Οπως φυσικα καταλαβατε, εχω στα χερια μου τη νεα Sony A65...
Πριν 1 χρονο περιπου , αφου εδωσα ολα τον εξοπλισμο Canon, αλλαξα "στρατοπεδο" και μεχρι στιγμης δεν το εχω μετανοιωσει καθολου...
Η Α55 που ειχα , ηταν ενα πραγματικο εργαλειο, με καποιους περιορισμους ομως.
Πρωτον, δεν ειχε καθολου manual ρυθμισεις στο βιντεο, που για μενα τουλαχιστον ήταν προβλημα.
Δευτερον, ηταν λιγο μικρη, και το πιασιμο της οχι ιδανικο.
Η ποιοτητα κατασκευης δε, ηταν μετρια, με πολυ πλαστικο, οχι της καλυτερης ποιοτητας.
Δεν αντιμετωπισα φυσικα κανενα προβλημα, απλα δεν ειχα την ιδια αισθηση , οπως με μια Canon 7D.
Tριτον, στο βιντεο ειχε θεμα υπερθερμανσης , σε λιγο σχετικα χρονο.
Οι περισσοτερες APCS μηχανες εχουν προβλημα και γι αυτο (και γι αλλους λογους) κοβουν το βιντεο στα 9-12 λεπτα (μερικες λιγο παραπανω).
Η Α55 , λογω κυριως του μικρου σωματος και του ενσωματομενου συστηματος σταθεροποιησης (στο σενσορα)
ειχε λιγο παραπανω προβλημα , εκοβε στα 7-10 λεπτα περιπου (αναλογα φυσικα και με τη θερμοκρασια περιβαλλοντος).
Τελος, ειχε ενα EVF αρκετα καλο, αλλα με καποιο Lag (καθυστερηση), οχι μεγαλη , αλλα υπαρκτη.
Επισης , δεν ηταν τοσο φωτεινο οσο θα ηθελα, και με rainbow effect.
Για ολους αυτους τους λογους, κυριως, αποφασισα να τη δωσω και να περιμενω τις νεες A65-A77.
Σημερα λοιπον, μετα απο πρωινο τηλεφωνημα, κατεβηακ στο κεντρο κι επιασα στα χερια μου τις νεες μηχανες της Sony...:music-smiley-005:
Τις δοκιμασα αρκετη ωρα, εντυπωση μου εκανε η καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, ειδικα της A77.
Στιβαρο σωμα, χωρις ομως να ειναι βαρυ, πολλα κουμπια και ταχυτατη εστιαση.
Πολυ ωραια και η νεα οθονη , μπορεις να την τοποθετησεις οπως ακριβως θελεις.
Για τα δικα μου ομως "γουστα" , ειναι καπως μεγαλη, στην ιδια κατηγορια με την Canon 7D (οσον αφορα ογκο - βαρος εννοω).
Και φυσικα αρκετα πιο ακριβη.
Μετα επιασα στα χερια μου την Α65, και αμεσως "κλειδωσε" στα χερια μου.
Ογκος και βαρος , ιδανικα, δεν εχω και πολυ μεγαλα χερια αλλωστε...
Λιγο μεγαλυτερη απο την Α55, οσο πρεπει ομως για να μην ειναι "κουμουτσα"...
Καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο την Α55 , κι ενα κλικ κατω απο την Α77.
Πολυ παραμετροποιησημη, με αρκετα κουμπια και σε πιο εργονομικη διαταξη απο την Α55.
Ο φοβος μου ηταν, μηπως ειχα προβλημα με τον Sigma 17-70 HSM OS , μιας και η Sigma εβγαλε ανακοινωση , οτι οι φακοι της χρειαζοντα αναβαθμιση για να λειτουργησουν με τις νεες SLT (οπως ειχε γινει και περσι με τις A33-A55).
