Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Οι ΑΑ έχουν ημερομηνία παραγωγής 12/2013 και οι ΑΑΑ 2/2014. Μια χαρά δηλαδή... Τσίμπησα από μια 4τράδα :)

Φορτιστή ποιόν από τους δύο να πάρω? maha mh-c9000 ή nitecore D4? Ξέρω θα μου πείτε τον maha αλλά ποιός είναι πιο εύχρηστος??

Ο maha είναι μόνο για nimh ενώ ο d4 φορτίζει πολλά είδη μπαταρίας.

Με διαφορά καλύτερος ο nitecore.

Και μια που λετε για τον nitecore d4 να κανω μια ερωτηση μιας και τον εχω εδω και λιγες μερες.
Στο manual λεει οτι οταν φορτιζεις μια μπαταρια πατας ενα κουμπακι απο τα πλαγια και επιλεγεις τι θα σου δειχνει στην οθονη. Τα volt της μπαταριας , τον χρονο φορτισης , η τα mah που φορτιζεται η μπαταρια. Ολα καλα μεχρι εδω.
Παταω το κουμπακι να επιλεξω να δειχνει πχ τα volt της μπαταριας αλλα μετα απο λιγο αρχιζει και εναλλασει τις παραπανω πληροφοριες που εγραψα με διαφορα ενος δευτερολεπτου περιπου οπως κανει κ χωρις να πατησεις το κουμπι? Ετσι ειναι η λειτουργια του η ειναι προβληματικος ο φορτιστης?

Να ρωτησω και κατι για τις μπαταριες που μπορει να ακουστει περιεργη η ερωτηση.
Γιατι καποιος που θελει να παρει 18650 μπαταριες να επιλεξει να παρει αυτες που δεν εχουν προστασιες κτλ? Ποιος ο λογος να παρει καποιος τετοιες μπαταριες?

χχχμμμ χωρις να εχω τον φορτιστη..για δοκιμασε να πατησεις για δευτερη φορα το κουμπι οταν ειναι στην ενδειξη που θες

για τις μπαατριες...
1. δεν βρισκει με προστασια στο μοντελο
2. δεν χωρανε στον φακο
3. λαμβανει υποψιν την μικρη απωλεια στην δυναμη της μπαατριας λογω της πλακετας προστασιας
4. οι IMR δεν βγαινουν με προστασια

Μπορει καποιος να μας περιγραψει (αν γινεται ελληνιστι) πως μετραμε τα μιλιαμπερ της μπαταριας με πολυμετρο και τι πραξεις πρεπει να κανουμε υστερα?
Ενας φορτιστης πχ ο Powerfocus BT-C3100 http://www.banggood.com/Powerfocus-...ttery-Charger-With-Charger-Line-p-921306.html μπορει να κανει αξιοπιστη μετρηση μιλιαμπερ με το τεστ της αποφορτισης?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

γιαυτον εδω παλι τι γνωμη εχετε μπορει να τεσταρει μιλαιμπερ? (αν και λεει οτι κανει για 18650 δεν μου φαινεται οτι τις φορτιζει) http://www.ebay.com/itm/Lithium-ion-battery-capacity-benchmark-LCD-18650-Phone-Universal-Charger-mAh-Ah-/121127895422?pt=US_Cell_Phone_PDA_Chargers&hash=item1c33c9017e

Last edited:

Δεν μπορεις να μετρησεις την χωρητικοτητα μιας μπαταριας (μΑω) με πολυμετρο.

Με τον φορτιστη που εχεις στο λινκ μπορεις να το κανεις κατω απο το test mode. (κυκλος πληρους φορτισης/αποφορτισης)

...........
4. οι IMR δεν βγαινουν με προστασια

Κώστα διαφώτισε με σε παρακαλώ ποια είναι η ιδιαιτερότητα μιας IMR 18650 σε σχέση με μια απλή 18650 (με ή χωρίς προστασία) . Ρωτάω γιατί έλαβα ένα πακέτο ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιελάμβανε και 2 μπαταρίες IMR (μια 18650 και μια 18350). Τώρα το δουλεύω (το ηλεκ. τσιγάρο) με μια Panasonic 18650 3400 mAh protected. Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσω βλάβη από μη χρήση IMR ? Αν και το δουλεύω έτσι εδώ και 3 βδομάδες χωρίς κάποιο πρόβλημα...

Οι IMR έχουν ασφαλέστερη χημεία από τις ιόντων λιθίου.

Αν για κάποιο λόγο βραχυκυκλώσει μια IMR, δεν θα πεταχτούν φλόγες απ αυτήν σε αντίθεση με μια unprotected li-ion.

Επίσης μπορούν να δώσουν μεγαλύτερη ένταση ρεύματος στο κύκλωμα.

Επίσης είναι αυθεντικές στο φαινόμενο thermal runaway λόγω της ικανότητας τους να αντέχουν σε μεγάλα discharge rates.

http://www.banggood.com/26650-KeepPower-4500mAh-Protected-Rechargeable-Li-ion-Battery-p-918313.html
http://www.banggood.com/Genuine-Oli...argeable-Battery-With-Protected-p-917846.html

Οι παραπανω τιμες ειναι για μια μπαταρια 26650.

Στην ιδια περιπου τιμη μπορεις να παρεις 2χ18650 protected που ειναι πιο διαδεδομενες και μπορεις να τις χρησιμοποιησεις και σε αλλους φακους που πιθανον να εχεις η να θελεις να αγορασεις.
http://www.banggood.com/KeepPower-1...echargeable-Li-Ion-Battery-2pcs-p-918692.html
Με τις 18650, χρησιμοποιεις τον adaptor που πρεπει να υπαρχει με τον φακο που αγορασες.

Γνωριζεις φανταζομαι οτι θελεις και ειδικο φορτιστη για μπαταριες λιθιου.
http://www.banggood.com/NITECORE-Intellicharger-I2-NEW-Version-Universal-Smart-Charger-p-928319.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κώστα διαφώτισε με σε παρακαλώ ποια είναι η ιδιαιτερότητα μιας IMR 18650 σε σχέση με μια απλή 18650 (με ή χωρίς προστασία) . Ρωτάω γιατί έλαβα ένα πακέτο ηλεκτρονικού τσιγάρου που περιελάμβανε και 2 μπαταρίες IMR (μια 18650 και μια 18350). Τώρα το δουλεύω (το ηλεκ. τσιγάρο) με μια Panasonic 18650 3400 mAh protected. Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσω βλάβη από μη χρήση IMR ? Αν και το δουλεύω έτσι εδώ και 3 βδομάδες χωρίς κάποιο πρόβλημα...

Συνεχισε με τις Πανασονικ protected, μια χαρα ειναι και σαφως πιο ασφαλεις απο τις ΙΜR.
Eχουν και περισσοτερη χωρητικοτητα απο τις ΙΜR.

Σε ευχαριστώ πολύ για την - όπως πάντα - πληρέστατη απάντηση :)

Ναι, το γνωρίζω, έχω πλέον και τον Fenix BC30, αρκετές 18650 και τους NITECORE I4 και D2 και έρχεται και ένας Opus BT-C3100 :)
Λέω να δοκιμάσω όμως και μια 26650 που υποθέτω θα κρατάει περισσότερο από μια 18650.
Έχω και μερικούς φτηνούς φακούς που παίρνουν 3 ΑΑΑ στην ειδική θήκη και σκεφτόμουν μήπως δοκίμαζα να βάλω την 26650 και σε αυτούς (για δοκιμή) αν γίνεται.

(αραγε η δευτερη που προτεινες ειναι ιδια με την http://www.gearbest.com/chargers-batteries/pp_80750.html ; )

Last edited:

Παρακαλω :)

Ναι ειναι η ιδια Olight. Απλα εβαλα λινκ απο banggood που τις εχει ολες και ειναι δοκιμασμενο καταστημα.

Μπορεις να δοκιμασεις την 26650 protected σε φακους που παιρνουν 3χΑΑΑ, ιδιο voltage ειναι, οποτε no problem.

Σιγουρα οι 26650 διαρκουν περισσοτερο. Οπως ακριβως διαρκουν περισσοτερο oi D size μπαταριες των 1.5v απο τις C και ΑΑ.

Ολα τα παραπανω συν το οτι εχει πολυ περισσοτερη δυναμη....πιθανον θα την καταλαβεις στο ντυυμανιασμα

Φορτιστή ποιόν από τους δύο να πάρω? maha mh-c9000 ή nitecore D4? Ξέρω θα μου πείτε τον maha αλλά ποιός είναι πιο εύχρηστος??
Κανένας άλλος καμία άλλη πρόταση?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις στην ερώτηση μου για τις IMR.
Αν δηλαδή κατάλαβα καλά το συμπέρασμα είναι ότι
1 οι IMR είναι πιο ασφαλείς από της ΜΗ protected ιόντων λιθίου - αλλά όχι από τις protected
2 Γενικά είναι λίγο πιο δυνατές και αντέχουν περισσότερο σε μεγάλες εκφορτίσεις από τις ιόντων λιθίου
3 Αλλά υστερούν σε χωρητικότητα (σε σχέση με τις 3400mAh)

Άρα, και επειδή το 2 δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, καταλήγω να συνεχίσω με τις Panasoinic protected που έχω...