Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Στο θέμα μπαταρίας καλό θά είναι νά έχει καποιος 2 κομμάτια 18650 γιά νά έιναι πάντα η μιά φορτισμένη σε θεση standby ? η ετσι ενναλάσοντας δύο μπαταρίες,θά κάνουν 500 κύκλους καί θά θέλουν αλλαγή καί οι δύο,ενώ μέ τήν μια μπαταρία,απλά θα περιμένει κάποιος να φορτισει η μια μπαταρια και για 5-6 ωρες απλά αν τύχει κατι δεν θα υπαρχει φακος,θα ηθελα την αποψη ,τι κανουν οι περισσοτεροι φιλοι στο forum στο θεμα αυτ0,εχετε μια μπαταρια 18650 η δύο ?

Εκτός από τις eneloop ποιές άλλες μάρκες σε επαναφορτιζόμενες έχουν ίδια απόδοση;

εννοεις 1-2 ΚΙΛΑ μπαταριες?

Οχι φίλε kospap,απλά εννοώ μία η δύο μπαταρίες γιαυτό καί ή λέξη 2 κομμάτια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εκτός από τις eneloop ποιές άλλες μάρκες σε επαναφορτιζόμενες έχουν ίδια απόδοση;

Aπο ότι έχω διάβασει η GP Recyko , καί η Αnsmann ,έχουν βραδύα αποφόρτιση

1-2 μπαταριες δεν ειναι αρκετες...

Uniross hybrio, απο τις καλυτερες

Μπαταρίες-φορτιστές

Οχι φίλε kospap,απλά εννοώ μία η δύο μπαταρίες γιαυτό καί ή λέξη 2 κομμάτια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως η GP σαν μπαταρία είναι μεγάλη πατάτα είναι αυτές που πουλάει ο Μαρινόπουλος σωστά; Τώρα για την Ansmann δεν έχω άποψη δεν την έχω δοκιμάσει δεν την ξέρω
Πιστεύω ότι οι eneloop είναι μεγάλη επιτυχία και κρατάει εδώ και καιρό την πρωτιά.
Και αυτές που αναφέρει ο Κώστας δεν τις έχω ακούσει ποτέ

1-2 μπαταριες δεν ειναι αρκετες...

Δάσκαλε Κώστα δέν είναι αρκετές δύο μπαταρίες,γιά ένα φακό πού λειτουργεί μέ μιά 18650 ?

Πολύ σύντομη ερώτηση:

Ψάχνω για φορτιστή αποκλειστικά για 18650 και ξεχώρισα τον XTAR VP2.
http://eu.nkon.nl/review/product/list/id/1312/category/51/

Εναλλακτικές προτάσεις; 2 θέσεις φόρτισης μου αρκούν.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πάσα προσφορα γνώσης δεκτή ! :)

@Jakis
Nitecore I2. Mια χαρα φορτιστακι για 2 μπαταριες. Αξιοπιστο και φτηνο.

@Weatherman:)
2 μπαταριες 18650 για φακο που λειτουργει με μια, ναι, ειναι αρκετες. Αρκει να ειναι 'protected' και επωνυμες -απαραιτητως.

Πάντως η GP σαν μπαταρία είναι μεγάλη πατάτα είναι αυτές που πουλάει ο Μαρινόπουλος σωστά; Τώρα για την Ansmann δεν έχω άποψη δεν την έχω δοκιμάσει δεν την ξέρω
Πιστεύω ότι οι eneloop είναι μεγάλη επιτυχία και κρατάει εδώ και καιρό την πρωτιά.
Και αυτές που αναφέρει ο Κώστας δεν τις έχω ακούσει ποτέ

η uniross ειναι η εταιρια απο την οποια πηρε την τεχνολογια η sony. ψαξτε τα συγκριτικα στο cpf
oi Gp ειναι καλες οταν βρεις αυθεντικες..και παλι σε μετρησεις στο μεγεθος ΑΑΑ ηταν κοντα στις eneloop.
εχω και τις δυο

Σε ευχαριστώ Χιώτη !

Το παιδί μέσα μου ήθελε κάτι πιο τουμπανο για να παίζει αλλά καλύτερα τελικά να δώσω τη διαφορά για να πάρω καλύτερες μπαταρίες... (nitecore, panasonic).

Καλησπέρα καί πάλι

Διαβασα πάρα πολλα post και η αληθεια ειναι οτι προβληματιστηκα,με τις επαναφορτιζομενες μπαταριες λιθιου 18650 ,ειναι επικινδυνες απο οτι διαβαζω αν δεν εχουν προστασια,το ερωτημα μου ειναι οτι ειναι και επικυνδυνες και αν εχουν προστασια ?
Σκεφτομαι να αγορασω τον p12 nitecore αλλα με αυτα που διαβαζω περι εκρηξεων πού έχουν γίνει μέ μπαταρίες λιθιου 18650 με προβληματισαν γιατι εχω και μικρα παιδια στο σπιτι.

Η μια λυση ειναι να χρησιμοποιω μπαταριες λιθιου cr123 οχι επαναφορτιζομενες αυτες που εχουν 2,5 ευρω η μια ,αυτες νομιζω δεν ειναι επικυνδυνες,αλλα δεν ξερω αν συμφερουν,και η αλλη λυση που σκεφτομαι ειναι να παω στον fenix Ε41 που εχει μπαταριες AA και αυτες απο οτι εχω διαβασει οι επαναφορτιζομενες Νi-Μi δέν έχουν πρόβλημα σάν τίς επαναφορτιζόεμενς λιθίου.

Last edited:

βασικα τα περισσοτερα ατυψηματα εχουν γινει με μη επαναφορτιζομενες σε δυαδες και 3αδες.

Αν καποιος εχει μυαλο σοτ κεφαλαι του, οι 18650 ακοαμ κια χωρις προστασια ειναι πιο ασφαλεις απο τις μπαταριες του κινητου, του λαπτοπ. η της φωτογραφικης καμερας

ΟΛΑ τα θεματα ασφαλειας των 18650 κτλ αντιμετωπιζονται με ενα πολυμετρο

Καλησπερα και καλως σας βρηκα,παρακολουθω το forum και την ενοτητα των φακων μιας που εχω αυτο το hobby σαν και εσας.
Αποφασισα να γραφτω γιατι διαβασα κατι στο νετ και με προβληματισε,και θα ηθελα την αποψη σας πανω σε αυτο το θεμα.

Στα παρακατω λινκ ξενων forum διαβασα (απο τα μετρια Αγγλικα που ξερω,ας με διορθωση καποιος αν δεν καταλαβα κατι καλα)) οτι οι καινουργιες παρτιδες eneloοp γραφουν επανω : οι αδιαβροχοι φακοι να μην χρησιμοποιουν επαναφορτιζομενες μπαταριες Ni-Mi eneloop γιατι μπορει να βγαλουν hydrogen gas και η πιεση δεν εχει οδο διαφυγης.
Εχει κανεις συναντηση το παραπανω προβλημα ;. Αν δεν βαζουμε eneloop πια στους φακους μας τι θα βαζουμε αλκαλικες ; που θα κρατανε 15 λεπτα ;
Σκεφτηκα μια λυση να μην βιδωνω το καπακι των μπαταριων τερμα και να βγαλω το o-ring ετσι και αλλιως δεν τον θελω αδιαβροχο ,ειναι καλη η λυση ;

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?243109-Eneloop-s-safe-in-Waterproof-lights

http://budgetlightforum.com/node/34620