morel 633 AVYRA

MakisM

Μέλος Σωματείου
12 May 2009
5,693
Δεν γνωρίζω αν έκανα καλά να ανοίξω νήμα σε αυτήν την κατηγορία 😉🤣

Σε κάθε περίπτωση με το χέρι στο ευαγγέλιο πρόκειται ξεκάθαρα για σοβαρή υλοποίηση ηχείου ουδέτερο ηχητικά που αντιλαμβάνεσαι τις αλλαγές που γίνονται τόσο στα ενισχυτικά όσο στις πηγές ,με ποιότητα κατασκευής που ξεφεύγει από την κατηγορία του ….

Τεράστια μεγάλη σκηνή που αν το επιδιώξεις εξαφανίζεται από το χώρο σου ,παίζει και of axis και αυτή ήταν η παρότρυνση μου όταν ακούστηκε στην Exclusive Audio και δικαιώθηκα .

Μιλάμε για πλήρους φάσματος ηχείο 🔈 παρά τον όγκο του με πληροφορία στο χαμηλό στακάτο και γρήγορο θυμίζει κλειστή καμπίνα αλλά η υλοποίηση του δεν είναι ,τα μεσαία του απλά απολαυστικά είναι απόλαυση να το ακούς με φωνές …και μεμονωμένα με μουσικά όργανα 🥁 🎸 κτλ .

Η έκπληξη για εμένα ήταν οι υψηλές του γιατί απλούστατα δεν συνάδει με τις προδιαγραφές του πεντακάθαρες και με ανάλυση (πληροφορία )όσο πρέπει για να μην κουράζει .

Βάζεις τα γέλια με τα δυναμικά του με τον ζουμπά αν το επιδιώξεις.

Εδώ μιλάμε για περίπτωση ηχείου εκτός φύσης ,έτσι θα το ονόμαζα 😂

Μέχρι στιγμής τα έχω ακούσει με τρία 3️⃣ ενισχυτικά το ένα φυσικά ήταν της αντιπροσωπείας και με πηγές τα ψηφιακά δεν το έχω ακόμη ακούσει με τα αναλογικά ,δεν πρόλαβα ,δεν ήθελα να το κάνω για αυτό που άκουγα .

Το ερώτημα που έθεσα στον εαυτό μου ήταν …Αν παίζει ο ζουμπάς έτσι τα ακριβότερα της morel πως θα παίζουν ;
Εδώ το review του δικού μας ήχου ,πολλές πληροφορίες για τα μεγάφωνα τους και όχι μόνο .https://hxosplus.gr/reviews/loudspeakers/morel-avyra-633-review-test/

IMG_1695.jpegIMG_1696.jpeg

IMG_1695.jpegΕδώ η βάση του χτισμένη σε δύο 2️⃣ επίπεδα μάλλον από MTF μου έκανε εντύπωση και η εσωτερική, μέταλλο περιμετρικά ,εύκολο στήσιμο με τις μεγάλες ακίδες μεταλλικά πατάκια που δεν γλιστράνε ,υπάρχει ελαστική επίστρωση στο κάτω μέρος ,το ηχείο παραμένει σταθερό .

IMG_1699.jpegΤο κροσόβερ χτισμένο πίσω από τις μπόρνες με αλουμίνιο πλαίσιο .

IMG_1697.jpegΜαγνητική σίτα ,αν θέλεις να πυροβολεί στο ταβάνι (μεγάλη σκηνή )απλά τις βγάζεις .

IMG_1701.jpeg

καλοάκουστα και από δω Μάκη !!

θα ήθελα να τα ακούσω κάποια στιγμή.... ;)

ΥΣ..
γιατί το λες "ζουμπά" ;;
κανονικού μεγέθους ηχείο είναι, λίγο κάτω από το 1 μέτρο σε ύψος..

• Like
Reactions: MakisM
θα ήθελα να τα ακούσω κάποια στιγμή.... ;)
Όποτε θες .
γιατί το λες "ζουμπά" ;;
Γιατί απλούστατα έχω κάποιο άλλο δίπλα 😉😂 σε κάθε περίπτωση όμως μετράει ο χώρος ,τι επιλογές έχεις κάνει από πίσω και βασικό η σχεδιαστική προσέγγιση του κατασκευαστή στο ηχείο ,μεγάφωνα ,καμπίνα ,κροσόβερ .
Και το 622 βάσης δεν αστειεύεται …
Το Ultimate Portable Speaker: BIGGIE τους είναι βραβευμένο .

