Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

δησιο.....δεν ξερω αν ο φακος εχει προστασια απο υπερεκφορτιση αλλα με προσοχη μπορεις να χρησιμοποιησεις και μπαταριες χωρις προστασια (σςκετα στοιχεια) και παλι δησιος και αλλα μαγαζια.

και φυσικα αν εχει καμμια μπαταρια λαπτοπ που τα εφτυσε την ανοιγεις και βγαζεις τα καλα στοιχεια

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Τι κάνουμε εάν θέλουμε να φορτίζουμε 4 18650 μαζί… παίρνουμε δυο διπλούς φορτιστές ή υπάρχει κανας αξιόπιστος τετραπλός?

Μπα για τετραπλό δεν ξέρω,κάτσε να σου γράψουν και τα παιδιά αλλά δεν νομίζω να παίζει και μάλιστα αξιόπιστος οπότε μάλλον για δυο τεμάχια.

Τι κάνουμε εάν θέλουμε να φορτίζουμε 4 18650 μαζί… παίρνουμε δυο διπλούς φορτιστές ή υπάρχει κανας αξιόπιστος τετραπλός?
υπαρχει λυση - http://www.manafont.com/product_inf...n-battery-charger-tr003p4-110240vdc12v-p-7339
καλος, φθηνος φορτιστης . τον τεσταρανε στο CPF forum. ειναι περιπου σαν τον ultrafire wf-139.

Καλησπέρα

Υπάρχει όριο κάτω από το οποίο όταν πέσει η τάση των CR123A δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται πια ?

Στον Klarus ΧΤ-10 που έχω, όταν οι 2 CR123A έπεσαν στα 2,6 V (μέτρηση χωρίς φορτίο), ο φακός άρχισε να αναβοσβήνει μετά από 10 sec στο high (470 lm) αλλά δουλεύει κανονικά σε medium (150 lm) & low (10 lm).

Να συνεχίσω με τις ίδιες μπαταρίες δουλεύοντας μόνο σε med & low ή θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν δεν τις αλλάξω ?

αυτο ειναι σχετικο.....

οντως οι μπαταριες τελειωνουν στα 2,6βολτ συνηθως οταν μιλαμε για μεγαλη ενταση

Αλλα εγω εχω αμφιβολιες ποσοσ ειναισ ωστο να πας παρακατω. ειναι θεμα ασφαλειας.

Οσες φορες υτπηρξαν γεγονοτα με αυτο αναφλεξη ηταν οταν οι μπαταριες αφεθηκαν να αδειασουν εντελως....τοτε μια απο αυτες κακαρισε και πηρε φωτια....

για 5-10% εξταρ χρονο δεν θα το διακινδυνευα

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας. Παρόλο που είναι primaries καλύτερα να μην το διακινδυνεύσω, ύστερα και από τα περιστατικά που έχει δημοσιεύσει το CPF.

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

http://www.batteryjunction.com/unsmchforlib.html
Smart universal charger for Li-Ion and polymer Li-ion battery pack with capacity > 500mAh

Και αυτος ειναι καλος και οικονομικος και φορτιζει μεχρι και 4 μπαταριες...

Οσες φορες υτπηρξαν γεγονοτα με αυτο αναφλεξη ηταν οταν οι μπαταριες αφεθηκαν να αδειασουν εντελως....τοτε μια απο αυτες κακαρισε και πηρε φωτια....

για 5-10% εξταρ χρονο δεν θα το διακινδυνευα

Ναι αλλά για επαναφορτιζόμενες έτσι; Για αυτές που αδειάσανε αρκετά και τις βάλανε μετά να ξαναφορτίσουν. Οι cr123 άμα χάνουν την ενέργειά τους δε μένει τπτ για να αρπάξουν! Καλά δε τα λέω ή λάθος τα ξέρω;

εγω ξερω σε πληρες αδιασμα των primary δεν υπαρχει κυνδινος, εκτως αν η μπαταρια ( cr123 ) ειναι πολυ μαπα, του κωλου, και φτιαγμενη δεν ξερω που και δεν ξερω απο τι, και παλη και σε αυτες τις μπαταριες του κωλου σπανιζουν τα ατυχηματα.

2×UltraFire® 3000mAh 18650 Protected Li-ion Battery
£4.00 + £4.59 shipping
In stock. Sold by Tru-stride stilts

http://www.amazon.co.uk/gp/product/...&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467128133&pf_rd_i=468294

Αυτόν τον πωλητή στο amazon.co.uk τον έχετε δει?
Τα σχόλια δεν είναι τα καλύτερα ούτε για την ultrafire …

Δεν αγοράζουμε τετοιες μπαταρίες - είναι "αναξιόπιστες"

Tι στοιχεια 18650 αγοραζουμε δηλαδη και απο που ? Το ξερω οτι θα το εχετε ξαναπει αλλα πειτε το αλλη μια φορα να μην ψαχνουμε πολυ.
Προτιμω μαζι με φορτιστη.