Μοντα XML σε Solarforce Masterpiece PRO-1

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,509
webigp6794.jpg

:idea:

webigp6759.jpg

:smokin:

Με φρεσκια 18650 χωρις προστασια, 48200 Lux kai 1180 Lumens!

Περισσοτερα το βραδυ!

Ωραίος Κωστή, περιμένω τα λέντ από τον cutter(κ τα δικά σου), μου ήρθανε και εμένα από kd&ebay και παίζω. Περιμένω περισσότερα νούμερα!!Να σου πω, είναι στα 2,8αμπέρ?Η παραπάνω?Πως τα μέτρησες τα 1180 λούμεν?Πολλά δεν είναι;OTF?Τα λούξ μου φαίνονται λογικά χαχα.
Συμφωνείς πιστεύω πως το λέντ τα σπάει έτσι;
Το βράδυ θα σας δείξω καλώς εχόντων των πραγμάτων το M31 με 4,35 αμπέρ xm-l! Άλλο φρούτο!

Πάντως, με τα 2,8αμπέρ κύκλωμα δε θα κρατά regulation για πολύ,κανά 20λεπτο, στα 2,45 αμπέρ τα κρατά σχετικά καλά για 45 λεπτά, ενώ τα 2,1αμπέρ τα κρατά μια χαρά σχεδόν μέχρι τέλους,1ώρα++!

Last edited:
Κώστα, ήρθε το βράδυ....:firstprize::violent-smiley-030:
Τι νέα έχεις;
Σε έφαγα λάχανο πάντως, με το Μ31 έπιασα 59,000 λούξ!Απλά τραβά παραπάνω ρεύμα, υποψιάζομαι ότι δίνει και περισσότερο, αλλά δε ξέρω πόσο, πιθανό λόγω του χαμηλότερου vf του cree.
Επίσης, μετρώ περίπου 1000 OTF , εδώ που τα λέμε, συγκριτικά με τον xm-l στα 2,45 αμπέρ που δίνει 730, δεν αξίζει για το σχεδόν διπλάσιο ρεύμα, σίγουρα παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο, όπως πιθανό το πόσο καλό είναι το ένα λέντ σε σύγκριση με το άλλο!Το 1000άρι πάντως είναι λογικό!

read the lumens & weep! 1245

wenigp6808.jpg

Λοιπόν αν είναι έτσι όλες οι μετατροπές τα παρατάω τώρα!

Μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν το επιθυμητό αλλά δείτε τι πέρασα!

Παραμονή πρωτοχρονιάς με ξυπνά ο ταχυδρόμος με ένα δέμα από KD, αλλά όχι αυτό που περίμενα…Κανονικά θα έπρεπε να έρθει ένα άλλο με ένα XM-L Drop-in για να toυ αλλάξω τα ηλεκτρονικά και κάνω τις πρώτες δοκιμές με το LED αυτό.

Τελικά ήταν ένα δέμα με ένα σκέτο LED.

Η μόντα ήταν ήδη σχεδιασμένη οπότε πιστεύοντας ότι θα με πάρει λίγες ώρες για να την ολοκληρώσω, και θέλοντας να κάνω μια φαντασμαγορική αρχή στο Νέο Χρόνο άρχισα δουλειά.

Κατέβασα με λίμα την διάμετρο της πλακέτας του LED και την κόλλησα με ένα μίγμα πάστας και ειδικής κόλλας…. Μόνο που στην πορεία και μετά από αναποδιές αποφάσισα να βγάλω και τέταρτο καλώδιο τροφοδοσίας του LED. Ξανά έξω το τρυπανάκι και πάνω στη δουλεία μου ξεκολλάει το LED. Μισή μέρα πίσω η δουλεία, δηλαδή πάμε για πρωτοχρονιά.

