MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

Απάντηση: MP 4K

Μου απαντησε ο ανθρωπος απ'τη φουτεκο:

Hi,

That is insane.

The correct TARIC code (as we gave) is 8528719100, which has EU duty 0% importing from any country.
Therefore the only taxes due even if you use the full price of £158.99 should be VAT, which would be £32 at 20%.

The rest of it is bullshit.

I will enquire with the broker I used about what can be done. In the meantime don't pay the 191 Euro.

Λογικό καραφλιασε ο άνθρωπος. Που να ξέρει τι γίνεται εδώ...κι εγώ όταν τους λέω ότι θα πληρώσω άλλο ένα πράγμα σε φόρους δυσκολεύονται να με πιστέψουν.

Μπλέξαμε άσχημα τώρα. Μέχρι τώρα κάναμε μασάζ στους Αμερικανους τώρα πρέπει να κάνουμε και στους Άγγλους.....

ΚΑΝΟΝΑΣ ΝΟ.1 : Ποτέ courier. Απλό και όοοοοοοοοποτε έρθει.
ΚΑΝΟΝΑΣ Νο.2: Αν είναι δυνατόν αναγραφόμενα τιμή 10 λίρες. Το ξέρω ότι αν είναι από μαγαζί είναι δύσκολο και δεν το κάνουν, αλλά όπου μπορείτε ζητήστε το.

Παιδιά δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι αρπαχτη έχει να γίνει στα τελωνεία.

Καταλαβαίνετε τι λέει ο Άγγλος με το link που έστειλε; ΔΑΣΜΟΙ ΜΗΔΕΝ!!

μόνο το ΦΠΑ πρέπει να πληρώνουμε το οποίο γλύτωσαμε γιατί η τιμή ήταν χωρίς ΦΠΑ.

μόνο το ΦΠΑ πρέπει να πληρώνουμε το οποίο γλύτωσαμε γιατί η τιμή ήταν χωρίς ΦΠΑ.

Ακριβως.

Επίσης ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ έχει εφαρμόσει το Amazon Αγγλίας.

Από την τιμή που βλέπετε, μόλις φτάσετε στο τελευταίο βήμα για αγορά η τιμή είναι ΜΕΙΟΝ 20% το αγγλικό ΦΠΑ .

Re: Απάντηση: MP 4K

Επίσης ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ έχει εφαρμόσει το Amazon Αγγλίας.

Από την τιμή που βλέπετε, μόλις φτάσετε στο τελευταίο βήμα για αγορά η τιμή είναι ΜΕΙΟΝ 20% το αγγλικό ΦΠΑ .

Αν ειναι fulfilled by Amazon σου γραφει ομως το ακριβές ποσο που θα πληρώσεις.
Συνηθως, το Amazon σου επιστρεφει στον λογαριασμο σου οποιοδήποτε ποσο προσθετο απο αυτο που πλήρωσαν οι ιδιοι για την διαδικασία εκτελωνισμού.

Ένας χαμός γίνεται και τα κοράκια πέσανε να κάνουν αρπαχτή.
Δεν ξέρουμε φίλε δυστυχώς να σε καθοδηγήσουμε με σιγουριά.. ισως κανένας δικηγόρος να ξέρει καλύτερα

Βρίσκουν και τα κάνουν γιατί είμαστε ΠΡΟΒΑΤΑ διότι ποτέ δεν διαβάζουμε τα δικαιώματα μας.

Θυμάστε στα ΕΛΤΑ πέρσι τι πήγαν να περάσουν σε μια νύχτα κι έγινε χαμός και το τράβηξαν πίσω.

Re: Απάντηση: MP 4K

Εφτασε η οδηγια στα τελωνεια ?

Γιατι μπορει καλλιστα να σου πουν εμεις ακομα δεν εχουμε ενημερωθει

Δηλαδή πρόλαβε και έφτασε η οδηγία για να χρεώνουν δασμους και εκτελωνισμο αλλά ακόμα η οδηγία ότι αυτό είναι λάθος και δεν πρεπει να χρεώνουν, δεν ήρθε;

Ε μ αυτό λέω.
Πως στην ευχή εφαρμόζουν κάτι που δεν προβλέπεται;
Και πως γίνεται να χρειάζεται οδηγία για να μην κάνουν κάτι που δνε θα έπρεπε να κάνουν εξ αρχής;
Οτι θέλουν κάνουν.

Re: MP 4K

Θα μας λυθουν οι αποριες σε μικρο διαστημα.

Εγω παντως παιρνω εντελως διαφορετικες πληροφοριες (απο εμπειρια οχι απο θεσμικους απο δω κι απο κει.

Ρωτησα φιλο εκτελωνιστη και μου ειπε οτι ειναι οδηγια.
Μενει βεβαια να φανε κραξιμο και να τη παρουν πισω.

Θα ήμουν υπόχρεος αν τον ρώταγες να σου στείλει την οδηγία που το γράφει.

Ναι και βέβαια είμαι κακόπιστος, αφού τα τελευταία 10 χρόνια η οδηγία σ' αυτή την χώρα είναι μία: αρπάξτε απ' όπου μπορείτε.

ΔΑΣΜΟΙ/ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 69,00
ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0,00
ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 23,00
ΑΜΟΙΒΗ 55,00 ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ:
ΦΠΑ ΑΜΟΙΒΗΣ 13,20
ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗ 25,00
ΦΠΑ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗΣ 6,00
ΣΥΝΟΛΟ 191,20

:BDGBGDB55:

Εχω το ίδιο πρόβλημα. Παραγγελία από ΗΒ αξίας CIF 147 που ήδη έχω πληρωσει με PayPal, η UPS της Αθήνας μου ζητάει έξτρα 116 (και 1,67 για καθε μερα που το κρατάνε)!. Γίνεται να κανω εκτελωνισμο στην Θεσσαλονίκη μόνη μου;