Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Άρα κατέχεις και από φωτογραφία γενικά λοιπόν.
Πάντως οι φωτό είναι ' χάρμα ιδέσθαι '.Για να δούμε τι θα καταφέρω τις επόμενες φορές.
Με έφτιαξες τώρα!!!!!!!! :Banane0:

Το AVClub το πρωτογνωρισα πριν λιγα χρονια ψαχνοντας πληροφοριες για εξοπλισμο dSRL φωτογραφικων μηχανων. Μεχρι τοτε ειχα κυριως compact ψηφιακες.
Ετσι γραφτηκα εδω, με σκοπο να μαθω 2-3 πραγματα απο φωτογραφια!! Tα παντα ολα που γνωριζω τα οφειλω στα μελη των νηματων των φωτογραφικων μηχανων. Καλη τους ωρα!

Μετα, τυχαια ειδα το νημα με τους φακους led το οποιο με μαγνητισε και ξεκινησα καινουριο χομπυ!! Παλι, τα παντα ολα που γνωριζω τα εμαθα σχεδον αποκλειστικα απο τα παιδια εδω.

Τωρα τελευταια, το γυρισα περισσοτερο στο πρωτο μου χομπυ, στα εργαλεια. Εκει γνωριζω αρκετα πραγματακια, ειναι ο φυσικος μου χωρος :))

Aν τωρα θες να φτιαχτεις πραγματικα, κανε μια βολτα απο την κατηγορια 'φωτογραφια'. Θα παθεις πλακα..

Υπαρχει και ενα νημα εδω, καπου πιο πισω, 'φακουδοφωτογραφιες' που ανεβαζαμε φωτο με αποκλειστικο θεμα τα φακουδακια μας.

Τι είπες τώρα ξέρεις;
Λοιπόν δεν συνεχίζω άλλο απόψε (αλήθεια σου λέω) γιατί θα με πάρει το πρωϊ.
Τώρα δεν με έφτιαξες, με Πόρωσες!!!

Δεν ειναι ακριβως θεμα για καποια μπαταρια η φορτιστη,αλλα πιστευω οτι εδω ταιριαζει.
Εκει που δεν ειχα καθολου μπαταριες (αφου δεν ειχα και πολλους φακους) , σημερα που χαζευα λιγο τους φακους και τις μπαταριες,διαπιστωσα οτι μου χρειαζεται καποιο ειδος θηκη ωστε να τις εχω ολες μαζι τοποθετημενες ανα μεγεθη,επαναφορτιζομενες και μη. Υπαρχει κατι τετοιο? Εσεις πως τις εχετε τις μπαταριες? Χυμα σε κανα συρταρι?
Εψαξα στο google με τον ορο "θηκες για μπαταριες" αλλα βρισκω μονο θηκες που παιρνουν ενα μεγεθος μπαταριων. Πχ,μια θηκη που παιρνει 4 ΑΑ μπαταριες,αλλη που παιρνει 8 και παει λεγοντας. Εγω ομως ψαχνω για μια θηκη ωστε να τις βαζω ολες τις μπαταριες,ανα μεγεθη κι'ολας αν ειναι δυνατον.
Εχετε υποψην σαν κατι τετοιο?

υπαρχει αυτο αλλα δεν το εχω για να σου πω αν ειναι καλο η οχι.
δεν βλεπω να γραφει 18650 και δεν ξερω αν χωρανε μεσα.
τις δικες μου μπαταριες τις εχω σε θηκες των 2-4 η 8 αναλογα τον τυπο και ολες τις θηκες μαζι σε μια κουτα.
αλλη ιδεα ειναι να παρεις 5-6 μπαταριες διαφορων ειδων μαζι σου και να πας σε ενα καταστημα εργαλειων που εχει ταμπακιερες
να μετρησεις και κοβοντας καποιο διαφραγμα να τις προσαρμοσεις μεσα

οτι ακριβως ειπε ο Μιχαλιος...
την ταμπακιερα χρησιμοποιουν πολλοι, δες στο cpf.
Αλλα εγω προτιμω τα κουτακια μεσα σε ενα κομμενο κουτι παπουτσιων

Δεν ειναι ακριβως θεμα για καποια μπαταρια η φορτιστη,αλλα πιστευω οτι εδω ταιριαζει.
Εκει που δεν ειχα καθολου μπαταριες (αφου δεν ειχα και πολλους φακους) , σημερα που χαζευα λιγο τους φακους και τις μπαταριες,διαπιστωσα οτι μου χρειαζεται καποιο ειδος θηκη ωστε να τις εχω ολες μαζι τοποθετημενες ανα μεγεθη,επαναφορτιζομενες και μη. Υπαρχει κατι τετοιο? Εσεις πως τις εχετε τις μπαταριες? Χυμα σε κανα συρταρι?
Εψαξα στο google με τον ορο "θηκες για μπαταριες" αλλα βρισκω μονο θηκες που παιρνουν ενα μεγεθος μπαταριων. Πχ,μια θηκη που παιρνει 4 ΑΑ μπαταριες,αλλη που παιρνει 8 και παει λεγοντας. Εγω ομως ψαχνω για μια θηκη ωστε να τις βαζω ολες τις μπαταριες,ανα μεγεθη κι'ολας αν ειναι δυνατον.
Εχετε υποψην σαν κατι τετοιο?

Χρειαζεσαι ταμπακιερα η συρταριερα.

Εδω συρταριερες φτηνες. Στο Jumbo εχει και αλλα μοντελα που δεν τα εχει στο παρακατω λινκ. Αν εχεις λιγες μπαταριες τα παρακατω ειναι οκ.
http://www.e-jumbo.gr/pl/surtarieres-plastikes-4800.htm?lang=el&path=261485618

Εγω εχω παρει απο το Jumbo στα 4 ευρω, συρταριερες σαν και αυτην http://www.ergaleiogatos.gr/kouti-apothikeusis-tactix-plastiko-me-12-surtaria-320630.html
Σε μια απο αυτες εχω βαλει καμμια 50αρια μπαταριες ολων των ειδων. Χωραει κι αλλες!

Εδω ταμπακιερες http://www.skroutz.gr/c/928/aksesouar-ergaleion.html?keyphrase=ταμπακιερα&page=3

Μπορεις επισης να παρεις μια εργαλειοθηκη με ενσωματωμενες ταμπακιερες στο καπακι οπου βαζεις τις μπαταριες και στην εργαλειοθηκη τους φακους και τους φορτιστες.

Εγω εχω μια εργαλειοθηκη μεγαλη ~60 εκατοστων που εχει 4 μεγαλες ταμπακιερες στο καπακι οπου εχω τις μπαταριες. Μεσα εχω ολους τους φακους, αξεσουαρ και φορτιστες.

Σας ευχαριστω πολυ. Ωραιες προτασεις ολες. Κατι τετοιο σκεφτομουν και εγω,για τις ταμπακιερες αλλα δεν ηξερα οτι λεγονται ετσι! Στην αρχη που τα διαβαζα πηγαινε το μυαλο μου στις ταμπακιερες που μπαινουν τσιγαρα! :eek:

Εχω μια τετοια αλλα ειναι λιγο μικρη και δεν χωραει πολλες μπαταριες.
Και η πρωτη λυση μου αρεσε που ειναι ειδικα για μπαταριες,ωστοσο,το καλυτερο πιστευω οτι ειναι μια εργαλειοθηκη με ταμπακιερα απο πανω,ωστε πανω να βαζω τις μπαταριες και στη θηκη μεσα να βαζω φορτιστες,καλωδια,αξεσουαρ κτλ.
Ωραιες προτασεις ολες. Ευχαριστω παιδια.

παντως αν παρεις ταμπακιερα προσεξε τουλαχιστον αν εχει αφαιρουμενα χωρισματα γιατι αλλιως τις 18650 δεν θα μπορεις να τις βαλεις πουθενα

Για μπαταρίες επαναφορτιζόμενες 4 x AA τι προτείνετε να πάρω?

Οι μαύρες είναι περισσότερα mah αλλά και για λιγότερες επαναφορτίσεις, σωστά? Το ότι είναι περισσότερα mah σημαίνει ότι η μόνη διαφορά είναι στην διάρκεια? Θα κρατάνε περισσότερο?

Για μπαταρίες επαναφορτιζόμενες 4 x AA τι προτείνετε να πάρω?

Εneloop. Kαι ιδανικα απο το συγκεκριμενο μαγαζι στο ανωτερω ποστ, που εχει παντα τον τελευταιο και πιο φρεσκο τυπο μπαταριας.

Nα ξερεις οτι η Fenix χρησιμοποιει μπαταριες ΑΑ ΝιΜΗ 2500mah στα lab tests για να δωσει τους χρονους που βλεπεις στα specs.
Οποτε αν θες ιδιους χρονους με τα specs πας στις μαυρες eneloop, αλλιως στις ασπρες που ειναι οι κλασσικες και αψογες μπαταριες στα ~2000μαω.

Οι μαύρες λένε 2450 mah οπότε κάπου εκεί θα είναι οι χρόνοι ε? Θεωρούνται καλοί χρόνοι δλδ (του LD41)?

Ναι, ειναι καλοι oι χρονοι -και πραγματικοι- λογω των καλων κυκλωματων της Fenix.

Οι μαυρες λενε ονομαστικη αξια 2450μαω, που ειναι η μινιμουμ τιμη, αλλα σε πληρη φορτιση βγαινουν 2500

Ενα πραγμα που πρεπει να ξερεις ειναι οτι οι μαυρες εχουν ~500 κυκλους φορτισης/εκφορτισης ενω οι καινουρια γενια ασπρες εχουν 1500 κυκλους.
Επισης οι ασπρες εχουν πολυ καλυτερη παρακρατηση του ρευματος οταν μενουν αχρησιμοποιητες για πολυ καιρο.

eneloop_specs_list_0.jpg

Οποτε κρινεις και παιρνεις.
Αν χρησιμοποιεις συχνα τον φακο παιρνεις τις μαυρες που σου εξασφαλιζουν μεγαλυτερη διαρκεια φωτισμου μετα απο καθε φορτιση.
Αν ομως αφηνεις τον φακο (η αλλες συσκευες) αχρησιμοποιητο για πολυ καιρο, τοτε παιρνεις ασπρες που ξερεις οτι σε μια ωρα αναγκης εστω και μετα απο χρονια θα εχουν αρκετη ενεργεια ακομα.

Προσωπικα οι περισσοτερες μπαταριες ενελουπ που εχω ειναι ασπρες, ομως εχω και 2 τετραδες μαυρες σε περιπτωση που θελω εξτρα διαρκεια για συγκεκριμενο λογο.

Επισης, αν χρησιμοποιεις συχνα τον φακο, και θελεις full διαρκεια, μπορεις να παρεις και τις απλες sanyo 2700mah. Φτηνοτερες απο τις μαυρες. Εξαιρετικες μπαταριες που δεν ειναι ομως LSD (low self discharge).

eb_eneloop_utgb_comparison.jpg

Αυτά είναι full ενημέρωση!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας!!

Υπάρχουν και 4ης γενιάς αλλά μόνο στην Ιαπωνία!

4th Generation Eneloop model numbers and specs

AAA: BK-4MCC 2100 cycels Min. 750mAh
...AA: BK-3MCC 2100 cycels Min.1900mAh
......C: BK-2MGC 1000 cycles Min.3000mAh
......D: BK-1MGC 1000 cycles Min.5700mAh

Nομιζω οτι γενικα η ενημερωση περι φακων, εδω στην υποκατηγορια φακων led του AVclub, ειναι απο τις πληρεστερες και καλυτερες -αν οχι η καλυτερη- πανευρωπαικα!

Το πιστευω ακραδαντα γιατι οταν πρωτοεψαχνα για πληροφοριες φακων -οταν αρχισα το χομπυ πριν κανα διχρονο- εδω βρηκα τις περισσοτερες απαντησεις.

Ηγετες του χωρου βεβαια ειναι τα παγκοσμιας εμβελειας forum, το BLF και το CPF, τα οποια ασχολουνται ομως αποκλειστικα και μονο με φακους.