Μοναδες για Artemis TLS.

Alexandros Petrakis

New member
10 February 2014
21
Καλησπερα σε ολο το φορουμ.
Εχω μια artemis tls και θελω να αλλαξω τα γουφερ.
Μηπως ξερετε που μπορω να βρω καινουρια?
Ειναι ειδικη κατασκευη απο την seas για την audio spectrum?
Ευχαριστω πολυ.

Θελω να τις αλλαξω με τις ιδιες. Οχι με διαφορετικες.
Απλα δε ξερω που να τις βρω. Εχουν χαλαρωσει πολυ οι αναρτησεις.

Απάντηση: Re: Μοναδες για Artemis TLS.

Θελω να τις αλλαξω με τις ιδιες. Οχι με διαφορετικες.
Απλα δε ξερω που να τις βρω. Εχουν χαλαρωσει πολυ οι αναρτησεις.

Δυστυχώς οι μονάδες είναι καταργημένες. Δεν ξέρω που μπορεί να βρεθούν. Ίσως στην Audio Spectrum...

Αλλά, πως κρίνεις ότι "εχουν χαλαρωσει πολυ οι αναρτησεις"; Έχω ζήσει χρόνια με παρόμοιες μονάδες της Seas τις οποίες τις "έσκισα" και δεν παρατήρησα κάτι σχετικό. Γενικά είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και ποιοτικές μονάδες.
Επειδή το θεωρώ πολύ δύσκολο να ισχύει αυτό που λες, σε ξαναρωτώ πως το καταλαβαίνεις. Έχει προβλήματα το ηχείο στην αναπαραγωγή;

Οι αναρτησεις αλλαζουν αν το χρειαστεις. Αλλα μηπως δεν εκατσε καλα ο ενοσχυτης απο ποσω τους;

Επειδη το ηχείο ειναι 15 ετών σιγουρα και δε εχουν αλλα ρεί ποτε πιστευω θα ηταν μια σημαντική βελτίωση! Για τις αναρτήσεις το λεω επειδη ολοι εδω στο φόρουμ λενε οτι η αρτεμις θελεις μεγάλα ενισχυτικά . Με τα δικα μου βλεπω οτι το ηχείο τερματίζει παρα πολυ ευκολα και λεω μηπως οφείλεται και σε αυτο.

Μια και μου δοθηκε η ευκαιρια ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει τελικα η audio spectrum. Θεωρω οτι δεν ειναι off topic η ερωτηση αφου πολλοι συμφορουμιτες οπως και ο φιλος που ανοιξε το θεμα αν υπαρχει υποατηριξη πλεον η οχι. Αλλοι λενε οτι απλα η AS ειναι σε μεταβατικη περιοδο και αλλοι οτι ειναι παρελθον

Επειδη το ηχείο ειναι 15 ετών σιγουρα και δε εχουν αλλα ρεί ποτε πιστευω θα ηταν μια σημαντική βελτίωση! Για τις αναρτήσεις το λεω επειδη ολοι εδω στο φόρουμ λενε οτι η αρτεμις θελεις μεγάλα ενισχυτικά . Με τα δικα μου βλεπω οτι το ηχείο τερματίζει παρα πολυ ευκολα και λεω μηπως οφείλεται και σε αυτο.

Σημαντική βελτίωση; Δεν είμαι σίγουρος. Συνήθως τα μεγάφωνα της AS ήταν κάποιων πιο ειδικών προδιαγραφών. Ειδική παραγγελία στην seas. Δεν γνωρίζω αν ισχύει και για τα συγκεκριμένα γουφερ. Οπότε αν βρεις κάποια, κάπου σε στοκ μπορεί να μην είναι ακριβώς τα ίδια. Και δεν μιλάμε για ακουστική ανάρτηση που "δεν πειράζει". Στα TL το "κούρδισμα" παίζει ρόλο.
Σε κάθε περίπτωση μόνο η AS μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Πάρε τους τηλέφωνο ...αν υπάρχουν.
Το εύκολο τερμάτισμα καμιά φορά δείχνει και αδυναμία ενισχυτή να συγκρατήσει το μεγάφωνο. Αν μπορείς να βρεις δανεικό έναν Behringer EP1500 που είναι τέρας οδήγησης και "πειθαρχίας" θα μπορέσεις να "σπρώξεις" τα γούφερ με μεγαλύτερη ασφάλεια και να δεις τα πραγματικά τους όρια.
Με τι είδος μουσικής τερματίζουν τα γούφερ; Πριν χρόνια είχα ακούσει τις Αρτέμιδες TLS να "κουνάνε" πολύ γερά ένα δωμάτιο σαν το δικό σου οδηγούμενες από Behringer EP1500. Τότε ήταν πολύ της μόδας αυτοί οι ενισχυτές. Κάπου θα υπάρχει κάποιος...

Τα μεγάφωνα που ψάχνεις είναι μάλλον τα "SEAS P17RCY/P - Η548":
http://www.diyaudio.gr/downloads/SEAS/BASIC/h548.pdf

Για πάρε ένα τηλέφωνο και τον Μανόλη τον Τζωρτζάκη γιατί βλέπω τα έχει ακόμα στο σαιτ του:
http://www.diyaudio.gr/seas_gr.htm

Αυτός θα μπορέσει να σου πει και δύο λόγια πιο υπεύθυνα για τα μεγάφωνά σου, αν δεν βρεις άκρη στην AS.
Kαλή τύχη!

όταν λες ότι τερματίζουν τι εννοείς? ακούγεται κάτι σαν "ΚΡΑΚ"? Όπως είπε και ο Βαγγέλης Σ. δοκίμασε έναν μπρατσάτο ενισχυτή να δεις τι παίζει.

Οχι δεν κανει κρακ εννοω οτι κανει πλαφ πλαφ!! Δε νομιζω να ειναι θεμα ενισχυτη γιατι και στον musical fidelity του αδερφού μου που ειναι 200 watt monoblock παλι οταν παιζεις λιγο πιο δυνατά παλι το ιδιο!! Δε νομιζω να εχουν θέματα οδήγησης.. Στα μπιτ κομματια συνήθως τερματίζουν και σε ηλεκτρονική μουσική! Σε κομματια με φυσικά όργανα ειναι πολυ καλυτερα.. Το δέχομαι βεβαια οτι μπορει να μην ειναι για ηλεκτρονική μουσική το ηχείο.. Βεβαια και τα watt του ηχείου που ειναι 150 δε δηλώνουν και πολλες εντάσεις!!

CD player toshiba sd 900ee, ενισχυτικά Audiolab 8000q και 2 μονομπλοκ 8000m, καλώδια της van den hul και της atlas.

CD player toshiba sd 900ee, ενισχυτικά Audiolab 8000q και 2 μονομπλοκ 8000m, καλώδια της van den hul και της atlas.

Σε ρώτησα τα συστατικά του συστήματος γιατί παλιότερα μου είχε συμβεί συνδυασμός μηχανημάτων να δημιουργεί εφέ eq, όπου το μεσαίο ήταν αρκετά λιγότερο οπότε για να μπορέσω να πάρω την περιοχή αυτή σωστά αναγκαστικά "γκάζωνα" περισσότερο από όσο έπρεπε και κλατάριζαν τα γούφερ.

Στην περίπτωσή σου δε βλέπω κάτι που να στερείται της μεσαίας περιοχής για να δικαιολογεί αυτό που υπέθεσα... toshiba, audiolab και VDH! Μόνο αυτόν τον atla δε ξέρω. Τι είναι? IC ή ηχείων?

Οχι δεν κανει κρακ εννοω οτι κανει πλαφ πλαφ!! Δε νομιζω να ειναι θεμα ενισχυτη γιατι και στον musical fidelity του αδερφού μου που ειναι 200 watt monoblock παλι οταν παιζεις λιγο πιο δυνατά παλι το ιδιο!! Δε νομιζω να εχουν θέματα οδήγησης.. Στα μπιτ κομματια συνήθως τερματίζουν και σε ηλεκτρονική μουσική! Σε κομματια με φυσικά όργανα ειναι πολυ καλυτερα.. Το δέχομαι βεβαια οτι μπορει να μην ειναι για ηλεκτρονική μουσική το ηχείο.. Βεβαια και τα watt του ηχείου που ειναι 150 δε δηλώνουν και πολλες εντάσεις!!

Ναί μωρέ τι να σου κάνουν 150 βατάκια μόνο!...

:flipout:

Χωρίς παρεξήγηση αλλά αν το εννοείς αυτό στην κυριολεξία τότε πας για ζευγος PA με τουλάχιστον 12" γούφερ και 2*500 βατ ενισχυτικά.
Οι Αρτέμιδες δέχονται αδιαμαρτύρητα κορυφές παραπάνω από 200 βατ σε μουσικό πρόγραμμα, αρκεί να είναι από ποιοτικό ενισχυτή. Αν τους βάζεις μπιτια και ηλεκτρονική, αυτά δεν είναι μουσικά όργανα, είναι γεννήτριες συχνοτήτων. Και φτιάχνονται για να αναπαράγονται εντυπωσιακά και "σωστά" μόνο από ισχυρά σαμπγούφερ. Άρα το αποτέλεσμα στις Αρτέμιδες θα είναι σαν αυτό που περιγράφεις. Δε νομίζω να φταίνε τα ηχεία. Οπως υπονοείς ή εννοείς κι εσύ μ αυτά που λες, οι Αρτέμιδες και οποιοδήποτε άλλο ηχείο ανάλογης φιλοσοφίας δεν κάνουν για τέτοιους ήχους σε μεγάλες στάθμες. Βάλε τα να αναπαράγουν μια συμφωνική ορχήστρα και θα πάρεις κορυφές πάνω από 110db. Και αν τερματίσουν τότε ίσως και να υπάρχει πρόβλημα και το συζητάμε.

Μία άλλη λύση είναι να τις συνδιάσεις με ένα σαμπγούφερ και να τις ελαφρύνεις από τις πολύ χαμηλές συχνότητες.
Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί διάλεξες τις Αρτέμιδες για να ακούς τέτοια μουσική. Υπάρχουν καταλληλοτερα και φτηνότερα ηχεία γι αυτούς τους ήχους. Κι αν σε ενδιαφέρει η μουσική γενικότερα τότε κάνε έναν συμβιβασμό στα μπιτ...

Last edited:
Ακουω πολλα είδη μουσικής. Οταν την αγόρασα απαιξα τα παντα για δω τι μπορει να κανει και με αλλα είδη μουσικής. Με παρεξηγησες παντως όσον αφορά την ηλεκτρονική μουσική. Δεν ακουω μπιτια περισσοτερο ροκ ακουω και ethnic. Οταν αγόρασα την αρτεμις ηξερα γιατι την επαιρνα και τι αγαπά να παίζει!! Απλα θα ηθελα να παρω καινούριες μονάδες γιατι εχω σκοπο να το κρατήσω καιρο το ηχείο και αυτες που εχει πανω ειναι ήδη 15 ετών. Σε ευχαριστω πολυ για το post παντως.

η Artemis και όλη η σειρά TLS ήταν για μένα από τα καλύτερα ηχεία της εταιρίας.

Έχω ακούσει artemis tls με διάφορους ενισχυτές και πάντα έπαιζε πολύ παραπάνω από τα λεφτά και τον όγκο του.

Δυστυχώς δε μπορούμε να ξέρουμε εξ' αποστάσεως τι μπορεί να συμβαίνει, αν όντως φταίει το ηχείο ή κάτι άλλο...