Με F3 στα 50Hz "full range" ηχείο δεν το λες.
Αλλά, με ελάχιστες αδυναμίες, για την τιμή τους, είναι εξαιρετικά ηχεία τα συγκεκριμένα.

Πολλές φορές καλύτερα από οποιαδήποτε DALI είχες Μάκη.

Καλορίζικα και καλοάκουστα!

• Like
Reactions: Music matters...

Σε κάθε περίπτωση με το χέρι στο ευαγγέλιο πρόκειται ξεκάθαρα για σοβαρή υλοποίηση ηχείου ουδέτερο ηχητικά που αντιλαμβάνεσαι τις αλλαγές που γίνονται τόσο στα ενισχυτικά όσο στις πηγές ,με ποιότητα κατασκευής που ξεφεύγει από την κατηγορία του ….

Τεράστια μεγάλη σκηνή που αν το επιδιώξεις εξαφανίζεται από το χώρο σου ,παίζει και of axis και αυτή ήταν η παρότρυνση μου όταν ακούστηκε στην Exclusive Audio και δικαιώθηκα .

Μιλάμε για πλήρους φάσματος ηχείο 🔈 παρά τον όγκο του με πληροφορία στο χαμηλό στακάτο και γρήγορο θυμίζει κλειστή καμπίνα αλλά η υλοποίηση του δεν είναι ,τα μεσαία του απλά απολαυστικά είναι απόλαυση να το ακούς με φωνές …και μεμονωμένα με μουσικά όργανα 🥁 🎸 κτλ .

Η έκπληξη για εμένα ήταν οι υψηλές του γιατί απλούστατα δεν συνάδει με τις προδιαγραφές του πεντακάθαρες και με ανάλυση (πληροφορία )όσο πρέπει για να μην κουράζει .

Μέχρι στιγμής τα έχω ακούσει με τρία 3️⃣ ενισχυτικά το ένα φυσικά ήταν της αντιπροσωπείας και με πηγές τα ψηφιακά δεν το έχω ακόμη ακούσει με τα αναλογικά ,δεν πρόλαβα ,δεν ήθελα να το κάνω για αυτό που άκουγα .

Το ερώτημα που έθεσα στον εαυτό μου ήταν …Αν παίζει ο ζουμπάς έτσι τα ακριβότερα της morel πως θα παίζουν ;
Εδώ το review του δικού μας ήχου ,πολλές πληροφορίες για τα μεγάφωνα τους και όχι μόνο .https://hxosplus.gr/reviews/loudspeakers/morel-avyra-633-review-test/

View attachment 248836View attachment 248837

View attachment 248838Εδώ η βάση του χτισμένη σε δύο 2️⃣ επίπεδα μάλλον από MTF μου έκανε εντύπωση και η εσωτερική, μέταλλο περιμετρικά ,εύκολο στήσιμο με τις μεγάλες ακίδες μεταλλικά πατάκια που δεν γλιστράνε ,υπάρχει ελαστική επίστρωση στο κάτω μέρος ,το ηχείο παραμένει σταθερό .

View attachment 248840Το κροσόβερ χτισμένο πίσω από τις μπόρνες με αλουμίνιο πλαίσιο .

View attachment 248842Μαγνητική σίτα ,αν θέλεις να πυροβολεί στο ταβάνι (μεγάλη σκηνή )απλά τις βγάζεις .

View attachment 248843
Αυτό ακριβώς είχα προτείνει τον Νοέμβριο μετά την έκθεση, διαβάζοντας το τεστ στον Ήχο ,αλλά και άλλο περιοδικό και επειδή γίνεται αναφορά στα Egglestoworks ,που τα άκουσα πολύ προσεκτικά πολλές φορές, όπως άκουσα και άλλα ηχεία με παρόμοιες μονάδες.

Δεν ξέρω αν θυμάστε το threat ,όπου 'μπερδεύτηκε' ως συνήθως.

Επαναλαμβάνω ότι αρέσει και σε γνωστό μου που το απέκτησε.

Last edited by a moderator:
  • Like
Με F3 στα 50Hz "full range" ηχείο δεν το λες.
Αλλά, με ελάχιστες αδυναμίες, για την τιμή τους, είναι εξαιρετικά ηχεία τα συγκεκριμένα.

Πολλές φορές καλύτερα από οποιαδήποτε DALI είχες Μάκη.

Καλορίζικα και καλοάκουστα!
Ευχαριστώ αλλά θα διαφωνήσω .
Μετράει ο χώρος και η δύναμη από πίσω για να τα οδηγήσεις όχι μόνο τα συγκεκριμένα .
Σίγουρα τα 30 HZ και ενδέχεται να πάμε πιο παρακάτω .Ο κατασκευαστής δίνει σαφές οδηγίες ως προς την τοποθέτηση τους στο εγχειρίδιο τους με αναλυτικές οδηγίες .
Σε κάθε περίπτωση τα Oberon 9 κατέβαιναν με άνεση τα 20 hz και δεν χρειαζόταν υπουγουφέρ εκτός αν ήθελες να πας ακόμη πιο παρακάτω σε ελάχιστες ηχογραφήσεις που υπάρχουν ,οι περισσότερες είναι ανάμεσα στα 50 και 60 hz .
Μην μπερδεύεις το Hone theatre που είναι ένας διαφορετικός κόσμος ,γιατί απλούστατα ακόμη και τα DALI MENUET που είναι εξέλιξη ετών και μουσικό ηχείο είναι και αντέχουν με πολλά watt ενισχυτή ,ή ακόμη και το πάμφθηνο Dali spektor την διαφάνεια που δίνουν αν συνδυαστούν με ψηφιακό ενισχυτή .

Ευχαριστώ αλλά θα διαφωνήσω .
Μετράει ο χώρος και η δύναμη από πίσω για να τα οδηγήσεις όχι μόνο τα συγκεκριμένα .
Σίγουρα τα 30 HZ και ενδέχεται να πάμε πιο παρακάτω .Ο κατασκευαστής δίνει σαφές οδηγίες ως προς την τοποθέτηση τους στο εγχειρίδιο τους με αναλυτικές οδηγίες .
Σε κάθε περίπτωση τα Oberon 9 κατέβαιναν με άνεση τα 20 hz και δεν χρειαζόταν υπουγουφέρ εκτός αν ήθελες να πας ακόμη πιο παρακάτω σε ελάχιστες ηχογραφήσεις που υπάρχουν ,οι περισσότερες είναι ανάμεσα στα 50 και 60 hz .
Μην μπερδεύεις το Hone theatre που είναι ένας διαφορετικός κόσμος ,γιατί απλούστατα ακόμη και τα DALI MENUET που είναι εξέλιξη ετών και μουσικό ηχείο είναι και αντέχουν με πολλά watt ενισχυτή ,ή ακόμη και το πάμφθηνο Dali spektor την διαφάνεια που δίνουν αν συνδυαστούν με ψηφιακό ενισχυτή .

Θα βγάλουν 30Hz... σε τι στάθμη; 60dB ?
50kW να τους δώσεις, πριν διαλυθούν, πάνω από 90dB @ 40Hz δεν θα βγάλεις (συν ότι θα έχεις αρμονική στα 80Hz στα 110dB :D ).
Δεν είναι στραγάλια τα Hz.

Ναι, σε content μουσικής που συνήθως δεν κατεβαίνει κάτω από τα 38-40Hz η πληροφορία τα συγκεκριμένα χάνουν λίγα πράγματα (αν τα συνδυάσεις σωστά με sub θα παίξουν ακόμα καλύτερα).
Και πάλι εξαρτώνται πολλά από την στάθμη που ακούς. Άλλες απαιτήσεις έχουμε στα 75dB και άλλες στα 85dB, κ.ο.κ.

Αν διαφωνείς πάντως πως τα Avyra δεν παίζουν καλύτερα από οποιοδήποτε DALI φάσης Oberon, Rubikon, Spektor, Zensor, κάνεις τραγικό λάθος, είναι σαφώς σωστότερο σε ήχο ηχείο. Από όλες τις απόψεις. Σε όλες τις κατηγορίες επιδόσεων/κρίσης ενός ηχείου.

• Like
Reactions: Music matters...
Με γεια κι από μένα Μάκη. Σίγουρα αυτά είναι καλύτερα ηχεία από εκείνα που είχες, με μια γρήγορη ματιά που έριξα μου φαίνονται λίγο καλύτερα κι από τα Rubikore, επομένως από τα αρκετά πιο κάτω στη γκάμα Oberon είναι σαφώς αρκετά σκαλοπάτια πιο πάνω.

Σε κάθε αναβάθμιση ηχείου, το ωραίο είναι ότι ακούς τη μουσική από την αρχή και αυτό είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι.
Όμορφα πράγματα.

Θα βγάλουν 30Hz... σε τι στάθμη; 60dB ?
50kW να τους δώσεις, πριν διαλυθούν, πάνω από 90dB @ 40Hz δεν θα βγάλεις (συν ότι θα έχεις αρμονική στα 80Hz στα 110dB :D ).
Δεν είναι στραγάλια τα Hz.

Ναι, σε content μουσικής που συνήθως δεν κατεβαίνει κάτω από τα 38-40Hz η πληροφορία τα συγκεκριμένα χάνουν λίγα πράγματα (αν τα συνδυάσεις σωστά με sub θα παίξουν ακόμα καλύτερα).
Και πάλι εξαρτώνται πολλά από την στάθμη που ακούς. Άλλες απαιτήσεις έχουμε στα 75dB και άλλες στα 85dB, κ.ο.κ.

Αν διαφωνείς πάντως πως τα Avyra δεν παίζουν καλύτερα από οποιοδήποτε DALI φάσης Oberon, Rubikon, Spektor, Zensor, κάνεις τραγικό λάθος, είναι σαφώς σωστότερο σε ήχο ηχείο. Από όλες τις απόψεις. Σε όλες τις κατηγορίες επιδόσεων/κρίσης ενός ηχείου.
Θα έλεγα ακόμη ότι ακούγονται πιο πεντακάθαρα με με τον επετειακό της Denon παρότρυνση να ακούσουν τα συγκεκριμένα ηχεία -μεγάφωνα .
Περί παραμόρφωσης είναι θέμα χώρου ,ικανότητας μεγαφώνων ,ενισχυτικών αλλά από ποια-θέση απόσταση ακούς .
Σε καμία περίπτωση πάντα προσωπικά δεν μπω στην διαδικασία να βάλω υπογούφερ στο δικαναλο για πολλούς και διάφορους λόγους .
Σε κάθε περίπτωση κάποια πράγματα είναι και θέμα ματσαρίσματος ,τοποθέτησης τα AVYRA είναι η επιτομή της ουδετερότητας και ακούνε …
Τα Dali Spektor 2 κοσμούσαν το επίσημο σάιτ τους στην Ιαπωνία μαζί με το denon pma 50 ,αυτόs ο συνδιασμός υπήρχε πολύ πιο πριν από εμένα τότε που κυκλοφόρησαν στην αρχή δηλαδή .
Για κοίταξε τα παρακάτω ⬇️ κανένας χρήστης δεν τα έχει τοποθετήσει ψηλά .
Ο κατασκευαστής όμως μιλάει για ηχείο βιβλιοθήκης 😉και δικαιώνεται.
IMG_1702.jpeg

Εδώ κάνω αντιγραφή επικόλληση για τα AVYRA από το chat και όπως έγραψα την morel την γνωρίζω από την ενασχόληση μου με το car audio πριν από πολλά χρόνια (άλλη τρέλα αυτή )και πρόκειται για σοβαρή εταιρία αλλά απλησίαστη στο θέμα της τιμής στο δικάναλο εκείνη την εποχή .
Οπότε για τον Μάκη ήταν θέμα χρόνου να πάω να τα ακούσω .
Γράφω λοιπόν …

Όταν πήγα στην exclusive Audio να το ακούσω αντίκρισα έναν ζουμπά με μεγάφωνα αλλά τρατζίστορ αλλά με ποιότητα κατασκευής που ξεφεύγει από την κατηγορία του …

Τα ενισχυτικά MCINTOSH Προ και τελικός άρχισαν να ζεσταίνονται μαζί με τα ψηφιακά της το ένα κομμάτι διαδεχόταν το άλλο μαζί με τις δικιές μου επιλογές για να δω αν θα αντέξει ;θα αντέξει στις δύσκολες ηχογραφήσεις (χαμηλά )και δώσε γκάζι και πόνο σε κάθε περίπτωση ο κύριος Αντώνης δεν μου χάλασε χατήρι κατάπινε τα watt -ρεύματα μονορούφι … αντί να πάθουν ζημιά τα μεγάφωνα πήγαν να φύγουν οι γυψοσανίδες 😂όντως !!!

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για σοβαρό ηχείο με λεπτομέρεια με πεντακάθαρες μεσαίες συχνότητες έχει πέσει πολύ κούρδισμα …και χάρηκα ευχάριστα όταν άκουσα τον επετειακό της Denon στο σπίτι μου να υπάρχει αυτός ο γνώριμος γεμάτος ήχος της αλλά εδώ με μουσικότητα έτσι το κούρδισαν .

Τεράστια σκηνή η γυναίκα μου έψαχνε αν παίζει το ηχείο 😂

Μακη, ασχετο, για να καθαρισεις σωστα την οθονη σου παρε ενα πανακι με μικροίνες βρεχ'το ελαφρα και καθαρισε την.
Φανταζομαι παλευεις με καθαριστικα οθονων και κανεις πασάλειμμα οταν καθαριζεις.

Μακη, ασχετο, για να καθαρισεις σωστα την οθονη σου παρε ενα πανακι με μικροίνες βρεχ'το ελαφρα και καθαρισε την.
Φανταζομαι παλευεις με καθαριστικα οθονων και κανεις πασάλειμμα οταν καθαριζεις.
Βαλτός είσαι τώρα και συ ;;;

θες να πιάσει με χημείες , ειδικά υγρά και δεν συμμαζεύεται ;;; :LOL:

Άμα θες μπάσο μόνο αυτά μπορούν να σου "ανακατέψουν" το στομάχι .
Όλα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε 😸
Και όποιος νομίζει ότι ότι ο καλός επαγγελματικός ήχος είναι φτηνός,ας κάνει μια έρευνα να δει πόσο κοστίζουν αυτά τα L acoustic ή τα Martin audio

Attachments

• IMG_20250302_181422.jpg
    IMG_20250302_181422.jpg
    2.9 MB · Views: 38
  • IMG_20250302_180638.jpg
    IMG_20250302_180638.jpg
    4.6 MB · Views: 37
Άμα θες μπάσο μόνο αυτά μπορούν να σου "ανακατέψουν" το στομάχι .
Όλα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε 😸
Και όποιος νομίζει ότι ότι ο καλός επαγγελματικός ήχος είναι φτηνός,ας κάνει μια έρευνα να δει πόσο κοστίζουν αυτά τα L acoustic ή τα Martin audio
για την ύπαιθρο και τις πλατείες σίγουρα είναι καταπληκτικά.

τα βάζεις σε σπίτι ;;;;

• Haha
Reactions: SHERPA
για την ύπαιθρο και τις πλατείες σίγουρα είναι καταπληκτικά.

τα βάζεις σε σπίτι ;;;;
Μωρέ θα τα έβαζα κι ας καθόμουν επάνω τους.:D

Παρεπιπτόντως θεωρώ την Morel από τις σοβαρότερες...
εταιρίες του χώρου...
Χωρίς τυμπανοκρουσίες...
Ουσία μόνο...

Last edited:

View attachment 248836View attachment 248837

View attachment 248838Εδώ η βάση του χτισμένη σε δύο 2️⃣ επίπεδα μάλλον από MTF μου έκανε εντύπωση και η εσωτερική, μέταλλο περιμετρικά ,εύκολο στήσιμο με τις μεγάλες ακίδες μεταλλικά πατάκια που δεν γλιστράνε ,υπάρχει ελαστική επίστρωση στο κάτω μέρος ,το ηχείο παραμένει σταθερό .

View attachment 248840Το κροσόβερ χτισμένο πίσω από τις μπόρνες με αλουμίνιο πλαίσιο .

View attachment 248842Μαγνητική σίτα ,αν θέλεις να πυροβολεί στο ταβάνι (μεγάλη σκηνή )απλά τις βγάζεις .

View attachment 248843
Ωραίο ηχείο

• Like