Μπακάλικος τρόπος pre-outs. Αξίζει;

vagos08

AVClub Enthusiast
29 May 2010
1,068
Γεια σας,εχω ενα marantz 1501 με τον οποιο ειμαι απολυτα αυχαριστημενος.Θελω να κανω μια αναβαθμιση στα ηχεια μου και θελω να αγορασω τα focal dome για R-L(εχω το sub jamo 200).Επειδη ειναι ομως απαιτητικα απο οτι ακουω σκεφτομουν αυτη τη λυση http://www.crutchfield.com/p_543ADP...aker-level-to-Line-level-Adapter.html?tp=9070
επειδη δεν εχει ο ενισχυτης μου pre outs και αγορα ενος δικαναλου.Τι λετε?

Re: Μπακαλικος τροπος pre outs.Αξιζει?

για καποιο συγκεκριμενο λογο?Αμα αγορασω τα dome 2.0 θα τα σηκωσει ο ενισχυτης μου?Απο αποψη εντασης ειμαι ενταξει.

για πολλούς λόγους.
θέλεις να παρεις ηχεία και επειδή "είναι απαιτητικα" θα ξαναστήσεις όλο σου το σύστημα (υπάρχων ενισχυτής ως προ - αγορά νέου) γύρω από αυτό το πράγμα?
που άσχετα αν τα υλικά του κοστίζουν βία βία 3 ευρώ και το πληρώνεις 40 είναι φάουλ σαν ιδέα και έρχεται σε απόλυτη κοντρα με το ποιοτικό που επιζητάς.
Ενα attenuation και μόνο, πραγματικά μπακάλικο όπως είπες.
Δηλαδή χαραμίζεις έναν υπάρχοντα ενισχυτή και σκέφτεσαι και νέα αγορά άλλου. Εκτός από τα έξοδα δεν συζητάμε καν για την υποβάθμιση ήχου.
Τα ηχεία τα σηκώνει ο ενισχυτής σου μια χαρά.

Θα προσθέσεις το θόρυβο από τα τελικά στάδια του πρώτου ενισχυτή, για να τα κάνεις line, να τα στείλεις στον δεύτερο, να προσθέσει το δικό του θόρυβο και μετά να ενισχύσεις τα ηχεία; No go.

Mε καλυψατε απολυτα!!Ευχαριστω για τις απαντησεις ,οποτε με βλεπω για αγορα των ηχειων και μελλοντικα αλλαγη ενισχυτη.:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Μπακαλικος τροπος pre outs.Αξιζει?

Mε καλυψατε απολυτα!!Ευχαριστω για τις απαντησεις ,οποτε με βλεπω για αγορα των ηχειων και μελλοντικα αλλαγη ενισχυτη.:ernaehrung004:

Έτσι να πράξεις,μεσοβέζικες λύσεις δεν χωράνε

Απ ότι φαίνεται μόνο εγώ δεν κατάλαβα ακόμα που κολλά το pre out με τα focal dome και την αγορά νέου δικάναλου ενισχυτή. :slapface:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάτσε να το πάρω απ την αρχή. Αναφέρεσαι σε αυτόν τον ενισχυτή http://us.marantz.com/us/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=AVReceivers&ProductId=NR1501 που θες να του προσθέσεις pre out σωστά? Όμως αυτός ο ενισχυτής έχει pre out για το sub σωστά?
Και αναφέρεσαι σε αυτά τα ηχεία http://www.dedicatedaudio.com/inc/sdetail/17968 σωστά? Αυτά τα ηχεία με Nominal impedance: 8 Ohms και Minimum impedance: 4 Ohms είναι δύσκολο φορτίο και προσανατολίζεσαι σε αγορά τελικού ενισχυτή?
Τελικά τι δεν κατάλαβα καλά? :slapface:

Απ ότι φαίνεται μόνο εγώ δεν κατάλαβα ακόμα που κολλά το pre out με τα focal dome και την αγορά νέου δικάναλου ενισχυτή. :slapface:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάτσε να το πάρω απ την αρχή. Αναφέρεσαι σε αυτόν τον ενισχυτή http://us.marantz.com/us/Products/Pages/ProductDetails.aspx?CatId=AVReceivers&ProductId=NR1501 που θες να του προσθέσεις pre out σωστά? Όμως αυτός ο ενισχυτής έχει pre out για το sub σωστά?
Και αναφέρεσαι σε αυτά τα ηχεία http://www.dedicatedaudio.com/inc/sdetail/17968 σωστά? Αυτά τα ηχεία με Nominal impedance: 8 Ohms και Minimum impedance: 4 Ohms είναι δύσκολο φορτίο και προσανατολίζεσαι σε αγορά τελικού ενισχυτή?
Τελικά τι δεν κατάλαβα καλά? :slapface:

Απλα ειχα διαβασει οτι τα συγκεκριμενα ηχεια θελουν ενισχυτη με γκαζια για να αποδωσουν καλα(γι αυτο εψαχνα για pre outs) αλλα αμα μπορουν να αποδωσουν και με το δικο μου ενισχυτη οπως λεει και ο φιλος supersonic θα ξεκινησω με την αγορα και μελλοντικα θα παω σε κατι καλυτερο απο αποψη ενισχυσης για ακομα καλυτερα αποτελεσματα.

Έξοδο προενίσχυσης θα χρειαζόσουν μονό στην περίπτωση τελικού ενισχυτή και όχι ολοκληρωμένου. Αν όμως εννοούσες ολοκληρωμένο ενισχυτή δεν χρειαζόσουν καν προενίσχυση άλλα μια απλή έξοδο audio που υπάρχει στον ενισχυτή σου και θα μπορούσες να λειτουργήσεις με αυτό το τρόπο και τους 2 ταυτόχρονα.

Τα ηχεια ομως ετσι ομως οπως λες θα ειναι συνδεμενα στον ολοκληρωμενο και οταν βλεπω ταινια θα πρεπει να τα συνδεω στον AV. Γινεται να βλεπω 5,1 και τα R-L να οδηγουνται απο τον ολοκληρωμενο?Δεν νομιζω να γινεται(γιατι αυτο ηθελα ουσιαστικα)

Δικιο δεν εχω γι αυτο που λεω?

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς ολοκληρωμένο με home theatre bypass και πολυκάναλο με pre-out.
Βάλε τα νέα ηχεία στον ενισχυτή σου.

Δικιο δεν εχω γι αυτο που λεω?

Μη μας βάζεις περίπλοκα και μπήκαμε και σε ηλικία. :tongue: Άλλον ενισχυτή δεν χρειάζεσαι αλλά νομίζω περιπλέκεις τα πράγματα. Ακόμα και αν βελτιώσεις τον ήχο μπροστά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαλάσεις τον ήχο σε 5.1. Ποια είναι τώρα τα 5.1 ηχεία?

Τα ηχεια ομως ετσι ομως οπως λες θα ειναι συνδεμενα στον ολοκληρωμενο και οταν βλεπω ταινια θα πρεπει να τα συνδεω στον AV. Γινεται να βλεπω 5,1 και τα R-L να οδηγουνται απο τον ολοκληρωμενο?Δεν νομιζω να γινεται(γιατι αυτο ηθελα ουσιαστικα)

γιατί μας μπερδεύεις?
στο πρώτο ποστ μας λές ότι θέλεις να πάρεις τα φοκάλ και ότι έχεις σαμπ.
Πάρτα και βάλτα στον μαραντζ.
όταν θες να ακούσεις μουσική βάλε στο direct ή στο stereo και ξέχνα το 5.1

Re: Απάντηση: Re: Μπακαλικος τροπος pre outs.Αξιζει?

πισω γραφει vcr out.ειναι το ιδιο?NR1501-REAR.jpg

Ολοκληρωμένο με δυνατότητα σύνδεσης των τελικών του σταδίων στον AV έψαχνες, με σκοπό να κάνεις HC passthrough. Με αυτά τα ηχεία, τσάμπα κόπος όμως. Άσε που δεν έχει pre-out ο AV όπως βλέπω στη φωτό.

Re: Απάντηση: Re: Μπακαλικος τροπος pre outs.Αξιζει?

πισω γραφει vcr out.ειναι το ιδιο?View attachment 112678

Από το vcr out θα πάρεις έξοδο ήχου μονό από τις συνδεδεμένες αναλογικά πήγες. Δηλαδή αν θέλεις μπορείς να συνδέσεις εκεί έναν άλλο ολοκληρωμένο στερεοφωνικό ενισχυτή και να του φορέσεις όποια ηχεία θέλεις η ακόμα και να τα τοποθετήσεις σε άλλο δωμάτιο. Απαραίτητη προϋποθέσει όμως να είναι και οι 2 ενισχυτές αναμμένοι.