Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

ειχα παρει ενα σετ eneloop AAx4 2000mAh με τον καλο φορτιστη της σανυο MQR06 και την πρωτη φορα που τις φορτισα (αφου τις χρησημοποιησα μεχρι να αδειασουν) τις ζεματησε
5,6 φορες που τις ξαναφορτισα με τον ιδιο φορτιστη δεν ξαναζεσταθηκαν
ο tronic εχει εξοδο 1,4V ενω ο σανυο εχει 1,2V. Εχει σημασια αυτο ή μονο τα mA που φορτιζει;

ειχα παρει ενα σετ eneloop AAx4 2000mAh με τον καλο φορτιστη της σανυο MQR06 και την πρωτη φορα που τις φορτισα (αφου τις χρησημοποιησα μεχρι να αδειασουν) τις ζεματησε
5,6 φορες που τις ξαναφορτισα με τον ιδιο φορτιστη δεν ξαναζεσταθηκαν
ο tronic εχει εξοδο 1,4V ενω ο σανυο εχει 1,2V. Εχει σημασια αυτο ή μονο τα mA που φορτιζει;

Το πόσο ζεσταίνεται μια μπαταρία μάλλον εξαρτάται από την συνολική ενέργεια που μεταφέρεται από τον φορτιστή στις μπαταρίες, δηλαδή και από την τάση και από την ένταση.

παιδια κατι αναλογο πρεπει να ειπε και καποιος στο cpf (μεσα στον μηνα)....Αν θελετε ριξτε μια ματια στο τμημα με τις μπαταριες

Ton ίδιο sanyo εχω και εγώ. Θυμάμαι στην αρχη μια-δυο φορτίσεις ζεστενόταν αρκετά. Μετα έστρωσε και τις φορτίζει τωρα χωρίς να τις ζεσταίνει

Κι'εμενα ρε παιδια μονο οι ΧΧ 2550 στην πρωτη τους φορτιση με τον τρονικ ζεματισαν.Στις μετεπειτα φορτισεις των ΧΧ αλλα και ολων των αλλων μπαταριων που εχω,συγκεντρωνομαι τις περισσοτερες φορες για να καταλαβω δια της αφης αν ειναι περισσοτερο η λιγοτερο ζεστες απο εμενα και νομιζω οτι οι "θερμοτερες" θα παιζουν γυρω στους 38C.Θα δω τι ακριβως παιζει οταν ελθει το θερμομετρο σωματος υπερυθρων.
Να πω επισης πως ο 401 στην γρηγορη, (1Α σαν τον Τρονικ), ζεσταινε αρκετα και τις απλες ενελουπ..τοσο που να μην μπορεις να τις χαρακτηρισεις χλιαρες.
Θα κοιταξω στο CPF,γιατι αραγε αλλαζουν συμπεριφορα στην δευτερη-τριτη φορτιση...και γιατι οχι ολες;

Oι Εneloop έχουν περιεργη συμπεριφορά ,αν δεν έχουν προβλημα σαν παρτίδα ,το ίδιο όμως συμβαινει και σε άλλες κορυφαίες μπαταρίες πχ powerex 2700 .Καλο είναι να φορτίζονται πάντα στον αρχικό φορτιστή που έγινε η πρώτη φόρτιση,φαίνεται κάτι αρχικοποιούν κατά την αρχή .Η πιό λογική εξήγιση είναι θεμα ασυμβατοτήτων χημείας μπαταρίας ,παρτίδας και φορτιστή σε συνδιασμό και επειδή και ενας φορτιστής ,μπορεί να πωλείται μαζί με μπαταρίες δώρο ή είναι ίδια φίρμα, δεν σημαίνει ειναι καλός ή οι μπαταριες το ίδιο.

Γι'αυτό έχουμε 2-3 φορτιστές για να μην μείνουμε ξεκρέμαστοι ποτέ, και επιλέγουμε το πιό συμβατό που θεωρούμε για τις μπαταρίες μας.Στην Ελληνική αγορά πολλες eneloop φαίνεται έρχονται β' διαλογής,πολλά και διαφορα προβλήματα από κατόχους που έχω υπόψη.και δεν πωλούνται και φθηνότερα,σήμερα με τα οικονομικά που πάνε άσχημα, είναι πλέον υπολογίσιμο κόστος λάθος αγορά.

Πάντως έχει αναφερθεί ότι πρίν περάσουν στην panasonic,eneloop έφτιαχνε φασόν με την φίρμα της sanyo και η Fujitsu ,αλλα οι νεώτερες πλεον πρέπει να λένε Panasonic eneloop.Bεβαια λογικά διεθνώς υπάρχουν τεραστια στοκ από διαφορες παρτίδες και για να περασουν οι αλλαγές στην αγορά θα περάσει καιρός.

Last edited:

.

Δεν γραφεις αν το δοκίμασες και σε άλλες μπαταρίες και είχες πρόβλημα ,τότε σίγουρα έπεσες σε προβληματικό φορτιστή.
Στις προδιαγραφές του στις ξένες σελίδες του lidl γραφει πάντως "Trickle charging with Delta-U voltage monitoring"
Οχι, τελευταία χρησιμοποιώ μόνο ενελουπ. δοκίμασα όμως σε καμία δεκάρια μπαταριές - αποτέλεσμα το ίδιο. ίσως παρτίδα ( φορτιστων ) φταίει.
Τώρα για προδιαγραφές - ο φορτιστής σίγουρα είναι κινέζικος και οι κινέζοι ( εμείς το ξέρουμε αυτό ) συχνά λένε ( γράφουν ) παραμύθια προκειμένου να πουλήσουν :)

Μπαταρίες-φορτιστές

Υπάρχουν φακοί που φορτίζουν τις μπαταρίες (18650) μέσα τους με magnetic charging interface .
Ερώτηση: Είναι αξιόπιστη αυτή η φόρτιση; ή να δώσουμε λίγα χρήματα παραπάνω να πάρουμε φορτιστή;

τι να σου πω...δεν ξερω.
ειμαι λιγο συντηρητικος σε αυτα τα πραγματα.
Αν ο φακος εχει μια μπαατρια δεν θα ειχα προβλημα.
Αλλα με 3-4 δεν ειναι ποτε καλη ιδεα να φορτιζονται μαζι (θελουν αλλη διαταξη οπως γινεται στους hobby chargers)
Αν παρει κανεις τετοιο φακο καλο ειναι να βαζει μπαταριες απο την ιδια παρτιδα κιολας, για να γερνανε το ιδιο.

Κατι που επισης με απασχολει ειναι η δυνατοτητα να μενει συνεχεια ο φακος στη βαση φορτισης (πχ Sunwayman).
Εδω ισχυει οτι και με τα laptop. Η παραμονη σε φορτιση και σε συνεχεις υψηλες θερμοκρασιες δεν κανει καλο στην μακροβιωτητα της μπαταριας.
(βεβαια ο φορτιστης της Sunwayman εχει καλο ευρος ξεκινηματος και ληξης της φορτισης)

τι να σου πω...δεν ξερω.
ειμαι λιγο συντηρητικος σε αυτα τα πραγματα.
Αν ο φακος εχει μια μπαατρια δεν θα ειχα προβλημα.
Αλλα με 3-4 δεν ειναι ποτε καλη ιδεα να φορτιζονται μαζι (θελουν αλλη διαταξη οπως γινεται στους hobby chargers)
Αν παρει κανεις τετοιο φακο καλο ειναι να βαζει μπαταριες απο την ιδια παρτιδα κιολας, για να γερνανε το ιδιο.

Κατι που επισης με απασχολει ειναι η δυνατοτητα να μενει συνεχεια ο φακος στη βαση φορτισης (πχ Sunwayman).
Εδω ισχυει οτι και με τα laptop. Η παραμονη σε φορτιση και σε συνεχεις υψηλες θερμοκρασιες δεν κανει καλο στην μακροβιωτητα της μπαταριας.
(βεβαια ο φορτιστης της Sunwayman εχει καλο ευρος ξεκινηματος και ληξης της φορτισης)

kospap να σου πω.Τον φακό τον έχω πάρει ίδη.No name είναι( 'SupBeam' x40 3x ml 2)
Δεν ανησυχώ για την μακροβιώτητα της μπαταρίας όσο για το θέμα ασφάλειας.
Βάση φόρτησης δεν έχει όπως ο Sunwayman .Φορτιστή έχει.Eλπίζω να μην το μετανιώσω.

Μπαταρίες-φορτιστές

θέλω να μου προτείνετε ένα καλό φορτιστή για μπαταρίες 18650 Li-on
Έχω καταλήξει σε 1) Nitecore I4 2) Trunight MCC-4 LCD 3) XTAR VP1 4)Fenix ARE-C2
Περισσότερο μου αρέσει ο XTAR VP1 για το λόγω ότι έχει ρυθμιζόμενο ρεύμα φόρτισης: 0.25A, 0.5mA, 1A Βέβαια είναι και ο πιο ακριβός.
Έχω μπαταρίες 18650 3400 mAh .Σκέφτομαι να τις φορτίζω στα 0,25Α (αργά αλλά καλύτερη φόρτηση) ή μήπως όχι;
Περιμένω τη γνώμη σας.

οχι δεν κερδιζεις τιποτα....1 αμπερ ειναι καλα

οχι δεν κερδιζεις τιποτα....1 αμπερ ειναι καλα

Για το φορτιστή,τι λες;Αξίζει να δώσω τόσα (25,16 τον έχει το Fasttech ) αλλά είναι προσορινά μη διαθέσιμος. 37,98 στο hkequipment
ή να πάρω κάτι ποιό φτηνό από τα άλλα που αναφέρω;

Για το φορτιστή,τι λες;Αξίζει να δώσω τόσα (25,16 τον έχει το Fasttech ) αλλά είναι προσορινά μη διαθέσιμος. 37,98 στο hkequipment
ή να πάρω κάτι ποιό φτηνό από τα άλλα που αναφέρω;

XTAR VP1 για μενα ειναι ο καλυτερος. Απο Fasttech μη τον περιμενεις - δεν θα τον εχουν , αφου γραφουν: " discontinued "

XTAR VP1 για μενα ειναι ο καλυτερος. Απο Fasttech μη τον περιμενεις - δεν θα τον εχουν , αφου γραφουν: " discontinued "

12 Ευρώ χαμηλότερα δεν είναι άσχημα αλλά...
Πάντως λένε 'get an alert when it's back ' το πρόσεξες; Να κάνω λίγο υπομονή λέω μήπως είμαι τυχερός.

δεν τον εχουν πανω απο 3 μηνες. Αν θα το φέρνανε θα γράφανε : " out of stock "

Κρίμα είπα κι ' εγώ μήπως..
Καμμιά πληροφορία,μήπως τον έχουν κάπου αλλού φθηνότερα ;
Εγώ πάντως όσο έψαξα δεν βρήκα κάτι.Αν ξέρεις κάτι ή κάποιος άλλος ας μας δώσει τα φώτα του.