Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το auto focus. Έχω διαβάσει και το manual αλλά και πολλά άρθρα στο Net.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως το Focus Mode, όπου στο AF-C πατώντας λίγο το κλείστρο κάνει συνεχώς focus ανάλογα με το θέμα που κινείται. Προσωπικά επιλέγω πάντα το AF-S, εκτός αν πρόκεται να φωτογραφίσω τα παιδιά μου τα οποία δεν μένουν στάσιμα ποτέ. Το AF-S με κάνει να νιώθω ότι έχω καλύτερο κοντρόλ και πιο σίγουρο αποτέλεσμα όταν φωτογραφίζω στημένες φώτο, τοπία και γενικά οτιδήποτε δεν τρέχει σαν παλαβό μπρος πίσω.
Αυτό όμως που με μπερδεύει όμως είναι το AF-Area Mode. Εκτός από το κλασσικό auto, έχει το Dynamic Area 39 points, 3d tracking και single point... Δεδομένου ότι ξέρουμε τι θέλουμε να είναι in focus, το επιλέγουμε, το κλείδώνουμε και τραβάμε, γιατί τόσες ρυθμίσεις? Λογικά δεν θα έπρεπε να είναι στο single point? Οτιδήποτε άλλο δεν έχει τον κίνδυνο να έχουμε back focus ή front focus?
Οπότε αν ξέρω τι θέλω να κάνω focus, δεν θα έπρεπε να το έχω σε AF-S και single point?
Αν και ειναι για την D7000, νομιζω οτι θα σου ειναι χρήσιμο
http://www.pixelfinesse.com/_docs/D7000_AF_Explained.pdf
Προσωπικά χρησιμοποιώ το AF-S μόνο για απολύτως στατικά αντικείμενο και AF-C σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις.
Καλησπέρα. Έχω κι εγώ την d5200 και διαβάζοντας τα παραπάνω κατέληξα στο να αγοράσω κι εγω τον Tamron AF 17-50mm f/2.8 DI II VC LD SP. Επειδή είμαι αρχάριος (άρα και άσχετος ακόμη) θα ήθελα να μου πείτε έαν θα πρέπει να αγοράσω και φίλτρα ή όχι... Απ' ότι κατάλαβα τα φίλτρα δεν μου είναι απαραίτητα... Έαν έχω καταλάβει λάθος τότε τι φίλτρο μου προτείνετε εσείς;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Στην ερώτηση πόσα χρήματα διαθέτω, θέλω κάτι καλό
συγκριτικά με την ποιότητα και την τιμή του.
Το κάτι καλό συγκριτικά...παραπέμπει σε μεταχειρισμενο. Στα μεταχειρισμένα αυξάνει ο λόγος ποιότητα προς τιμή (εφόσον γίνει ο ανάλογος έλεγχος).
Όμως και πάλι δεν είπες χρήματα. Άλλο παίρνεις με 200 ευρώ και άλλο φακό με 800 ευρώ.
Αναφορικά με το φλας. Έγινε μία παρόμοια κουβέντα στο θέμα "παλιά full frame vs νέα APS-C". Εξαρτάται από πολλά.
Θέλεις αυτόματο (TTL); Ή είσαι μια χαρά με manual (δεν είναι τοσο δυσκολο οσο νομιζεις).
Πόσα χρήματα διαθέτεις;
Σε ενδιαφέρουν επαγγελματικές ευκολίες και χαρακτηριστικά στο φλας;
Θέλεις ποιότητα καλή ή προτιμάς να πάρεις 2-3 χαμηλότερης ποιότητας στα ίδια λεφτά;
κτλ κτλ.
Γενικότερα, δώσε λίγο παραπάνω πληροφορίες για να πάρεις λίγο καλυτερες απαντήσεις και όχι τόσο γενικές.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.