Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Ναι τις φόρτιζα πάνω στο pmr. Είναι 800 mah και είναι ενωμένες και οι τέσσερεις . απλά επειδή πάνω κάτω και οι δύο φορτιστές έχουν τα ίδια χρήματα , να πάρω τον καλύτερο.

Διάβαζα ότι το ρεύμα φόρτισης και εκφόρτωσης ρυθμίζετε από τον χρήστη. Δηλαδή μα βάση ποιο κριτήριο το ρυθμίζουμε? Μου φαίνετε λίγο δύσκολο….

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Καλώς ήρθες φίλε!
Έχει μια προεπιλογή για το ρεύμα η οποία είναι ικανοποιητική οπότε μην σε αγχώνει αυτό.Γενικά ο Maha είναι εύκολος και σε λίγη ώρα θα τον έχεις κατανοήσει μόλις του δουλέψεις τα προγράμματα.

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Διάβαζα ότι το ρεύμα φόρτισης και εκφόρτωσης ρυθμίζετε από τον χρήστη. Δηλαδή μα βάση ποιο κριτήριο το ρυθμίζουμε? Μου φαίνετε λίγο δύσκολο….
το κριτήριο ειναι χωρητικοτητα της μπαταριας ( C ) . δηλαδη ποσο αμπερωρες εχει. ο μαχα ρυθμιζει την ενταση απο 200 μεχρι 2000 mA . ποτέ δεν δινουμε ρευμα ( αμπερ ) παραπανω απο την χωρητικοτητα της μπαταριας.
αργη φορτιση - 1/10C
κανονικη φορτιση - 1/3C ή 1/2C
γρηγορη φορτιση - 1C
σε αργη και κανονικη φορτιση η μπαταρια φορτιζεται "απαλα" χωρις να ζεσταθει.
σε γρηγορη φορτιση η μπαταρια μπορει να ζεσταθει και δεχεται περισσοτερη πιεση.
με απλα λογια καπος ετσι :p

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας . θα προσπαθήσω να τον βρω από Ελλάδα και να τον παραγγείλω άμεσα…

καλημερα κυριοι.
μια απορια στα γρηγορα που λενε.
οι φορτιστες ultrafire wf 139 & ultrafire wf 188 εχουν διαφορες αξιζει ο 188 σε σχεση με τον 139?

επισης εχει καμια αξιολογη μπαταρια 18650 εδω

http://www.cnqualitygoods.com/category.php?id=22

η να παρω τις κλασσικες trustfire?

ευχαριστω.

Αν δεν μπορείς να πάρεις δοκιμασμένες μπαταριες (AW, Redilast από εδώ)
εγω θα δοκιμαζα τις unprotected Sanyo (εφόσον ο φακός έχει cutoff από μονος του) ή τις YEZL - οι άλλες είναι ...
Ο φορτιστής 139 ειναι δοκιμασμένος (για οικονομική λύση) αρκεί να είναι "σωστός" - πχ ο CNQ που αναφέρεις έχει ένα "κανονικό" και έναν "COPY"

Ειμαι πολύ ευχαριστημένος από τις μπαταρίες XTAR 2600 και τον φορτιστή XTAR WP2
Προσοχή: Οι XTAR μπαταριες είναι σχεδόν 70mm!

Εχω τις μπαταριες lifepo4 500mah aw.
Τις ειχα μεσα σε φακο και δοκιμαζοντας τον ειδα σημερα οτι δεν δουλευε. Εβγαλα τις μπαταριες και τις μετρησα και πηρα ενδειξεις :
α) 0,5v
b) 2,075v

Να τις βαλω να φορτισουν ή θα εχω καμια εκρηξη;

Οχι ...η φωτιες των μοντελιστων που χρησιμοποιουν lifepo4 δεν μετριουνται1

Οχι ...η φωτιες των μοντελιστων που χρησιμοποιουν lifepo4 δεν μετριουνται1

Ρωτησα τον aw και μου εγραψε οτι η 2,075 ισως να μπορεσει να φορτισει. Η 0,5 ομως τα εφτυσε. Ηδη φορτιζω την 2,075 εδω και καμια ωρα. Εχει απλα μια ελαφρα θερμοκρασια σταθερη εδω και μια ωρα που φορτιζει.

Μολις αναψε το πρασινο λαμπακι. 3,5v δειχνει και αρχιζει να πεφτει σιγα σιγα.

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

εγω θα δοκιμαζα τις unprotected Sanyo (εφόσον ο φακός έχει cutoff από μονος του) ή τις YEZL - οι άλλες είναι ...
Ο φορτιστής 139 ειναι δοκιμασμένος (για οικονομική λύση) αρκεί να είναι "σωστός" - πχ ο CNQ που αναφέρεις έχει ένα "κανονικό" και έναν "COPY"

εχει ο κινεζος yezl 2400mAh με 3.9 το κομματι αν παρω 10.
αξιζει ο κοπος?γιατι δεν ειναι για εμενα θα δωθουν σε φιλους μην εκραγει καμια :afro:

Last edited:

τι λες Κωστα? οι μπαταριες lifepo4 ειναι ακινδυνες. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΡΗΞΕΙΣ. learner, φόρτησε τα !!!

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Ρωτησα τον aw και μου εγραψε οτι η 2,075 ισως να μπορεσει να φορτισει. Η 0,5 ομως τα εφτυσε.
μη την πετας. συνδεσε την παραλληλα με ενα καλωδιο και με μια αλλα lifepo4 μεχρι να αρχισει η φορτιση και θα ειναι οκ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

εχει ο κινεζος yezl 2400mAh με 3.9 το κομματι αν παρω 10.
αξιζει ο κοπος?γιατι δεν ειναι για εμενα θα δωθουν σε φιλους μην εκραγει καμια :afro:
μη παιρνεις αυτα . καλυτερα trustfire protected 2400. ή AW

ναι, καλες ειναι , αλλα αυτοεκφορτηζονται πολυ πιο γρηγορα απο AW.
και δεν χωρανε σε wf-139.

λοιπον, εχω ελεγξει τους δικους μου φορτιστες wf-139 .
αποτελεσματα σε φωτογραφια -

απο κατω - γνησιο
απο πανω - μαιμού
2zyierl.jpg

μολις προσεξα κια μια διαφορα στα ελατηρια.

περα απο το σχημα των σπειρων φαινεται οτι τα μαιμου εχουν πιο ατσαλη χρωμιωση

Re: Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

μη την πετας. συνδεσε την παραλληλα με ενα καλωδιο και με μια αλλα lifepo4 μεχρι να αρχισει η φορτιση και θα ειναι οκ.

Δηλαδη να βαλω την αδεια μπαταρια να φορτισει και συγχρονως καθως φορτιζει να κοτσαρω παραλληλα αυτην που επεζησε; Μην γινει καμια πατατα και εχουμε εκρηξεις φοβαμαι.