Η παρουσία μπαταρίας σε συσκευή που δεν είναι φορητή σημαίνει δύο πράγματα: ή ότι ο κατασκευαστής της δεν ξέρει να φτιάξει ένα τροφοδοτικό της προκοπής και να διαχειριστεί τη γείωση σωστά, ή ότι τοποθέτησε τις μπαταρίες για λόγους marketing.
Περίμενε να το δοκιμάσει πρώτα αυτός, βρε!![]()
To ίδιο phono έχω κι εγώ. Λες να την κάνω την δοκιμή;
Αν δεν την κάνεις θα πρέπει να περιμένεις ακόμη καμία εβδομάδα για να στήσω το πικάπ μου...
Δεν πρόκειται να του κάνουν τίποτα κακό τα πολλά A. Εξάλλου έχει και δεύτερη ανόρθωση/σταθεροποίηση εσωτερικά!![]()
Βρε Κώστα, κι εσύ έβρισες τα Dartzeel; Τσκ τσκ τσκ...
Πάντως εγώ μηχάνημα, που αντί για volume control, γράφει pleasure control (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων), δεν...
Btw... Επειδή έκανα τη δοκιμή και έβαλα τροφοδοτικό από laptop στο 640, δεν δούλεψε!
Και αυτό γιατί το τροφοδοτικό του δίνει AC το οποίο ανορθώνεται στην είσοδο του phono stage...
Θα παίξω πιο χοντρά όταν θα έχω εναλακτική λύση για phono... Μη φύγει ο καπνός από τα εξαρτήματα του Azur και δε δουλεύει μετά!![]()
Η λύση της μπαταρίας φέρνει ησυχία στο κύκλωμα αλλά απαραίτητα πρέπει να υπάρχει και σταθεροποίηση. Για παράδειγμα συνδέουμε εν σειρά δύο 12 βολτες μπαταρίας και από τα 24 βολτς ή τα 27 σε πλήρη φόρτιση, κατεβάζουμε στα 15 βολτς (με τη χρήση LM...) που χρειάζεται ένα στάδιο προενίσχυσης. Τέσσερις μπαταρίες των 12 βολτς και δύο σταθεροποιητές και έχουμε ένα ωραιότατο συμετρικό τροφοδοτικό.
Το κύκλωμα ήχου απομονώνεται εντελώς από τους μετασχηματιστές. Ένα κύκλωμα ελέγχου της τάσης των μπαταριών χρειάζεται ή απλά δύο εξωτερικές επαφές και μετράμε με πολύμετρο τη τάση των μπαταριών. Ένα συνηθισμένο κύκλωμα προ με ρεύμα 20mA στο κανάλι (υπερβολή) και μπαταρίες 3,6 Ah θα δουλεύει για περίπου 130 ώρες πριν χρειαστεί φόρτιση. Αν ακούμε μουσική 4 ώρες την ημέρα θα χρειαζόμαστε φόρτιση μια φορά το μήνα. Ο φορτιστής μπορεί να είναι εξωτερικός και να τίθεται σε λειτουργία από το κύκλωμα ελέγχου.Το οποίο φυσικά πρέπει να έχει ένα κύκλωμα ελέγχου φόρτισης της μπαταρίας, γιατί απλά ξέρουμε οτι οι μπαταρίες δεν έχουν σταθερό δυναμικό και όσων αφορά τις μπαταρίες μολύβδου, μάλλον πρέπει να βρίσονται συνέχεια υπο την επιτήρηση τάσης, οπότε πάλι δεν αποφεύγουμε μετασχηματιστές μέσα στο κύκλωμα, άσε που μετά από κάθε ακρόαση πρέπει να φροντίζεις το κύκλωμα να μπαίνει σε κατάσταση φόρτισης.
Τελικά μου φαίνεται θα φτιάξω και τα δύο να δω πιο ακούγεται καλύτερα...
To CT100 είναι καθ' οδόν...
Αφού το έχω πάρει απόφαση να μη κάνω τσιγκουνιές αλλά να το παρακάνω κιόλλας σε υλικά το θέμα είναι να πάρω ότι καλύτερο...![]()
Πολυ σωστα τα λες, με μια μικρη μονο διαφωνια, η πολωση του πλεγματος (πολυ ευαισθητο σημειο στις λαμπες) σε καποιες περιπτωσεις, μπορει πιθανον, να ειναι προτιμοτερη με μπαταριες ....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.