Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

E, με 1 ευρω η μια και τυπου ενελουπ, θεωρω οτι ειναι πολυ καλη τιμη αν δεν θελει καποιος να παρει τις ακριβες eneloop.

Παντως ενω καμμια ενελουπ δεν μου εχει πεθανει, μερικες τρονικ εχουν παραδωσει πνευμα, ετσι ξαφνικα. Θα ελεγα οτι 1-2 στις 10 εχουν θεμα αιφνιδιου θανατου.
Κατα τα αλλα η λειτουργια τους ειναι ικανοποιητικη. Οι πρασινες ECO ειναι σαφως καλυτερες απο τις απλες κοκκινες, και εχω αρκετες για back up. Iδιαιτερα οι μεγαλες ECO "D" ειναι πολυ καλες.

Αρα αν παρεις, παρε 1 πακετακι παραπανω, μηπως πεθανουν καποιες. Με τετοια τιμη, και να βγουν αχρηστες 1-2 μπαταριες, παλι συμφερει.

Μόλις αγόρασα μια 12άδα AAA και μια 4άδα AA. Οι περισσότερες θα μπουν σε τηλεχειριστήρια οπότε δεν έχω και πολλές απαιτήσεις. Ελπίζω να βγουν καλές. Αν έχει κανείς και κάποιο καλό φορτιστή να μας δώσει και κανένα νούμερο, ωραία θα ήταν.

Last edited:

Μόλις πήρα και εγώ μια 12άδα ΑΑΑ , 2 9V και τον φορτιστή που φορτίζει και 9Vολτες. Και εγώ τις μικρές τις θέλω για τηλεχειριστήρια και άλλες δευτερεύουσες συσκευές χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Την 9V θα την βάλω στον αυτόματο ποτιστή αλλά θα πρέπει να την έχω υπό στενή παρακολούθηση ... μην έχουμε κάνα ξαφνικό θάνατο, ξεραθούν τα λουλούδια και μετά πάω και εγώ από την παντόφλα... :smash:

Προσοχή οι αα είναι χοντρες...
Στον ΕΑ1 καργαρουν και υπάρχει κίνδυνος να μείνουν μεσα για παντα

Μόλις αγόρασα και εγώ μια δωδεκάδα aaa και 3 9volt από τις tronic, με την απόδοσή τους δεν έχω απαιτήσεις λόγω της χαμηλής τιμής τους αλλά είμαι περίεργος να δω πόσο θα κρατήσουν.

Tις Τronic τις χρησιμοποιω συστηματικα εδώ και ενα έτος σε διαφορες (και καλες ) συσκευες ,τις προφορτισμένες α' γενιάς αυτές που έβγαλε περσι τέτοιο καιρο το κατάστημα.Δεν έχω κανένα πρόβλημα ,ούτε καμια καμμενη μπαταρία .Η απόδοση τους με μετρηση με φορτιστη-αναλυτη χωρητικότητας είναι σταθερότατη.Το προβλημα του μεγέθους που αναφέρθηκε σαν πάχος στις ΑΑ, αφορά όλες τις φίρμες.Ειδικά ραδιοφωνα και μικροι φακοι ισως εχουν προβλημα στην υποδοχή τους.Σε αρκετές φωτογραφικές μηχανες και φλας που έχω δοκιμάσει δεν υπάρχει κανενα προβλημα με τις Tronic και το βασικό δεν σε προδίδουν απο την χημεία τους .

Τώρα οι ΑΑ και ΑΑΑ διαφημίζονται ότι έρχονται και με νεα συνθεση μεγαλύτερης χωρητικότητας.Η 9volt και οι D είναι ίδιες με περσι και επίσης έχουν σταθερή αποδοση από δοκιμές μου.Οι D πάντως έχουν την μιση χωρητικότητα από άλλες του εμπορίου (που έχουν τα 3πλά όμως χρηματα). Οι 9 volt θελουν λιγη προσοχη στο κουμπωμα στις συσκευές αναλογα το καλωδιο που έχει η συσκευή,λίγη πίεση.

Να υπενθυμίσω ότι προφορτισμένες μπαταρίες μόνο ορισμένα εργοστάσια (και στην Κίνα) βγάζουν ,οπότε όλες είναι από κάποιο γνωστό εργοστάσιο φασόν για τις προδιαγραφές ειναι,και απλα τα υλικά διαφέρουν για λόγους κόστους και την χημεία τους .Καπου έχει αναφερθεί ότι κάποιες προφορτισμένες Tronic σε κάποιες αγορές τις εβγαζε η Yuasa ,και άλλες η GP .Βεβαια όμως κάθε παρτίδα μπορεί να έχει και άλλον προμηθευτή για να ισχύει απόλυτα.

