Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Αν παρεις τον γενικο κανονα να μην φορτιζεις τις μπαταριες με ενταση παραπανω απο τα μισα μιλιαμπερ της μπαταριας, θα εισαι ενταξει.
Μια μπαταρια δηλαδη 2000μαω να φορτιζεται μαξ με 1000 μα. Εμενα αυτο μου αρκει, μου φαινεται λογικο και δεν την ψαχνω παραπανω.

Παρεμπιπτοντως, μετρησα 2-3 μπαταριες Τronic 2100μαω (αντιστοιχες των eneloop) απο το lidl, με 1ευρω τη μια, και η χωρητικοτητα τους βγηκε οντως ~2100μαω σε ολες.
Με το προγραμμα charge/test του φορτιστη Accupower IQ328.

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τις 'πρασινες' -low self discharge- Τronic ΑΑ και D.
Δηλαδη τις πρασινες, τυπου ενελουπ, οχι τις κοκκινες τις κοινες επαναφορτιζομενες οι οποιες ειναι ok αλλα του σωρου.

Τις ΑΑΑ και C, δεν τις εχω δοκιμασει ακομα, δεν εχει χρειαστει δηλαδη, αλλα φανταζομαι να ειναι ιδιας ποιοτητας.

1 ευρώ τη μια? Δηλαδή πόσ τις αγοράζουν και χωρίς το ΦΠΑ 20 λεπτά? Χαχα. Ρε συ να πάμε να επενδύσουμε να τις αγοράσουμε όλες και να τις πουλήσουμε στο Fasttech!

Η διαφορά με τις Eneloop θα είναι ότι αν κάνεις discharge στα 3 amp αυτές δεν θα βγάλουν ούτε το 1/3. Μπορεί να πάρω μερικές για δοκιμή και θα τις κάνω discharge στα 2-3 αμπερ να δω αν και για τα λεφτά τους και νορμάλ εφαρμογές θα είναι άψογες.

Αν παρεις τον γενικο κανονα να μην φορτιζεις τις μπαταριες με ενταση παραπανω απο τα μισα μιλιαμπερ της μπαταριας, θα εισαι ενταξει.
Μια μπαταρια δηλαδη 2000μαω να φορτιζεται μαξ με 1000 μα. Εμενα αυτο μου αρκει, μου φαινεται λογικο και δεν την ψαχνω παραπανω.
Και στο σύνδεσμο που έβαλε πιο πάνω ο φιλος λέει φόρτιση στα μισά μαω και αποφόρτιση στα μισά των μισών. Δληλαδή μια μπαταρία 2000μαω φορτίζεται με 1000μα και αποφορτίζεται με 500 (τα μισά του μισού). Εύκολος μπούσουλας για άμεσο υπολογισμό ανάλογα την μπαταρία.

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

http://www.amazon.co.uk/AccuPower-F...?ie=UTF8&qid=1368385706&sr=8-1&keywords=iq328

φιλε μου απο αμαζον και δωρεαν μεταφορικα,μια χαρα ειναι.
ειναι κριμα να μπαινουν μπαταριες αξιας ενελοπ σε φορτιστες τις πλακας.(χαλασα μερικες σε φορτιστη λιντλ και εβαλα μυαλο).

http://www.amazon.co.uk/AccuPower-F...?ie=UTF8&qid=1368385706&sr=8-1&keywords=iq328

φιλε μου απο αμαζον και δωρεαν μεταφορικα,μια χαρα ειναι.
ειναι κριμα να μπαινουν μπαταριες αξιας ενελοπ σε φορτιστες τις πλακας.(χαλασα μερικες σε φορτιστη λιντλ και εβαλα μυαλο).

Καλημέρα, καλή εβδομάδα ! Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δυστυχώς ο πωλητής στο amazon δεν το στέλνει Ελλάδα... κρίμα και η τιμή ήταν εξαιρετική

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

ελεος οταν σου εστειλα το λινκ ειχε αλλη τιμη(καπου στα 22,90 νομιζω)και εστελνε ελλαδα με FREE Super Saver Delivery,
να το βλεπεις μηπως αλλαξει παλι,γιατι το βλεπω να ειναι προσωρινο.

Εχω την εντύπωση οτι το amazon.uk εχει free delivery απο £25 και πάνω για Ελλάδα

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Εχω την εντύπωση οτι το amazon.uk εχει free delivery απο £25 και πάνω για Ελλάδα

Σωστά, αρκει να το πουλάει το ίδιο το Amazon(οχι κάποιο κατάστημα in shop) και να επιλέξεις FREE Super Saver Delivery

Καλά οι AA eneloop απλές πόσες ώρες φορτίζουν στον i4?? Πρέπει να τις έχω 3 ώρες σήμερα και καμια ώρα χτές το βράδυ!

Δέν ήταν τελείως αποφορτισμένες, τις φορτίζω στις θέσεις 1 και 3.

Είχα παρακολουθήσει παλιότερα εκεί που είχε σταματήσει το λαμπάκι, πλήρης φόρτιση μετά απο λίγο ξανα αναβόσβηνε...

θελουν κανα πενταωρο οι δυο αν ειναι στο ιδιο καναλι (1-3).
Διπλα διπλα θα ειναι πιο γρηγορα αφου ειναι ξεχωριστα καναλια και δεν μοιραζεται η ενταση.

Στο 1-3, 2-4 βαζε μονο ΑΑΑ μπαταριες.

Οκ, ας αργήσουν δεν με πειράζει.

Νομιζα οτι ειχε καποιο προβλημα ο i4.

Ωραια ιδεα!!

continuance.jpg

continuance2.jpg

continuance4.jpg

http://www.yankodesign.com/2011/03/31/the-power-play-continues/

Ώραια ιδέα αλλά από χωρητικότητα μόνο 650mah στα 3V βέβαια αλλά και πάλι.

H καλυτερη επαναφορτιζομενη ΝιΜΗ 9βολτη μπαταρια (300mah) που εχω βρει εως τωρα.
Για την ιστορια, η χωρητικοτητα των 9βολτων συμβατικων μπαταριων ειναι απο 200-550μαω.
Υπαρχουν επισης υπαρχουν οι επαναφορτιζομενες λιθιου που ξεπερνουν τα 500μαω.

Απο FastTech. http://www.fasttech.com/products/0/10004204/1318000-bp-9v-300mah-rechargeable-ni-mh-battery

D7K_2807.jpg

H καλυτερη επαναφορτιζομενη ΝιΜΗ 9βολτη μπαταρια (300mah) που εχω βρει εως τωρα.
Για την ιστορια, η χωρητικοτητα των 9βολτων συμβατικων μπαταριων ειναι απο 200-550μαω.
Υπαρχουν επισης υπαρχουν οι επαναφορτιζομενες λιθιου που ξεπερνουν τα 500μαω.

Απο FastTech. http://www.fasttech.com/products/0/10004204/1318000-bp-9v-300mah-rechargeable-ni-mh-battery

Χιώτη μου άρεσε τόσο πολύ αυτός ο Soshine που είχες βάλει φώτο και μια μια μέρα μετά ήρθε ο γιος μου με δυο Walkie-Talkie που του έκαναν δώρο σε παιδικό πάρτυ και μάντεψε? Ήθελαν 9V μπαταρίες. Σιγά μην πάω ν'αγοράσω αλκαλικές λέω και τσουπ τον χτύπησα το soshine με τις δυο 9V λιθίου κι ας μην χρειαζόμουν φορτιστή.

Εσύ φταις!:violent-smiley-030: