Μουσείο Ακρόπολης....

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Περνούσα την Τετάρτη για να πάω στο Ηρώδειο και στα αριστέρα μου βλέπω ένα πανέμορφο κτίριο, το οποίο περιέχει τους θησαυρούς μιας άλλης εποχής, τόσο μακρινής χρονικά, όσο και πολιτιστικά.

Κυρίες και Κύριοι, αύριο 20 Ιουνίου 2009, ανοίγει τις πόρτες του ένα στολίδι στην χώρα μας, καλό είναι να το επισκεφτούμε και να θαυμάσουμε όσα μας άφησαν κάποιοι άνθρωποι χιλιάδες χρόνια πριν, τόσο υλικά, όσο και πνευματικά.

Να μαστε καλά να το χαρούμε...

Ζωντανά μέσω Internet τα εγκαίνια...
http://www.theacropolismuseum.gr/default.php?pname=Live_broadcasting&la=1

Το επίσημο site...
http://www.theacropolismuseum.gr/

Ώρες λειτουργίας:

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ανοιχτό καθημερινά, από τις 8.00 π.μ. έως και τις 8.00 μ.μ., εκτός από τις Δευτέρες. Τελευταία ώρα πρόσβασης στο Μουσείο είναι στις 7.30 μ.μ. Οι χώροι εκθεμάτων αρχίζουν να εκκενώνονται δεκαπέντε λεπτά πριν την ώρα κλεισίματος του Μουσείου.

Αργίες:

Το Μουσείο είναι κλειστό τις παρακάτω ημερομηνίες: 1 Ιανουαρίου, 6 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή, Δευτέρα του Πάσχα, 1 Μαΐου, Αγίου Πνεύματος, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, 25 Δεκεμβρίου & 26 Δεκεμβρίου.

Είσοδος Μουσείου:

Η κύρια είσοδος του κτιρίου του Μουσείου για το κοινό βρίσκεται στον πεζόδρομο της Οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Οι επισκέπτες που φτάνουν με τουριστικά λεωφορεία εισέρχονται από την είσοδο της Οδού Χατζηχρήστου και μπορούν να περπατήσουν μέχρι την κύρια είσοδο του μουσείου (από την πλευρά της Οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου).

Εισιτήρια:

Το Μουσείο της Ακρόπολης ανοίγει για το κοινό, για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009. Την Κυριακή 21, Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν στο Μουσείο μόνο με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing – εισιτήριο προ-αγορασμένο από την ιστοσελίδα του Μουσείου.

Την Κυριακή 21, Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, δεν θα υπάρχει μέσο αγοράς εισιτηρίων, παρά μόνο μέσω της υπηρεσίας e-ticketing. Δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου.

Από την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009, οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέρχονται στο Μουσείο με εισιτήριο που θα το αγοράζουν από τα ταμεία του Μουσείου ή από την υπηρεσία e-ticketing της ιστοσελίδας. Επίσης, από την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009 θα ισχύει η δωρεάν είσοδος για τους κατόχους της Κάρτας Πολιτισμού.

Από τις 21 Ιουνίου 2009 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2009, η τιμή εισόδου στο Μουσείο είναι 1 ευρώ.

Φυσικά είχαμε και τα γνωστά......τι λέγαμε για πολιτισμό??

Από το zougla.gr

"Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το Μουσείο της Ακρόπολης
19 Ιουνίου 2009, 14:29

Σφοδρή πολιτική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τον τρόπο που η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει τα αυριανά εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Για μικροκομματική εκμετάλλευση ενός πανεθνικού έργου κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική εκπρόσωπο του Κινήματος για θέματα Πολιτισμού, Μαρία Δαμανάκη, να επισημαίνει ότι «το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε διαχρονικά το Μουσείο της Ακρόπολης σαν ένα έργο τεράστιας εθνικής σημασίας».

Σύμφωνα με την κυρία Δαμανάκη, «είναι ανάγκη το Μουσείο να παραμείνει εθνική υπόθεση, μακριά από μικροκομματισμούς, μακριά από την προσπάθεια να εμφανιστεί ως ένα κομματικό λάφυρο της Νέας Δημοκρατίας».

Το θέμα με την πολιτική αντιπαράθεση ξεκίνησε από την κρατική τηλεόραση, που με σχετικά ρεπορτάζ άφησε να εννοηθεί ότι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης ξεκίνησε από ένα όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή το οποίο γίνεται πραγματικότητα επί ημερών του Κώστα Καραμανλή.

«Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, για να ανήκει σε ένα μόνο κόμμα. Είναι υπόθεση που ανήκει σε όλους τους Έλληνες και της Ελληνίδες, και αυτή η μικροκομματική πολιτική που αγνοεί το παρελθόν διχάζει τους Έλληνες και απομειώνει και την ίδια την αξία και τη σημασία του έργου», σημειώνει δια της κα Δαμανάκη το ΠΑΣΟΚ.

Κόντρα για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είχαμε και στο εθνικό κοινοβούλιο ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη."

Μεχρι τον Νοεμβριο του 2009 ειναι προαγορασμενα αυτην την στιγμη τα εισητηρια.

Ελπιζω να ειναι σε περιοπτη θεση η Μελινα καπου...εκει μεσα.

Μεχρι τον Νοεμβριο του 2009 ειναι προαγορασμενα αυτην την στιγμη τα εισητηρια.

Ελπιζω να ειναι σε περιοπτη θεση η Μελινα καπου...εκει μεσα.

Γιατί ρε Ναθ αφού μέσω e-ticket έχει να κλείσεις απο την επόμενη εβδομάδα...

Ένα από τα επιτεύγματα της σύγχρονης Ελλάδας για τα οποία είμαι περήφανος.

Ποιά είναι τα άλλα; Η γέφυρα στο Ρίο, η Εγνατία Οδός, ...

Ετσι αναμεταδιδουν τα ΜΜΕ.

Τα πάντα όλα...

attachment.php

Attachments

• tickets.jpg
    tickets.jpg
    125.9 KB · Views: 156
Last edited:
Το επισκέφτηκα τον Οκτώβρη του 2008 όταν ακόμα είχε ανοίξει περιορισμένα και ανεπίσημα.
Πραγματικά μεγάλο έργο.
Ίσως από μακρυά αμφιλεγόμενης αρχιτεκτονικής, από κοντά όμως μεγαλοπρεπές όπως αρμόζει.

Πέρασα απ'έξω την προηγούμενη βδομάδα και μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα. Όταν ανέβαινα προς την Πνύκα, απόγευμα, μου φάνηκε πολύ άσχημο, βαρύ και ασήκωτο σαν αρχιτεκτόνημα,τελείως παράταιρο με τον γύρω χώρο και σίγουρα εκτός του πνεύματος του Παρθενώνα, που παρόλο το μέγεθος του φαντάζει τόσο ανάλαφρος. (Εξάλλου αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που τον κατέστησαν ως ένα από τα μεγάλα Θαύματα του κόσμου).

Όταν κατέβαινα το βράδυ ωστόσο, και το είδα φωτισμένο ήταν σα να βλέπεις ένα άλλο κτίριο, όμορφο και επιβλητικό, μοντέρνο και πολλά υποσχόμενο.

Πάντως από γνωστό μου σε μεγάλο αρχιτεκτονικό γραφείο, μαθαίνω ό,τι έγιναν διάφορα "ωραία" και "ελληνικά" σε ότι έχει να κάνει με τους διαγωνισμούς που έγιναν για την αρχιτεκτονική μελέτη, την ανάθεση κλπ κλπ κλπ.... αλλά ό,τι έγινε έγινε, από δω και πέρα ελπίζω να καταφέρει να σηκώσει το βάρος του πολιτισμού που φέρει μέσα του με επιτυχία.

Προσωπικά θα το επισκεφθώ μετά το καλοκαίρι, να το απολαύσω όπως του αξίζει και όχι μαζί με τα μιλλιούνια από νεοέλληνες που θα πλακώσουν από αύριο, ενώ μέχρι σήμερα πιθανότατα να μην είχαν κάνει τον κόπο να ανέβουν μέχρι την ακρόπολη να δούνε τι είναι...

Last edited:
Πέρασα απ'έξω την προηγούμενη βδομάδα και μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα. Όταν ανέβαινα προς την Πνύκα, απόγευμα, μου φάνηκε πολύ άσχημο, βαρύ και ασήκωτο σαν αρχιτεκτόνημα,τελείως παράταιρο με τον γύρω χώρο και σίγουρα εκτός του πνεύματος του Παρθενώνα, που παρόλο το μέγεθος του φαντάζει τόσο ανάλαφρος. (Εξάλλου αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που τον κατέστησαν ως ένα από τα μεγάλα Θαύματα του κόσμου).

Όταν κατέβαινα το βράδυ ωστόσο, και το είδα φωτισμένο ήταν σα να βλέπεις ένα άλλο κτίριο, όμορφο και επιβλητικό, μοντέρνο και πολλά υποσχόμενο.

Πάντως από γνωστό μου σε μεγάλο αρχιτεκτονικό γραφείο, μαθαίνω ό,τι έγιναν διάφορα "ωραία" και "ελληνικά" σε ότι έχει να κάνει με τους διαγωνισμούς που έγιναν για την αρχιτεκτονική μελέτη, την ανάθεση κλπ κλπ κλπ.... αλλά ό,τι έγινε έγινε, από δω και πέρα ελπίζω να καταφέρει να σηκώσει το βάρος του πολιτισμού που φέρει μέσα του με επιτυχία.

Προσωπικά θα το επισκεφθώ μετά το καλοκαίρι, να το απολαύσω όπως του αξίζει και όχι μαζί με τα μιλλιούνια από νεοέλληνες που θα πλακώσουν από αύριο, ενώ μέχρι σήμερα πιθανότατα να μην είχαν κάνει τον κόπο να ανέβουν μέχρι την ακρόπολη να δούνε τι είναι...