Τελος ο φορτιστής που κυκλοφορεί μαζί τους σαν προσφορά είναi πραγματικό δώρο με ότι προσφέρει λόγω ύπαρξης και USB .
Εχω το προηγούμενο μοντέλο http://www.lidl.de/de/Ladegeraete/TRONIC-Profi-Schnellladegeraet-TLG-1000-B3-1 χωρις USB και τύφλα να έχουν οι ακριβότεροι και με 3 ετη εγγυηση.Εξελιγμένος επεξεργαστής για αποφορτιση ,φόρτιση και με χαμηλή τάση,σπάνια ζεστένει τις μπαταρίες,σπανια ζεστενεται μη φυσιολογικά η συσκευή ,είναι γρήγορος και το βασικό κάνει πραγματική φόρτιση .Οσοι έχουν αναλυτη φορτιστή να το ελέγξουν..Πληροφοριακά είναι απόγονος του κλασικου μεχρι περσι Τronic http://www.e-shop.gr/product?id=PER.560370 (εδώ σαν Αnsman με τιμή πολυτελειας).Καπου μας κοροιδεύουν και οι επώνυμες εταιρίες,θέλει προσοχή.

Last edited:

η D μάλλον είναι 2 ΑΑ, αφού αν και μεγαλύτερη σε όγκο από την C έχει περίπου την ίδια χωρητικότητα.
βέβαια δεν το θεωρώ απάτη γιατί σου λέει από πριν τη χωρητικότητα ενέργειας που αγοράζεις
http://www.youtube.com/watch?v=h6Lxt6Ex71A

Tις Τronic τις χρησιμοποιω συστηματικα εδώ και ενα έτος σε διαφορες (και καλες ) συσκευες ,τις προφορτισμένες α' γενιάς αυτές που έβγαλε περσι τέτοιο καιρο το κατάστημα.Δεν έχω κανένα πρόβλημα ,ούτε καμια καμμενη μπαταρία .Η απόδοση τους με μετρηση με φορτιστη-αναλυτη χωρητικότητας είναι σταθερότατη.Το προβλημα του μεγέθους που αναφέρθηκε σαν πάχος στις ΑΑ, αφορά όλες τις φίρμες.Ειδικά ραδιοφωνα και μικροι φακοι ισως εχουν προβλημα στην υποδοχή τους.Σε αρκετές φωτογραφικές μηχανες και φλας που έχω δοκιμάσει δεν υπάρχει κανενα προβλημα με τις Tronic και το βασικό δεν σε προδίδουν απο την χημεία τους .

Τώρα οι ΑΑ και ΑΑΑ διαφημίζονται ότι έρχονται και με νεα συνθεση μεγαλύτερης χωρητικότητας.Η 9volt και οι D είναι ίδιες με περσι και επίσης έχουν σταθερή αποδοση από δοκιμές μου.Οι D πάντως έχουν την μιση χωρητικότητα από άλλες του εμπορίου (που έχουν τα 3πλά όμως χρηματα). Οι 9 volt θελουν λιγη προσοχη στο κουμπωμα στις συσκευές αναλογα το καλωδιο που έχει η συσκευή,λίγη πίεση.

Να υπενθυμίσω ότι προφορτισμένες μπαταρίες μόνο ορισμένα εργοστάσια (και στην Κίνα) βγάζουν ,οπότε όλες είναι από κάποιο γνωστό εργοστάσιο φασόν για τις προδιαγραφές ειναι,και απλα τα υλικά διαφέρουν για λόγους κόστους και την χημεία τους .Καπου έχει αναφερθεί ότι κάποιες προφορτισμένες Tronic σε κάποιες αγορές τις εβγαζε η Yuasa ,και άλλες η GP .Βεβαια όμως κάθε παρτίδα μπορεί να έχει και άλλον προμηθευτή για να ισχύει απόλυτα.

Τελος ο φορτιστής που κυκλοφορεί μαζί τους σαν προσφορά είναi πραγματικό δώρο με ότι προσφέρει λόγω ύπαρξης και USB .
Εχω το προηγούμενο μοντέλο http://www.lidl.de/de/Ladegeraete/TRONIC-Profi-Schnellladegeraet-TLG-1000-B3-1 χωρις USB και τύφλα να έχουν οι ακριβότεροι και με 3 ετη εγγυηση.Εξελιγμένος επεξεργαστής για αποφορτιση ,φόρτιση και με χαμηλή τάση,σπάνια ζεστένει τις μπαταρίες,σπανια ζεστενεται μη φυσιολογικά η συσκευή ,είναι γρήγορος και το βασικό κάνει πραγματική φόρτιση .Οσοι έχουν αναλυτη φορτιστή να το ελέγξουν..Πληροφοριακά είναι απόγονος του κλασικου μεχρι περσι Τronic http://www.e-shop.gr/product?id=PER.560370 (εδώ σαν Αnsman με τιμή πολυτελειας).Καπου μας κοροιδεύουν και οι επώνυμες εταιρίες,θέλει προσοχή.

Μπραβο, καλες και πολυ χρησιμες παρατηρησεις.

Ξεχασα να αναφέρω,μια που αναφέρθηκε ,ότι οι Τronic προφορτισμένες C έχουν την ίδια χωρητικότητα με τις υπολοιπες του εμπορίου πάνω κάτω,αλλά ο τύπος C δεν είναι εμπορικός πλεον,δεν συνανταται πλεον εύκολα σε συσκευές και γι'αυτό δεν τον ανεφερα.Προσωπικά έχω πάρει κάποιες απλά να υπάρχουν λόγω τιμής,αλλά ποτε δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα.Βεβαια κάποια στιγμή θα χρειστουν έλεγχο....

Υπαρχουν πάντως και διαφοροι ανταπτορες όπως πχ για D μπαταρίες που λειτουργούν με ΑΑ μπαταρίες σαν εναλλακτική λύση .
http://www.ebay.com/itm/4x-AA-to-D-...US_Rechargeable_Batteries&hash=item4d149da3e4

Το πρόβλημα στους ανταπτορες είναι αν μια επιμερους μπαταρία ξεφορτιστεί πιό γρήγορα ,χάνει όλο το σύστημα σαν πακέτο,ενώ στις κανονικές D μπαταρίες η φόρτιση είναι θεωρητικά ίδια σε όλα τα επιμερους στοιχεία τους και υποτίθεται έχει και σταθερη φόρτιση και ενεργεια.

Τελος η χωρητικότητα πχ των D είναι σχετική για σύγκριση,στην αγορά υπαρχουν και σε πολυ μεγάλες ,αλλά όσο μεγαλύτερη τόσο περισσότερο κάνει να φορτίσει,κάτι που στην πράξη αναλογα την χρήση ίσως δεν αξίζει το κόστος και χρόνο πχ για φακούς.

Kαι διαφημιστικό της μαμας εταιρίας Tronic
http://s.globalsources.com/IMAGES/SPL/PDF/282/D0369327282.pdf

Τώρα βεβαια με ποιον και πως συνεργάζεται για όλα τα προιόντα της είναι εμπορικό θέμα,εμείς το καθε προιόν βλέπουμε ξεχωριστά σαν προσφορά ή μή .Οι προφορτιμένες όπως είπαμε είναι από συγκεκριμένα εργοστάσια και καθενας βαζει κάποιες προδιαγραφές και την φίρμα του.

Να υπενθυμίσω ότι μιλάμε για τις προφορτισμένες που γράφουν Εco,γιατι το βιντεακι παραπάνω αναφέρεται στις απλες κόκκινες.Αυτές οι επαναφορτιζόμενες είναι μέτριες μπαταρίες και δεν συμφέρει η τιμή τους όταν με τα ίδια χρήματα βρίσκει κανείς κάποια στιγμή και τις προφορτισμένες (Eco) τύπου eneloop.

Last edited:

στις 4 ΑΑ η μία χωράει ίσα ίσα στον ΕΑ1.
Δηλαδή μπαίνει σφιχτά και αν τον γυρίσεις ανάποδα πέφτει μετά από 5 δευτερόλεπτα σε αργή ταχύτητα λόγω του κενού αέρα.
Αρα υπάρχει και θέμα τυποποίησής τους.
Οι άλλες δεν μπαίνουν πάνω από μισό πόντο μέσα. Απαράδεκτες.

Kαι οι πιό γνωστές προφορτισμένες GP green (ή σαν Kodak) ,οι Sony cycle energy ,οι Panasonic Infinium και οι Αnsman max που είναι Κινέζικες έχουν το ίδιο προβλημα σε αρκετες συσκευες .Οταν δεν κάνουν σε μια συσκευή βάζουμε άλλο τύπο πιό συμβατό και τις άλλες τις βαζουμε αλλού,δεν χάλασε ο κόσμος.Σε πολλες συσκευές εξάλλου φταίνε και λεπτομέρεις όπως το καπάκι των συσκευών ή υπόδοχή ή αναφέρουν όχι χρήση επαναφορτιζόμενων,οπότε δεν φταίνε πάντα οι μπαταρίες.

Last edited:

Δεν τα δέχομαι αυτά.
Η υπάρχει προδιαγραφή η δεν υπάρχει.
Ο φακός δέχεται και επαναφορτιζομενες και λιθιου και αλκαλικες.
Αλλες επαναφορτιζομενες τις δέχεται κανονικά.

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

θα συμφωνισω κι'εγω,τι παει να πει δεν φταινε οι μπαταριες δηλαδη οι εναλοοπ-κτλ γιατι μπαινουν παντου κανονικα.

Για φαντασου ομως μια αγορα ΧΩΡΙΣ δευτερης ποιοτητας προιοντα.
Μια αγορα αποκλειστικα με Makita, Mercedes, ipad, eneloop, surefire, αστακους, χαβιαρια κλπ κλπ?

Καλο ειναι να εχουμε το πρωτο πραμα αλλα ακομα καλυτερο να εχουμε και την επιλογη για τη βου ποιοτητα. Hyundai, μακαροναδα, Parkside και Τronic :)))

Δεν τα δέχομαι αυτά.
Αλλες επαναφορτιζομενες τις δέχεται κανονικά.

δοκιμασες μπαταριες στα 2700? Νομιζω και αυτες εχουν προβλημα εξορισμου...

Δεν ξέρω ποιες λες.
Εδω μιλάμε τωρα για τις τρονικ των 2300.
Αντιθετα οι ladda του ikea των 2000 χωράνε άνετα κσι νομιζω οτι φέγγουν περισσότερο

Δεν σημαίνει ότι κάποιες μπαταριες επειδή χωράνε ή δειχνουν πιο συμβατές κάπου είναι και καλύτερες .Η σύγκριση πρέπει να γίνεται στα χρήματα στα οποία προσφέρονται κάποια χρονική περίοδο για την ποιοτητα τους αλλα και σε απόδοση και σε άλλες συσκευες .

Μια γενική σύγκριση διαφόρων ποιοτήτων προφορτισμένων μπαταριών με τις eneloop,είναι πολυ σχετική.Εχω παρει κατα διαστήματα σε διαφορες προσφορες και Eneloop από γνωστά καταστήματα και αρκετές βγήκαν ελαττωματικές,και επίσης κάπου πάλι δεν εφαρμοζαν καλα.Αυτό δεν σημαίνει ότι ακυρώνουν την ποιοτητα της φίρμας.Τα ίδια και στις κανονικές επαναφορτιζόμενες στα 2700.Οι powerex που είναι οι κορυφαίες δεν ταιριάζουν παντου ,το ίδιο και oι energizer και Μaxell,όλες Ιαπωνικές.

Ομως οι eneloop μπορεί να ήταν μοναδικές όταν βγήκαν στην αγορά,σύντομα όμως δεν ήταν μόνες τους σαν πολυ καλες προφορτισμένες μπαταρίες (δες πχ imedion,Kodak,Panasonic) .Ετσι και οι Tronic οι ΕCO προφορτισμένες για τα χρήματα τους είναι πολύ καλή επιλογή σήμερα,σταθερές και δεν σε προδίδουν όταν τις χρειαστείς, που είναι το πιό βασικό .Οπως βασικό επίσης να υπάρχει ανταγωνισμός για να μην μας κοροιδεύουν και αισχροκερδούν κάποιες πρωτοκλασατες φίρμες (δες πχ ansman,Sony,Energizer)

Last edited:

Τελικα οτι μπαταριες λιθιου και να παραγγειλουμε απο κινα μερια τις μπλοκαρουν; Ακομα και cr2032 πχ;

Ολες οι παραδόσεις συνεχώς παίρνουν μεταθεση μήνα και βαλε επίσημα.Μαλλον μαζεύουν όλες τις παραγγελίες για να πάνε με πλοιο υποθετω,οπότε κοντα στο 2-3μηνο παραδοση Ευρωπη .Βεβαια υπάρχει και η φήμη ότι ολη η ιστορία είναι στημενη για να μην παραγγέλνει ο κόσμος απευθείας αλλά μονο μεσω εισαγωγέων ανα περιοχή ,με τις αναλογες τελικες τιμες που χρεώνουν.