Άρχισα έτσι δουλειά στα ηλεκτρονικά. Ποιος με είχε καταραστεί? Στην πορεία:

Με άφησε η μπαταρία του πολύμετρου.
Χάλασε το τρυπανάκι, αλλά το έφτιαξα
Χάλασε το κολλητήρι, αλλά το συμμάζεψα και συνέχισα κουτσά στραβά.
Κόπηκαν 3 από τις τέσσερις επαφές από την μπαταριοθήκη που χρησιμοποιώ στις δοκιμές. Τις ξανάφτιαξα.
Και επειδή το κολλητήρι έβγαζε ότι θερμοκρασία ήθελε μου «σήκωσε» τις ηλεκτρικές επαφές και από τις δύο πλακέτες. Ευτυχώς που έχω καλό στοκ και έβαλα καινούργιες.
Και αφού την έφτιαξα και δούλευε χρειάστηκε να αλλάξω 3 φορές ελατήριο στην πλακέτα γιατί τη μια συμπιέστηκε, και την δεύτερη δεν ήταν σωστό του μήκος του. (μπερδεμένο να σας εξηγήσω).

Τα ηλεκτρονικά

Έκανα ένα σάντουιτς με δυο πλακέτες. Μια με 4 AMC7135 τσιπάκια και μια με 8 τσιπάκια + 3 λειτουργίες. Άρα σύνολο 4,2 Αμπέρ. Οι εικόνες δείχνουν πως.

webigp6657.jpg

webigp6768.jpg

webigp6759.jpg
webigp6769.jpg

webigp6753.jpg
webigp6778.jpg

webigp6783.jpg
webigp6780.jpg

Αυτό που δεν φαίνεται είναι το καλώδιο που θα έπρεπε να βάλω ώστε να πηγαίνει το σήμα της αλλαγής του Mode και στην δεύτερη πλακέτα. Δεν φαίνεται γιατί δεν το έβαλα. Μακάκα! Που σημαίνει ότι τα Modes είναι πια: Medium-Medium και High!
Αλλά ρε παιδία δεν την ξανακουμπάω.

Μετατροπή τον διακόπτη και παλεύοντας με το τέρας.

Της ηλεκτρικής αντίστασης! Έτσι και δεν προσέξει κανείς και δεν έχει καλή επαφή με τα μέρη τότε χάνει πάνω από το 1/3 της δύναμης…..Οι πρώτες μετρήσεις μου έδειχναν μόνο 2Α!!! ‛Εβαλα νέο ελατήριο πολύ πιο σκληρό και μακρύ.
Και αργά χθές βράδυ εγκατέστησα και την μετατροπή για τον διακόπτη της Surefire του Oveready. Αφού χρειάστηκε να βράσω το tailcap για να σπάσω τις κόλλες.

Μετρήσεις

measurementsxml.jpg

Άρα 1245 Lumens με τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό (αν οι υπολογισμοί είναι σωστοί) και 47730 Lux (μετά την διόρθωση του σφάλματος του φωτόμετρου).

Η μόντα τελείωσε χθες τα μεσάνυχτα. Ευτυχώς με καλά διαλλείματα με παρέα και φαγιά και πιόματα.
Αλλά δεν το ξανακάνω!

Καλή χρονιά Κώστας

Last edited:
Νεος πινακας.....

γαι αναφορα τα 200 Λουμεν βγαζουν 500 Lux στο κουτι μου και τα 550 βγαζουν 1000....

Κώστα, αφού φαίνεται να ταιριάζει ωραία το λέντ με το σώμα, πρέπει κάπως να ισχυροποιήσεις τη πηγή, 4 αμπέρ είναι πολλά και δε τα κρατά!Είτε να βάλεις κανά buck regulator και παραπάνω μπαταρίες είτε τπτ πιο καλές μπαταρίες, αλλά τότε πας αναγκαστικά σε maglite με 3 nimh...!

το τελευταιο αργοτερα.....

βρες μου εσυ δριωερ και τον κοτσαρα στο αψε σβησε... αν και δεν με πολυενδιαφερει γιατι η μοντα ειναι ολα για ολα.....οι επομενες (καποιες) θα ειναι πιο συμμαζεμενες

18mm

αλλα σε αυτη τη μοντα δεν με πολυενδιθαφερουν τα 3 αμπερ..τα κραταω για μικροτερα σωματα

αν δνε ειχα κανει τη μαλακια με τα Modes!

ΜΑΜΩΤΟ!!

οχι 1200+ λουμενς ειναι, ουτε 1000 δεν ειναι!

βασιστηκα στην μετρηση ενος Maglite5761 με 1280 OTF Lumens....
Κατι με ετρωγε και χθες βραδυ ανακαλυψα οτι α φακος αναφορας δεν τα βγαζει....ειναι 300+ λουμενς χαμηλοτερα....

Και τωρα θα πρεπει αν λυσψ εντελως τον Maglite για να δω που εχω απωλειες... 100 ευρω στον βροντο και ειναι χειροτερο απο οτι δεν παιρνω οτι περιμενα απο την μοντα με το XML

Εργοτελη ειδα τιμες στα 2 και 3 αμπερ..στο XML κερδιζεις μονο 200 λουμενς..απο τα 3 στα 4 θα ειναι λιγοτερα.....

Που σημαινει οτι αν δεν βγει λεντ με μικρο πυρηνα που να δεινει 1000+ στα 4 αμπερ η επομενη μοντα που σχεδιαζα αναβαλλεται

Κώστα παίζουν πολλά ρόλο, το λέντ, η ψύξη, οι αντιστάσεις κτλ... Στη περίπτωσή σου δε ξέρω μήπως η ψύξη είναι ανεπαρκής, το λέντ αυτό θέλει πολύ καλή ψύξη για να αποδώσει ψιλά!
Στα 4,35 αμπέρ του Μ31 παίρνω κάτι παραπάνω από 1000 λούμεν, 1020 για την ακρίβεια. Αυτό που έλεγα, πως το ιδανικό για αυτό το λέντ να το τρέχεις μέχρι 2,5 αμπέρ με καλή ψύξη ισχύει, βέβαια αν του δώσεις κάτι παραπάνω παίζει πάλι καλύτερα από ό,τι υπάρχει μέχρι στιγμής!

ναι..αλαλ ελα που σωστα ή λαθος περιμενα περισσοτερα.....

σιγουρα ειναι η καλυτερη επιλογη αυτη τη στιγμη...καποια στιγμη σκεφτηκα να το αλλαξω με SST50 αλλα οταν ειδα το φακελο του αλλαξα αμεσως γνωμη.....

για την ψυξη μην ανυσηχεις, το Pill βιδωνεται στο κατοπτρο αλα dereelight...και την ενισχυσα λιγο ακομα....

ΥΣ να προσθεσω οτι την μοντα την εκανα πριν βρω στοιχεια για τις επιδοσεις πανω αο τα 3 αμπερ....

Last edited:
Yπαρχουν πουθενα ετοιμοι φακοι moded ?
Ή φακοι που να δεχονται ευκολες μετατροπες (αλλαγη απλα led - πλακετας κλπ)?
Χωρις κολλητηρια , κολλες κλπ.

Απάντηση: Re: Μοντα XML σε Solarforce Masterpiece PRO-1

Yπαρχουν πουθενα ετοιμοι φακοι moded ?
Ή φακοι που να δεχονται ευκολες μετατροπες (αλλαγη απλα led - πλακετας κλπ)?
Χωρις κολλητηρια , κολλες κλπ.
Τους φακούς συνήθως τους μοντάρουν ''μερακλήδες'' όπως κάποια απ' τα παιδιά εδώ μέσα οι οποίοι έχουν βέβαια και γνώσεις.Συνήθως κάποιοι απ´τους φακούς δέχονται αναβαθμίσεις,δεν είναι φιξ τα μέρη τους αλλά κολλήσεις κτλ θα χρειαστεί.Οπότε βρίσκεις κάποιον που να μπορεί να κάνει την μόντα που θες ή που θα σου επιδείξει και από κει και πέρα έχεις ένα κόστος ανταλλακτικών και εργασίας ή αν μπορείς μόνος την κάνεις εσύ.