Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Δεν σκάω βρε φίλε... σ' άλλα πράγματα ναι, είμαι αρκετά σχολαστικός (π.χ φροντίδα στα μηχανοκίνητα μου) αλλά τώρα για μπαταρίες αξίας <10 κάτσε καλά.... Και οι πωλητές & έμποροι τι θα γίνουν ? κλέφτες ? ;)

(ναι Χιωτη, τον Νιtecore i4 έχω )

Eιχα ακουσει οτι οι ΧΧ Eneloop (των 2500μαω) εφταναν σε καποιες περιπτωσεις τα 2900μαω, αλλα αν δεν το εβλεπα με τα ματια μου δεν θα το πιστευα!!
Βεβαια ειναι η πρωτη δοκιμη που κανω με τον καινουριο φορτιστη ο οποιος μπορει να χανει, οποτε περιμενω εναγωνιως την επομενη δοκιμη..

Η ειρωνια ειναι οτι εχω καμμια 200αρια μπαταριες και δεν εχω καμμια εντελως αδεια!!
Aπο τις απιθανες στιγμες που χρειαζεσαι αδεια μπαταρια..και δεν υπαρχει! Murphy's law :flipout:

DSC_0691.jpg

Eιχα ακουσει οτι οι ΧΧ Eneloop (των 2500μαω) εφταναν σε καποιες περιπτωσεις τα 2900μαω, αλλα αν δεν το εβλεπα με τα ματια μου δεν θα το πιστευα!!

Όταν φορτίζεις απλά μιά μπαταρία (χωρίς να κάνει o φορτιστής την διαδικασία charge-rest-discharge-rest-charge), ο φορτιστής πάντα σου λέει το συνολικό ρεύμα που έδωσε στην μπαταρία. Μέσα σε αυτό το ρεύμα θα πρέπει να αφαιρέσεις τουλάχιστον ένα 15 με 30% που καταναλώνεται σε θερμοκρασία.

Εχω ηδη βαλει την μπαταρια στον accupower IQ328 στο προγραμμα που κανει τον πληρη κυκλο της φορτισης/αποφορτισης και που ειναι ασφαλεστερος για μετρηση και συμπερασματα χωρητικοτητας.

Kαλησπέρα παιδιά! Ποιο ειναι το καλύτερο μέρος να αγοράσω μπαταρίες AW 18650?
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Υπαρχει καποιο λινκ του? επειδή δεν μπορώ να το δω..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Μολις το έδωσα
Εχει ολες τις τιμές στο 1ο post
Του γράφεις στο σχετικό thread τι θέλεις, σου στέλνει τελική τιμή με ταχυδρομικά, πληρώνεις PayPal και παραλαμβάνεις σε 10 μέρες (απο Hong Kong αν θυμάμαι καλά)

και με email
[email protected]

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Α οκ ελεγα μηπως ειχε e-shop και δεν μπορούσα να το δω.
Σε ευχαριστώ!

Εντελώς πληροφοριακά υπάρχουν και Ελλάδα σε πολλά e-shops ηλεκτρονικού τσιγάρου αλλά σίγουρα ακριβότερα από εξωτερικό. Εγώ έχω πάρει 4 18650 AW IMR από εδώ πριν ασχοληθώ με φακούς αλλά ήταν πάνω από 11 ευρώ η μια.

Εντελώς πληροφοριακά υπάρχουν και Ελλάδα σε πολλά e-shops ηλεκτρονικού τσιγάρου αλλά σίγουρα ακριβότερα από εξωτερικό. Εγώ έχω πάρει 4 18650 AW IMR από εδώ πριν ασχοληθώ με φακούς αλλά ήταν πάνω από 11 ευρώ η μια.

Υπαρχει κάποιο λινκ?

Eλεγα μηπως υπήρχε κατι συγκεκριμένο και δοκιμασμένο
Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια φιλε jardon

Πες τε μου κάτι. Στον Μαχα, βάζω τις ΑΑ σε ρύθμιση αποφόρτησης πρώτα, με ρυθμό αποφόρτησης 1000ma και αφού αδειάσουν τις φορτίζω με 1000ma ρεύμα φόρτισης. Αντίθετα στις ΑΑΑ χρισιμοποιό ρεύμα 500ma. Είναι αυτό σωστό, ή να κάνω κάτι άλλο;

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

μαλλον υπαρχουν διαφορες γνωμες γι'αυτο το θεμα.
πολλοι λενε οτι πρεπει να φορτιζεις αναλογα την εκφορτιση,δλδ οταν εχεις συσκευη που σου ρουφαει τις μπαταριες τις φορτιζεις με ποιο μεγαλο ρευμα φορτισης.
Εγω παντος εαν δεν εχω κατι επειγον,τις φορτιζω ολες με 200mah,αργα και σταθερα :turtle:

Εντόπισα τις οδηγίες μέσα στο τσεπάκι της θήκη του φορτιστή και αυτό που αναφέρει είναι ότι σε μια μπαταρία ας πούμε 2000mah o χρόνος φόρτισης πρέπει να είναι μεγαλύτερος από C1 και μικρότερος από C3. Όπου C1 το 1/10 των mah σε ma (στο παράδειγμα μας 200ma). Οπότε για μια μπαταρία 2000mah το ρεύμα φόρτισης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 600ma. Πράγμα που σημαίνει για τις AA Eneloop των 1900mah που έχω, θα πρέπει να φορτίζω – αποφορτίζω με ρεύμα 550ma και για τις ΑΑΑ Eneloop των 750mah θα πρέπει να φορτίζω – αποφορτίζω με ρεύμα 200ma.

Αυτή η οδηγία είναι σωστή; Να προσαρμόσω έτσι τις ρυθμίσεις μου;

Εντόπισα τις οδηγίες μέσα στο τσεπάκι της θήκη του φορτιστή και αυτό που αναφέρει είναι ότι σε μια μπαταρία ας πούμε 2000mah o χρόνος φόρτισης πρέπει να είναι μεγαλύτερος από C1 και μικρότερος από C3. Όπου C1 το 1/10 των mah σε ma (στο παράδειγμα μας 200ma). Οπότε για μια μπαταρία 2000mah το ρεύμα φόρτισης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 600ma. Πράγμα που σημαίνει για τις AA Eneloop των 1900mah που έχω, θα πρέπει να φορτίζω – αποφορτίζω με ρεύμα 550ma και για τις ΑΑΑ Eneloop των 750mah θα πρέπει να φορτίζω – αποφορτίζω με ρεύμα 200ma.

Αυτή η οδηγία είναι σωστή; Να προσαρμόσω έτσι τις ρυθμίσεις μου;
Δεν ειναι στανταρ το ρευμα που θα φορτιζεις ή θα ξεφορτιζεις τις μπαταριες που θα πεσουν στα χερια σου γιατι πολυ απλα δεν εχουν την ιδια χωρητικοτητα.Κανε αυτο που λενε οι οδηγιες.Μην φορτιζεις με ρευμα κατω απο 0,3C(γιατι το ρευμα θα ειναι μικρο και το κυκλωμα του φορτιστη μπορει να μην αντιληφθει σωστα την πληρη φορτιση της μπαταριας) και μην εκφορτιζεις με ρευμα πανω απο 1C.

Με μπέρδεψες τώρα. Μεταξύ 1 και 3 c πρέπει να είναι τα ρεύματα, αυτό δεν λένε οι οδηγίες;

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Τώρα τις ξαναδιάβασα, πρέπει να ειμαστε πάνω από τα 3c, για σωστή φόρτηση. Εντάξει αλλά μέχρι πόσο επάνω;

Last edited: