read the lumens & weep! 1245
Λοιπόν αν είναι έτσι όλες οι μετατροπές τα παρατάω τώρα!
Μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν το επιθυμητό αλλά δείτε τι πέρασα!
Παραμονή πρωτοχρονιάς με ξυπνά ο ταχυδρόμος με ένα δέμα από KD, αλλά όχι αυτό που περίμενα…Κανονικά θα έπρεπε να έρθει ένα άλλο με ένα XM-L Drop-in για να toυ αλλάξω τα ηλεκτρονικά και κάνω τις πρώτες δοκιμές με το LED αυτό.
Τελικά ήταν ένα δέμα με ένα σκέτο LED.
Η μόντα ήταν ήδη σχεδιασμένη οπότε πιστεύοντας ότι θα με πάρει λίγες ώρες για να την ολοκληρώσω, και θέλοντας να κάνω μια φαντασμαγορική αρχή στο Νέο Χρόνο άρχισα δουλειά.
Κατέβασα με λίμα την διάμετρο της πλακέτας του LED και την κόλλησα με ένα μίγμα πάστας και ειδικής κόλλας…. Μόνο που στην πορεία και μετά από αναποδιές αποφάσισα να βγάλω και τέταρτο καλώδιο τροφοδοσίας του LED. Ξανά έξω το τρυπανάκι και πάνω στη δουλεία μου ξεκολλάει το LED. Μισή μέρα πίσω η δουλεία, δηλαδή πάμε για πρωτοχρονιά.
Άρχισα έτσι δουλειά στα ηλεκτρονικά. Ποιος με είχε καταραστεί? Στην πορεία:
Με άφησε η μπαταρία του πολύμετρου.
Χάλασε το τρυπανάκι, αλλά το έφτιαξα
Χάλασε το κολλητήρι, αλλά το συμμάζεψα και συνέχισα κουτσά στραβά.
Κόπηκαν 3 από τις τέσσερις επαφές από την μπαταριοθήκη που χρησιμοποιώ στις δοκιμές. Τις ξανάφτιαξα.
Και επειδή το κολλητήρι έβγαζε ότι θερμοκρασία ήθελε μου «σήκωσε» τις ηλεκτρικές επαφές και από τις δύο πλακέτες. Ευτυχώς που έχω καλό στοκ και έβαλα καινούργιες.
Και αφού την έφτιαξα και δούλευε χρειάστηκε να αλλάξω 3 φορές ελατήριο στην πλακέτα γιατί τη μια συμπιέστηκε, και την δεύτερη δεν ήταν σωστό του μήκος του. (μπερδεμένο να σας εξηγήσω).
Τα ηλεκτρονικά
Έκανα ένα σάντουιτς με δυο πλακέτες. Μια με 4 AMC7135 τσιπάκια και μια με 8 τσιπάκια + 3 λειτουργίες. Άρα σύνολο 4,2 Αμπέρ. Οι εικόνες δείχνουν πως.
Αυτό που δεν φαίνεται είναι το καλώδιο που θα έπρεπε να βάλω ώστε να πηγαίνει το σήμα της αλλαγής του Mode και στην δεύτερη πλακέτα. Δεν φαίνεται γιατί δεν το έβαλα. Μακάκα! Που σημαίνει ότι τα Modes είναι πια: Medium-Medium και High!
Αλλά ρε παιδία δεν την ξανακουμπάω.
Μετατροπή τον διακόπτη και παλεύοντας με το τέρας.
Της ηλεκτρικής αντίστασης! Έτσι και δεν προσέξει κανείς και δεν έχει καλή επαφή με τα μέρη τότε χάνει πάνω από το 1/3 της δύναμης…..Οι πρώτες μετρήσεις μου έδειχναν μόνο 2Α!!! ‛Εβαλα νέο ελατήριο πολύ πιο σκληρό και μακρύ.
Και αργά χθές βράδυ εγκατέστησα και την
μετατροπή για τον διακόπτη της Surefire του Oveready. Αφού χρειάστηκε να βράσω το tailcap για να σπάσω τις κόλλες.
Μετρήσεις
Άρα 1245 Lumens με τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό (αν οι υπολογισμοί είναι σωστοί) και 47730 Lux (μετά την διόρθωση του σφάλματος του φωτόμετρου).
Η μόντα τελείωσε χθες τα μεσάνυχτα. Ευτυχώς με καλά διαλλείματα με παρέα και φαγιά και πιόματα.
Αλλά δεν το ξανακάνω!
Καλή χρονιά Κώστας