Monitor Audio PL 100

συμφωνω απολυτα με τον φιλο για το SF !
Εχω και εγω τις ιδιες ενστασεις μαζι του οτι ειναι περισσοτερο επιπλο παρα ηχειο .
Αλλα περι ορεξεως ...
Εγω θα πηγαινα η στο demo στα 2200 της ηχοεκφρασης η στο chario sonnet if i were you !

Last edited:
Από την MA έχω ακούσει όλες τις φτηνότερες σειρές και μου άρεσε αρκετά η gold. Την ακριβή της δεν την έχω ακούσει ακόμα. Από την SF δεν έχω ακούσει κανένα ηχείο της και επειδή δεν έχουν μεγάλη διαφορά σε κόστος θέλω να το ψάξω λίγο. 16 τ.μ. είναι ο χώρος και μάλλον θα αντικαταστήσουν τα αγαπημένα μου Martin Logan.
Και εμενα τα PL300 αντικατέστησαν τα MARTIN LOGAN REQUEST ηταν τα μονο που επαιζαν αερινα τις μεσοηψηλες κοντα σαν του πανελ !

Γειά σας.

Μήπως γνωρίζει κάποιος (ή μπορεί να εκτιμήσει με σχετική ακρίβεια) άν ο AUDIA FLIGHT 3 θά μπορούσε να οδηγήσει σωστά τα παραπάνω αναφερόμενα ηχεία βάσης για τον ίδιο περίπου χώρο (σε τμ)?

Ευχαριστώ

Οσο γνωρίζω τα Monitor Audio δεν ειναι αδηφαγα ηχεια και επίσης οι Audio Flight εχουν ικανα αποθεματα ισχυος χωρις να χανουν την μουσικοτητα τους
Θεωρω πως θα ειναι πολυ καλός συνδιασμός απο δυ πολυ μουσικα κομματια .
Και το Chario το εχω ακουσει με ολοκληρωμενο Luxman ( που δεν ειναι και Mark Levinson σε ρευματα) και το επαιζε μια χαρα το Sonnet.

Απάντηση: Re: Monitor Audio PL 100

Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο απο κοντά...Ωστόσο πολλά είναι τα "μικρά" που ξεζουμίζουν ενισχυτικά με αδύναμα ή μέτρια τροφοδοτικά...Αν δεν δοκιμάσεις...

Αν έχω καταλάβει καλά (από διάφορα άρθρα του ειδικού τύπου) τα ΜΑ δεν είναι ιδιαίτερα εύκολα (platinum & new gold) ενώ τα Proac (τα studio 115 είναι και πιο οικονομικά φαντάζομαι από τα D2) & τα Jogeph audio είναι πιο εύκολα. Αναμφισβήτητα η ακρόαση είναι απαραίτητη.

Μπορεί τα Joseph audio να είναι πιο εύκολα, αλλά τα pulsar τα οποία είναι και βραβευμένα ηχεία ανεβαίνουν πολύ σε κόστος.

Chario Sonnet οδηγουμενο απο FL 3, με τιποτα. Το ηχειο θελει σοβαρα ενισχυτικα με στιβαρη τροφοδοσια και ισχυ για να τα ακουσεις στα καλα τους και να σε τρομαξει ο τεραστιος ηχος που βγαζουν, απο το χαμηλο μεχρι την στερεοφωνικη εικονα. Αν τα ακουσεις με πιο γηινα ενισχυτικα, απλα δεν εχεις ακουσει τι μπορουν να κανουν. Ο AUdia φημιζεται για τις "λαμπατες" μεσαιες του, η οδηγηση του ειναι τυπικη και οταν του αναθεσεις δυσκολα φορτια και κροσοβερ που "ρουφανε", ο ενισχυτης ξεθυμαινει πραγμα που γινεται εμφανες στο χαμηλο του.

Να συμπληρώσω;

Γίνεται εμφανές στο χαμηλό του,στην έλλειψη δυναμικών(γκάζια),στις απολήξεις της νότας και τέλος στις φωνές...Σχεδόν παντού...

Το πρόβλημα είναι,ότι χρειάζεται να έχεις κάποια εμπειρία απο ζωντανή μουσική,σε κάποια συγκεκριμένα κομμάτια,να ξέρεις πως παίζουν στην πραγματικότητα τα όργανα και πώς ακούγεται ένας τραγουδιστής.Γι' αυτό να προτιμάτε κομμάτια που έχετε ακούσει πολλές φορές ζωντανά(εξαιρούνται τα μπουζούκια:music-smiley-005:) ή έστω σε κάποιο καλύτερο σύστημα.

Να συμπληρώσω;

Γίνεται εμφανές στο χαμηλό του,στην έλλειψη δυναμικών(γκάζια),στις απολήξεις της νότας και τέλος στις φωνές...Σχεδόν παντού...

Το πρόβλημα είναι,ότι χρειάζεται να έχεις κάποια εμπειρία απο ζωντανή μουσική,σε κάποια συγκεκριμένα κομμάτια,να ξέρεις πως παίζουν στην πραγματικότητα τα όργανα και πώς ακούγεται ένας τραγουδιστής.Γι' αυτό να προτιμάτε κομμάτια που έχετε ακούσει πολλές φορές ζωντανά(εξαιρούνται τα μπουζούκια:music-smiley-005:) ή έστω σε κάποιο καλύτερο σύστημα.