Eγώ λέω μέσα στον Αύγουστο που θα είμαστε τρεις και ο κούκος...

Βράδυ το είδα και εγώ και μάλιστα είχε και ένα laser test show με το οποίο σχημάτιζαν περιστέρια στους τοίχους του.

Το συγκεκριμένο μουσείο χτίστηκε όχι για να επιβληθεί το ίδιο στο χώρο, ή για να κάνει αίσθηση (π.χ. όπως εκείνο του Γκούγκενχάιμ στο Μπιλμπάο), αλλά για να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τα εκθέματα.

Όσο είσαι απέξω δεν ενδιαφέρεσαι. Μόλις όμως περάσεις την πύλη, κι αρχίσεις να περπατάς πάνω από την ανασκαφή του Μακρυγιάννη, τότε νιώθεις αλλιώς. Ειδικά όταν θα ανεβαίνεις τα σκαλιά, τα οποία σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να αυξάνουν την προσμονή και να αποκαλύπτουν σιγά σιγά μπροστά σου τους αρχαίους θησαυρούς.... τότε αλλάζουν όλα. Και καθώς περιδιαβαίνεις το μουσείο και ταυτόχρονα βλέπεις και τον Παρθενώνα ... λές ένα μπράβο αν δεν είσαι κομπλεξικός.

Προσωπικά βρήκα εξαιρετική και την ανάπλαση στην πλατεία μπροστά στον Ηλεκτρικό στο Μοναστηράκι. Ειδικά έτσι όπως φαίνεται πλέον ο Ηριδανός και από πάνω και από τον ηλεκτρικό.

Φανταστείτε πόσο θα εντυπωσιαζόμασταν αν είμασταν σε πόλη του εξωτερικού. Ο αρχαίος ποταμός ήταν χαμένος για εκατοντάδες χρόνια. Και ξαφνικά ένα γεωλογικό φαινόμενο τον έφερε και πάλι μπροστά στα μάτια μας. Κυρίες και κύριοι, ο Ηριδανός. Και θα μέναμε έκθαμβοι.

Στην Αθήνα όμως πόσοι σκύψαμε και τον είδαμε και τον περιεργαστήκαμε;

Περνούσα την Τετάρτη για να πάω στο Ηρώδειο και στα αριστέρα μου βλέπω ένα πανέμορφο κτίριο, το οποίο περιέχει τους θησαυρούς μιας άλλης εποχής, τόσο μακρινής χρονικά, όσο και πολιτιστικά.

Πανέμορφο κτίριο αυτό; Ελεος!!!

Re: Απάντηση: Μουσείο Ακρόπολης....

Πανέμορφο κτίριο αυτό; Ελεος!!!

Kαλα μην πάθεις και τίποτα...

Είπα νύκτα το είδα ο άνθρωπος με έναν πολύ όμορφο φωτισμό, δεν περιεργάστηκα και το κτίριο διεξοδικά γύρω γύρω.

Πω, ρε τι είστε εσείς, αντι να πείτε κάτι για το μουσείο λέτε για το κτίριο.

Περι ορέξεως βέβαια..., ε??

Το συγκεκριμένο μουσείο χτίστηκε όχι για να επιβληθεί το ίδιο στο χώρο, ή για να κάνει αίσθηση (π.χ. όπως εκείνο του Γκούγκενχάιμ στο Μπιλμπάο), αλλά για να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τα εκθέματα.
.

Aυτή ακριβώς είναι η ένστασή μου. Ότι επιβάλλεται και "καταπίνει" το χώρο, και κάνει αίσθηση χωρίς καμία διακριτικότητα, όλα αυτά φυσικά σύμφωνα με τα δικά μου γούστα.

Δεν είπα ότι είναι για πέταμα, σε καμία περίπτωση, ένα δυνατό αρχιτεκτόνημα είναι, απλά την ημέρα προσωπικά μου κακοφάνηκε, σε αντίθεση με τη νύχτα που με ικανοποίησε απόλυτα. Για να εκφέρω ολοκληρωμένη άποψη, απλά περιμένω να το επισκεφθώ κανονικά...

Πω, ρε τι είστε εσείς, αντι να πείτε κάτι για το μουσείο λέτε για το κτίριο.

Περι ορέξεως βέβαια..., ε??

Βρε που να το δούμε το μουσείο??? Το κτίριο έχουμε δει για την ώρα.... :ADFADF1:

Βρε που να το δούμε το μουσείο??? Το κτίριο έχουμε δει για την ώρα.... :ADFADF1:

Βρε για το μουσείο σαν κίνηση πολιτισμού, κοινωνικά, κλπ κλπ

π.χ

Έλλειπε κάτι τέτοιο??

Θα δώσει κάτι στην χώρα ή απο εδώ πάνε και οι άλλοι??

To μουσείο ήταν επισκέψιμο για 6 μήνες. Υπήρχε και έκθεση με τίτλο "Νόστος" με εκθέματα από τα ευρήματα από την Ελλάδα και Ιταλία που επέστρεψαν ως κλοπιμαία τα αμερικανικά μουσεία.