Moode Audio Player - μια MPD based διανομή για Raspberry Pi

Έχουμε νέα έκδοση από χτες:

======================
3.0 Release 2016-11-27
======================

New features

- NEW: Advanced audio kernel
- NEW: Squeezelite renderer
- NEW: Audio configuration page
- NEW: MPD wildcard resample rates
- NEW: CPU performance governor
- NEW: FIFO scheduler for MPD
- NEW: MPD crossfader
- NEW: HDMI port on/off
- NEW: Eth0 IP check enable/disable
- NEW: Airplay volume mixer select
- NEW: Sqlite database compact

Media

- NEW: BBC Asian Network
- NEW: Burst Radio Detroit
- NEW: NTS Live International
- NEW: Soho Radio London
- UPD: The Jazz Groove stream link
- UPD: 2BOB Radio 104.7 FM stream link
- UPD: France Culture stream link
- UPD: France Inter Paris (FIP) stream link
- UPD: France Musique stream link
- UPD: WFMU 91.1 FM stream link to 256k

I2S Audio devices

- NEW: Buffalo II/IIIse (ES9018)
- NEW: DDDAC1794 NOS (PCM1794)
- NEW: Generic-3 I2S (simple-pcm5102a-audio)
- NEW: Generic-4 I2S (es9023-audio)
- NEW: Generic-5 I2S (simple-es9023-audio)
- NEW: Hifiberry DAC+ Light
- NEW: Hifiberry Digi+ Pro
- NEW: IQaudIO DAC Pro

USB Audio devices

- NEW: Gustard X20

Updates

- UPD: Change Crossfeed default from 725 to 700 Hz
- UPD: Improve performance of volume API
- UPD: Remove pattern input filters from net-config.html
- UPD: Corrections to audio device table
- UPD: Apply chip options to new I2S devices as required
- UPD: Improvements to mrestart.sh
- UPD: Add reference to samba shares in Setup guide
- UPD: Add new sample rates to SoX list
- UPD: Improve static address handling
- UPD: Bump to shairport-sync 2.8.6
- UPD: Improve resiliency to network interruptions
- UPD: Contribs

Bug fixes

- FIX: Bit rate formatting in Audioinfo

Παιδιά το έχετε ακούσει συγκριτικά με το Volumio και το προτιμάτε ;
Γιατί;
Εγώ εντελώς τυχαία έχω ξεκινήσει με το Volumio στο rp3 και σαφώς θα δοκιμάσω και το Moode. Αλλά ρωτάω...

Στο system setup υπάρχει η επιλογή advanced και standard kernel και επίσης η επιλογή χρήσης της CPU on demand ή συνεχώς στο maximum από όσο κατάλαβα.. τι από τις πιο πάνω επιλογές επιλέγουμε;

Επιλέγεις τον standard kernel. Ο άλλος (του clivem από το diyaudio δηλαδή) είναι για i2s dacs.

Επιλέγεις τον ondemand governor ο οποίος είναι μια χαρά. Ο performance είναι overkill, τουλάχιστον βάσει της εμπειρίας μου (όχι με το moode).

To Moode για αναπαραγωγή ήχου είναι για μένα πλέον μονόδρομος. Θα αναβαθμίσω το Moode από 2.7 σε 3.0, με advanced kernel option και θα σας πω αν υπάρχει στο σύστημά μου αισθητή διαφορά.

Επιλέγεις τον standard kernel. Ο άλλος (του clivem από το diyaudio δηλαδή) είναι για i2s dacs.

Επιλέγεις τον ondemand governor ο οποίος είναι μια χαρά. Ο performance είναι overkill, τουλάχιστον βάσει της εμπειρίας μου (όχι με το moode).
Ευχαριστώ Μιχάλη!
Επίσης στο MPD scheduler policy επιλέγουμε FIFO ή Time-sharing;

Αυτά είναι κόλπα του Moode, δεν τα ξέρω. Ο Tim πάντως διαφημίζει εδώ και μήνες το FIFO.

Edit:

Κρατάω μια μεγάλη επιφύλαξη αλλά θεωρώ ότι αναφέρεται στα παρακάτω:

http://www.linuxjournal.com/article/3910

Με λίγα λόγια SCHED_RR vs SCHED_FIFO.

Δεν θεωρώ ότι όλα αυτά έχουν και μεγάλο νόημα, αλλά για να τα έχει βάλει θα έχει τους λόγους του.

Edit 2:

Από την πρώτη στιγμή που έχω διαβάσει τα παραπάνω στο diyaudio εδώ και καιρό, έχω αναρωτηθεί αν έχουν πεδίο εφαρμογής χωρίς την ύπαρξη real time kernel. Δεν το έχω ψάξει περισσότερο γιατί δεν σκαμπάζω τίποτα από real time, αλλά έχω την εντύπωση ότι ένας RT kernel είναι προαπαιτούμενος γι' αυτά.

Last edited:
Επίσης κάποιες δοκιμές που έκανα με μουσικά δείγματα υψηλής ανάλυσης 384KHz, πάντα με χρήση της διασύνδεσης i2s , ακούστηκαν μια χαρά, χωρίς διακοπές και περιοδικά προβλήματα.
Επομένως, δεν ισχύει πλέον ο περιορισμός της μέγιστης δειγματοληψίας στα 192KHz, που υπήρχε για τη διασύνδεση μέσω i2s με τις official εκδόσεις του linux kernel.
Συγχαρητήρια στον δημιουργό της τον Clivem .

Last edited:
Για τις δοκιμές μου χρησιμοποιώ πολλά διαφορετικά τροφοδοτικά.
Για κανονικές ακροάσεις χρησιμοποιώ τροφοδοτικό μπαταρίας 5.1 volts DC, το οποίο λόγω μεγέθους έχει αυτονομία που ξεπερνάει τις 24 ώρες συνεχούς λειτουργίας.
Επίσης χρησιμοποιώ και ένα shunt regulator ιδιοκατασκευής μου, το οποίο δυστυχώς καταναλώνει πολύ ρεύμα και ζεσταίνεται πολύ.
Με τα φτηνά πακάκια (smps), των 8 , ο ήχος έχω την εντύπωση ότι ακούγεται ψυχρός και χωρίς συναίσθημα. Όμως ακόμα και αυτά τα φτηνά τροφοδοτικά παίζουν απροβλημάτιστα και χωρίς να περνάει κάποιο είδος θορύβου στα ηχεία, ή στα ακουστικά .

Για τις δοκιμές μου χρησιμοποιώ πολλά διαφορετικά τροφοδοτικά.
Για κανονικές ακροάσεις χρησιμοποιώ τροφοδοτικό μπαταρίας 5.1 volts DC, το οποίο λόγω μεγέθους έχει αυτονομία που ξεπερνάει τις 24 ώρες συνεχούς λειτουργίας.
Επίσης χρησιμοποιώ και ένα shunt regulator ιδιοκατασκευής μου, το οποίο δυστυχώς καταναλώνει πολύ ρεύμα και ζεσταίνεται πολύ.
Με τα φτηνά πακάκια (smps), των 8 , ο ήχος έχω την εντύπωση ότι ακούγεται ψυχρός και χωρίς συναίσθημα. Όμως ακόμα και αυτά τα φτηνά τροφοδοτικά παίζουν απροβλημάτιστα και χωρίς να περνάει κάποιο είδος θορύβου στα ηχεία, ή στα ακουστικά .

ιδιοκατακευές ?

όταν βρεις χρόνο δώσε παραπάνω στοιχεία (κάποιο σχηματικό κυρίως), γιατί έχω περισεύματα μτσ και salas RefD κ.α.

Ως τώρα (χρησιμοποιώντας από το τροφοδοτικό της raspberry μέχρι φορτιστή ταμπλέτας, moode, vlc, kodi) δεν έχω πάρει αξιόλογα αποτέλεσματα. Δεν είναι ασχημο αλλα δεν πλησιάζει και το σεταπ win10/foobar.
Νιούμπης γαρ, μπορεί να κάνω κάτι λάθος, αλλα το πιθανότερο είναι να υπάρχει θέμα με την τροφοδοσία.

Απάντηση: Re: Moode Audio Player - μια MPD based διανομή για Raspberry Pi

Δημήτρη καλημέρα,
έχω το mambo V3 και τον μετατροπέα I2S over USB της εταιρείας JLSounds.
Το γνωρίζεις φυσικά, αλλά με το συγκεκριμένο module υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης του DAC είτε μέσω της I2S είτε μέσω της Coaxial spdif διεπαφής. Εχει τοποθετηθεί στο dac και ένας διακόπτης επιλογής του τρόπου διασύνδεσης.
Σκέφτομαι να φέρω σύντομα από το εξωτερικό τις πλακέτες του Ιan με όλες τις δυνατότητες διαμόρφωσης.

Ian asynchronous I2S and S/PDIF FIFO KIT group buy

http://www.diyaudio.com/forums/grou...ronous-i2s-s-pdif-fifo-kit-group-buy-219.html

Last edited:
Ερώτηση...
Αν στο τέλος της ακρόασης κάνουμε power off μέσω της επιλογής που έχει το moode, μετά πως το ξαναξεκινάμε;
Μόνο με βάλε βγάλε το καλώδιο τροφοδοσίας ή υπάρχει κ άλλος τρόπος;
Ευχαριστώ...

Ερώτηση...
Αν στο τέλος της ακρόασης κάνουμε power off μέσω της επιλογής που έχει το moode, μετά πως το ξαναξεκινάμε;
Μόνο με βάλε βγάλε το καλώδιο τροφοδοσίας ή υπάρχει κ άλλος τρόπος;
Ευχαριστώ...

Με βάλε βγάλε, εκτός αν προθσέσεις κανένα power button. Εναλλακτικά παίρνεις ή φτιάχνεις κάποιο εξωτερικό τροφοδοτικό με διακόπτη ή το βάζεις πάνω σε κάποιο πολύπριζο που έχει on/off.

Δες και αυτό το νήμα:

http://avclub.gr/forum/showthread.p...et-στο-Raspberry-pi?highlight=raspberry+power

Last edited: