MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

Απάντηση: MP 4K

Για ρωτά τους να δούμε τι θα πούνε.
Και πες τους ότι το παραγγείλες ΚΑΙ πλήρωσες ΠΡΙΝ το brexit...
Σίγουρα δεν είσαι ο μόνος που την πάτησες έτσι, και μιας και πλήρωσες με PayPal δεν χάνεις και τπτ να ρωτήσεις ΚΑΙ εκεί τι προβλέπεται..

(Πάντως....καλώς τα δέχτηκες 🤨 βρετανικό χιούμορ)

Για ρωτά τους να δούμε τι θα πούνε.
Και πες τους ότι το παραγγείλες ΚΑΙ πλήρωσες ΠΡΙΝ το brexit...
Σίγουρα δεν είσαι ο μόνος που την πάτησες έτσι, και μιας και πλήρωσες με PayPal δεν χάνεις και τπτ να ρωτήσεις ΚΑΙ εκεί τι προβλέπεται..

(Πάντως....καλώς τα δέχτηκες 🤨 βρετανικό χιούμορ)

Δυστυχως η πληρωμη εγινε στις 2/1/21.

Δεν ξέρω ρε φίλε.. ειλικρινά λυπάμαι για το μπλέξιμο σου...
Δεν χάνεις πάντως τπτ με το να ρωτήσεις .

(Ισως με ΕΛΤΑ να την γλιτώνες...)

Τι να τους πω,αφου η αγορα εγινε το νεο ετος.
Αυτο θα μου πουν.
Τη πατησα γιατι ειχα διαβασει οτι δεν θα υπαρχουν δασμοι και λοιπα παφερναλια μεταξυ ΕΒ και ΕΕ.
Μπουρδες.

Re: Απάντηση: MP 4K

Επειδη εγινε μεσω πειπαλ και εφοσον ζητουν να πληρωσω και τα εξοδα επιστροφης,προκυπτει παλι ενα κοστουμι οχι ευκαταφρονητο!
Δεν ξερω,τι να κανω.

Τα εξοδα επιστροφής ποιος στα ζητησε και ποιος ορισε το ποσό? Να μας αναφέρεις και τα ποσά για να καταλαβαίνουμε καλύτερα.

Το να πληρώσεις τα εξοδα επιστροφής δεν μου φαίνεται παράλογο. Πχ 20-30ε, οσο θα ζητούσε πχ η κουριερ ετσι και αλλιώς για να το στείλει εξω.

Οντως δεν θα υπάρχουν δασμοί για ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ προϊόντα (όσα δλδ φτιάχνονται στη Αγγλία, ΦΠΑ θα υπάρχει ανάλογα το κράτος μέλος ).
Για τις υπηρεσίες θα δούμε τι θα γίνει..
Γενικά η συμφωνία έγινε για να γίνει και θα δούμε στην πορεία πως θα εφαρμοστεί.
Είναι ασαφής και θα υπάρχουν κόντρες και ερμηνείες κατά το δωκουν.

(Μήπως αν κανείς εσυ τον εκτελωνισμό γλιτώσεις κανένα σοβαρό ποσό; Αλλά θα τρέξεις πολύ ειδικά αυτόν το καιρό..)

Απάντηση: Re: Απάντηση: MP 4K

Τα εξοδα επιστροφής ποιος στα ζητησε και ποιος ορισε το ποσό? Να μας αναφέρεις και τα ποσά για να καταλαβαίνουμε καλύτερα.

Το να πληρώσεις τα εξοδα επιστροφής δεν μου φαίνεται παράλογο. Πχ 20-30ε, οσο θα ζητούσε πχ η κουριερ ετσι και αλλιώς για να το στείλει εξω.

το λινκ που μου εβαλες,αυτο ελεγε,οτι θα πρεπει να καταβαλω τα εξοδα επιστροφης + τα κινουρια κολπα του πειπαλ.

Οντως δεν θα υπάρχουν δασμοί για ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ προϊόντα (όσα δλδ φτιάχνονται στη Αγγλία, ΦΠΑ θα υπάρχει ανάλογα το κράτος μέλος ).
Για τις υπηρεσίες θα δούμε τι θα γίνει..
Γενικά η συμφωνία έγινε για να γίνει και θα δούμε στην πορεία πως θα εφαρμοστεί.
Είναι ασαφής και θα υπάρχουν κόντρες και ερμηνείες κατά το δωκουν.

(Μήπως αν κανείς εσυ τον εκτελωνισμό γλιτώσεις κανένα σοβαρό ποσό; Αλλά θα τρέξεις πολύ ειδικά αυτόν το καιρό..)

Εν μεσω κορονοιου,πως να κανω εγω τον εκτελωνισμο;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: MP 4K

το λινκ που μου εβαλες,αυτο ελεγε,οτι θα πρεπει να καταβαλω τα εξοδα επιστροφης + τα κινουρια κολπα του πειπαλ.

Στείλε του mail πρώτα για να δεις τι θα σου απαντήσει.

Εστειλα μειλ στη φουτεκο.
Εστειλα και στη κουριερ που θα κανει τον εκτελωνισμο,να μου πουν τελικο ποσο εκτελωνισμου.

ΔΑΣΜΟΙ/ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 69,00
ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0,00
ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 23,00
ΑΜΟΙΒΗ 55,00 ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ:
ΦΠΑ ΑΜΟΙΒΗΣ 13,20
ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗ 25,00
ΦΠΑ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗΣ 6,00
ΣΥΝΟΛΟ 191,20

:BDGBGDB55:

Μισό λεπτό. Τελικά θα έχουμε τελωνείο από Αγγλία; Αφου αυτό που υπογράφτηκε μεταξύ ΕΕ και UK λέει χωρίς δασμούς τα προϊόντα.

Μισό λεπτό. Τελικά θα έχουμε τελωνείο από Αγγλία; Αφου αυτό που υπογράφτηκε μεταξύ ΕΕ και UK λέει χωρίς δασμούς τα προϊόντα.

https://www.mof.gov.cy/mof/customs/Customs.nsf/All/EB69A756307FA310C22583350031735B?OpenDocument

Μηπως αυτο που λες ισχύει μονο για τα προιοντα παραγωγης UK?

‛Καταστροφή’ 😠😠

Πλήρωσε μόνο τα ‛κερατιατικα’ της επιστροφής. 380 σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να δώσεις, γνώμη μου πάντα..

Τάσο όπως έγραψα παραπάνω αφορά προϊόντα που παράγονται στην Αγγλία και στην ΕΕ. Όχι εμπόριο όχι υπηρεσίες.
Η συμφωνία είναι πολύ αόριστη και σηκώνει πολλές ερμηνείες και θα υπάρξουν άπειρες διευκρινιστικές εγκυκλιοι.
Γενικά αποφεύγουμε αγορες

Ελεγα το πρωι οτι,αμα ειναι στο κατοσταρικο τα κερατιατικα,θα το κρατουσα.
Αλλα ρε φιλε ελεος,πιο πολλα κι απ'τη τιμη του προιοντος;
Ειναι με τα καλα τους;

Το ότι οι τελωνειακοί θα προσπαθούν να εκτελωνισουν κανονικά και άντε τρέχα να βρεις το δίκιο σου είναι γνωστό....

Αλλά παντού η συμφωνία λέει ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΜΟΥΣ και μάλιστα αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με χώρα εκτός ΕΕ

https://www.tanea.gr/2020/12/25/eco...-symfonia-eyropaikis-enosis-megali-vretanias/

Ελεγα το πρωι οτι,αμα ειναι στο κατοσταρικο τα κερατιατικα,θα το κρατουσα.
Αλλα ρε φιλε ελεος,πιο πολλα κι απ'τη τιμη του προιοντος;
Ειναι με τα καλα τους;

Αν ήταν με ΕΛΤΑ θα ήταν πολύ λιγότερα.

Είναι γνωστό και το λέμε χρόνια: ποτέ με courier από χώρες με τελωνείο.

Το ότι οι τελωνειακοί θα προσπαθούν να εκτελωνισουν κανονικά και άντε τρέχα να βρεις το δίκιο σου είναι γνωστό....

Αλλά παντού η συμφωνία λέει ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΜΟΥΣ και μάλιστα αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με χώρα εκτός ΕΕ

https://www.tanea.gr/2020/12/25/eco...-symfonia-eyropaikis-enosis-megali-vretanias/

Βρε Τάσο, εσυ ασχολείσαι με την μετάφραση της εφημερίδας?

Αν ήταν με ΕΛΤΑ θα ήταν πολύ λιγότερα.

Είναι γνωστό και το λέμε χρόνια: ποτέ με courier από χώρες με τελωνείο.

Ισχύει.

Για να ερθει με ΕΛΤΑ, πρεπει καποιος να επισημάνει στη Futeko (και καθε αγγλο, αντιστοιχως) να στέλνει με Royal Mail.

Δεν ειχε επιλογη ρε παιδια,με τον φτηνο τροπο ζητησα να ερθει,οχι με εξπρες.
Δυο ειναι οι τροποι,στανταρντ και εξπρες.