MP 4K (ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ)

Re: MP 4K

@kosh
Όποτε λογικά δεν θα έχουμε πρόβλημα αγοράζοντας προϊόντα από το amazon uk αν αυτά πωλούνται μέσω EU Sarl η όχι?
@ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
Δεν είναι μαγαζί.Χώρος συγκέντρωσης και διεκπεραίωσης τελωνειακών διαδικασιών είναι.

@kosh
Όποτε λογικά δεν θα έχουμε πρόβλημα αγοράζοντας προϊόντα από το amazon uk αν αυτά πωλούνται μέσω EU Sarl η όχι?

Θα δειξει.

Αν αντιληφθουν το προβλημα στις πωλήσεις του amazon UK πιθανον να το κανουν αυτο αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως θα πουλαει το αγγλικο αμαζον πλεον με αγγλικο ΑΦΜ και με τιμολογιο ακομα και αν τα στελνει απο ευρωπαικες αποθηκες.

Απάντηση: MP 4K

Firstly, ORBIT COURIERS SA - Looks like the local courier in Greece. They often take the customs charges from the receiver and this is repaid to Greek Customs. If the receiver is unsure they can contact Greek Customs Directly.

Secondly, If the receiver is unwilling to pay the charges the parcel will be returned to sender and youʼll incur the Greek and UK Customs Charges for this order.
"

We have one other Greek customer in exactly the same position as you with TNT. I have sent them an updated invoice with price at £50 which makes clear that the product should be subject to 0% duty (TARIC 8528719100). I will email them now and see if they'll provide an update on how their appeal is going.

Σημερινη απαντηση.

A ρε Αγγλε εσύ καλά τα λες, που να καταλάβεις τι γίνεται εδώ......

Είναι ΧΟΝΤΡΟ αυτό που συμβαίνει. ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΚΑ.

Δεν μιλάμε για έξοδα εκτελωνισμού . Μιλάμε ότι κατά τον Αγγλο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΑΣΜΟΥΣ.

Kαλως ηρθατε στο BREXIT.

Τασο δεν ξερω αν τα λεει καλα ο Αγγλος ή αν ειναι ευσεβεις ποθοι.

Ο αγγλος με τον οποιο εχω εγω συχνες δοσοληψιες ειδε τι μου εγραψε ?

Οτι μπαινουν δασμοι - εκτος απο φπα- και μαλιστα εργαζονται για να βγαλουν ενα calculator που θα υπολογιζει προ πληρωμης ολο το κοστος οπως ακριβως κανει το αμερικανικο αμαζον.

Συνεχεια:

In the first instance I think you should complain to the company making the demand for 190 Euro. There are factual errors in what they are asking for and the fees are extortionate.

We declared the item on the customs invoice at £50 under TARIC code 8528719100.

TARIC 8528719100 (TV Box - the correct TARIC code) attracts 0% for imports into the EU from everywhere, so duty should be zero.
VAT on £50 on should be £12 (at the Greek rate of 24%). We included a paper invoice with the true amount paid (£158.99) inside the package. If customs have opened the package then VAT on £158.99 would be £38.16.

Therefore the maximum legitimate amount of tax the Greek state can take is £38.16.

The rest of the invoice is an attempt by this private company to exploit Greek citizens. I think it's disgraceful but there's nothing I can do about it from here in the UK. I have tried contacting the broker and TNT but they not interested, as far as they are concerned it is an internal Greek taxation matter.

Like I sais in the previous email, there is another customer in Greece with the same problem. He is attempting to appeal the amount and get it reduced. If he is successful it may provide you with a path to do the same.

Τι μου προτεινετε να κανω ρε παιδια;

Πες του το company λέγεται greek mafia ......αν βγάλεις άκρη έλα πες μου...... :flipout:

Λοιπόν χωρίς πλακα, πες του ότι είναι ρεντίκολους να πληρώσεις τέτοιο τελωνείο και παρακαλεσέ τον να του το στείλεις πίσω και να σου κάνει full refund και το αγοράζεις από www.zidoo.de

Re: Απάντηση: MP 4K

Συνεχεια:

In the first instance I think you should complain to the company making the demand for 190 Euro. There are factual errors in what they are asking for and the fees are extortionate.

We declared the item on the customs invoice at £50 under TARIC code 8528719100.

TARIC 8528719100 (TV Box - the correct TARIC code) attracts 0% for imports into the EU from everywhere, so duty should be zero.
VAT on £50 on should be £12 (at the Greek rate of 24%). We included a paper invoice with the true amount paid (£158.99) inside the package. If customs have opened the package then VAT on £158.99 would be £38.16.

Therefore the maximum legitimate amount of tax the Greek state can take is £38.16.

The rest of the invoice is an attempt by this private company to exploit Greek citizens. I think it's disgraceful but there's nothing I can do about it from here in the UK. I have tried contacting the broker and TNT but they not interested, as far as they are concerned it is an internal Greek taxation matter.

Like I sais in the previous email, there is another customer in Greece with the same problem. He is attempting to appeal the amount and get it reduced. If he is successful it may provide you with a path to do the same.

Απο την στιγμή που το εστειλε σε ιδιωτική εταιρεία, αυτη χρεώνει "οτι επιθυμει" για τις ενεργειες τους που σχετίζονται με τον εκτελωνισμό του αγαθού.
Θεωρώ οτι δεν θα βγάλεις ακρη μαζί τους.
Μπορείς να προσπαθήσεις ομως και να χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα του Futeko (taric codes κλπ).

