Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

κοιτα τι μου εγραψε ο ιδιος ο aw για την παράλληλη φορτιση :
Even if you can bring the voltage up using this method, permanent damage due to over discharge won't reverse. You will have a cell with lost capacity +
increased internal resistance and you shouldn't pair this cell with another in series.

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

κοιτα τι μου εγραψε ο ιδιος ο aw για την παράλληλη φορτιση :
Even if you can bring the voltage up using this method, permanent damage due to over discharge won't reverse. You will have a cell with lost capacity +
increased internal resistance and you shouldn't pair this cell with another in series.
οχι, δεν λεω αυτο. τες παντων, η αδεια μπαταρια σου, αν την βαζεις στο φορτιστη - φορτιζετε? αν ναι, ας την να φορτιζει. και μονο αν οχι , θα την συνδεσεις παραλληλα με μια γεματη για 2-3 δευτερολεπτα για να ξεκινησει η φορτιση. αυτο μονο. :smile:

Re: Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

οχι, δεν λεω αυτο. τες παντων, η αδεια μπαταρια σου, αν την βαζεις στο φορτιστη - φορτιζετε? αν ναι, ας την να φορτιζει. και μονο αν οχι , θα την συνδεσεις παραλληλα με μια γεματη για 2-3 δευτερολεπτα για να ξεκινησει η φορτιση. αυτο μονο. :smile:

καταλαβα. Αυτο που επισης καταλαβα ειναι οτι απο οσο ειπε ο aw, ακομα και εαν πιασει αυτο το κολπο θα εχω μια μπαταρια της οποιας η ζημια που εγινε λογω αποφορτισης δεν προκειται να επανελθει και οτι ακομα και εαν επιζησει αυτη θα εχει μικροτερη πλεον χωρητικοτητα απο μια κανονικη με αποτελεσμα να μην μπορει πλεον να χρησιμοποιηθει σε σειρα με καποια αλλη.

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

εγω ειμαι σχεδων συγουρος οτι δεν εχασε ουτε 5% τις χωρητικοτητας. κανε δοκιμη σε ενα φακο και τις δυο , μετρα του χρονους και πες μου.
AW ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ! και ειδικα οι lifepo4 και IMR.

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

εγω ειμαι σχεδων συγουρος οτι δεν εχασε ουτε 5% τις χωρητικοτητας. κανε δοκιμη σε ενα φακο και τις δυο , μετρα του χρονους και πες μου.
AW ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ! και ειδικα οι lifepo4 και IMR.

Θα δοκιμασω teomav να δουμε. Ο ιδιος ο aw παντως μου τα εγραψε αυτα. Αντε μπορει και να ειναι η τελευταια φορα που τα λεμε...

Εβαλα λιγο για φορτιση. Ειναι στα 3.35v. Αλλα φοβηθηκα να το αφησω να φορτισει πληρως. Επεται και συνεχεια.

Ο aw επισης μου εγραψε :
LiFePO4 r123s are not protected with a pcb.

Δηλαδη αυτες οι μπαταριες δεν εχουν προστατευτικο κυκλωμα.

Εβαλα λιγο για φορτιση. Ειναι στα 3.35v. Αλλα φοβηθηκα να το αφησω να φορτισει πληρως. Επεται και συνεχεια.

Ο aw επισης μου εγραψε :
LiFePO4 r123s are not protected with a pcb.

Δηλαδη αυτες οι μπαταριες δεν εχουν προστατευτικο κυκλωμα.
και ξερεις γιατι δεν εχουν προστασια?
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΑ!!! ( ποσες φορες να στο πω :deal: :D ) .Δεν την χρειαζονται.

AA και 14500

αν κατάλαβα καλά αυτές οι δυό είναι συμβατές?

πως γίνεται όταν η μιά είναι 1.5 και η άλλη 3.6?

η κάτι δεν κατάλαβα?

Απάντηση: AA και 14500

ΤΟ μονο κοινο τους σημείο είναι το μέγεθος!

Χρησιμοποιούνται ευρέως σε Φακούς, αυξάνοντας ΠΟΛΫ την τάση (και συνήθως και την φωτεινότητα), για την ακρίβεια είναι 3.7Volt (φρεσκοφορτισμένα 4.2, όταν αντίστοιχα οι Αλκαλικές έχουν 1.6volt!!!)

ΔΕΝ τις υποστηρίζουν ολοι οι φακοί - είναι θέμα driver ...!!!

Re: AA και 14500

δεν είναι επικίνδυνο?
τώρα πρόσεξα ότι προτείνονται στον trustfire sa2 που έχω...

Ρωτάς αν είναι επικίνδυνο, στον SA2 ή γενικά?

Αφου το προτείνει η εταιρία, οχι (εδω το δοκιμάζουμε και οταν ΔΕΝ το προτείνει η εταιρία, γιατί ειναι ΠΟΛΥ ΦΩΤΕΙΝΟ...!)

Γενικά, οι επαναφορτιζόμενες 3.7V, θέλουν "άλλη" αντιμετώπιση (φαντάζομαι το ξέρεις, μεγάλο θέμα, πρέπει να υπάρχει αναφορά στο Μπαταριες & Φορτιστές)

Παιδιά τα μηνύματα θα πάνε στις μπαταρίες,ας τα κουβεντιάσουμε εκεί μιας και οι πληροφορίες είναι σημαντικές και θα τις χρειαστούν και άλλοι μελλοντικά.
ΤΝΧ!

teomav τελικα φορτισα χθες (φουλ) τις lifep04 cr123 του aw και πηρα ενδειξεις σημερα :
α)3,352v
β) 3,350v
Τωρα πρεπει να βρω χρονο να τις δοκιμασω σε φακο μια μια να δω ποσο θα αντεξει η καθεμια. Εαν δηλαδη εχει διαφορες η μια με την αλλη.
Ευχαριστω για την βοηθεια σου.

teomav τελικα φορτισα χθες (φουλ) τις lifep04 cr123 του aw και πηρα ενδειξεις σημερα :
α)3,352v
β) 3,350v
Τωρα πρεπει να βρω χρονο να τις δοκιμασω σε φακο μια μια να δω ποσο θα αντεξει η καθεμια. Εαν δηλαδη εχει διαφορες η μια με την αλλη.
Ευχαριστω για την βοηθεια σου.
εγω νομιζω δεν θα βρεις διαφορα. δουλεψε τις, και μαζι και χωρια, οπως θελεις. μονο , στο μελλον να ξερεις - εαν αυτες ( lifepo4 ) θα εκφορτιστουν ξανα κατω απο 2,5 V - μην περιμενεις τιποτα και φορτισε τα ( δεν Iσχυει για Li-Co ) χωρις καθυστερηση αμεσως . οσο καθυστερεις , τοσο μεγαλυτερη ζημια κανεις στην μπαταρια :cool:

Last edited:

βασικα δεν χρειαζονται καν καλο regulator...αυτο-ρυμθιζονται