Μόλις παρέλαβα την Nikon D5200

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Θέλω να μπορώ να καλύψω κάποιες βαφτίσεις. Όχι μόνο μία.

Στο 2.8 μπορώ να βρω διάφορους φακούς όπως τoν Nikon που είναι πανάκριβος, τους Tamron που προανέφερα αλλά και τον αντίστοιχο με τον Nikon, Tamron 24-70, o οποίος κοστίζει 600 ευρώ λιγότερα και έχει καλά reviews.

Φλας έχω, το nissin di622.

Επανήλθα με εντυπώσεις

- Η μπαταρία τελικά είναι όντως χάλια. Δεν μπορείς να βασιστείς καθόλου σε μία μόνο. Τελειώνει εντυπωσιακά γρήγορα. MUST μια δεύτερη
- Η ποιότητα στις προσεγμένες φωτογραφίες είναι εντυπωσιακή
- Το auto focus θέλει ιδιαίτερη εξοικείωση διότι πολλές φορές τρελλαίνεται και δεν ξέρει που να εστιάσει :P
- Σε video mode τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Για every day σε φως μέρας το 50p είναι αρκετό και με υπερομαλή κίνηση ενώ το βράδυ το 24p με εντυπωσίασε, αλλά παράλληλα με ζάλισε as expected. ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ είναι ότι δεν συνίσταται να τραβήξετε βίντεο που χρειάζεστε τον εξωτερικό ήχο με το μικρόφωνο της κάμερας, διότι ο ήχος του AutoFocus είναι συνεχές και ενοχλητικός... πολύ έντονος. Καλύτερα εξωτερικό μικρόφωνο

Κλείνοντας, έχετε να μου προτείνετε κάποιο οικονομικό και εύκολο στην μετακίνηση τρίποδο?

Επανήλθα με εντυπώσεις

- Η μπαταρία τελικά είναι όντως χάλια. Δεν μπορείς να βασιστείς καθόλου σε μία μόνο. Τελειώνει εντυπωσιακά γρήγορα. MUST μια δεύτερη
- Η ποιότητα στις προσεγμένες φωτογραφίες είναι εντυπωσιακή
- Το auto focus θέλει ιδιαίτερη εξοικείωση διότι πολλές φορές τρελλαίνεται και δεν ξέρει που να εστιάσει :P
- Σε video mode τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Για every day σε φως μέρας το 50p είναι αρκετό και με υπερομαλή κίνηση ενώ το βράδυ το 24p με εντυπωσίασε, αλλά παράλληλα με ζάλισε as expected. ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ είναι ότι δεν συνίσταται να τραβήξετε βίντεο που χρειάζεστε τον εξωτερικό ήχο με το μικρόφωνο της κάμερας, διότι ο ήχος του AutoFocus είναι συνεχές και ενοχλητικός... πολύ έντονος. Καλύτερα εξωτερικό μικρόφωνο

Κλείνοντας, έχετε να μου προτείνετε κάποιο οικονομικό και εύκολο στην μετακίνηση τρίποδο?

όταν λες οικονομικό τί εννοείς;

Νομίζω ότι για τρίποδο δεν θα έδινα πάνω από 50.... (αν υπάρχει).

Το ζητούμενο όμως είναι η φορητότητα κατά κύριο λόγο

αν θέλεις την απόλυτη φορητότητα δες κάποιο καλό από τα χταπόδια .

Αν θέλεις πιο σοβαρό τριπόδι , εκεί θα δεις τί χρειάζεσαι πρώτα, τριπόδι για φωτογραφία ή για βίντεο. Είχα κάνει μια εκτενή παρουσίαση για ένα τριπόδι Benro το οποίο υπερκαλύπτει τις ανάγκες σου.

Στέλιο είναι μικρό το μέγεθος, άρα δύσκολα καταλήγουμε σε αξιόπιστα συμπεράσματα. Βλέπουμε πάντως κάποια θετικά στοιχεία. Θα πρότεινα για καλύτερη επίδοση να κλείνεις ένα στοπ το φακό. Δηλ. 4.5 στο ευρυγώνιο και 6.3 στο τηλέ θα σου δώσουν πιο καλά αποτελέσματα.

Σε διαστάσεις ιντερνετ αλλά ακόμη και οθόνης 1920x1200, δεν θα δούμε διαφορά είτε έχουμε τη D5200 ή τη D60 των 6mp. Μόνο τη διαφορά μεταξύ ενός μέτριου και ενός καλού φακού μπορεί να καταλάβει κανείς σε τέτοια μεγέθη (και αυτό, στα άκρα).

Βέβαια αυτό μας λέει πολλά και στο πόσο πραγματικά χρειαζόμαστε μια νέα μηχανή.