Διονυση, ειναι ακριβως οπως τα λες, τον εχω δοκιμασει και το χω διαπιστωσει, τα φαινομενα συμπιεσης οταν καλειται να δωσει ικανο ρευμα, απλα τα πρωτα σημαδια κοπωσης ειναι εμφανη στο χαμηλο. Ειναι αδικο για εναν τετοιο ενισχυτη να κληθει να οδηγησει ενα τοσο ποιοτικο κ δυσκολο ηχειο οπως το Sonnet. Μπορει καλλιστα να οδηγησει οχι τοσο tricky φορτια της κατηγοριας του, και δεν ειναι και λιγα.

Re: Απάντηση: Monitor Audio PL 100

Να συμπληρώσω;

:flipout:
Σιγά, θα μας πνίξεις! (διάβασα το συγκεκριμένο πάνω σε γουλιά καφέ...με τα αναμενόμενα αποτελέσματα!)

Γεια σου Διονύση! πολλούς χαιρετισμούς

Απάντηση: Re: Απάντηση: Monitor Audio PL 100

:flipout:
Σιγά, θα μας πνίξεις! (διάβασα το συγκεκριμένο πάνω σε γουλιά καφέ...με τα αναμενόμενα αποτελέσματα!)

Γεια σου Διονύση! πολλούς χαιρετισμούς

Γειά σου Ηλία μου!Καλά μπάνια!

Re: Απάντηση: Monitor Audio PL 100

Να συμπληρώσω;

Καλά όλ' αυτά, αλλά μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις, γιατί εξαιρούνται τα μπουζούκια;

Εκτός κι' αν πιστεύεις ότι το όργανο αυτό είναι τόσο εύκολο στην ηχογράφηση που δεν μετράει, δεν πιάνεται!

Πάντως τα διάφορα είδη οργάνων της οικογενείας, (τρίχορδο, τετράχορδο, τζουράς, ταμπουράς κλπ) έχουν ολοφάνερα διαφορετικό ήχο κι' αυτός πρέπει να αποδίδεται σε μία ηχογράφηση. Και όχι μόνο η διαφορά ανάμεσα σε διαφορετικά είδη του οργάνου, αλλά και η διαφορά ανάμεσα σε δύο ίδια όργανα, αλλά άλλου κατασκευαστή.

Που μιά καλή ηχογράφηση επίσης την αποδίδει... :grandpa:

Τα μπουζουκομάγαζα,τα σκυλάδικα...εννοώ...όχι το όργανο.

Συγγνώμη, παρανόησα! :laugh:

Εδώ που τα λέμε όμως -και πέρα από αστεία- δεν υπάρχει στον κόσμο σύστημα ικανό να αναπαράγει το ηχητικό περιβάλλον ενός σκυλάδικου με απόλυτη ακρίβεια με όλη του την ένταση, τους θορύβους και την ασχήμια. Ξεπερνάει τις δυνατότητες της τεχνολογίας... :lehrer:

:offtopic: Τέλος! -bye-

Τα άκουσα τελικά τα ηχεία. Τα PL100 και από τη sonus όχι τα elipsa αλλά τα toy. Ο καταστηματάρχης μου είπε ότι τα toy είναι μεν μικρότερα από τα elipsa αλλά σε γενικές γραμμές έχουν παρόμοιο ηχητικό αποτέλεσμα, ειδικά στις υψηλές. Λοιπόν τα monitor audio ακουγόντουσαν πιο γλυκά και πολύ περιγραφικά. Νομίζω ότι το tweeter τους είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Το μπάσο ήταν ικανοποιητικό αν και τα άκουσα σε μεγαλούτσικο χώρο, περίπου 30 τ.μ. Με ολοκληρομένο Denon παίζανε αρκετά δυνατά και κάλυπταν άνετα τον χώρο με μουσική.

Εαν επαιζαν με denon και ηταν ικανοποιητικα τοτε με τις λαμπες σου θα κελαηδανε !

Ο καταστηματάρχης μου είπε ότι τα toy είναι μεν μικρότερα από τα elipsa αλλά σε γενικές γραμμές έχουν παρόμοιο ηχητικό αποτέλεσμα, ειδικά στις υψηλές.

Μπορούμε να μάθουμε το όνομα του καταστηματάρχη να του δώσουμε μετάλειο βλακείας???

Τα άκουσα τελικά τα ηχεία. ......... Με ολοκληρομένο Denon παίζανε αρκετά δυνατά και κάλυπταν άνετα τον χώρο με μουσική.

Φίλε μου κανένα από τα δύο ηχεία δεν άκουσες. Νομίζεις ότι τα άκουσες. Απλά άκουσες κάτι.....Στην θέση σου δεν θα έλαβα υπ όψιν μου αυτήν την ακρόαση και θα πήγαινα ξανά είτε με τον δικό μου ενισχυτή είτε με ενός φίλου αλλά σαφώς ανώτερου του denon....