μολις την εγκατεστησα smx semi curve 16/9 hdtv 94"

johny1989

AVClub Addicted Member
17 December 2007
2,573
μολις τελειωσα την συρναμολογηση της οθονης που ειχα παραγγειλει πριν 2 εβδομαδες.η καμπυλη της το μεγεθος ειναι custom παραγγελεια .επεισης ειναι 16/9 και περιμενω να μου ερθει το συστημα masking .προτειμησα 16/9 και οχι 2.35/1 γιατι τα πανελ που εχουν οι προβολεις ειναι 16/9 και πολλες ταινιες blu ray 1.85/1 ειναι και οι αναμορφικοι φακοι ειναι λιγο ακριβοι.η ακτινα καμπυλοτητας της ειναι γυρο στα 10 rad.ειναι με gain 0.9 high contrast matte.εχει πολυ μεγαλη γωνια θεασης και οσα λεν για τα πλεονεκτημετα της καμπυλης ειναι αληθεια.αυξηθηκε η φωτεινωτητα γυρο στο 30%, το contrast ,καλητερη ομοιομορφια,η εστιαση ειναι τοσο καθαρη στα ακρα οσο και στο κεντρο.εχω μια πολυ καλη αισθηση 3d(στο spiderman 3 τρομαζα σε μερικες σκηνες).δεν εχω καθολου pincushion.βεβαια και η προηγουμενη ηταν τελεια supernova core αλλα πιστεψτε με δεν συγκρινονται.εχω χαζεψει κυριολεκτικα και δεν χωρτενω με τπτ.ο ταπεινος μου επσον 700 μιαζει με πολυ πιο ακριβο προβολεα.σε οσους το εδειξα νομιζαν οτι αλλαξα προβολεα.βεβαια η συρναμολογηση ειναι λιγο δυσκολη αλλα αξιζει τον κοπο.σας την συνηστω .τωρα το μονο που μου λειπει ειναι ενας 1080 προβολεας αλλα δεν βιαζομαι και πολυ.α και το κοστος δεν ειναι και οτι καλυτερο γυρο στα 1800 ευρω αν και πληρωθηκε σε δολλαρια απο εναν συγγενη.εδω http://www.smxscreen.com/ μπορειτε να δειτε και να παραγγειλετε.αλλα δεν τα εχουν ολα τα μοντελα.-bye-

Attachments

• DSC03148.JPG
    DSC03148.JPG
    25.1 KB · Views: 128
  • DSC03151.jpg
    DSC03151.jpg
    14.4 KB · Views: 127
Το πακετο ειναι μεγαλο?Τον Μαιο θα παω USA.Η να την πληρωσο εκει και να μου την στειλουν εδω.Με ενδιαφερη πραγματικα.Σε τη ιντσες την εχουν την συγκεκριμενη?Thanks!Βαλε και αλλες φωτο.

γεια σου φιλε το πακετο ειναι σχετικα μεγαλο δηλαδη ειναι σε κουτι και την συρναμολογεις εσυ.σε οτι ιντσες θες εσυ βγαινουν και παραγγελειες.να σου δωσω λεφτα να μου φερεις εναν προβολεα?

μολις τελειωσα την συρναμολογηση της οθονης που ειχα παραγγειλει πριν 2 εβδομαδες.η καμπυλη της το μεγεθος ειναι custom παραγγελεια .επεισης ειναι 16/9 και περιμενω να μου ερθει το συστημα masking .προτειμησα 16/9 και οχι 2.35/1 γιατι τα πανελ που εχουν οι προβολεις ειναι 16/9 και πολλες ταινιες blu ray 1.85/1 ειναι και οι αναμορφικοι φακοι ειναι λιγο ακριβοι.η ακτινα καμπυλοτητας της ειναι γυρο στα 10 rad.ειναι με gain 0.9 high contrast matte.εχει πολυ μεγαλη γωνια θεασης και οσα λεν για τα πλεονεκτημετα της καμπυλης ειναι αληθεια.αυξηθηκε η φωτεινωτητα γυρο στο 30%, το contrast ,καλητερη ομοιομορφια,η εστιαση ειναι τοσο καθαρη στα ακρα οσο και στο κεντρο.εχω μια πολυ καλη αισθηση 3d(στο spiderman 3 τρομαζα σε μερικες σκηνες).δεν εχω καθολου pincushion.βεβαια και η προηγουμενη ηταν τελεια supernova core αλλα πιστεψτε με δεν συγκρινονται.εχω χαζεψει κυριολεκτικα και δεν χωρτενω με τπτ.ο ταπεινος μου επσον 700 μιαζει με πολυ πιο ακριβο προβολεα.σε οσους το εδειξα νομιζαν οτι αλλαξα προβολεα.βεβαια η συρναμολογηση ειναι λιγο δυσκολη αλλα αξιζει τον κοπο.σας την συνηστω .τωρα το μονο που μου λειπει ειναι ενας 1080 προβολεας αλλα δεν βιαζομαι και πολυ.α και το κοστος δεν ειναι και οτι καλυτερο γυρο στα 1800 ευρω αν και πληρωθηκε σε δολλαρια απο εναν συγγενη.εδω http://www.smxscreen.com/ μπορειτε να δειτε και να παραγγειλετε.αλλα δεν τα εχουν ολα τα μοντελα.-bye-

Καλοριζικη! Ειναι οντως καλυτερη απο την Supernova? Αυτην ποσο την ειχες παρει και σε ποσες ιντσες?

Καλυτερο φοκους και καλυτερη ομοιομορφια φωτεινοτητας στα ακρα της οθονης δυο λογοι που μπορω να σκεφτω.

φιλε μου σου φαινετε πολυ γιατι ειναι για 2.35/1 ενω εγω εχω 10 σε 16/9 οπως ειπα ειναι ολιγον custom παραγγελεια.
Είσαι σίγουρος ότι έχεις 10 rad βαθμό καμπυλότητας;

Σύμφωνα με το site της εταιρείας 10 είναι παρα πολύ καμπύλη !!

σε ευχαριστω.δεν συγρινετε με την παλια που ειχα.ειναι αυτη η 3d αισθηση που δεν παιζεται. η προηγουμενη ηταν 94" και αυτη custom παραγγελεια και κοστιζε σχεδον τα μισα μετα και απο εχτρα εκπτωση.θες το τηλεφωνο του αντιπρωσοπου?
Καλοριζικη! Ειναι οντως καλυτερη απο την Supernova? Αυτην ποσο την ειχες παρει και σε ποσες ιντσες?

σε ευχαριστω.δεν συγρινετε με την παλια που ειχα.ειναι αυτη η 3d αισθηση που δεν παιζεται. η προηγουμενη ηταν 94" και αυτη custom παραγγελεια και κοστιζε σχεδον τα μισα μετα και απο εχτρα εκπτωση.θες το τηλεφωνο του αντιπρωσοπου?

Ναι, αν μπορεις με πμ!

τι τοθελα ο ηληθιος και μετακινησα τον προβολεα.τωρα κανει ελαφρυ τοξο κατω δεξια ενω πριν δεν εκανε
τι να κανω για να τον ζυγησω παλι ακριβως.
παρατηρησα οτι θελει πολυ λεπτομερεια στην τοποθετηση αν εχεις κοιλη οθονη

Βρε συ johny... την οθονη την εχεις Θεσ/νικη ή Γιαννενα? Αν ειναι Θεσ/νικη δε μας κανεις το οριστε να τη δουμε απο κοντα?

γιαννενα την εχω .στη θεσσαλονικη ειναι μικρος ο χωρος .φοιτητικο σπιτι ειναι .και θα ενοχλω σιγουρα αφου ειναι πολυκατικοια στο κεντρο.
γιαννενα οποτε θελετε

Αν κυρτωσω μια επιφανεια λεπτης-λευκης-μελαμινης διαστασεων 200 επι 100 εκατοστα, σε μια γωνια περι τις 10 μοιρες κ προβαλω πανω της, θα εχω τα αποτελεσματα της πιο πανω οθονης; Αξιζει μια τετοια υλοποιηση πιστευετε;
Τις παρατηρησεις σας παρακαλω, μιας κ σκεφτομαι σοβαρα να το κανω..
Ευχαριστω..

τι προβολεα εχεις ?
ειναι πανω κατω στη μεση ?αν ειναι στη μεση μπορεις να κανεις πιο μεγαλη καμπυλη.
θα προτεινα να κανεις 2.35/1 και οχι 16/9.
αν κανεις 16/9 και θελεις να βαλεις μασκα(οχι αποκριατικη) θα ζοριστεις λιγο.
το βαψιμο πρεπει να γινει με κονφλερ και πλαστικο χρωμα φου ξυθει πολυ η επιφανεια.πρεπει να βαλεις απο πισω μια πολυ σκληρη ακαμπτη επιφανεια(μπορει βεβαια και απευθειας στον τοιχο). πανω και κατω στο κεντρο(πανω στα περβαζια βιδωνεις στην επιφανεια .
δεξια αριστερα(πισω απο την οθονη) βαζεις ξυλα οσο ειναι το υψος της οθονης για να βγει εξω και να κανει την καμπυλη γυρο στα 4.5 εκατοστα αλλα στα 5.5 για 2.40/1
αναμεσα απο τα ακρα και το κεντρο βιδωνεις ωστε να εισαι σιγουρος οτι αφου εκτονωθει το ξυλο δεν θα κανει γωνια στο κεντρο.με ενα νημα και λιγα μαθηματκα προσεχεις να ειναι ομοιομορφη καμπυλη.οι βιδες εννοειτε οτι θα μπουν σε φωλιες και απο πανω στοκο για να μην φαινεται τπτ(στο περβαζι θα μπουν οι βιδες.)
ολα μπορεις να τα παρεις απο το praktik...το ξυλο για το περβαζι να ειναι 4 εκ και πολυ σκλυρο και ακαμπτο(οι βιδες γιατο περβαζι καθε 10 εκ.και απο πισω) επισης δυο χερια πλαστικο μαυρο χρωμα για το βαψιμο του περβαζιου.ακριβως αυτο εκανε γνωστος μου και με πολυ μα πολυ πιο χαμηλο κοστος γυρο στα 50ε εκανε σαν αυτη που εγω πληρωσα πολυ πιο πολλα.το αποτελεσμα ηταν τοσο ωραιο που ετσι σκεφτομαι να κανω και εγω μια για το γαμωτο.οτι θες ρωτα να τον ρωτισω.τις διαστασεις μπορεις να τις υπολογισεις με το επσον calc.νομιζω πως 50ε του κοστισε δεν ειμαι σιγουρος .παντως προσεχε πολυ του υπολογισμους.
1 μειονεκτημα .την επιφανεια αν την ακουμπησεις αφηνει λεκε για παντα και θελλει πολυ προοχη δεν καθαριζετε.

Last edited: