μουσικοφιλος ή μηχανοφιλος

Εχει δικιο ο Εκτορας...αλλα ακουν τα ματια μου κι αλλα βλεπουν τ αυτια μου!
:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: μουσικοφιλος ή μηχανοφιλος

Κυριε Στεφανιδη μπορειτε να μου πειτε προς τι ολη αυτη η ειρωνια σας?
Αυτοσαρκάζομαι. Μην παρεξηγιέσαι.
Έχω ακούσει και άλλους να το λένε με σύστημα να μην πω τί. Εγώ πάντως δεν θα τολμούσα να το έλεγα ούτε για το δικό μου όπως και για κανένα.
Χαίρομαι για τον ενθουσιασμό σου. Βέβαια δεν νομίζω να πλησιάζει τη ζωντανή μουσική ένα σύστημα με cd και μάλιστα δισκάκια της D G. Ούτε τα βινύλιά της δεν λένε και πολλά εκτός από τα της δεκαετίας 60 με λαμπάτες ηχογραφήσεις στην εκκλησία του Ιησού Χριστού στο Βερολίνο.Λ.Σ.

Γιατί το λες αυτό;
Το δικό μου βγάζει ακριβώς τον ήχο του μεγάρου ορισμένες στιγμές!

Συγκεκριμένα όταν έχω τον ενισχυτή κλειστό και βήχει η γυναίκα μου από δίπλα έχω τις ίδιες δυναμικές και τις ίδιες χροιές με τα διαλείμματα του μεγάρου... :ADFADF1:

Γιατί το λες αυτό;

Συγκεκριμένα όταν έχω τον ενισχυτή κλειστό και βήχει η γυναίκα μου από δίπλα έχω τις ίδιες δυναμικές και τις ίδιες χροιές με τα διαλείμματα του μεγάρου... :ADFADF1:
Είσαι απίθανος!!! Με έκανες και γέλασα. Ευχαριστώ. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: μουσικοφιλος ή μηχανοφιλος

Γιατί το λες αυτό;

:worshippy::worshippy::worshippy:

Καλησπερα ευχαριστω για το κολοσορισμα Συμφωνω απολυτα σε ολα αυτα.η μουσικη για να επιβιωσει χρειαζεται και ακροατες. Αλλα χρειαζετε και μουσικους. Βλεπω τα τελευταια χρονια μεγαλα συνολα συμφωνικης μουσικης οπως πχ η κρατικη ορχηστρα αθηνων να παιζουν πολυ μετρια σε μια σχετικα αδεια αιθουσα Αν υπηρχαν οι ενεργοι - απαιτητικοι ακροατες θα επαιζαν πολυ καλυτερα και ξαναλέω παλι οτι θεωρω μια ζωντανη ακροαση ανωτερη απο την τελειοτερη ηχογραφηση. Υπαρχει αυτο το κλιμα που ειναι δυσκολο να περιγραφει αυτη η αλλειψη της τελειοτητας και η διαφορετικοτητα της ακτελεσης που σε κρατανε συνεχεια σε εγρηγορση.
Υπαρχει επισης το εξης θεμα.Τα τελευταια χρονια εχει αλλαξει ο τροπος ο οποιος ηχογραφουνται οι δισκοι προς το χειροτερο .περισσοτερη σημασια δινουν στο πως θα διορθωσουν την ηχογραφηση απο το τι και πως θα παιχτει. Γι' αυτο και ολες οι ηχογραφήσεις ακουγονται ιδιες. Λογω επισης οτι τα μεσα αναπαραγωγης εχουν αλλαξει και αλλαζουν συνεχεια οι μηχανικοι εφαρμοζουν διαφορες μεθοδους συμπιεσης και κολοπισμου του ηχου. Ετσι λοιπον οι ηχογραφησεις πολλες φορες ακουγονται πιο δυνατα και αμεσα με τεραστιο ογκο χωρις αυτο να ειναι πραγματικο.
Το αποτελεσμα ειναι οι ανθρωποι να γινονται λατρεις του ΜΕΣΟΥ (μηχανοφιλοι) ακουγοντας κατι τεχνητο ,αλλα το μεσο θα ειναι παντα το μεσο δεν εχει καμμια αξια χωρις τη μουσικη, χανονατας την αποτερη αξια και αναγκη της μουσικης.