Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Αν επιλεγουμε επωνυμες λιθιου θελω να πιστευω οτι δεν υπαρχει φοβος. Τι λετε?
Μου φαινεται οτι σε ΑΑ φακους οι επιλογες ειναι λιγες ιδιως αν θελουμε να μιλαμε για budget και χρηστικοτητα...

Last edited:

Φιλε μου κακως ανυσηχεις. Ανυσηχησες ποτε για την μπαταρια του κινητου σου;.. Ειναι πολυ σπανιο να σου σκασει μπαταρια... Ειδικα επωνυμη..

περιπου ετσι ειναι, Αλλα με του κινητου δεν βγαινεις απο τον "φακελο χρησης" (ανωτατα/κατωτατα ορια)
Αντιθετα μια χωρις προστασια που θα αφεθει αν αποφορτιστει κτλ κτλ ειναι κινδυνος

Αν επιλεγουμε επωνυμες λιθιου θελω να πιστευω οτι δεν υπαρχει φοβος. Τι λετε?
Μου φαινεται οτι σε ΑΑ φακους οι επιλογες ειναι λιγες ιδιως αν θελουμε να μιλαμε για budget και χρηστικοτητα...

Οι επιλογες σε ΑΑ φακους ειναι πλεον αρκετες και ικανοποιητικοτατες. Για γενικη χρηση βεβαια μιλαμε. Aν θελουμε φακο 'προβολεα', εκει παμε σε λιθιου.

Οι καλοι φακοι, ειτε NiMH ειτε Λιθιου ειναι, κοστιζουν κατι τις παραπανω. Η αξιοπιστια παντα πληρωνεται.

ειναι ομως και το θεμα της διαρκειας. Αν δεν θες ικανοποιητικη και θες μεγαλη,
-για το ιδiο form factor- η λιθιου ειναι μονοδρομος

(σκεφτητε οτι μια 18650 3100 εχει αποθηκευμενη ενεργεια οσο 5 ενελουπ)

και για να το παμε λιγο πιο βαθια, αν με τα xml κτλ δεν επεφτε το βολταζ λειτουργιας των Λεντ κοντα στα 3 βολτ, δεν θα ειχαμε καλους ΑΑ φακους

Οι επιλογες σε ΑΑ φακους ειναι πλεον αρκετες και ικανοποιητικοτατες. Για γενικη χρηση βεβαια μιλαμε. Aν θελουμε φακο 'προβολεα', εκει παμε σε λιθιου.

Οι καλοι φακοι, ειτε NiMH ειτε Λιθιου ειναι, κοστιζουν κατι τις παραπανω. Η αξιοπιστια παντα πληρωνεται.

Πχ υπαρχει φακος μεγεθους convoy s2 με τετοια δυναμη απο ΑΑ? Ποσα χρηματα σε μπαταριες ΑΑ θα δαπανησει καποιος σε 1-2χρονια? Με τις ενελοοπ ειναι ιδια η ενταση?
Συγνωμη για τον βομβαρδισμο ερωτησεων.:drummer: απλα και εγω νεος ειμαι στους φακους...

περιπου ετσι ειναι, Αλλα με του κινητου δεν βγαινεις απο τον "φακελο χρησης" (ανωτατα/κατωτατα ορια)
Αντιθετα μια χωρις προστασια που θα αφεθει αν αποφορτιστει κτλ κτλ ειναι κινδυνος

Ποιο πολυ το ειπα γιατι παρα πολοι απο εμας, εχουμε και ημητασιον μπαταριες στα κινητα, τζαμπανταν απο ebay, και παμφθηνους φορτηστες usb του κιλου κτλ κτλ... και σε ολοκληρο τον κυκλο γνωστων μου τουλαχιστον, ποτε δε ετυχε το παραμικρο... δεν θεωρω οτι ειναι τοσο επικυνδηνες,, ποιο επικυνδηνη ειναι η λαθος χρηση, πχ να βραχουν , να μπουν καπου κοντα σε μεγαλη θερμοκρασια κτλ..

Με τις ενελουπ παιρνεις σαφως καλυτερη κατανομη και διαρκεια ενεργειας σε συγκριση με τις αλκαλικες.
http://us.sanyo.com/Dynamic/ImageManager/eneloop/eneloop Product Page Images/HighVoltageLevel.jpg

Οι λιθιου κουβαλανε σαφεστατα μεγαλυτερο φορτιο και συνεπως ενεργεια που χρειαζεται ενα led για να δωσει τα πολλα λουμενς.
Καθε τυπος μπαταριας εχει τα πλεονεκτηματα της. Προσωπικα προτιμω την απλοτητα και την ασφαλεια των ΝιΜΗ, ας εχω αρκετες ντουζινες φακων λιθιου.

Ο convoy s2 ειναι budget φακος των 15 δολλαριων που ουτως η αλλωνς χρειαζεται 2 καλες λιθιου κοστους ~ $15 και ενα καλο φορτιστη ~20 δολλαρια. Συνολο $50.
Eιναι καλοφινιρισμενος φακος αλλα αμφισβητω την αντοχη/αξιοπιστια του, την αδιαβροχοτητα του και την καταναλωση του (τα ηλεκτρονικα του).

15 δολλαρια ειναι πολυ λιγα για να βασιστεις πανω του..

Μπορει να βγαζει 500 λουμενς αλλα για ποση ωρα? Ενας Fenix AA κραταει το μαξιμουμ της φωτεινοτητας για πανω απο 2 ωρες. Εγγυημενη αξιοπιστια και κοστιζει κατω απο $50.

Πολλοι επωνυμοι φακοι λιθιου ομως ειναι εξαιρετικοι, αλλα οι τιμες τους ειναι (δικαιολογημενα) υψηλες.

Ποιο πολυ το ειπα γιατι παρα πολοι απο εμας, εχουμε και ημητασιον μπαταριες στα κινητα, τζαμπανταν απο ebay, και παμφθηνους φορτηστες usb του κιλου κτλ κτλ... και σε ολοκληρο τον κυκλο γνωστων μου τουλαχιστον, ποτε δε ετυχε το παραμικρο... δεν θεωρω οτι ειναι τοσο επικυνδηνες,, ποιο επικυνδηνη ειναι η λαθος χρηση, πχ να βραχουν , να μπουν καπου κοντα σε μεγαλη θερμοκρασια κτλ..

Εχεις ακουσει για την 'κακια ωρα'?.. :))

Πχ υπαρχει φακος μεγεθους convoy s2 με τετοια δυναμη απο ΑΑ? Ποσα χρηματα σε μπαταριες ΑΑ θα δαπανησει καποιος σε 1-2χρονια? Με τις ενελοοπ ειναι ιδια η ενταση?
Συγνωμη για τον βομβαρδισμο ερωτησεων.:drummer: απλα και εγω νεος ειμαι στους φακους...

οχι ηδη μια ενελοοπ ειναι στα ορια για εναν φακο μιας μπαταριας
και σαφως υπερχεουν τνω αλκααλικων

Ο convoy s2 ειναι budget φακος των 15 δολλαριων που ουτως η αλλωνς χρειαζεται 2 καλες λιθιου κοστους ~ $15 και ενα καλο φορτιστη ~20 δολλαρια. Συνολο $50.
Eιναι καλοφινιρισμενος φακος αλλα αμφισβητω την αντοχη/αξιοπιστια του, την αδιαβροχοτητα του και την καταναλωση του (τα ηλεκτρονικα του).

15 δολλαρια ειναι πολυ λιγα για να βασιστεις πανω του...
Έχει πολύ αξιόπιστο linear driver που παρα πολυ σπάνια χαλάει. και η απόδοση τις πλακέτας πάλι ειναι σχετικά καλη και όσο ξεφορτιζει η μπαταριά πλησιάζει και τα 100%
Στο συγκεκριμένο φακο μπορείς να βασιστείς - αντέχει :)

Χρησιμη η παρατηρηση τεο, ειδικα οταν προερχεται απο σενα που γνωριζεις.
Πρεπει να ειναι περιπτωση για φακο των 10 ευρω.

Να μου πεις, εχω και γω εναν φοβερο budget thrower των 15 ευρω (αντιστοιχο σουλουπι του Catapult) που με εχει εκπληξει και η αντοχη του και η αποδοση του. Ουτε και θυμαμαι τη μαρκα!

Ελαχιστες ομως ειναι οι περιπτωσεις τοσο φτηνων φακων που αποδιδουν καλυτερα απο τα χρηματα που κοστιζουν.

Χρησιμη η παρατηρηση τεο, ειδικα οταν προερχεται απο σενα που γνωριζεις.
Πρεπει να ειναι περιπτωση για φακο των 10 ευρω.

Να μου πεις, εχω και γω εναν φοβερο budget thrower των 15 ευρω (αντιστοιχο σουλουπι του Catapult) που με εχει εκπληξει και η αντοχη του και η αποδοση του. Ουτε και θυμαμαι τη μαρκα!

Ελαχιστες ομως ειναι οι περιπτωσεις τοσο φτηνων φακων που αποδιδουν καλυτερα απο τα χρηματα που κοστιζουν.

Ναι, φιλε μου πολυ σπανια περιπτωση. Συμφωνώ. Ψαχνω ενα φθηνό σώμα ( host ) για μοντα με προδιαγραφές του Catapult. μπορείς να μου πεις τι μαρκα- μοντελο ειναι ο φακος σου? ενα λινκ ίσως?

τωρα ξερω γιατι δεν αγοραζα τοσο καιρο συγχρονους φορτιστες

Δοκιμη του Opus BT-C3100
http://www.candlepowerforums.com/vb...of-Analyzing-NiMH-LiIon-Charger-Opus-BT-C3100

Ειναι κατι σαν τον μεγαλο ΜΑΗΑ αλλα ΚΑΙ για Λιθιου.
Φορτιζει, αναλυει, μετρα χωωρητικοτητα, μετρα εσωτερικη αντισταση, κανει ζεστο νερο για τα ρουχα, πηγαινει τα παιδια στο σχολειο...

και ο μικρος
Charger Opus BT-C2000
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?374976-Test-Review-of-Charger-Opus-BT-C2000

Ειναι διαθεσιμα ακομα αυτοι οι φορτιστες? Δεν βρηκα κατι στο γουγλη...

Έχω τον φορτιστή Nitecore I4 και θέλω να φόρτισω δυο eneloop ααα και θέλω να ρωτήσω σε ποιες θέσεις πρέπει να μπουν οι μπαταρίες γιατί νομίζω ότι κάτι είχε αναφερθεί παλιότερα αλλά δεν το βρίσκω.

Στις θεσεις 1 και 3. Για να μοιραζεται καπως το φορτιο.
Ο φορτιστης εχει 2 καναλια φορτισης, το 1-3 και το 2-4.

Αν και δεν υπαρχει θεμα, το εχω τσεκαρει στον δικο μου Ι4 ετσι απο περιεργεια.
Εχω φορτισει πολλες φορες 1χΑΑΑ μονη της στη θεση 1 και δεν εχω παρατηρησει κατι παραξενο.