Μόλις παρέλαβα την Nikon D5200

Επανέρχομαι λοιπόν με κάποιες εντυπώσεις.

Ο φακός όντως είναι ταχύτατος στο focus, η ποιότητα κατασκευής στα δικά μου χέρια και μάτια είναι έτη φωτός καλύτερη από τον nikon 18-105 VR, η απόδοση του φακού είναι άκρως ικανοποιητική. Γαι τα 335 που πλήρωσα για έναν 18-50 f/2.8, νομίζω πως είναι πραγματικά ευκαιρία .... μπράβο στην Tamron καθώς οι εναλλακτικές έχουν πολλαπλάσιο κόστος.

Με κάποιες πρώτες δοκιμές, κυρίως σκοτεινές με χαμηλή ταχύτητα κλείστρου, διαπιστώνω ότι τελικά το VC δεν χρειάζεται σε αυτό το εστιακό μήκος (δεν λέω ότι είναι κανόνας, απλά αυτό είδα με τις δικές μου ερασιτεχνικές δοκιμές).

Όσον αφορά στην d5200, ομολογώ πως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει καλυτερεύσει, ήθελε και αυτή τους κύκλους της. Αν είχε και ποσοστό να βλέπω που βρίσκεται θα ήταν άψογη.

Έκανα και ένα crash test στην μηχανή, τραβώντας μια βάφτιση με συνολικά 900 κλικς. Δεν κατάλαβε τίποτε.... αξιοπρεπέστατη και ούτε ένα κόλλημα ή πρόβλημα. Μόνο το Nissin Di622 μετά από αρκετά κλικς άρχισε να τρελλαίνεται, να αναβοσβήνουν φωτάκια και γενικά να πρέπει να σβήσει για να χαλαρώσει λίγο (διότι αν το έσβηνα και το ξαναναβα, πάλι τα φωτάκια τρελλαινόντουσαν).... Βγάζοντας τις μπαταρίες από το φλας, παραλίγο να πάθω έγκαυμα.

Στα δικά μου μάτια πάλι, η μηχανή έχει αποδεκτές καθαρές φωτογραφίες μέχρι το iso 3200. Αν χρειαστεί extreme push, τότε άαααντε μέχρι το 5.000 και αυτό ανάλογα...

Κατά την άποψη μου λοιπόν, με 690 ευρώ παίρνεις μια αξιόπιστη μηχανή με πολύ καλά αποτελέσματα στις φωτογραφίες, πληθώρα ρυθμίσεων και λίγες ελλείψεις (ανάλογα το ζητούμενο του καθενώς) και με άλλα 330 έναν ωραίο all around γρήγορο φακό.

Οπότε με 1.000 ευρώ έχεις ένα ωραίο σύνολο μηχανής - φακού, το οποίο σίγουρα αξίζει τα χρήματα του. Στην δική μου περίπτωση πήγε και άλλα 170 καθώς θεωρώ ότι ο 35άρης nikon f/1.8 είναι must have για πολλές περιπτώσεις.

Για το Nissin δεν έχω άποψη ακόμα. Με προβλημάτισε λίγο, αν και ομολογώ ότι το πούσαρα πολύ.

Επανέρχομαι λοιπόν με κάποιες εντυπώσεις.

Ο φακός όντως είναι ταχύτατος στο focus, η ποιότητα κατασκευής στα δικά μου χέρια και μάτια είναι έτη φωτός καλύτερη από τον nikon 18-105 VR, η απόδοση του φακού είναι άκρως ικανοποιητική. Γαι τα 335 που πλήρωσα για έναν 18-50 f/2.8, νομίζω πως είναι πραγματικά ευκαιρία .... μπράβο στην Tamron καθώς οι εναλλακτικές έχουν πολλαπλάσιο κόστος.

Με κάποιες πρώτες δοκιμές, κυρίως σκοτεινές με χαμηλή ταχύτητα κλείστρου, διαπιστώνω ότι τελικά το VC δεν χρειάζεται σε αυτό το εστιακό μήκος (δεν λέω ότι είναι κανόνας, απλά αυτό είδα με τις δικές μου ερασιτεχνικές δοκιμές).

Όσον αφορά στην d5200, ομολογώ πως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει καλυτερεύσει, ήθελε και αυτή τους κύκλους της. Αν είχε και ποσοστό να βλέπω που βρίσκεται θα ήταν άψογη.

Έκανα και ένα crash test στην μηχανή, τραβώντας μια βάφτιση με συνολικά 900 κλικς. Δεν κατάλαβε τίποτε.... αξιοπρεπέστατη και ούτε ένα κόλλημα ή πρόβλημα. Μόνο το Nissin Di622 μετά από αρκετά κλικς άρχισε να τρελλαίνεται, να αναβοσβήνουν φωτάκια και γενικά να πρέπει να σβήσει για να χαλαρώσει λίγο (διότι αν το έσβηνα και το ξαναναβα, πάλι τα φωτάκια τρελλαινόντουσαν).... Βγάζοντας τις μπαταρίες από το φλας, παραλίγο να πάθω έγκαυμα.

Στα δικά μου μάτια πάλι, η μηχανή έχει αποδεκτές καθαρές φωτογραφίες μέχρι το iso 3200. Αν χρειαστεί extreme push, τότε άαααντε μέχρι το 5.000 και αυτό ανάλογα...

Κατά την άποψη μου λοιπόν, με 690 ευρώ παίρνεις μια αξιόπιστη μηχανή με πολύ καλά αποτελέσματα στις φωτογραφίες, πληθώρα ρυθμίσεων και λίγες ελλείψεις (ανάλογα το ζητούμενο του καθενώς) και με άλλα 330 έναν ωραίο all around γρήγορο φακό.

