Μπαταρίες-Φορτιστές

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Πριν τις ανοιξεις δοκιμασε τις.
Βαλε τις σε ενα φακο και παρακολουθησε την αποδοση. Αν ο φακος δουλευει ακομα ενω το βολταζ ειναι γυρω στο 2.5 τοτε ΔΕΝ υπαρχει κυκλωμα προστασιας.

Aυτό θα κάνω.Ο φορτιστής μου δείχνει τα βολτ (Xtar vp1) μιας και δεν έχω πολύμετρο προς το παρόν.
Θα έχω βέβαια και το νού μου μόλις δω και πέσει η απόδοση του φακού να τον κλείσω και να τις μετρήσω.

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Πριν τις ανοιξεις δοκιμασε τις.
Βαλε τις σε ενα φακο και παρακολουθησε την αποδοση. Αν ο φακος δουλευει ακομα ενω το βολταζ ειναι γυρω στο 2.5 τοτε ΔΕΝ υπαρχει κυκλωμα προστασιας.

Λοιπόν,τις έβαλα σε φακό και όταν έπεσε λίγο η απόδοση τις μέτρησα στο φορτιστή 3.0 v
Τις έβαλα πάλι στο φακό,και όταν η απόδοση έπεσε δραματικά (όπου ένας λογικός θα τις είχε αλάξει και νωρίτερα) τις ξαναμέτρησα 2.60-2.65v
Για μισή ώρα τον ξανάναψα και ίσα που έφεγγε αλλά δεν έσβησε και τα volt τα ίδια.
Την μπαταρία θα την μετρήσω και με πολύμετρο σε φίλο να δω τι θα δείξει και εκεί.

Ναι φορτισε την τωρα. Συνηθως η προστασια ενεργοποιειται γυρω στα 2.5 βολτ.
Τωρα ξερεις οτι οταν η αποδοση πεφτει πολυ, απλα την φορτιζεις. Αν ξεχασεις να την φορτισεις, δεν ανησυχεις, ενεργοποιειται το κυκλωμα προστασιας. Aρα, nο problem.

Οι μπαταριες εχουν προστασια.

Ναι φορτισε την τωρα. Συνηθως η προστασια ενεργοποιειται γυρω στα 2.5 βολτ.
Τωρα ξερεις οτι οταν η αποδοση πεφτει πολυ, απλα την φορτιζεις. Αν ξεχασεις να την φορτισεις, δεν ανησυχεις, ενεργοποιειται το κυκλωμα προστασιας. Aρα, nο problem.

Οι μπαταριες εχουν προστασια.

Είχα διαβάσει σε κάποιο πιο παλιό post του ' learner ' αλλά δεν θυμόμουν τη σελίδα (46) γιαυτό άργησα να σου απαντήσω , τα εξής.
4,2 = 100%
4,1 = 90
4,0 = 80
3,9 = 60
3,8 = 40
3,7 = 20
3,6 = 0
2,5-3 = πεταμα
Η δικιά μου που μέτρησα όπως σου είπα ήταν 2.60-2.65v Σε ξαναρωτάω άλλη μία φορά.Μήπως αποφορτήσθηκε πολύ και όταν την ξαναφορτήσω.....:devil-smiley-029:

Σου επαναλαμβανω οτι το κυκλωμα προστασιας στις μπαταριες 18650 ενεργοποιειται γυρω στα 2.5 βολτ. Και τις ξαναφορτιζεις.
Αν δεν εχουν κυκλωμα προστασιας, παλι τα 2.5 βολτ ειναι περιπου η μινιμουμ ταση που πρεπει να τις επαναφορτισεις.

Οι δικες σου μπαταριες ειναι εκει γυρω στο 2.5 βολτ, αρα τις φορτιζεις κανονικα χωρις προβλημα.

Τα παραπανω στοιχεια που δινεις δεν τα συμμεριζομαι. Δεν μου λενε τιποτα. Ισως να αναφερονται σε κατι αλλο.

Γραψε ' cut off current for 18650' στο google. Να δεις τι θα βγει.

πχ.

Introducing the longest lasting 3600mAh 18650 Li-ion 3.7V PROTECTED Orbtronic (Panasonic inside) rechargeable battery cell.
Ultra high capacity.
• PROTECTED 3600mAh 18650 Li-ion Orbtronic 3.7V rechargeable battery (Panasonic inside).
• Resettable Protection: Over-current (Activated at 7.5A-8A), Over-charge (Activated at 4.35V) - Over-discharge (Activated at 2.5V) - el. short circuit protection. Protection electronic circuit designed by Seiko. ICs made in Japan.

http://www.orbtronic.com/3600mah-18650-li-ion-orbtronic-panasonic-rechargeable-battery

Last edited:
Μπαταρίες-φορτιστές

Τι να σου πω ρε Χιώτη.Πολλές ευχαριστίες γι αυτά που είπες.Ήταν πράγματι πολύ κατατοπιστικά.
Πιστεύω απόλυτα ότι εσύ και κάτι άλλοι σ 'αυτόν το χώρο (kospap-asot-flashlight και μερικοί άλλοι που δεν μπορώ τώρα να θυμηθώ)
είστε πράγματι πολύ ψαγμένοι.Από σας περιμένουμε και μεις οι λιγότερο γνώστες να μάθουμε κάτι χρήσιμο και σωστό.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. :fahne90:

η fasttech δεν στελνει πλεον μπαταριες !?

Regular Air Mail - cannot ship batteries
USPS First-Class - cannot ship batteries
EMS Speedpost Global Express - unavailable for this shipping address
Singapore Post - cannot ship batteries
DHL Express - unavailable for this shipping address
China Post - cannot ship batteries
Swiss Post - cannot ship batteries
Sweden Post - cannot ship batteries
USA ePacket - cannot ship batteries
Canada ePacket - cannot ship batteries
UK ePacket - cannot ship batteries
Australia ePacket - cannot ship batteries
Malaysia Post - unavailable for this shipping address
USPS First-Class via Hong Kong Post - cannot ship batteries

η fasttech δεν στελνει πλεον μπαταριες !?

Regular Air Mail - cannot ship batteries
USPS First-Class - cannot ship batteries
EMS Speedpost Global Express - unavailable for this shipping address
Singapore Post - cannot ship batteries
DHL Express - unavailable for this shipping address
China Post - cannot ship batteries
Swiss Post - cannot ship batteries
Sweden Post - cannot ship batteries
USA ePacket - cannot ship batteries
Canada ePacket - cannot ship batteries
UK ePacket - cannot ship batteries
Australia ePacket - cannot ship batteries
Malaysia Post - unavailable for this shipping address
USPS First-Class via Hong Kong Post - cannot ship batteries

Άσε την Fasttech, μας τέλειωσε...
Καλές τιμές και πολύ πιο γρήγορη παράδοση από banggood και wallbuys

efestpower ουτε αυτοι στελνουν πλεον κατι θα αλαξε στους κανονες του ταχυδρομειου τους. αναζητω EFEST IMR 16340 550mAh ,καμια ιδεα απο που μπορω να βρω ?

ψαξε λιγο στα μαγαζια αν εχουν εφεστ.
εναλλακτικη λυση οι κοκκινες της trustfire. δοκιμασμενες απο μενα και τον τεο.
με μια επιφυλαξη για τα πολυ μεγαλα φορτια για τα μετρα τους απο μενα

Ψαξε και aliexpres παραγγελα μπαταρία για κινητό και μου ήρθε κανονικά με malaisia post σε 15 μέρες

το προβλημα εκει πουλανε πολλες απομιμισεις ,εχω βρει ΑW αλα δεν φαινονται γνησιες.

Panasonic1_zpsc142eadf.jpg