Το τρίποδο είναι για βίντεο κυρίως. Ερασιτεχνικό. Θα δω και αυτό που μου πρότεινε ο Βλασίδης. Βέβαια είναι γύρω στα 100, αλλά θα δω τι μπορώ να κάνω :)

Αύριο θα τραβήξω όμως μια βάφτιση φίλου και θέλω τις απόψεις σας με αυτά που έχω, καθώς στέρεψε η τσέπη (αυτά που έχω είναι Nissin Di622, 35 f/1.8, 18-105 f/3.5-5.6, έξτρα μπαταρίες, έξτρα κάρτες κλπ)

Δεδομένου ότι η βάφτιση θα είναι στις 17:30, σκεφτόμουνα να έχω το φλας πάνω για παν ενδεχόμενο και (ανάλογα την εκκλησία) να κοιτάει πάνω.

Για άφλασες πιστεύετε ότι μέσα στην εκκλησία θα πρέπει να έχω τον 35άρη (ήτοι 50άρη με crop) που είναι φωτεινός και ουσιαστικά καλύπτει το εύρος που βλέπουν τα μάτια μου για όλο το μυστήριο ή να επιλέξω την πιο δύσκολη μέθοδο του 18-105 και για μέσα και για έξω με χαμηλή ταχύτητα κλείστρου (εκτός κολυμπήθρας) και μέγιστο iso 3200?

Οποιαδήποτε τεχνική βοήθεια ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ πολύ !

Σε πρώτη φάση εξαρτάται από την εκκλησία. Αν είσαι σε μια κατασπρη εκκλησία όπως στην περίτπωση του Τινιακού είναι διαφορετική περίπτωση από ένα βυζαντινό ναό με μαυρισμένες τοιχογραφίες. Η διαφορά είναι μεγάλη.

Θα πρότεινα να φορέσεις τον 18-105 και το φλας. Do it like pro. Τον 35άρη να τον βάλεις πάνω στη μηχανή, όταν θα είσαι έξω απο το ναό και θέλεις κάτι ιδιαίτερο, ή αν φωτίζεται ωραία ο ναός στην κατήχηση του μικρού.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ αυτήν την λύση σκέφτομαι, δηλαδή τον 18-105 με την βοήθεια του φλας (δοκιμάζοντας το nissin ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα). Πριν το μυστήριο βέβαια θα έχω πάει πιο νωρίς να πειραματιστώ.

Δύο πράγματα όμως που με μπερδέυουν στο φλας, το οποίο δεν κατέχω πλήρως, είναι

1. Η μηχανή στο exposure metering, όταν έχω το φλας μου στο hot shoe, δείχνει σκοτεινά νούμερα. Υπέθεσα (κακώς ίσως) ότι όταν έχεις το φλας πάνω στην μηχανή και αλλληλοσυνεργάζονται, μετά το assist θα μου δώσει το metering με παράμετρο του φλας. Μάλλον όμως δεν το κατάλαβα καλά και το E.metering είναι ανεξάρτητο

2. Διαβάζω για το τζαμάκι που κατεβαίνει μπροστά στο φλας και το λευκό "καπελάκι" που τραβιέται από πάνω. Αν έχετε κάτι να με βοηθήσετε για την χρησιμότητα τους (παράλληλα ψάχνω και εγώ να βρω λεπτομέρειες), θα σας είμαι υπόχρεος

Μετά από πολύ ψάξιμο και με γνώμονα τους παράγοντες - συγκεκριμένο κόστος - ποιότητα - απόδοση - αξιοπιστία κλπ, σήμερα παρέλαβα τον Tamron 18-50 2.8 (όχι τον VC) μαζί με ένα Hoya UV(c) HMC φίλτρο.

Θα επανέλθω πιο μετά με εντυπώσεις και δείγματα. Νομίζω ότι με τον 35άρη 1.8, τον Tamron 18-50 και το Nissin di622 είμαι οκ...

Απο που πήρες αν επιτρέπεται τον tamron και πόσο?

Από εδώ, το πιο οικονομικό. Πέμπτη μεσημέρι τον παρείγγειλα τηλεφωνικά, παρασκευή μεσημέρι τον είχα στα χέρια μου... χωρίς επιπλέον κόστος (δεδομένου ότι το μαγαζί είναι θεσ/νικη και εγώ Αθήνα...) !! άψογοι

Τώρα όμως βλέπω ότι δεν τον έχει σε απόθεμα, οπότε μάλλον πήρα το τελευταίο

Καλορίζικος! Είναι πολύ ωραία η στιγμή που παραλαμβάνεις έναν καινούργιο φακό!

Ευχαριστώ πολύ ! Πραγματικά είναι... ιδιαίτερη στιγμή

κουκουρούκου φωτογραφίες, για να πάρετε μια ιδέα.

τις μπαταρίες τις τράβηξα μέσα σε πολλές που έκανα για το front-focus back-focus check. Εντωμεταξύ ο φακός έχει κυριολεκτικά στιγμιαίο focus, πολύ γρήγορο δηλαδή και accurate. Ο nikon (18-105) είναι μακράν πιο αργός στο δικό μου μάτι. Θα διπλοελέγξω βέβαια και σε βραδινές/σκοτεινές.

http://www.flickr.com/photos/94925747@N04/