Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Εχαριστώ!
θα αφήσω μια μπαταρία κανα-δυο φορές να κατέβει χαμηλά πριν τη φορτίσω

Οδηγιες Κατασβεσης Φωτιας μπαταριων Λιθιου

παρακολουθω αυτες τις μερες στο CPF μια αναλογη συζητηση
εκει καποιος ανεβασε αυτο:
http://www.youtube.com/watch?v=vS6KA_Si-m8

Ειδικα για τις μπαατριες των λαπτοπ που εχουμε συστοιχια η μα μπαατρια θα αναψει ακι την αλλη ανεβαζοντας την θερμοκρασια.
Αλλα προσοχη, εχουεμ να κανουμε με φωτια εμταλλου, οποτε θελουμε ή πυροσβεστηρα κατηγορίας D ή σβήσιμο με νερό για να πέσει η θερμοκρασία.
Αλλιως θα συνεχισουν να καινε και να σκανε μιαπμια.

διπλασια των 3400..αλλα ετσι ειναι το φρεσκο πραμα πληρωνεται

Eτσι ειναι, ετσι δουλευει η αγορα.
Ειμαι σιγουρος οτι η πανασονικ εχει κατοχυρωσει τα 4000μαω στις 18650 και ηδη κανει ερευνες για παραπανω.

Οταν προς το τελος του 2014 μειωθουν οι τιμες των 3600μαω, θα βγαλουν τις μπαταριες με τα 4000μαω :))

Παντως το σημαντικο ειναι οτι οι μπαταριες αποκτουν σοβαρη χωρητικοτητα. Αντε να δουμε αντιστοιχη βελτιωση και στις NiMH, εκτος αν εκει η χημεια εχει σημαντικους περιορισμους.

Ακομα πιο σημαντικο με τις εξελιξεις στις μπαταριες λιθιου ειναι η εφαρμογη τους στα εργαλεια μπαταριας, οπου η διαρκεια παιζει τεραστιο και ουσιαστικο ρολο.

Last edited:

Παιδιά (λέμε τώρα...) θέλω μια βοήθεια από όποιον κατέχει...

Παρέλαβα σήμερα από amazon μια επαναφορτιζόμενη συσκευή (σκούπα) αλλά τώρα που άνοιξα το πακέτο διαπίστωσα πως ο φορτιστής είναι με πρίζα Εγγλέζικου τύπου. Τα στοιχεία που γράφει επάνω είναι :
INPUT: 230-240V~ 50Hz 40mA
OUTPUT : 15V 200mA

Βρήκα έναν φορτιστή σπίτι αλλά τα στοιχεία του είναι
INPUT : 220-240V~ 50Hz 90mA
OUTPUT : 9V~ 1000mA

Τι λέτε ? μπορώ να τον χρησιμοποιήσω ή να κάνω υπομονή μέχρι αύριο να πάω να αγοράσω έναν αντάπτορα ή ίδιο φορτιστή ?

Φορτισε το, θα παρει παραπανω ωρα λογω μικροτερου βολταζ.
Το εχω κανει πολλες φορες. Ειναι κριμα να περιμενεις μεχρι αυριο για το ανταπτορακι :))

Aν θες, αντι ανταπτορα, κοβεις την UK πριζα και βαζεις Ελληνικη.

Οκ, θα το βάλω για φόρτιση... Κόψιμο δεν παίρνει, είναι φιξ ο φορτιστής με την πρίζα.

Ευχαριστώωω :)

Κανει να φορτιζω τις μπαταριες λιθιου ιοντων με ψηφιακο φορτιστη μοντελισμου?Επειδη εχω αρκετους φορτιστες απο την αλλη τρελα μου με τα μοντελα δοκιμασα να φορτισω και εννοειται οτι φορτιζουν οι μπαταριες λιθιου αλλα ο φορτιστης δεν εχει επιλογη για λιθιου ιοντων αλλα για λιθιου πολυμεριου.η κατασταση ειναι ιδια 3,7βολτ 4,2 πληρη φορτιση.Επιλογη 0,8A. 1cellΟ κυριως λογος που εκανα τη δοκιμη ηταν για να δω ακριβως ποσα mAh θα χωρεσει μια ncr18650b 3400.(δηλαδη αν ισχυει η αναγραφομενη)Επισης στο πακετο του tm26 o φορτιστης θα εχει Ευρωπαικο βισμα ή θα ψαχνω να βρω ανταπτορα?

ανταπτορα στανταρ.
Για τια λλο δεν ειμαι σιγουρος και δεν θελω να σε παρω σοτν λαιμο μου...

Η φορτιση τελειωσε και ο φορτιστης μετρησε 3429mAh.
λογικα δε θα εχει θεμα να φορτιζουν με ενα τετοιο φορτιστη εφοσον οι τιμες λειτουργιας ειναι οι ιδιες και στις πολυμεριου και στις ιοντων.
κοσπαπ ανταπτορα στανταρ θα εχει ή στανταρ θα χρειαστει να αγορασω?

O φορτιστης διαβαζει και διαχειριζεται βολταζ, οχι τη χημεια της μπαταριας.
Εαν οι μπαταριες εχουν τις ιδιες απαιτησεις ως προς το βολταζ (φορτιση/εκφορτιση) και ο φορτιστης κοβει στο 4.2 τοτε ειναι οκ κατα τη γνωμη μου.

Πριζα Ευρωπαικη μπορει να εχει αν προσεξουν οτι η παραγγελια εγινε απο Ευρωπη (Ελλαδα). Επειδη πουλανε παντου, εχουν και τα αναλογα σετακια.
Αλλιως ενα ανταπτορακι κανει κανα 1 ευρω στα ηλεκτρολογαδικα.

μολις παρελαβα τις μπαατριες απο το bangggog
με deutche post και συσκευασια απλο αφρωδες υλικο

τελικa καλα ειπε καποιος στο cpf...ολοι στελνουν εκτος απο το fatsttech!

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Σήμερα μου ήρθε και εμένα !!
Ακριβώς με Deutche post και πολύ αφρώδες υλικό και ταινία ....

Εγώ πάντως ακόμα περιμένω τις 18650 Panasonic από την Ινδία (??) μέσω e-bay. Η παραγγελία έγινε στις 12/11ου και αρχίζω και ανησυχώ...
Επίσης περιμένω άλλη μια 4άδα από wallbuys με παραγγελία από τις 24/11 και shipping 28/11.
Άντε να δούμε...

Mόλις παρέλαβα και εγώ , επίσης Deutche Post !