Μπαταρίες-Φορτιστές

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Απο Δευτερα 11 Ιουνιου στα Lidl.
Επαναφορτιζόμενες μπαταριες TRONIC

H 4άδα ΑΑΑ μπήκε στον LaCrosse και βγήκαν 760, 780, 850 και 860mAh αντίστοιχα (με ονομαστική 900mAh)
Για 4 ευρώ/4άδα, δεν είναι άσχημα

Σειρά έχουν οι ΑΑ...

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

1 ευρω η μια, τιμια προταση και ειδικα μετα το πολυ ενδιαφερον τεστακι που τις περασες.

Φανταζομαι οτι στις ιδιες αποδοσεις θα ειναι και οι ΑΑ.

Βεβαια πηγα να παρω τις D αλλα ειχαν εξαντληθει! Την αλλη φορα..

ερωτηση ,εχω παραγγελει :
TrustFire All-in-One Charger (for 10430/10440/14500/16340 /17670/18650/CR123A)
TrustFire Protected 14500 3.7V 900mAh Rechargeable Lithium Batteries (2-Pack)
TrustFire Protected 18650 3.7V "3000mAh" Rechargeable Li-ion Batteries (Pair)

ποση ωρα θα πρεπει να της αφησω την πρωτη φορα να φορτηζουν? και για να της ξαναγεμιζω ειναι καλητερα να αδειασουν εντελος η οχι?

Τα πραγματα εχουν φτασει ο φορτηστης βγαζει 4,12v (ισως να επρεπε να εβγαζε 4,2?)
τεραστια η διαφορα με 14500 vs AA στο XENO e03

Ναι, παραπανω απο τριπλασια φωτεινοτητα λεει οτι δινει ο Xeno E03 με 14500!!
460 λουμενς απο ενα μικρο φαναρακι ειναι απιστευτο.

Καπου εγραψες αν ξεβιδωνει το bezel του Ε03. Πρεπει να ξεβιδωνει οπως το βλεπω αλλα γιατι να το κανεις αφου δεν υπαρχουν accessories bezel για τον E03, μονο ενας diffuser. Εκτος αν θες να μονταρεις το φακο.

To bezel E03 ξεβιδώνει μια χαρά πολύ εύκολα με ένα caliper, το έχω ανοίξει και το μόνταρα τον φακό με ένα καλό xp-g S2 και ένα καλύτερο driver. Αυτό που έχει, αποδίδει πολύ καλά στο μικρό και μεσσαίο επίπεδο αλλά στο δυνατό χάνει κάπως σε effiiency. Πάντως γνώμη μου είναι να μη ζορίζετε πολύ τον φακό με τις 14500, γιατί οτιδήποτε πάνω από 1,5 αμπέρ είναι πάρα πολύ για τη μπαταρία!

οχι απλα για τι πλακα θα τον κανω με 3Α και οχι για συνεχωμενη χρηση

σκεφτομαι για 3Α driver https://illuminationsupply.com/8xamc7135-304a-selectable-mode-driver-p-142.html

o φωρτηστης μου θα ειναι προβλημα που δινει 4,12v ?

(ο xeno e03 βγηκε και με U2 led http://www.ebay.com/itm/XENO-Tiger-...1344202?pt=US_Flashlights&hash=item5ae785864a )

Ενταξει τοτε.

Για τον φορτιστη δεν εχω ιδεα, δυστυχως.

Τον νεο E03 που δειχνεις στο ebay τον σκεφτομαι να τον αγορασω. Μου αρεσει πολυ. Αλλα κατ'ευθειαν απο το site της HKequipment οχι μεσω της σελιδας τους στο ebay, ερχεται πιο φτηνα.

δοκιμασα χτες τον Romisen RC-T602 II με υ2 led και ειναι τερας. (με 2Α driver)

σχετικα με τα 4,12v η απαντηση που πηρα απο το CPF : "They'll have a longer life and lower self-discharge. Obviously, the using time will last shortly."
αρα αφου δεν θα γινει ζημια μικρο το προβλημα.

για μπαταριες και φακους καταλαβα ,φακο κινεζικο/αμαρκε αγορασε ,μπαταρια κινεζικη ΟΧΙ!

Κινεζικο αμαρκε (και ειδικα πολυ φτηνο), δεν θα το ελεγα, ουτε για μπαταριες οπως λες, αλλα ουτε για φακους.
Εχω αγορασει τετοιο φακο ετσι μονο για τη δοκιμη και εχω πειστει οτι δεν αξιζει. Με τιποτα.

λαθος διατυπωση το αμαρκε δεν επρεπε να το εβαζα ,ηθελα να πω XENO,Romisen που κανουν το 1/3 της τιμης απο αλλες μαρκες

LI-Ion Vs IMR εχει κανενας εμπερια και με τα 2 ειδη !?

οταν εψαχνα δικες μου για τον bc10 κατεληξα στις LI-Ion AW rcr123 επειδη αποτι καταλαβα ειναι πιο ασφαλεις.
τωρα μη σε παρω και πανω μου αλλα σκεψου οτι και οι μπαταριες της φωτογραφικης μου ειναι LI-Ion
και εχει μεινει στο αμαξι μια εβδομαδα με φουλ ζεστη και δεν επαθαν τιποτα

ναι εχεις δικεο μαλλον απο τι διαβασα αλλα οι IMR αν δεν κανω λαθος μπορουν να χειριστουν παραπανω Amper,αρα μαλλον ειναι καλυτερες για φακους μοντιφες.

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Σωστά, οι IMR δίνουν μεγαλύτερο ρεύμα (AMp) αλλα έχουν και μικρότερη χωρητικότητα (ah) από τις αντίστοιχες LiIon

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Καλησπέρα .
Ψάχνω κάποια αξιόπιστη μπαταρία 26650 με φορτιστή μάζι.
Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Αν θες να είσαι 100% σίγουρος από τον 4sevens.com θα πάρεις αυτά που θες. Από κει και πέρα, ένα ζευγάρι 26650 Trustfire και ένας φορτιστής ultrafire wf-188 είναι μια φθηνότερη λύση, από μαγαζία όπως το dealextreme,manafont, focalprice κτλ.