Μπαταρίες-Φορτιστές

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-Φορτιστές

Και εδω ετοιμη (κορυφαια μπαταρια) με λαμακια
https://eu.nkon.nl/aa-eneloop-met-u-soldeerlipje.html
https://eu.nkon.nl/aa-eneloop-met-z-soldeerlipje.html

Ευχαριστω. Δεν ξερω αν με βολευουν με ετοιμα λαμακια. Η διαταξη των στοιχιων ειναι οπως δειχνει στο παραπανω video στο 2.35

Ειχα μια μπαταρια απο λαπτοπ που δε φορτιζε προς ανακυκλωση. Αλλα μου ηρθε μια αναλαμπη στο οτι το ορθογωνιο σχημα της κρυβει μπαταριες λιθιου μεσα.
Οποτε πολυ ευκολα την ανοιξα και εβγαλα αυτες τις μπαταριες, LGABD11865. Ειναι αξιολογες μπαταριες?
Τις εβαλα για φορτιση και με πολυ καλα αποτελεσματα.
Αντισταση μπαταριας περιπου 100 η καθε μια ειχε. Η μια μονο ειχε χαμηλοτερη ταση γυρω στα 3,9V. Οι αλλες ηταν πανω απο 4.1V.
Τωρα με πληρης φορτιση και ταση αυτη που βλεπετε, μπορω να τις αξιοποιησω σε φακους μου?

αχ...γιατι δεν μιλησες νωριτερα....θα σου λεγαμε πως να απομονωσεις τις προβληματικες. Συνηθως χαλανε μονο οι μπατaριες 18650 μιας συστοιχιας και τοτε βγαινει η μπαταρια του λαπτοπ off.
Πιθανον ητανε προβληματικη μονο αυτη που μας λες...
Ξαναβαλε ΟΛΕΣ τις μπαταριες και μετρα αντισταση σε καθε θεση του φορτιστη για την καθε μια.
Μετα φορτισε στο φουλ (εκτος και αν ζοριζεται καμμια, οποτε παει για ανακυκλωση), μετρα και χωρητικοτητα, γραψε το βολταζ τους και ξαναμετρα μετα απο μια μερα.
υπαρχει ενα οριο πτωσης του βολταζ αλλα δεν το θυμαμαι. κανε μια αναζητηση για laptop battery extraction στο candlepowerforums.

μετα ομοαδοποιησε τις μπαταριες αναλογα με αντισταση και πραγματικη χωρητικοτητα αν θες να βαλεις περισσοτερες απο μια σε φακους.
να ξερεις οτι με τον καιρο θα χαλασουν και αλλες στην ομαδα. πχ εγω ειχα ζευγαρια τετοιων μπαταριων σε μια powerbank για τον ασυρματο μου και 1-2 χρονια μετα μετρησα διαφορες

υστερογραφο...να γιατι πολλοι απο εμας προτεινουμε μονο opus. καποια στιγμη θα χρειαστει κανεις κατι που θα του λυσει τα χερια.

αχ...γιατι δεν μιλησες νωριτερα....θα σου λεγαμε πως να απομονωσεις τις προβληματικες. Συνηθως χαλανε μονο οι μπατaριες 18650 μιας συστοιχιας και τοτε βγαινει η μπαταρια του λαπτοπ off.
Πιθανον ητανε προβληματικη μονο αυτη που μας λες...
Ξαναβαλε ΟΛΕΣ τις μπαταριες και μετρα αντισταση σε καθε θεση του φορτιστη για την καθε μια.
Μετα φορτισε στο φουλ (εκτος και αν ζοριζεται καμμια, οποτε παει για ανακυκλωση), μετρα και χωρητικοτητα, γραψε το βολταζ τους και ξαναμετρα μετα απο μια μερα.
υπαρχει ενα οριο πτωσης του βολταζ αλλα δεν το θυμαμαι. κανε μια αναζητηση για laptop battery extraction στο candlepowerforums.

μετα ομοαδοποιησε τις μπαταριες αναλογα με αντισταση και πραγματικη χωρητικοτητα αν θες να βαλεις περισσοτερες απο μια σε φακους.
να ξερεις οτι με τον καιρο θα χαλασουν και αλλες στην ομαδα. πχ εγω ειχα ζευγαρια τετοιων μπαταριων σε μια powerbank για τον ασυρματο μου και 1-2 χρονια μετα μετρησα διαφορες

υστερογραφο...να γιατι πολλοι απο εμας προτεινουμε μονο opus. καποια στιγμη θα χρειαστει κανεις κατι που θα του λυσει τα χερια.
Ευχαριστω για την απαντηση.
Η μπαταρια δεν ηταν δικη μου οποτε δεν ειχα σκοπο να τη δουλεψω.
Τεσσερα τεμαχια ειχε μεσα καιμοπως ανεφερα η μια ειχε μονο κατω απο 4v και καθυστερησε να εκκινησει.
Οι 18650 με αυτες τις LG 11865 ειναι ιδιες/εναλλαξιμες? Ειδα ιδιο μεγεθος εχουν αλλα δεν τολμησα να βαλω σε φακο.

τα ειπα ολα αυτα γιατι το βολταζ δεν ειναι καλος δεικτης....
ναι..18650 ειναι..το νουμερο ειναι οι διαστασεις 18χ65

https://keeppower.com.ua/download/2015-01/datasheet_LG-ICR18650D1.pdf
https://lygte-info.dk/review/batteries2012/LG 18650 D1 3000mAh (Pink) UK.html

αυτο που λεει για 4.35, προς το παρον αστο...αργοτερα οταν θα εξοικειωθεις με τις λιθιου θα τα πουμε

Μας χάρισαν ένα αμαξάκι με μπαταρία το οποίο δεν είχε καλώδιο φόρτισης και δεν θυμούνται πως το φόρτιζαν.

Έψαξα παντού και βύσμα για φόρτιση δεν βρήκα.

Έτσι άνοιξα το κουτί και βρήκα αυτή την μπατρία από κάτω. Αυτή τη στιγμή παίζει μουσική αλλά δεν ξεκινάει να προχωρήσει.

Μπορώ να αγοράσω κάποιον φορτιστή από το εμπόριο (αν ναι ποιον;) να του κόψω τα καλώδια να του βάλω κροκοδειλάκια και να δω αν φορτίζει ή αν είναι για πέταμα;

Μολύβδου είναι. Ακόμη και.ο φορτιστής μπαταριών αυτοκινήτου του lidl την φορτίζει αν έχεις . Βρες έναν του εμπορίου για μολύβδου και μπορείς με κροκοδειλακια να την φορτίζεις . Με ένα πολύμετρο δες όμως αν είναι ακόμη ζωντανή η μπαταρία
Αλλιώς θα θες και νέα μπαταρία αν έχει πέσει από την αχρηστία .

Βασικα θες καπως χαμηλη φορτιση..κοντα στα 1-2 αμπερωρια (δεν θυμαμαι την σωστη ενταση σε σχεση με την χωρητικοτητα, αλλα μπορεις να την βρεις στο battery university).
ψαξε στα μαγαζια ηλεκτρονικων για τετιους φορτιστες , 6-12V.. ο δικος μου εχει καλωδιο με τα ακροκοδειλακιαπαβω..
γενικα η μπαατρια και ο φορτισης θα ειναι φθηνα.

... να του κόψω τα καλώδια να του βάλω κροκοδειλάκια και να δω αν φορτίζει ή αν είναι για πέταμα;
Είναι τρία στοιχεία μολύβδου στη σειρά με τάση φόρτισης 7,2V , με οποιοδήποτε ρυθμιζόμενο τροφοδοτικό , βάζεις τάση ακριβώς 7,2 βόλτ
και ρυθμίζεις το ρεύμα στα 4Α max (=1C) και η φόρτιση θα γίνει σωστά και αυτόματα σε σύγκριση με τα στοκάδικα πολυκαταστημάτων
που είναι γιά κλωτσιές ...
Προγνωστικά , η μπαταρία αυτή κατά 98% στατιστικά είναι άχρηστη πλέον με καιρό σε αδράνεια , θα σου δείξει την max τάση γρήγορα
χωρίς να τραβήξει αρχικά ρεύμα , οπότε στη καλύτερη θέλει απο-θείωση στα 9V , αλλά δεν χάνεις τίποτε να προσπαθήσεις.

Μας χάρισαν ένα αμαξάκι με μπαταρία το οποίο δεν είχε καλώδιο φόρτισης και δεν θυμούνται πως το φόρτιζαν.

Έψαξα παντού και βύσμα για φόρτιση δεν βρήκα.

Έτσι άνοιξα το κουτί και βρήκα αυτή την μπατρία από κάτω. Αυτή τη στιγμή παίζει μουσική αλλά δεν ξεκινάει να προχωρήσει.

Μπορώ να αγοράσω κάποιον φορτιστή από το εμπόριο (αν ναι ποιον;) να του κόψω τα καλώδια να του βάλω κροκοδειλάκια και να δω αν φορτίζει ή αν είναι για πέταμα;

Έχουμε ένα τέτοιο είδους αυτοκινητάκι και παίρνει τέτοια μπαταρία. Την οποία μάλιστα την αντικατέστησα με καινούργια γιατί η παλιά τα έφτυσε. Κόστος 6 . Πρέπει να έχει στο πίσω πάνω μέρος του αμαξώματος υποδοσχή για το καλώδιο φόρτισης. Το δικό μας τουλάχιστον εκεί την έχει... Δεν βάζεις μια φωτό να το δούμε ?

Βρήκα φορτιστή με κροκοδειλακια που μπαίνει στην μπριζα αλλά από ότι διάβασα στις οδηγίες η μπαταρία μου δεν φορτίζει πλέον.

Όταν τον συνδέω έπρεπε να αναβοσβήνει για να φορτίσει ενώ τώρα σε 10 δευτερόλεπτα είναι αναμμένο χωρίς να αναβοσβήνει.

Πως θα διαπιστώσω όμως ότι φταίει μόνο η μπαταρία και ότι ο κινητήρας είναι οκ;

Φοβάμαι ότι θα δώσω 8 ευρώ για μπαταρία και να έχω μετά αλλού θέμα.

νομιζω οτι μπορεις να δοκιμασεις με τον φορτιστη στα καλωδια της μπαατριας και αν δωσεις λιγο γκαζι?
(αλλα ας πει και καποιος αλλος)
αλλα σιγουρα φταινει η μπαταρια

Το πήγα σε κατάστημα με μπαταρίες βάλαμε καινούργια μπαταρία και τίποτα, ο κινητήρας πάει ή κάτι άλλο.

Αν κάποιος το θέλει για να το φτιάξει ή για ανταλλακτικά ας μου στείλει ένα πμ.

Περιοχή Πειραιάς ή Αιγάλεω.

To μοτέρ πώς ενεργοποιείται ? με γκάζι/διακόπτη/Dimmer ? αυτό έχει βλάβη !
Για του λόγου το αληθές , επισκέψου το μοτέρ , αποσύνδεσε τα υπάρχοντα καλώδια και τροφοδότησέ το με τα
κροκοδειλάκια και την καινούργια μπαταρία κατευθείαν στις επαφές του , έτσι θα δείς αν λειτουργεί !
Άν δεν είναι λοιπόν το μoτέρ , επισκευάζεται ή και μετατρέπεται σε εργαλείο επιδόσεων με βηματικό PWM driver !

Χρειάζομαι μερικές 18650 μπαταρίες.

Ενα ζεύγος για το ηλεκτρονικό τσιγάρο (http://www.teslacigs.com/design/wye200w.html) και μία τετράδα για το gimbal (https://www.gudsen.com/moza-air-2). To tesla παίρνει τις "κανονικού" μήκους ενώ το gimbal τις λίγο πιο μακρυές (υποθέτω με προστασία).
Τι συστήνετε;

για το τσιγαρο, αφου σου λεει καταναλώση 45Αμπερ, θες 2 των 25Α+ συνεχους

για το αλλο λεει High-rate 18650 Li-ion 2500mAh. Βασικα αυτο σημαινει απο Samsung INR18650-25R (25αμπερ) και πανω
δεν ξερω ομως αν εχει νοημα ή ειναι αφικτο μπαταρια των 25Αμπερ με προστασια

ριξε μια ματια εδω για προσανατολισμο
https://eu.nkon.nl/rechargeable/li-ion/18650-size/discharge-current/25-35.html

για το τσιγαρο, αφου σου λεει καταναλώση 45Αμπερ, θες 2 των 25Α+ συνεχους

για το αλλο λεει High-rate 18650 Li-ion 2500mAh. Βασικα αυτο σημαινει απο Samsung INR18650-25R (25αμπερ) και πανω
δεν ξερω ομως αν εχει νοημα ή ειναι αφικτο μπαταρια των 25Αμπερ με προστασια

ριξε μια ματια εδω για προσανατολισμο
https://eu.nkon.nl/rechargeable/li-ion/18650-size/discharge-current/25-35.html

Οι "μαμά" μπαταρίες του gimbal ήταν αυτές: https://www.bhphotovideo.com/c/product/1446560-REG/moza_mcg7_li_ion_battery_for_moza.html
Οι δύο από τις τέσσερις τα έφτυσαν μετά από πολύ σύντομη χρήση (εντελώς νεκρές). Με αυτές θα είμαι οκ λογικά, σωστά;

Ανετα...να φανατστεις, το μοντελο 5 ειναι η πιο δυνατη μπαταρια που υπαρχει
Αλλα μπορεις να καταλαβεις αν οι αρχικες εχουν προστασια ή οχι?
μπορει να κλωτησε η πλακετα τους απλα και να εχουν ζωλη ακομ...τις μετρησες με πολυμετρο?

Σοβαρα τωρα...το gimble τραβα τοσο ρευμα? σαν να ειναι δραπανο τρωει!