Μπαταρίες-Φορτιστές

Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

σε μπλε συσκ. οι μπαταριες ειναι μεσα σε πλαστικη θηκη. αλλα η θηκη φυλαξης ειναι μαπα - μου χαλασε γρηγορα ( καλυτερα παρε θηκη χωριστα )

Re: Απάντηση: μπαταριες-φορτιστες

Νομιζω οτι ειναι μονο διακοσμητικο το θεμα...ξερω οτι βγαινουν κια σε αλλα χρωματα...

Re: μπαταριες-φορτιστες

Εγω εχω PANASONIC 2Α στα 2000ma [απο τις πρωτες που κυκλοφορησαν] και δουλευουν ακομα χωρις κανενα προβλημα

εχω μια ερωτηση.

Εχω παρει τον φορτηστη της SANYO που ηταν μαζι με τις Eneloop AA.

Στις οδηγιες του φορτηστη λεει οτι η φορτηση γινεται με χρονο διακοπτη αναλογα τις μπαταριες που βαζεις ΑΑ ή ΑΑΑ.

Δηλαδη δεν καταλαβαινει ποτε ειναι φορτισμενες? Αν για παραδειγμα βαλεις μια μισα φορτισμενη μπαταρια θα την υπερφορτωσει?

Υπαρχει καποιος φορτηστης για τις ΑΑ και για ΑΑΑ που να ξερει ποτε εχουν φορτιστει και να κλεινει αυτοματα?

ωχ τσιμπαει λιγο η τιμη αλλα τι να κανουμε. Αν ειναι να φοτριζει σωστα τις Eneloop θα το παρω. Παντως μετα θα χρειαστω σεμιναριο. Σαν υπολογιστης ειναι.

Το εψαξα λιγο και με μπερδεψε με ολα αυτα τα mode.

εχω μια ερωτηση.

Εχω παρει τον φορτηστη της SANYO που ηταν μαζι με τις Eneloop AA.

Στις οδηγιες του φορτηστη λεει οτι η φορτηση γινεται με χρονο διακοπτη αναλογα τις μπαταριες που βαζεις ΑΑ ή ΑΑΑ.

Δηλαδη δεν καταλαβαινει ποτε ειναι φορτισμενες? Αν για παραδειγμα βαλεις μια μισα φορτισμενη μπαταρια θα την υπερφορτωσει?

Υπαρχει καποιος φορτηστης για τις ΑΑ και για ΑΑΑ που να ξερει ποτε εχουν φορτιστει και να κλεινει αυτοματα?

κοιτα οι δυο φορτιστες για τους οποιους διαβασα ειχαν τον χρονοδιακοπτη σαν μεσο ασφαλειας.....τελειωσει δεν τελειωσει η φορτιση θα σταματησει....

γενικα οι φορτιστες τις ειναι πολυ σοφιστικε στον προγραμματισμο...το μοντελο ειναι?

τα -5 και -6 ειναι καλα!

Απάντηση: Re: μπαταριες-φορτιστες

ωχ τσιμπαει λιγο η τιμη αλλα τι να κανουμε. Αν ειναι να φοτριζει σωστα τις Eneloop θα το παρω. Παντως μετα θα χρειαστω σεμιναριο. Σαν υπολογιστης ειναι.

Το εψαξα λιγο και με μπερδεψε με ολα αυτα τα mode.
τον εχω αυτον τον φορτιστης ( Maha MH-C9000 ) αξιζει τα λεφτα του.
εδω θα βρεις πολλες απαντισεις πανω στο θεμα λειτουργειας του φορτιστη -
Maha MH-C9000
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=145727

Νομιζω εχει και αλλους φορτιστες ο Δησιος με κροκοδυλακια και μπορουν
να φορτισουν μεχρι 10 μπαταριες

μην σπαταλας τα λεφτα σου........δες πρωτα τι μοντελο ειναι ο φορτιστης της σανυο, πες μου να το ψαξω στο cpf, και μετα ψζχνεις νεο....

επναλαμβανω αν ειναι το μοντελο 5 η 6 ειναι λουκουμι.....

μην σπαταλας τα λεφτα σου........δες πρωτα τι μοντελο ειναι ο φορτιστης της σανυο, πες μου να το ψαξω στο cpf, και μετα ψζχνεις νεο....

επναλαμβανω αν ειναι το μοντελο 5 η 6 ειναι λουκουμι.....
δλδ ειναι αυτος για τις eneloop και γραφει model 5 η 6 να τον παρουμε αν ειναι για να αποφυγουμε αυτον απο τον δησιο

δλδ ποιον πρεπει να προτιμησουμε απ'ολους,ο τριτος μου φαινεται ποιο αναλυτικος.για προτεινε...και Ελλαδα τον βρισκουμε.

Attachments

• sanyo-mqh03-mqr02-mqr03.jpg
    sanyo-mqh03-mqr02-mqr03.jpg
    84.4 KB · Views: 39

Βασικα εγω προτιμω universal με κροκοδυλακια εχω θηκες για ολα τα μεγεθη των μπαταριων και μπορω να φορτιζω πιο ποολες ετσι χωρις προβλημα
και νικελιου καδμιου και νικελιου μεταλου υδριδιου αν το λεω σωστα..

δλδ ποιον πρεπει να προτιμησουμε απ'ολους,ο τριτος μου φαινεται ποιο αναλυτικος.για προτεινε...και Ελλαδα τον βρισκουμε.

δεν ξερω...πρεπει να διαβασω για να σου πω...

Εγω παντως τετοιον ταχυφορτιστη sanyo δεν ξανακουμπω.

Ενας περασε απο τα χερια μου και μου ξεπαστρεψε ενα σκασμο στοιχεια ΑΑ.

Πολυ κακη επιλογη. Υπαρχουν σοβαροτεροι φορτιστες τους οποιους ναι μεν τους πληρωνεις πολυ αλλα σε βαθος χρονου κανεις αποσβεση απο την καλυτερη "μεταχειριση" αρα και διαρκεια ζωης των στοιχειων.

Εγω παντως τετοιον ταχυφορτιστη sanyo δεν ξανακουμπω.

Ενας περασε απο τα χερια μου και μου ξεπαστρεψε ενα σκασμο στοιχεια ΑΑ.

Πολυ κακη επιλογη. Υπαρχουν σοβαροτεροι φορτιστες τους οποιους ναι μεν τους πληρωνεις πολυ αλλα σε βαθος χρονου κανεις αποσβεση απο την καλυτερη "μεταχειριση" αρα και διαρκεια ζωης των στοιχειων.

η σανυο είναι κορυφή φίλε μου και στις μπαταρίες και στους φορτιστές...από τις σοβαρότερες μεγάλες μαζικής παραγωγής εταιρίες....δεν αντιμετώπισα ποτέ το παραμικρό...και δεν τους πληρώνεις και ένα σκασμό λεφτά ....