Οπότε με 1.000 ευρώ έχεις ένα ωραίο σύνολο μηχανής - φακού, το οποίο σίγουρα αξίζει τα χρήματα του. Στην δική μου περίπτωση πήγε και άλλα 170 καθώς θεωρώ ότι ο 35άρης nikon f/1.8 είναι must have για πολλές περιπτώσεις.

Για το Nissin δεν έχω άποψη ακόμα. Με προβλημάτισε λίγο, αν και ομολογώ ότι το πούσαρα πολύ.

με eneloop το δούλεψες ή με απλές επαναφορτιζόμενες;

με eneloop το δούλεψες ή με απλές επαναφορτιζόμενες;

Με 2 τετράδες αλκαλικών, μη επαναφορτιζόμενων (Sony & Energizer).

Στη δική μας βάφτιση το nissin δεν κώλωσε πουθενά.
Σκέφτομαι και εγώ για τον tamron από εδώ όπως έχω γράψει και αλλού.
http://www.simplyelectronics.net/mainproduct.php?pid=654&setcurrency=eur

Τι να πω, ίσως το παραχρησιμοποίησα...

Για τον Tamron απλά έχε το νού σου για return policy, καθώς υπάρχουν πολλές αναφορές για προβληματικά κομμάτια με το focus. Δεν το επιβεβαιώνω, απλά σου λέω τι διάβασα :)

Eneloop είχα εγώ και νομίζω είναι η καλύτερη λύση.
Και εμένα με προβληματίζει ο tamron γιατί έχω διαβάσει για φακούς λεμόνια και προβλήματα στην εστίαση.

Eneloop είχα εγώ και νομίζω είναι η καλύτερη λύση.
Και εμένα με προβληματίζει ο tamron γιατί έχω διαβάσει για φακούς λεμόνια και προβλήματα στην εστίαση.

Δεν έχω υπόψιν μου τις Eneloop (υποθέτω είναι επαναφορτιζόμενες...). Θα μπω να δω, σας ευχαριστώ πολύ !

Όσον αφορά στον Tamron, γιαυτό σου λέω καλύτερα από κάπου εδώ. Ίσως να πληρώσεις 30 ευρώ παραπάνω, αλλά έχεις την απόδειξη και τον έμπορο μπροστά σου. Αυτή είναι η δική μου άποψη.

Εγώ με το που τον άνοιξα, το πρώτο πράγμα που έκανα με την απόδειξη παραμάσχαλα, ήταν να κάνω τα τεστ για το front-back focusing και γενικά να δω ότι όλα είναι οκ.

Για το φλασάκι σου μόνο Eneloop. Εχω το ίδιο και μεχρι στιγμής δουλεύει μια χαρά. Βεβαια δεν εχω τραβήξει βάπτιση (που νομιζω ειναι από τα πλέον επίπονα ειδή φωτογράφισης για εν φλας) αλλά γενικά δεν με εχει προβληματίσει..

Το σετάκι που έχεις (5200+Tamron+Nikon 35mm f1.8) νομίζω οτι είναι εξαιρετική περίπτωση.

Με γειές !!

χεχε ok ok got it :)

κάθε μέρα όλο και κάτι μαθαίνω ! Γερμανός κλπ ή υπάρχει κάπου που προτείνετε για value for money?

Καμποσο αλλά εισαι σιγουρος οτι θα παρεις γνήσιες φρέσκιες Eneloop και οχι μαιμουδιές..
Βεβαια και στο Ebay με λίγο ψάξιμο θα βρεις καλους πωλητές σε ακομα καλύτερες τιμές

Καμποσο αλλά εισαι σιγουρος οτι θα παρεις γνήσιες φρέσκιες Eneloop και οχι μαιμουδιές..
Βεβαια και στο Ebay με λίγο ψάξιμο θα βρεις καλους πωλητές σε ακομα καλύτερες τιμές

Γιατί να ρισκάρεις στο eBay σε αυτή την περίπτωση

Πράγματι ο ΡΕΠΕΛΑΣ εχει μια χαρά τιμή, το ίδιο και ο Σταυρινάκης απ ότι βλέπω

στο nkon.nl απλά είναι 2 ευρώ ακριβότερα, αλλά είναι 2550mAh

Καλό είναι να στηρίζουμε όταν μπορούμε την ντόπια αγορά. Βέβαια πολλές φορές τα πράγματα ξεφεύγουν πολύ και τότε το εξωτερικό είναι μονόδρομος. Συμπτωματικά, σήμερα είχα κατέβει κέντρο για δουλειά, και μετά πήγα σε δυο γνωστά μαγαζιά, αναζητώντας δυο cp filters 52 & 58mm. Στο ένα μου ζητήσαν για την φθηνή σειρά της Hoya (που είναι πολύ καλή) 90 τελευταία τιμή μετρητά. Στο άλλο για μάρκα τρίτης κατηγορίας μου ζήτησαν 52 (αν μη τι άλλο ήταν ειλικρινείς σε ότι αφορά το προϊόν). Τα καλά BW ήταν απλησίαστα, και σε κουβέντα που πιάσαμε (πάντα φιλικά), μου είπανε κι οι δυο "μη μας συγκρίνεις με το amazon κ.λ.π.". Εντάξει αλλά με τι να συγκρίνω όμως όταν τα ευρώ είναι πλέον δυσεύρετα? Και μιλάμε για κάτι που δεν έχει θέμα εγγυήσεων, service. Τελικά βρήκα τα - ολόιδια - Hoya στο amazon.de με 53 και τα δυο με τα μεταφορικά...