Μου πούλησαν χρησιμοποιημένη τηλεόραση για καινούργια!!

petros.g

New member
27 April 2009
26
Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο post είχα μία sony 32 trinitron την οποία αγόρασα συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2004 και πρόσφατα χάλασε.. Κάλεσε λοιπόν κάποιον τεχνικό να έρθει να την δει με σκοπό την επισκευή. Το πόρισμα του ήταν καμμένη οθόνη οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι για πέταμα. Ο τεχνικός λοιπόν κατά τον έλεγχο που έκανε έλενξε και το service log της τηλεόρασης στο οποίο ήταν καταγεγραμμένο κάθε error που είχε εμφανιστεί από την αρχή λειτουργίας μέχρι και την μέρα της επίσκεψή του.

Παρατηρώντας το, μου λέει ο άνθρωπος ενημερωτηκά ότι η τηλεόραση έχει καταγράψει 4.900 ώρες λειτουργίας μέχρι σήμερα, δλδ 5,5 χρόνια. Εγώ όμως την αγόρασα το ΔΕΚ του 2004, πριν περίπου από 4,5 χρόνια!! (για καινούργια ε?)

Τι θα κάνατε στη θέση μου?

Καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στην οποία θα υποβάλλεις και βεβαίωση του τεχνικού που την έλεγξε.

Επίσης, ενημέρωσε μας για το κατάστημα από το οποίο την αγόρασες να ξέρουμε να το προσέχουμε...

Αλήθεια, πως γίνεται ο τεχνικός να υπολόγισε ότι οι ώρες αντιστοιχούν σε παραπάνω χρόνια χρήσης ;;

Δύσκολο να βγάλεις άκρη πάντως μετά από τόσα χρόνια, αν φυσικά ισχύουν τα παραπάνω...

παιδιά συγνώμη για την αναστάτωση, 49.000 ώρες υπό τάση (στη πρίζα δλδ) όχι ώρες λειτουργίας

η περίπτωση να ήταν βιτρίνας παίζει και πολύ μάλιστα, εγώ όμως δεν το ήξερα!

το κατάστημα ήταν ´´Βασιλάκης´´ αλλά δεν ξέρω αν λειτουργεί ακόμη, στην Αλεξαδρούπολη πάντως που είμαι εγώ έκλεισε

Εγω παρακαλάω να χαλάσει η CRT μου...μετα απο 12 χρόνια λειτουργίας, ώστε να πάρω άλλη σύγχρονη...χωρίς γκρίνιες κι εσύ παραπονιέσαι! (Ενταξει...πλακα κανουμε, στα 5 χρόνια κι εγω θα ξύνιζα! Προφανώς η τηλεόρασή σου έπαιζε στο μαγαζί για καποιο διάστημα πριν αλλά αυτές κανονικά θα έπρεπε να τις δίνουν φτηνότερα)

Εγω παρακαλάω να χαλάσει η CRT μου...

χα, χα...

όταν είπα ότι η τηλεόραση μου τα έφτυσε ο πατέρας μου και ο μπατζανάκης μου που έχουν την ίδια προσφέρθηκαν να μου την παραχωρήσουν για να πάρουν αυτοί καινούργια!!

η αλήθεια είναι ότι έχει και τα καλά της η υπόθεση απλά στην παρούσα φάση με βρίσκει λίγο απροετοίμαστο.. δεν πειράζει

όσον αφορά το θέμα ξέρω ότι αν ασχοληθώ μόνο χρόνο και ηρεμία θα χάσω αλλά είναι και το γαμώτο..

Εγω παρακαλάω να χαλάσει η CRT μου...

χα, χα...

όταν είπα ότι η τηλεόραση μου τα έφτυσε ο πατέρας μου και ο μπατζανάκης μου που έχουν την ίδια προσφέρθηκαν να μου την παραχωρήσουν για να πάρουν αυτοί καινούργια!!

η αλήθεια είναι ότι έχει και τα καλά της η υπόθεση απλά στην παρούσα φάση με βρίσκει λίγο απροετοίμαστο.. δεν πειράζει

όσον αφορά το θέμα ξέρω ότι αν ασχοληθώ μόνο χρόνο και ηρεμία θα χάσω αλλά είναι και το γαμώτο..

Πάντως οι 49000 ώρες είναι απίστευτα μεγάλο νούμερο. Αν υποθέσουμε πως εσύ έχεις γράψει 14000-15000 τα 4.5 χρόνια που την είχες στην κατοχή σου (μ.ο γύρω στις 8-9 ώρες την μέρα), απομένουν περίπου 35000 ώρες που και πάλι είναι πολύ δύσκολο να έχει γράψει κάποιο demo κομμάτι. Εκτός κι αν ήταν τόσο παλιό μοντέλο και έπαιζε 5-6 χρόνια σε κάποιο ράφι ή βιτρίνα.

Last edited:
49000 ώρες στην πρίζα όχι σε λειτουργία

49000 / 365 = 134.25 / 24 = 5.59 χρόνια

το μοντέλο ξεκινούσε από KV32.... δεν θυμάμαι

Πάντως οι 49000 ώρες είναι απίστευτα μεγάλο νούμερο. Αν υποθέσουμε πως εσύ έχεις γράψει 14000-15000 τα 4.5 χρόνια που την είχες στην κατοχή σου (μ.ο γύρω στις 8-9 ώρες την μέρα), απομένουν περίπου 35000 ώρες που και πάλι είναι πολύ δύσκολο να έχει γράψει κάποιο demo κομμάτι. Εκτός κι αν ήταν τόσο παλιό μοντέλο και έπαιζε 5-6 χρόνια σε κάποιο ράφι ή βιτρίνα.

Κι εμένα περίεργο μου φαίνεται... Επειδή έχω και μία μεγάλη Sony CRT στην κατοχή μου ακόμα, στο service menu, στον πίνακα με τα errors, αναγράφει μόνο ώρες λειτουργίας, δεν έχει πουθενά ένδειξη ωρών υπό τάση.

Εσύ, φίλε petros.g, το είδες με τα μάτια σου το νούμερο 49000;

Όλες οι SONY έχουν την ETI πληροφορία (Estimated Time In use) στο service menu..

Όπως βέβαια και την εντολή ETI clear..