, ναι μεν είναι πιο δύσκολη στη χρήση, ειδικά σε manual focus,
θέλει κάθε τόσο ρυθμίσεις αλλά η αίσθηση να κρατάς φωτογραφική και να καδράρεις είναι πολύ διαφορετική και με βολεύει αφάνταστα.
Χρησιμοποιώντας το bug του παλιού firmware, έχεις όλες τις manual ρυθμίσεις με auto focus σε ότι f θέλεις
αλλά κάποιες στιγμές η εστίαση αλλάζει και δεν πετυχαίνει πάντα… και επίσης πρόσεξα να γίνεται κάτι περίεργο με το χρώμα (?)
όταν αλλάζει απότομα στην εστίαση… (πχ 3.00-3.01sec)
Στην αναλυτικότητα μου τα χαλάει λίγο και επίσης το crop factor που εξαιτίας του ηλεκτρονικού stabilizer
μεγαλώνει αρκετά σε video mode (από 1.5 σε 1.8 κάπου) πάντως κάνει εξαιρετική δουλειά!
Επίσης ορισμένες φορές βλέπω κάτι σαν τρεμούλιασμα προς τις άκρες του κάδρου και αυτό φαίνεται περισσότερο όταν ζουμάρεις,
από ότι έχω καταλάβει φταίει το stabilizer… αλλά δεν με πειράζει ιδιαίτερα γιατί δε χρησιμοποιώ το zoom στο video….
Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι σε video auto focus mode με σταθερό το ISO ρυθμίζει το exposure
αλλάζοντας συνεχώς το shutter speed… αυτό δε μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην κίνηση?
Οι φακοί που έχω είναι ο 2.8/16-50 SSM και ο prime 35mm και οι δυο εξαιρετικοί, εστιάζουν πολύ γρήγορα και σχετικά αθόρυβοι
(σε συνθήκες πλήρης ησυχίας ακούγονται από το mic της κάμερας), ειδικά ο prime πολύ οξύς και φωτεινός.
Το βραχιόλι του zoom στον 16-50 είναι πολύ σκληρό οπότε ουσιαστικά είναι άχρηστο όταν ταυτόχρονα θέλεις να τραβάς βίντεο.
Κατά τα άλλα ευχαριστημένος με την κάμερα

αλλά έχω πολλά ακόμα να μάθω και να συνηθίσω…
Αυτά αν θυμηθώ κάτι άλλο, επανέρχομαι