Διαφορετικά μαλλον το επιστρέφεις. Σε τετοια περιπτωση τι κοστος αναλαμβανεις εσυ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: MP 4K

Απο την στιγμή που το εστειλε σε ιδιωτική εταιρεία, αυτη χρεώνει "οτι επιθυμει" για τις ενεργειες τους που σχετίζονται με τον εκτελωνισμό του αγαθού.
Θεωρώ οτι δεν θα βγάλεις ακρη μαζί τους.
Μπορείς να προσπαθήσεις ομως και να χρησιμοποιήσεις τα δεδομένα του Futeko (taric codes κλπ).

Διαφορετικά μαλλον το επιστρέφεις. Σε τετοια περιπτωση τι κοστος αναλαμβανεις εσυ?

Ειχα ρωτησει στο τηλεφωνο τη κουριερ και μου ειπε,τιποτα.
Στο σαιτ της φουτεκο λεει οτι πρεπει να πληρωσω μεταφορικα και στο πιο πανω μειλ που εβαλα,λεει:

Secondly, If the receiver is unwilling to pay the charges the parcel will be returned to sender and youʼll incur the Greek and UK Customs Charges for this order.

Αλλα δεν καταλαβαινω ποιος πρεπει να πληρωσει τις χρεωσεις που λεει.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε η PayPal αναλαμβάνει τα έξοδα επιστροφής (μέχρι 30 νομίζω) για αγορές που έχουν γίνει με PayPal.

https://www.paypal.com/be/webapps/mpp/refunded-returns

Δεν ξέρω όμως αν ισχύει για παλιότερες,πριν την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, αγορές

Re: Απάντηση: MP 4K

Υπαρχει περιπτωση να ασχοληθει η αρχη προστασιας καταναλωτη ?

Για ανιση μεταχειριση και κοστολογηση συγκριτικα με τα ΕΛΤΑ ας πουμε ?

τα εξοδα επιστροφης ? και να λουστει εκεινος το full refund ?

Μιση μιση ζημια ας πουμε ειναι το δικαιο.

Θα φανει στον πρωτο ηρωα που θα αγορασει απο εκει. Με τιμολογιο ή χωρις.

Εγω δισταζω ακομα προτιμω την σιγουρια των υπολοιπων (DE, ES, FR, IT)

Θα φανει στον πρωτο ηρωα που θα αγορασει απο εκει. Με τιμολογιο ή χωρις.

Εγω δισταζω ακομα προτιμω την σιγουρια των υπολοιπων (DE, ES, FR, IT)

Θα σας ενημερώσω εγω λογικά μιας και ειχα vouchers και εκπτωσεις που εκκρεμουσαν στον λογαριασμό μου.

Στοιχεια τιμολόγησης:

Order Summary
Item(s) Subtotal:£105.82
Postage & Packing:£21.06
Total Before VAT:£126.88
VAT:£0.00
Total:£126.88
Promotion Applied:-£10.00
Import Fees Deposit£16.51
Gift Card Amount:-£31.70
Grand Total:£101.69

Τρία προιοντα. 2 απευθειας απο Amazon και ενα fulfilled by Amazon. Τα χρήματα (119 με την μετατροπη της Πειραιώς) εχουν ηδη τραβηχτεί απο τον λογαριασμό μου.
Δεν εχει γινει ακομα dispatched.

Άκυρο το δοκίμασα και λίγο πριν την ολοκλήρωση της αγοράς μου ζήτησε να αλλάξω την διεύθυνση μου (Ελλάδα) με άλλη στο Η.Β.

Άκυρο το δοκίμασα και λίγο πριν την ολοκλήρωση της αγοράς μου ζήτησε να αλλάξω την διεύθυνση μου (Ελλάδα) με άλλη στο Η.Β.

Τουλαχιστον ειναι τιμιο αυτο που δεν σε βαζουν να μπλεξεις....Ισως κερδιζουν χρονο με αυτην την τακτικη μεχρι ειτε να αποσαφηνιστει πληρως το καθεστως δασμολογησης για ολες τις χωρες της ΕΕ ειτε να βαλουν και αυτοι στην τιμολογηση τους εναν υπολογιστη δασμων για να ειναι ενημερος ο πελατης ποσα θα χρεωθει επιπλεον με καθε ακριβεια και οχι στην τυχη.

Πολυ πιθανον τα ΕΛΤΑ να ωφεληθουν πολυ απο αυτο μιας και λογικα δινουν σταθερες χρεωσεις δασμων στους εκαστοτε πωλητες και οχι οτι κατσει....

Απάντηση: Re: MP 4K

Θα σας ενημερώσω εγω λογικά μιας και ειχα vouchers και εκπτωσεις που εκκρεμουσαν στον λογαριασμό μου.

Στοιχεια τιμολόγησης:

Order Summary
Item(s) Subtotal:£105.82
Postage & Packing:£21.06
Total Before VAT:£126.88
VAT:£0.00
Total:£126.88
Promotion Applied:-£10.00
Import Fees Deposit£16.51
Gift Card Amount:-£31.70
Grand Total:£101.69

Τρία προιοντα. 2 απευθειας απο Amazon και ενα fulfilled by Amazon. Τα χρήματα (119 με την μετατροπη της Πειραιώς) εχουν ηδη τραβηχτεί απο τον λογαριασμό μου.
Δεν εχει γινει ακομα dispatched.

Σημαντικό: με τι μεταφορά; απλή ή express ;