Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Από ότι έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ οι μπαταρίες Ni-Mh πρέπει να είναι όσο γίνεται μικρότερες σε χωρητικότητα.
ισχυει αλλα κυριως οταν εχουμε να κανουμε με μεγαλα φορτια. πχ 3-4 αμπερ
φορτιση στα 500

Επειδή έχει αναφερθεί στο παρελθόν για επαναφορτιζόμενες από το Lidl, βγάζει μπαταρίες Tronic την Δευτέρα 9/11

Είναι η "καλή" σειρά Tronic ECO (Low Self Discharge) την τελευταία φορά 3 το πακέτο δεν είχαν η κάνω λάθος;

Πάντως μετά από ένα χρόνο που τις έχω στην κατοχή μου δεν είχα καμιά απώλεια και δουλεύουν όλες μια χαρά, τα έβγαλαν τα λεφτά τους

ο φορτιστης ακομα τσεκαρει τις ασημενιες. στο τεστ ειναι στα 2100-2200
σειρα εχουν οι μαυρες

Κώστα τις είχες αφήσει σε βάθος χρόνου να δεις αποφόρτιση;

Πάντως υπήρχε μια μικρή έως πολύ μικρή (που φτάνει στα όρια του στατιστικού λάθους) απόκλιση από παρτίδα σε παρτίδα τόσο στην χωρητικότητα όσο και στον ρυθμό αποφόρτισης, το θετικό είναι πως υπήρχε μια συνοχή και τα κομμάτια του ίδιου πακέτου είχαν ακριβώς την ίδια συμπεριφορά.

Δυστυχώς έσβησα κατά λάθος το αρχείο που κράταγα από πέρσι για να κάνω μια αντιπαραβολή με την απόδοση τους μετά από έναν χρόνο χρήσης.

μια μερα πριν αν το ελεγες....
εκτος απο αυτες που εβαλα στον φορτιστη, τις αλλες τις χρησιμοποιω.
εντυπωση μου ειναι οτι εχουν αρκετη αυτο-αποφορττιση για LSD, αλλα πολυ λιγοτερη απο τι απλες NiMh

Δυστυχώς αποφορτίζονται σχετικά γρήγορα για LSD.

Λόγο αναγκών έχω πολλά κομμάτια Tronic (τοσο LSD όσο και απλές) από διαφορετικές παρτίδες, φυσικά δοκιμάστηκαν όλες στον Opus και έπεσα σε μια παρτίδα "Μαυρες-κόκκινες" (όχι LSD) των οποίων η συμπεριφορά με εξέπληξε ευχάριστα μιας και η αποφόρτιση τους ήταν πιο αργή από όλες, βέβαια ο φίλος μας ο Merfy έβαλε και εδώ το χέρι του και τελικά έχω μόνο μια 4αδα από αυτές :argue:

Δυστυχως οι τρονικ σημερα με προδωσανε...σε ενα φακο κεφαλης που τις ειχα, υστερα απο 2 μηνες και ενω ηταν φουλ φορτισμενες, τις μετρησα λιγο κατω απο το 1volt...

Last edited:

χμμ...κατι δε παει καλα εδω. ακομα και για απλες Nimh.μηπως ο φακος τραβα ελαχιστο ρευμα οταν ειναι κλειστος?

Σε ένα φωτάκι της Phillips που ανάβει με αισθητήρα κίνησης και παίρνει 3 ΑΑΑ και ανάβει καθημερινά αρκετές φορές είναι η 3η φορά που βρίσκω - αφού ο φακός δεν ανάβει πλέον - τις 2 από τις 3 μπαταρίες (Tronic αλλά και Eneloop μια φορά) νεκρές ! Η 3η μπαταρία είναι ακόμα πάνω από 1,2V... Μήπως η εξήγηση είναι ότι οι 2 ξεζουμίζονται μέχρι θανάτου (sic) ? δεν ξέρω...
Προφανώς η λύση είναι να το έχω στον νου μου και να τις ελέγχω / φορτίζω προληπτικά κάθε ~10 μέρες...

χμμ...κατι δε παει καλα εδω. ακομα και για απλες Nimh.μηπως ο φακος τραβα ελαχιστο ρευμα οταν ειναι κλειστος?

Το σκεφτηκα Κωστα, αλλα το αντιληφθηκα και με τις ΑΑ και σε καλο φακο (ea41)...
Επισης ειχα καποιες σε κουτακι και βρεθηκαν και αυτες με πεσμενα volt..

Σαν τις eneloop τιποτα.

Σαν τις eneloop τιποτα.

Σιγουρα αλλα γινεται ακριβο σπορ οταν εχεις πολλους φακους και τους θες ολους με μπαταριες

τις 2 από τις 3 μπαταρίες (Tronic αλλά και Eneloop μια φορά) νεκρές ! Η 3η μπαταρία είναι ακόμα πάνω από 1,2V... Μήπως η εξήγηση είναι ότι οι 2 ξεζουμίζονται μέχρι θανάτου (sic) ? δεν ξέρω...
εδω μπαινουμε στο twilight zone των μπαταριων.
μου εχει συμβει και εμενα με διαφορες χημειες, και συνηθως αυτη που κουτσαινει ειναι κοντα σε επαφη.
και στο cpf που αανφερθηκε, κανενας δεν μπορουσε να δωσει εξηγηση
τσεκαρισε το και εσυ την επομενη φορα

Λογικά θα παίζει ρόλο και η εσωτερική αντίσταση καθιστώντας την μιας εκ των τριών απλά ByPass μες αποτέλεσμα οι άλλες δυο να στρεσαριστούν ποιο πολύ.

Σε συνδυασμό με μια "προβληματική" επαφή είναι η μοναδική εξήγηση που μπορώ να δώσω, δεν πάει κάπου αλλού το μυαλό μου.

Χάρη το έχεις ανοίξει καθόλου; Πως είναι η συνδεσμολογία σε σειρά η παράλληλα;

Σε σειρά είναι. Προχθές του έβαλα πάλι μπαταρίες (Tronic πράσινες, φορτισμένες εξ ίσου) και θα τις τσεκάρω από Δευτέρα πάλι...

xiaomi-mi-power-bank-840x479.jpg

Xiaomi just released a 20,000 mAh Mi power bank with Quick Charge 2.0 for $24 AND a fitness band for $15

Xiaomi may have outdone themselves with this one. Their phones and accessories are pretty well-known for offering insane quality for the price tag, but this might set a new bar.

The new 20,000 mAh Mi power bank can be fully charged in five hours, and with its six-pack of 3,350 mAh LG/Panasonic high-capacity cells, it has the potential to fully recharge your phone four times before it needs a boost itself. All for the low, low price of $24.

One Redditor joked that you could almost string a bunch of these babies together and create a cost-efficient Tesla Powerwall competitor.

Although not many specifics are known about the device, it appears to have the same slender, high-quality design we saw in the 10,400 mAh predecessor. It’s a bit heavier than the previous model, weighing in at 338 grams, but that’s an understandable attribute considering its increased power density. We expect it to have an array of LED power indicators and at least 2 USB ports, but stay tuned for more concrete details as they arrive.

The question on everyone’s mind is: β€œWhere can I get one?

Unfortunately, if you’re outside of China you can expect to pay a hefty chunk for shipping. The power bank looks like it’s available for pre-order on BuyGou, but you might want to keep an eye on AliExpress as well.

αν βρει καποιος την γνησια σε καλη τιμη και αξιοπιστο μαγαζι ας ενημερωσει.