Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

να εξηγησω οτι η ειδηση ειναι οτι ξαναβρεθηκαν, και οχι η τιμη.

Τις πήρα και εγώ για δοκιμή Κώστα. Εσύ κι ο Γιώργος κάνετε άψογες προτάσεις.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

μονο τσεκαρισε οτι οι συσκευη δεχεται το παραπανω βολταζ (1,7-1,8)...συνηθως τα φωτογραφικα φλας ΔΕΝ

Πως μπορούμε να δούμε αν κάποιες μπαταρίες έχουν πλακέτα προστασίας, πχ από αυτές που πωλούνται στο aliexpress?
Είναι οι λεγόμενες protected;

Πως μπορούμε να δούμε αν κάποιες μπαταρίες έχουν πλακέτα προστασίας, πχ από αυτές που πωλούνται στο aliexpress?
Είναι οι λεγόμενες protected;

Ναι, οι protected.

Συμπληρωματική ερώτηση:
πως μπορούμε να ξέρουμε αν ο φακός μας δέχεται protected ή μη protected;

Ολοι σχεδον οι φακοι δεχονται pro-unpro. Το θεμα ειναι αν μπει μια unpro σε φακο που δεν εχει προειδοποιηση χαμηλου βολταζ, η μπαταρια θα αδειασει παρα πολυ και θα καταστραφει ή βραχυκυκλωσει..
Δηλαδη 0 προστασια με unpro μπαταρια και φακο που δεν θα προειδοποιησει...

Καποιοι φακοι το αναφερουν ρητα αν επιβαλλεται pro ή unpro.

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Ευχαριστώ.
Υπάρχει κάποιο ελληνικό site που να πουλάει protected?

Με αφορμή τα e-cigarettes, πολλά - όμως οι τιμές είναι απίθανες (σε σχέση με τις τιμές Κίνας)
Δες και στον teomav.gr

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Σε κάποιους φακούς δεν χωράνε protected, λόγω του πιο μεγάλου μήκους τους. Καλό είναι πάντως να ξεκινήσει με protected κάποιος & μετά πάει στις unprotected.

Παρέλαβα σήμερα τον opus 3100.
Για δοκιμή θα ξεκινήσω τη φόρτιση των ΙΚΕΑ, Nimh 2450 mAh.
Οι μπαταρίες πάνω τους γράφουν πως συστήνεται φόρτιση για 16 ώρες, με ρεύμα 250 νομίζω.
Ο φορτιστής έχει σαν ρεύμα φόρτισης ρουτίνας τα 500 mA, αλλά μπορεί να ρυθμιστεί και πιο κάτω.
Ποια είναι η γνώμη σας;
Ευχαριστώ.

28 απριλιου εγινε η παραγγελια σημερα τις εχω στα χερια μου !!!

Θα με κανεις να ανοιξω λογαριασμο στο αλι!!
Οι δικες μου απο kaidomain ειναι κολλημενες απο 4/5 στο τελωνειο θεσνικης...τι να πω..

Θα με κανεις να ανοιξω λογαριασμο στο αλι!!
Οι δικες μου απο kaidomain ειναι κολλημενες απο 4/5 στο τελωνειο θεσνικης...τι να πω..

Πρεπει να ανοιξεις... :)

Παρέλαβα σήμερα τον opus 3100.
Για δοκιμή θα ξεκινήσω τη φόρτιση των ΙΚΕΑ, Nimh 2450 mAh.
Οι μπαταρίες πάνω τους γράφουν πως συστήνεται φόρτιση για 16 ώρες, με ρεύμα 250 νομίζω.
Ο φορτιστής έχει σαν ρεύμα φόρτισης ρουτίνας τα 500 mA, αλλά μπορεί να ρυθμιστεί και πιο κάτω.
Ποια είναι η γνώμη σας;
Ευχαριστώ.

Ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα του φορτιστή φαίνεται πως είναι το ότι αν τον βγάλεις για ελάχιστα από την πρίζα ή αφαιρέσεις για λίγο τις υπό φόρτιση μπαταρίες, όταν κατόπιν συνεχίζεις τη φόρτιση όλες του οι ενδείξεις δείχνουν σα να ξεκίνησες από την αρχή (βαθμός φόρτισης μπαταρίας, χρόνος φόρτισης κλπ), δε ξεκινούν δηλ. από κει που ήταν πριν την σύντομη διακοπή της φόρτισης. Έτσι αποπροσανατολίζεσαι...
Δε ξέρω αν κι άλλοι φορτιστές το κάνουν αυτό.....

Ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα του φορτιστή φαίνεται πως είναι το ότι αν τον βγάλεις για ελάχιστα από την πρίζα ή αφαιρέσεις για λίγο τις υπό φόρτιση μπαταρίες, όταν κατόπιν συνεχίζεις τη φόρτιση όλες του οι ενδείξεις δείχνουν σα να ξεκίνησες από την αρχή (βαθμός φόρτισης μπαταρίας, χρόνος φόρτισης κλπ), δε ξεκινούν δηλ. από κει που ήταν πριν την σύντομη διακοπή της φόρτισης. Έτσι αποπροσανατολίζεσαι...
Δε ξέρω αν κι άλλοι φορτιστές το κάνουν αυτό.....
...σχετική ενημέρωση:
από τις 4 NiMH μπαταρίες οι δύο κι ενώ οι ένδειξη τους ήταν περίπου στα 1115 mAh (στο μισό της χωρητικότητας τους που είναι 2450 mAh) εμφάνισαν την ένδειξη "full" !!!
Βγάζοντας τις και βάζοντας τις πάλι πίσω, ξεκίνησαν πάλι από τα 0 mAh, να φορτίζουν και πάλι....

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Πρεπει να ανοιξεις... :)
+1!
Εχω πάρει από το Ali μπόλικα πράγματα, μεταξύ των οποίων κάμποσους φακούς σε τρομερές τιμές στις 11/12. Ποτέ μέχρι στιγμής δεν είχα ουσιαστικό πρόβλημα. Και τις λίγες φορές που χρειάστηκε, με κάλυψαν άμεσα & χωρίς τα μου-σου του PP που σου βγάζουν την ψυχή.

Γιώργο, αν κι οι 26650 του link δεν είναι πια διαθέσιμες, πες μας τις εντυπώσεις σου.