Δοκιμασα τον Sigma και με τις 2 μηχανες και δε διαπιστωσα (σε πρωτη δοκιμη τουλαχιστον) καποιο προβλημα.
Ετσι δε μπηκα και στο πειρασμο να παρω και το νεο φακο της sony 16-50mm f/2.8
Tον δοκιμασα και αυτον, πολυ καλη κατασκευη, γρηγορη και κυριως ΑΘΟΡΥΒΗ εστιαση (λογω SSM).
Μπηκα σε μεγαλο πειρασμο ... αλλα τελικα αντισταθηκα!:bigcry:
Η Α65, εχει ολα οσα μου ελλειπαν απο την Α55.
Πολυ καλυτερο σκοπευτρο, πιο φωτεινι, χωρις ιχνος ορατων pixel, με πλουσια χρωματα (αν και λιγο εντονα), καθολου lag kai rainbow effect (λογω τεχνολογιας OLED).
Κρασαρει ελαφρως τα σκοτεινα, αλλα ας ειναι καλα το live histogram...
Περισσοτερες λεπτομερειες για το EVF, οταν το δοκιμασω καλυτερα.
Εχει επιτελους full manual ρυθμισεις στο βιντεο (και μαλιστα ακομη και κατα τη διαρκεια του γυρισματος) και αυτο για μενα ειναι πολυ σημαντικο.
Εχει επισης 1080 50p , που ακομη καμια αλλη μηχανη (εκτος Sony ) δεν εχει.
Επισης, το θεμα με την υπερθερμανση , εχει βελτιωθει (θα ενημερωσω σχετικα οταν τη δουλεψω αρκετα) , λογω κυριως της χρησιμοποιησης ηλεκτρονικου σταθεροποιητη (μεσω software, οπως το iphone 4) κατα τη διαρκεια της ληψης βιντεο.
Στις φωτογραφιες, παραμενει η χρηση του σταθεροποιητη στον σενσορα, η αλλαγη ειναι μονο για το βιντεο.
Περισσοτερα σε λιγο....
Πριν 1 χρονο περιπου , αφου εδωσα ολα τον εξοπλισμο Canon, αλλαξα "στρατοπεδο" και μεχρι στιγμης δεν το εχω μετανοιωσει καθολου...
Η Α55 που ειχα , ηταν ενα πραγματικο εργαλειο, με καποιους περιορισμους ομως.
Πρωτον, δεν ειχε καθολου manual ρυθμισεις στο βιντεο, που για μενα τουλαχιστον ήταν προβλημα.
Δευτερον, ηταν λιγο μικρη, και το πιασιμο της οχι ιδανικο.
Η ποιοτητα κατασκευης δε, ηταν μετρια, με πολυ πλαστικο, οχι της καλυτερης ποιοτητας.
Δεν αντιμετωπισα φυσικα κανενα προβλημα, απλα δεν ειχα την ιδια αισθηση , οπως με μια Canon 7D.
Tριτον, στο βιντεο ειχε θεμα υπερθερμανσης , σε λιγο σχετικα χρονο.
Οι περισσοτερες APCS μηχανες εχουν προβλημα και γι αυτο (και γι αλλους λογους) κοβουν το βιντεο στα 9-12 λεπτα (μερικες λιγο παραπανω).
Η Α55 , λογω κυριως του μικρου σωματος και του ενσωματομενου συστηματος σταθεροποιησης (στο σενσορα)
ειχε λιγο παραπανω προβλημα , εκοβε στα 7-10 λεπτα περιπου (αναλογα φυσικα και με τη θερμοκρασια περιβαλλοντος).
Τελος, ειχε ενα EVF αρκετα καλο, αλλα με καποιο Lag (καθυστερηση), οχι μεγαλη , αλλα υπαρκτη.
Επισης , δεν ηταν τοσο φωτεινο οσο θα ηθελα, και με rainbow effect.
Για ολους αυτους τους λογους, κυριως, αποφασισα να τη δωσω και να περιμενω τις νεες A65-A77.
Σημερα λοιπον, μετα απο πρωινο τηλεφωνημα, κατεβηακ στο κεντρο κι επιασα στα χερια μου τις νεες μηχανες της Sony...:music-smiley-005:
Τις δοκιμασα αρκετη ωρα, εντυπωση μου εκανε η καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, ειδικα της A77.
Στιβαρο σωμα, χωρις ομως να ειναι βαρυ, πολλα κουμπια και ταχυτατη εστιαση.
Πολυ ωραια και η νεα οθονη , μπορεις να την τοποθετησεις οπως ακριβως θελεις.
Για τα δικα μου ομως "γουστα" , ειναι καπως μεγαλη, στην ιδια κατηγορια με την Canon 7D (οσον αφορα ογκο - βαρος εννοω).
Και φυσικα αρκετα πιο ακριβη.
Μετα επιασα στα χερια μου την Α65, και αμεσως "κλειδωσε" στα χερια μου.
Ογκος και βαρος , ιδανικα, δεν εχω και πολυ μεγαλα χερια αλλωστε...
Λιγο μεγαλυτερη απο την Α55, οσο πρεπει ομως για να μην ειναι "κουμουτσα"...
Καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο την Α55 , κι ενα κλικ κατω απο την Α77.
Πολυ παραμετροποιησημη, με αρκετα κουμπια και σε πιο εργονομικη διαταξη απο την Α55.
Ο φοβος μου ηταν, μηπως ειχα προβλημα με τον Sigma 17-70 HSM OS , μιας και η Sigma εβγαλε ανακοινωση , οτι οι φακοι της χρειαζοντα αναβαθμιση για να λειτουργησουν με τις νεες SLT (οπως ειχε γινει και περσι με τις A33-A55).
Δοκιμασα τον Sigma και με τις 2 μηχανες και δε διαπιστωσα (σε πρωτη δοκιμη τουλαχιστον) καποιο προβλημα.
Ετσι δε μπηκα και στο πειρασμο να παρω και το νεο φακο της sony 16-50mm f/2.8
Tον δοκιμασα και αυτον, πολυ καλη κατασκευη, γρηγορη και κυριως ΑΘΟΡΥΒΗ εστιαση (λογω SSM).
Μπηκα σε μεγαλο πειρασμο ... αλλα τελικα αντισταθηκα!:bigcry:
Η Α65, εχει ολα οσα μου ελλειπαν απο την Α55.
Πολυ καλυτερο σκοπευτρο, πιο φωτεινι, χωρις ιχνος ορατων pixel, με πλουσια χρωματα (αν και λιγο εντονα), καθολου lag kai rainbow effect (λογω τεχνολογιας OLED).
Κρασαρει ελαφρως τα σκοτεινα, αλλα ας ειναι καλα το live histogram...
Περισσοτερες λεπτομερειες για το EVF, οταν το δοκιμασω καλυτερα.
Εχει επιτελους full manual ρυθμισεις στο βιντεο (και μαλιστα ακομη και κατα τη διαρκεια του γυρισματος) και αυτο για μενα ειναι πολυ σημαντικο.
Εχει επισης 1080 50p , που ακομη καμια αλλη μηχανη (εκτος Sony ) δεν εχει.
Επισης, το θεμα με την υπερθερμανση , εχει βελτιωθει (θα ενημερωσω σχετικα οταν τη δουλεψω αρκετα) , λογω κυριως της χρησιμοποιησης ηλεκτρονικου σταθεροποιητη (μεσω software, οπως το iphone 4) κατα τη διαρκεια της ληψης βιντεο.
Στις φωτογραφιες, παραμενει η χρηση του σταθεροποιητη στον σενσορα, η αλλαγη ειναι μονο για το βιντεο.
Περισσοτερα σε λιγο....
Last edited: