MovieSheets Στο WD TV LIVE

Re: Απάντηση: MovieSheets Στο WD TV LIVE

Λευτέρη στην 1.03.49 - 0.4.5.3 τα δοκίμασες αυτά;
Και εγώ την 1.02.21-0.4.5.3 και δεν έχω πρόβλημα, με την 1.03.49 - 0.4.5.3 είχα τα προβλήματα με τα moviesheets και γύρισα στην 1.02.21-0.4.5.3.

Κωνσταντίνε έχω δουλέψει σχεδόν όλες τις εκδόσεις του b-rad !
Σε κάθε αναβάθμιση δούλευαν κανονικά τα moviesheets με τις ρυθμίσεις που δώσανε εδώ τα παιδιά στο S00custom-options.
Κάποια στιγμή έκανα ένα reset στις ρυθμίσεις μου και δεν δούλευε τίποτα ότι κ σε όποια έκδοση δοκίμαζα (χρησιμοποιώντας πάντα το custom αρχείο).
Κάποια στιγμή δοκίμασα χωρίς να τροποποιήσω το S00custom αρχείο κ ότι αλλαγή να την κάνω μέσα από το webfront όπως εξήγησα παραπάνω.
(ακόμα κ με την 1.03.49 - 0.4.5.3 δεν είχα κανένα πρόβλημα, ,όπου δούλεψα κ με τα linksheets).
Χρησιμοποιώ την brad 1.02.21-0.4.5.3 μόνο κ μόνο για το autoresolution !!

Ωραια, επειδη και μενα δε μου δουλεψε ουτε με το webfront end, θα κανω reset ολες τις ρυθμισεις θα περασω εκ νεου την brad 1.03.49 - 0.4.5.3 και θα κανω απ την αρχη τις ρυθμισεις που ειπες λευτερη..

Να σε ρωτησω εσυ το thumbgen τι το εχεις βαλει να κανει generate σε καθε φακελο moviesheets?

Απάντηση: Re: Απάντηση: MovieSheets Στο WD TV LIVE

Κωνσταντίνε έχω δουλέψει σχεδόν όλες τις εκδόσεις του b-rad !
Σε κάθε αναβάθμιση δούλευαν κανονικά τα moviesheets με τις ρυθμίσεις που δώσανε εδώ τα παιδιά στο S00custom-options.
Κάποια στιγμή έκανα ένα reset στις ρυθμίσεις μου και δεν δούλευε τίποτα ότι κ σε όποια έκδοση δοκίμαζα (χρησιμοποιώντας πάντα το custom αρχείο).
Κάποια στιγμή δοκίμασα χωρίς να τροποποιήσω το S00custom αρχείο κ ότι αλλαγή να την κάνω μέσα από το webfront όπως εξήγησα παραπάνω.
(ακόμα κ με την 1.03.49 - 0.4.5.3 δεν είχα κανένα πρόβλημα, ,όπου δούλεψα κ με τα linksheets).
Χρησιμοποιώ την brad 1.02.21-0.4.5.3 μόνο κ μόνο για το autoresolution !!
Mάλιστα!
Η απορία μου ήταν επειδή έγραφες ότι χρησιμοποιείς την 1.02.21-0.4.5.3.

Εννοω τι εχεις βαλει να σου δημιουργει στο φακελο οταν αποθηκευεις το moviesheet..

Παραδειγμα μονο moviesheet? extra thumbnail? metadata file?

Και οι 2 εκδόσεις (1.02/1.03) b-rad υποστηρίζουν moviesheets (οι τελευταίες τους εκδόσεις 0.4.5.3 δοκιμασμένες).
Επιπλέον η 1.03 υποστηρίζει και linksheets (ένας εναλλακτικός τρόπος αλλά εξαιρετικά αργός στο φόρτωμα τους).
Λοιπόν επειδή είχα κι εγώ πρόβλημα με την εμφάνιση των moviesheets έκανα το παρακάτω:
Reset όλες τις ρυθμίσεις !
Ξεχνάμε τα τροποποιημένα αρχεία S00custom-options.
Η τροποποίηση του θα γίνεται μόνο από την webfront δυνατότητα πληκτρολογώντας την ip του wd σε έναν browser και βάζοντας
user/password:wdlxtv
Aφού συνδεθούμε μπαίνουμε στην επιλογή
WDLXTV Config -->WDLXTV Configuration-->wdext features.
Τσεκάρουμε τα παρακάτω :
Enable WDTVext και όπως την παρακάτω φώτο.
Απλά στο εργαλείο ThumbGen όταν δημιουργείς χειροκίνητα τα moviesheets, έχεις τις επιλογές ανάλογα ποιο προφίλ θα χρησιμοποιήσεις να σου τα δείχνει ανάλογα σε standard/sheet/wall !
Οπότε στην επιλογή (MSHEETMODE -Movie sheet modes) βάζουμε ότι έχουμε επιλέξει αντίστοιχα στο ThumbGen.
'Οσο αφορά τα αρχεία που σου βγάζει το thumbgen εξαρτάται από το template που έχεις χρησιμοποιήσει π.χ σε σένα βγάζει 3 αρχεία ο φάκελος σε άλλους 5 ανάλογα τι έχουμε επιλέξει).
Καλό είναι στο thumbgen να βάλουμε την επιλογή όπως στην φώτο 2.
Στο wd live στα video settings-browser display θα βάλεις thumbnail mode.
Good luck

μιας και είμαι εντελώς newbie στο κομμάτι των moviesheets ...
εχω την 1.03.49 - 0.4.5.3 έκανα τα παραπάνω εχουν φτιαχτεί τα αρχεία στα folders των ταινιών με το thumbgen.. το πρόβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω την να βάλω στα .. MSHEETDIR (που ειναι το sheet dir?) και στο DEFAULTSHEET ..?
να προσθέσω οτι οι ταινίες και οι tv σειρές είναι σε εναν ethernet hard disk (//mydiskname/sharepoint/movies).
διάβασα όλες τις σελίδες αλλά δεν έβγαλα άκρη ...(δεν έχω βάλει ποτέ moviesheets σε usb για να έχω και την σχετική εμπειρία...).
Ευχαριστώ

Ένα οδηγό που είχα φτιάξει για τα MovieSheets όταν πήρα το LIVE,δεν το είχα ανεβάσει τότε στο avclub επειδή υπήρχε ήδη ένας οδηγός και μπορεί μπερδευόταν οι ενδιαφερόμενοι.
Το βάζω τώρα για όποιον ενδιαφέρεται.

Από τα πιο ενδιαφέροντα που έχει το WD TV Live είναι μπορείς να δημιουργήσεις movie sheets σε εξωτερικό σκληρό δίσκο που έχεις τις ταινίες και μετά με βελάκια να πηγαίνεις από την μια ταινία στην άλλη.
Για να δουλέψει θα πρέπει να περάσουμε την ανεπίσημη αναβάθμιση b-rad.
Σε εμένα στην πρώτη προσπάθεια που έκανα να την περάσω κόλλησε το WD TV Live και μετά από μερικές προσπάθειες επανήρθε .

Μορούμε να την κατεβάσουμε την b-rad από εδώ.Αποσυμπιέζουμε μέσα στον φάκελο που θα δημιουργηθεί θα βρούμε τα αρχεία .bin και .ver τα βάζουμε σε ένα στικάκι το οποίο το συνδέουμε στο WD TV Live και κάνουμε την αναβάθμιση.
Μετά κατεβάζουμε το πρόγραμμα ThumbGen από εδώ
και templates από εδώ.

Αποσυμπιέζουμε templates και ThumbGen .Τρέχουμε το ThumbGen στο pc, μόλις το τρέξουμε θα δημιουργηθεί στο φάκελο που έχουμε το ThumbGen, φάκελος με το όνομα templates ,εκει θα αντιγράψουμε και θα βάλουμε τις templates που έχουμε κατεβάσει.
Κάνουμε τις παρακάτω ρυθμίσεις στο πρόγραμμα ThumbGen :

Εδώ διαλέγουμε από ποιές σελίδες θα δημιουργήσουμε τα movie sheets.Αυτή που είναι μαρκαρισμένη με το νούμερο 2 στην παρακάτω εικόνα θα είναι η κύρια.Διαλέγετε εσεις όποιες θέλετε.

qyyb8x.jpg

Πατάμε το κουμπί option και μπαίνουμε στις ρυθμίσεις.

24otws5.jpg

Κάνουμε τις παρακάτω ρυθμίσεις:

10o2yp0.jpg

Στην παρακάτω εικόνα αλλάζουμε το όριο από 500.000 σε 400.000 .

htsaz4.jpg

Τελευταίες ρυθμίσεις και πατάμε OK όπως βλέπουμε παρακάτω:

10f57o3.jpg

Και η συνέχεια:

Τώρα θα δημιουργήσουμε τα movie sheets.Πατάμε το κουμπί (select files/folders) όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα :

2qsa14l.jpg

Οδηγουμε το ThumbGen στο εξωτερικό σκληρό δίσκο(στον φάκελο) που έχουμε τις ταινίες ,διαλέγουμε ταινία και δημιουργούμε τα movie sheets.

qs4mqt.jpg

Οδηγουμε το ThumbGen στο εξωτερικό σκληρό δίσκο(στον φάκελο) που έχουμε τις ταινίες ,διαλέγουμε ταινία και δημιουργούμε τα movie sheets.

156suoo.jpg

Μπορεί να βρεί ταινίες με παρόμοιο τίτλο επιλέγουμε την σωστή ταινία,όπως παρακάτω:

xenue.jpg

Μετά διαλέγουμε ποιές εικόνες μας αρέσουν ,ποιά μορφή ταμπλέτας μας αρέσει(διαλέγουμε μια όμως για όλες τις ταινίες) όπως βλέπουμε παρακάτω (σε μια εικόνα):

9r63rk.jpg

Την όλη(προηγούμενη) διαδικασία την βλέπουμε και αναλυτικά παρακάτω:

j5dn46.jpg

2hz46mg.jpg

23urjmv.jpg

Βάζουμε σε ένα στικάκι το αρχείο(αφού πρώτα το αποσυμπιέσουμε) S00custom-options το οποίο είναι έτοιμο τροποποιημένο.Θα βρούμε το αρχείο S00custom-options τροποποιημένο στο megaupload εδώ

Το βάζουμε στο στικάκι και το συνδέουμε στο WD TV Live και κάνουμε reset factory .
Μετά μεταφέρουμε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που έχουμε κάνει τα movie sheets, τον συνδέουμε και περιμένουμε να ανάψουν και τα δυο λαμπάκια συνεχόμενα στο WD TV Live και είμαστε έτοιμοι.

MovieSheets & S00custom-options

Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσα την "1.02.21_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.4.3.1" του B-rad για να απολαμβάνω τα movie sheets. Όταν πέρασα την τελευταία έκδοση "1.03.49_V_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.4.7.3" δεν έβλεπα καθόλου τα movie sheets. Σημειωτέον ότι δεν πείραξα καθόλου το αρχείο "S00custom-options" το οποίο διατήρησα το παλιό αρχείο στο σκληρό δίσκο που είχα τις ταινίες. Φαντάζομαι ότι εκεί πρέπει να είναι το λάθος μου.

Πρέπει λοιπόν μετά την εγκατάσταση της έκδοσης του B-rad να εγκαταστήσω εκ νέου κάποιο νέο "S00custom-options"; Μπορώ να εγκαταστήσω το αρχείο του φίλου greekgreek που έχει αναρτηθεί λίγο παραπάνω; Στο δικό μου "S00custom-options" που είχα πειράξει κάποτε είχα ενεργοποιήσει να σβήνει ο σκληρός δίσκος όταν δεν λειτουργεί ο WD player. Θα έχω την παραπάνω ιδιότητα και με το συγκεκριμένο S00custom-options;

Γενικά κάθε φορά που βάζουμε μία νέα έκδοση του B-rad θα πρέπει να βάζουμε το καινούργιο S00custom-options αρχείο;

Ευχαριστώ.

Παιδιά καλησπέρα.
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα όποιος μπορεί να με βοηθήσει.
Έχω περασμένο αυτό το firmware:

"1.03.49_V_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.4.5.3"

Πηγαίνοντας στο web front:WDLXTV Config -->WDLXTV Configuration,
γράφω την ip του υπολογιστή και το μέρος που έχω τα folder με τις ταινίες,με την μόνη διαφορά ότι γράφω 2 τιμές γιατί έχω 2 σκληρούς.

(Να σημειώσω ότι οι σκληροί δεν είναι εξωτερικοί).

Ένα παράδειγμα για να γίνω πιό συγκεκριμένος.

xmount "//192.168.1.2/Movies" "Movies From My Computer" cifs (1)

xmount "//192.168.1.2/Movies" "Best Movies From My Computer" cifs (2)

Την πρώτη φορά που το έκανα αυτό,άνοιξα το WDLXTV και όπως ήταν φυσικό το λαμπάκι άρχισε να αναβοσβήνει.
Μόλις τελείωσε,πήγα και στα 2 folder και είδα κανονικά τα movie seets.

Μετά από μερικές μέρες έγινε διακοπή ρεύματος και από τότε,βλέπω τα movie seets μόνο από το πρώτο folder και όχι από το δεύτερο.

Και την σειρά να αλλάξω στο web front,δεν γίνεται τίποτα,δηλαδή έτσι:

xmount "//192.168.1.2/Movies" "Best Movies From My Computer" cifs (2)

xmount "//192.168.1.2/Movies" "Movies From My Computer" cifs (1)

Το ίδιο και με reset...Κάνει πάλι τα ίδια...

Γνωρίζει κάποιος φίλος κάτι;

Ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια.

Να ρωτήσω...το κόλπο αυτό γίνεται και στο WDG2? Εκεί δεν έχει για thumb mod off! Υπάρχει κάπου οδηγός για αυτο το μοντέλο?

Ναι δουλευει και με το WDTV G2.
Ψάξε λίγο στο site του B-Rad, γιατί δεν μπορώ να ανεβάζω το δικό μου οδηγό.

Last edited:
Ναι δουλευει και με το WDTV G2.
Ψάξε λίγο στο site του B-Rad, γιατί δεν μπορώ να ανεβάζω το δικό μου οδηγό.
Έψαξα, το πάλεψα, αλλά τζίφος!!! :rifle::rifle::rifle:
Αύριο θα ανεβάσω φωτό και τι έω κάνει ακριβώς γιατί μάλλον κάτι δεν κάνω καλά.:bigcry::bigcry::bigcry:

δεν μπορω με τιποτα να βαλω το firmware απο το b-rad, περναω στο στικακι τα αρχεια VER και BIN αλλα δεν κανει τιποτα....

τα αρχεια τα εχω χυμα και οχι μεσα σε καποιο φακελο.

Μπορει να βοηθησει καποιος? μεσα στο μενου βρισκω μονο αναβαθμιση απο ιντερνετ....

Απάντηση: Re: MovieSheets Στο WD TV LIVE

Μπορει να βοηθησει καποιος? μεσα στο μενου βρισκω μονο αναβαθμιση απο ιντερνετ....
Παίρνεις ένα στικάκι σε FAT32, πετάς μέσα όλα τα αρχεία από το firmware που θέλεις να περάσεις και το συνδέεις στο WD. Με το που θα αναγνωρίσει το στικάκι, θα σε βγάλει στο μενού των ρυθμίσεων και θα σου λέει ότι βρήκε νέο firmware.

παω να τρελαθω... το κανω οπως λες αλλα δεν γινεται...

κατεβαζω αυτο 1.02.21_B-RAD.CC_WDLXTV_LIVE-0.4.2.0

το κανω unzip

περναω ολα τα αρχεια μεσα στο στικακι (φατ 32)

το συνδεω στο WD live... και τιποτα απο κει και περα...
Το στικακι το αναγνωριζει γιατι το βλεπω στο μενου

Τι μπορει να φταιει? πειράζει που ειχα αναβαθμίσει στο τελευταίο original fw μήπως και κλείδωσε?

Τα κατάφερα!!!! Αυτά που χρειάζονται στο WDTV G2 είναι αυτές οι ρυθμίσεις μόνο:
config_tool -c WDTVEXT=OFF
config_tool -c SHOW_FILESIZE_SETTING=0
config_tool -c LINKSHEETS=ON
config_tool -c MSHEETMODE=sheet
config_tool -c VIDMSHEET=ON
config_tool -c LISTMSHEET=ON
config_tool -c GENMSHEET=ON

Μετά φτιάχνοντας σε μορφή sheet τις ταινίες, τις βλέπεις μια ΧΑΡΑ!!!

Τα κατάφερα!!!! Αυτά που χρειάζονται στο WDTV G2 είναι αυτές οι ρυθμίσεις μόνο:

Μετά φτιάχνοντας σε μορφή sheet τις ταινίες, τις βλέπεις μια ΧΑΡΑ!!!
Ορίστε και πως φαίνεται τώρα....

attachment.php

Attachments

• 11072011009.jpg
    11072011009.jpg
    88.9 KB · Views: 108