Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Λοιπόν, όπως θα δείτε στην εικόνα, οι Panasonic NCR18650B δεν χωράνε στον παλιό i4. Είναι τσίμα – τσίμα και αν υπολογίσουμε το πάχος της πίσω επαφής του φορτιστή, απλά δεν χωράνε. Ευτυχώς είχα και έναν i4 version 2 για καβάντζα και εκεί μπαίνουν μια χαρά. ΣΥΝΕΠΩΣ: Αν έχετε την παλιά έκδοση του φορτιστή, αυτές οι μπαταρίες δεν κάνουν για εσάς.

new_2.jpg

Ειμαι εντυπωσιασμενος απο αυτον τον universal charger της Soshine.

Καλη ποιοτητα κατασκευης, δουλευει ειτε με 220ν ειτε με ρευμα απο USB (απο PC etc.).
Eρχεται με ολα τα αναλογα καλωδια. Το καλωδιο του ρευματος καταληγει σε πριζα 110ν, αλλα χρησιμοποιω ενα καλωδιο απο τους αλλους φορτιστες που εχω, για τις μπαταριες των φωτογραφικων μηχανων.
Ειναι τα απλα καλωδια.

Εχει οθονη που αναγραφει την πορεια της φορτισης και στο τελος σου αναφερει και τα mAh της μπαταριας (αρκει οταν την βαλεις επανω να ειναι εντελως αφορτιστη).
Μολις μου ηρθε οποτε θα τον τσεκαρω πιο διεξοδικα και θα τα ξαναπουμε. Aπο FastTech.

DSC_0686.jpg

Πολύ ωραίος ο φορτιστής Χίωτη, βάλε κανένα λινκ.

Εμένα φορτίζουν εδώ και 3 ώρες και ακόμη αναβοσβήνει η μεσαία σκάλα στον i4. Βέβαια είναι 3400 mah, αλλά τόση ώρα;

Κανουν πολυ ωρα. Αν εχεις μια επανω ισως ειναι ετοιμη σε 4 ωρες, αν εχεις παραπανω μπορει να φτασει και τις 6 ωρες. Χοντρικα ειναι τα μΑω της μπαταριας διαιρουμενα με τα μα που φορτιζει ο φορτιστης συν μιση/μια ωρα.

Το λινκ του φορτιστη http://www.fasttech.com/products/0/...ne-sc-s7-lcd-universal-ni-mhlithium-smart-usb

Επισης για οσου ενδιαφερονται για περιτυλιξη μπαταριων 18650, η FastTech εφερε πλαστικοheat shrink tubing!! http://www.fasttech.com/search?pvc heat shrink

1323900-1-thumb.jpg

Και πάνω που είπα να απαλλαχθώ από τις ΑΑ τελικά δεν γίνεται για πολλούς λόγους μεταξύ άλλων του ότι έχω πάρα πολλές καθώς και συσκευές. Οπότε μιας και βαρέθηκα με τον iCharger που ενώ κάνει θαυμάσια δουλειά θέλει μοντες, πήγα στην λύση PowerEX MH-C9000.

mhc9000__76415.1354677233.1280.1280.jpg

Την άλλη εβδομάδα θα είναι εδώ και θα κάνω τις δοκιμές μου καθώς και σύγκριση με τον σαφώς πιο πολύπλοκο iCharger 106B+ καθώς και έναν Fast Charger της GP.

Επίσης περιμένω κι ένα battery pack 14400mah με balancing lead και σοβαρά cells (12x) για το Trustfire φως του ποδηλάτου που πήρα και να δω πως θα τα πάει με σοβαρή μπαταρία.

Εν αναμονή!

Όπα παιδιά, εδώ έχω θέμα με τις Panasonic NCR18650B Protected 3400mAh.

Με τον Fenix TK22δουλεύουν μια χαρά. Επίσης μια χαρά δουλεύουν με ένα UltraFire 501B, όπως και με τον TrustFire T1, αλλά…

Στους Fenix TK11 και PD32UE, οι μπαταρίες χωράνε μέσα στον φακό κάπως στριμωχτά και όταν βιδώνω το καπάκι ανάβει ο φακός μόνος του χωρίς να σβήνει, σα να μην υπάρχει διακόπτης. Υπάρχει πρόβλημα με αυτούς τους φακούς. Γιατί;

Τι γιατί προφανώς είναι μεγαλύτερες από τη θήκη του φακού. Εγώ πάντως δεν ξαναπαίρνω protected. Και λιγότερο κρατάνε από τις unprotected (άσε τι λένε τα mah - to pcb έχει απώλειες) και δεν χωράνε παντού.

Βασικά οι επόμενες 18650 που θα πάρω θα είναι οι LG οι ροζ (4.35v) που είναι ότι πιο δυνατό υπάρχει αυτή τη στιγμή σε high current discharge. Εναλλακτικά αν κάποιος δεν θέλει αυτές γιατί θέλουν και ειδικό φορτιστή προτείνω τις Sanyo τις RED οι οποίες είναι επίσης απιστευτες. Στην ουσία της Panasonic είναι πια και η Sanyo.

Τώρα για αυτές που πήρες απλά μην τις βάζεις στον TK11 και PD32UE.

Κοίταζα αυτό το θέμα που αναφέρει το ίδιο πρόβλημα:
http://www.candlepowerforums.com/vb...5-Fenix-PD32UE-battery-(in)compatibility-help

Τελικά έκανα μια ανακάλυψη. Όλοι εκεί αναφέρουν ότι έχει να κάνει με το πώς πατάει η μπαταρία στο πίσω καπάκι. Λοιπόν ξεβίδωσα τα καπάκια του ΤΚ11 και του PD32UE, τα βίδωσα στον ΤΚ22 και δούλευε μια χαρά. Έπειτα βίδωσα το καπάκι του ΤΚ22 στους άλλους φακούς και συνέχισαν να μην δουλεύουν, άρα κάπου αλλού είναι το πρόβλημα.

Μάλλον κάτι συμπιέζεται και εμποδίζει την κανονική λειτουργία του switch. Αυτό οφείλεται όμως στο μεγαλύτερο μέγεθος της μπαραρίας.

Τώρα αυτό μου δημιουργεί θέμα, μια και στην δουλειά πρέπει να έχω και δεύτερο φακό για buckup και τώρα θα πρέπει ο κάθε φακός να έχει τις δικές του μπαταρίες μια και δεν θα δουλεύουν όλοι με τις πανασόνικ.

Να ρωτήσω κάτι... Τις eneloop AA και ΑΑΑ που παρέλαβα πρόσφατα να τις βάλω για φόρτιση ή δεν χρειάζεται ? Τις μέτρησα με πολύμετρο και δείχνουν όλες στο ~1,32V . Στο i4 που τις έβαλα δοκιμαστικά δείχνει να φορτίζουν και είναι αναμμένο το 2ο κίτρινο λεντάκι. Τι κάνω ?

Οι μπαταρίες από τη Sanyo έρχονται με περίπου 3/4 του συνολικού δυναμικού τους σε αποθήκευση ενέργειας. To ιδανικό θα ήταν να κάνεις "break-in" δηλαδή να τις αποφορτίσεις και να τις φορίτσεις πλήρως 2-3 φορές πριν τη χρήση τους αν έχεις όρεξη αλλά πρέπει να τις αποφορτίσεις με 500ma και να φορτίσεις με 1a. Αυτό λέγεται και forming charge και επιτρέπει στα χημικά της μπαταρίας να έρθουν σε ιδανική κατάσταση ώστε να πετύχεις τη μέγιστη δυνατή χωρητικότητα αλλά κάνει και καλό στην μπαταρία. Για τις eneloop βέβαια θεωριτικά είναι λιγότερο σημαντικό σε σχέση με παλαιότερου τύπο NiMH (όχι LSD) αλλά δεν βλάπτει αν δεν βαριέσαι και πολλοί το κάνουν.

Όλα αυτά αν θέλουμε να είμαστε "υπερβολικοί" και ζητάμε το 100% της μπαταρίας και σε χρόνο ζωής και μέγιστη απόδοση. Από εκεί και πέρα δεν χάλασε και ο κόσμος αν χαλάσουν και νωρίτερα (πάλι πολύ θα κρατήσουν) ή πιάσουν χαμηλότερη απόδοση από το 100%. Δεν μιλάμε για τραγικές διαφορές άλωστε εκτός κι αν ο χρήστης της χρησιμοποιεί εκτός προδιαγραφών (πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό charge rate) και στη φόρτιση και την εκφόρτιση (δύσκολο).

Μάλλον κάτι συμπιέζεται και εμποδίζει την κανονική λειτουργία του switch. Αυτό οφείλεται όμως στο μεγαλύτερο μέγεθος της μπαραρίας.

Τελικά δοκίμασα να βάλω έναν μονωτικό δακτύλιο, σταμάτησε να ανάβει μόνος του ο φακός, αλλά εξακολουθεί να μην ανάβει ο διακόπτης. Θα κοιτάξω να τον πουλήσω να πάρω άλλον έναν ΤΚ22 ώστε να είναι συμβατός με τις μπαταρίες.

Και γιατί δεν παίρνεις απλά άλλες δυο μπαταρίες? Εκτός κι αν προτιμάς τον TK22 x2

Μπαταρίες έχω, οι trustfire δουλεύουν μια χαρά με αυτούς τους φακούς, απλά θέλω για λόγους buckup, βάρους και ευκολίας οι ίδιες μπαταρίες να είναι συμβατές με όλους τους φακούς, χωρίς να έχω διαφορετικού τύπου για κάθε περίπτωση και για λόγους ασφαλείας και διάρκειας θέλω να δουλέψω τις πανασόνικ.

Χιωτη και Jargon ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Καλό θα ήταν να κάνω ότι λέει ο Jargon για "break-in" αλλά δεν.. και δεν υπάρχει χρόνος, και δεν το θεωρώ απαραίτητο - οκ, ας βγουν off και λίγο νωρίτερα, δεν χάλασε ο κόσμος.. - αλλά και δεν γνωρίζω πως να κάνω την αποφόρτιση με με 500ma...

Εξαρταται ποιον φορτιστη εχεις. Αν εχεις τον Νιtecore i4 πχ., δεν γινεται.
Δεν ρυθμιζονται ολοι για συγκεκριμενη φορτιση/αποφορτιση. Καποιοι εχουν ρυθμιση για φορτιση/αποφορτιση με οσα μαω θελεις.

Εκτός αν την βάλει σε πηγή αποφόρτισης π.χ. φακό που γνωρίζει το discharge rate και την αφήσει να αδειάσει εκεί.

Καλά Xmoran μην σκάς και πολύ! Όλα αυτά καλά είναι αλλά όπως είπα δεν θα τις πάρουμε και μαζί μας στον άλλο κόσμο....Από "πειραγμένους" προέρχονται κι εγώ τελευταία "δουλειά δεν είχει ο διάλος και ίσιωνε τις τρίχες".:Banane0:

Ξεκίνα να την χρησιμοποιείς και θα στρώσει μόνη της.